Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Évértékelő + Mi várható 2010-ben?

Ezúton is megragadnám az alkalmat, hogy magam is örömökben gazdag és szebb, boldogabb új esztendőt kívánjak minden kedves olvasónak! 2009 egy igen mozgalmas év volt, és bár a Grand Theft Auto IV még 2008-ban napvilágot látott mind next-gen konzolokra, mind PC-re, azért az óévben sem kellett nélkülöznünk. Ezen hírünk amolyan semmitmondó jellegű, de azért úgy illik kezdeni az új évet, hogy összegezzük az előző év eseményeit, így most én is ezt tenném.

Mint említettem, 2009 sem volt állóvíz a Grand Theft Auto sorozat körüli dolgokat illetően. A cikk hosszúsága miatt a "Folytatás..." feliratra kattintva olvashatjátok el 2009 legfontosabb történéseit, majd egy terjedelmes, átfogó cikket is arról, hogy mi várható a 2010-es évben!

Jó olvasást kívánok!


Január

Januárban nem történt különösebb mérföldkőnek számító esemény. Szépen csordogáltak az információk a februárban megjelenő Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned DLC-ről, valamint a márciusra tervezett Grand Theft Auto: Chinatown Wars-ról. 15-én létrehoztuk (jobb napokat is megélt) GameStar TV Channelünket, amelyre azóta jópár videót feltöltöttünk. Csaknem egy héttel később megújult a The Lost and Damned hivatalos weboldala, 24-én megjött a második GTA IV PC patch, és 28-án meghirdettük az oldal történelmének második nyereményjátékát, mely során 3 db eredeti PC-s GTA IV-t lehetett nyerni.

Február

Februárban felgyorsultak az események, még több The Lost and Damned-es infó és kép érkezett, így a Chinatown Wars egy kicsit a háttérbe szorult. 12-én megérkezett a DLC második hivatalos trailere, majd 17-én világszerte letölthetővé vált a Lost and Damned az Xbox LIVE-ról. Pár nappal később, 21-én napvilágot látott a Chinatown Wars első Nintendo DS trailere, így ekkor volt alkalmunk először mozgásban látni a játékot. A hónap vége felé, 26-án elnyerte végleges formáját a Chinatown Wars hivatalos weboldala, temérdek új információval.

Március

A következő hónap viszonylag kevés új hírt hozott, de persze Chinatown Wars infókban ekkor sem szűkölködtünk. 11-én hallatott magáról a Grand Theft Auto IV második DLC-je, melynek ekkor még nem tudtuk a nevét. Folyamatosan érkeztek a Feature Clip-ek a Chinatown Wars egyes játékelemeiről, majd március 17-én megjelent a játék (az USÁ-ban). Egy nappal az Európai megjelenés (21.) után kijött a harmadik javítás a GTA IV PC verziójához.

Április

Bolondok napján volt egy - igen gyenge - átverési kísérletünk, de egyébként nem sok érdemleges hír érkezett. Mindenki nagyban játszott a Lost and Damned-del és a Chinatown Wars-szal. Mindkét játék hivatalos weboldala frissült új tartalmakkal, valamint eladási statisztikákról is hírt adtunk. 26-án még jött egy videó, amely a Chinatown Wars Wi-Fi multiplayer módját mutatja be.

Május

Májusban néhány kisebb-nagyobb frissítésen ment keresztül a Rockstar Social Club; elkészült a Mr Wong's Laundromat nevezetű flash játék, amelyben a nyert pénzösszeget Nintendo DS-en a játékban is fel lehet használni. Felröppentek pletykák, miszerint a Lost and Damned PS3-ra is megjelenik, majd ezt rögtön cáfolták is. A hónap legnagyobb eseménye azonban 27-én történt, amikor is bejelentették a Grand Theft Auto IV második epizodikus tartalmát, amelyet "The Ballad of Gay Tony" névre kereszteltek - ezzel egyidőben bejelentették, hogy mindkét DLC egy csomagban is megérkezik majd, Episodes from Liberty City néven.

Június

Ezt a hónapot a Rockstar egy The Lost and Damned Xbox LIVE Weekend-del indította, mely során különféle nyereményeket lehetett nyerni, de sajnos csak az amerikai játékosoknak. 16-án a GameStop adatbázisában két új bundle csomag jelent meg (amelyről igen keveset lehetett hallani, még a fejlesztők sem említették meg): egy PC-s GTA Trilogy (GTA III, Vice City és San Andreas egyben), valamint egy PS2-es Stories Bundle (LCS és VCS egyben). Három nappal később megjelent a negyedik GTA IV PC javítás, majd a hónap vége felé, 22-én egy örvendetes bejelentés történt: az eddig Nintendo DS exkluzívként titulált GTA: Chinatown Wars még 2009-ben megjelenik PSP-re is.

Július

Miközben tombolt a nyár, nem volt túl sok hír az oldalon. Egy elemző ismét megszólaltatta magát, majd a Take-Two CEO-ja, Ben Feder röviden tisztázta: 2010-ben nem jelenik meg multiplatform GTA. A PSP-s Chinatown Wars megjelenése ekkor még ismeretlen, a negyedik üzleti negyedévre tehető. Július 23-án azonban megtört a jég, és egy nagyobb bejelentés látott napvilágot a fejlesztők részéről: október 29-én érkezik a The Ballad of Gay Tony, és az Episodes from Liberty City.

Augusztus

Oldalunkon érdekesen indult augusztus hava, hiszen egy vírusnak köszönhetően megfertőződött a tárhelyünk, így a hónap első felében elérhetetlen volt az oldal. Webmesterünk, wantoo elhárította a hibát, és "megfogyva bár, de törve nem", még mindig életben van a GTAPlace. Egy tartalmas hírösszefoglalóban tájékoztattunk Titeket az elmúlt napok eseményeiről, és egyre többet lehetett hallani a második DLC-ről is. 26-án a Rockstar nyilvánosságra hozta a PSP-s Chinatown Wars megjelenési dátumát: október 20. (Észak-Amerika) és 23. (Európa). Egy nappal később a fejlesztők megnyitották a hosszú hónapok óta csak "Coming Soon" felirattal ellátott Friends és Message Wall rendszert a Social Club-on, a felhasználók nagy örömére - így a Social Club méginkább közösségi oldalként is funkcionál. Ugyanezen a napon a Rockstar Games hivatalos oldala egy hatalmas ráncfelvarráson ment keresztül, teljesen megújult. Szintén ezen a napon megjelentek az első képek a PSP-s Chinatown Wars-ról, bejelentették a Ballad of Gay Tony első trailerének megjelenési dátumát, valamint megérkeztek az első hivatalos képek is. Ha ez még nem lett volna elég, a Rockstar 31-én bejelentette, hogy a Nintendo DS-en nagy sikereket elért Chinatown Wars játékuk PSP mellett Apple iPhone/iPod Touch-ra is megjelenik, méghozzá ősszel. Ugyanezen a napon még napvilágot látott az Episodes from Liberty City box artja is.

Szeptember

Szeptemberben egyre inkább érkeztek a Ballad of Gay Tony képek és információk. 1-jén megkaptuk az első trailert, amely igencsak ütősre sikeredett; erről két nappal később már meg is írtuk elemzésünket! A Take-Two elnöke, Strauss Zelnick egy frappáns választ adott a Grand Theft Auto V bejelentéséről, és 5-én megérkeztek az első PSP-s Chinatown Wars tesztek. Miközben folyamatosan jöttek a Ballad of Gay Tony információk és képek, 9-én napvilágot látott a második videó, melyben Gay Tony-t ismerhetjük meg. Pár nappal később, 16-án az első hands-on tesztek is megérkeztek a nagyobb portálok jóvoltából, így rengeteg új képet és infót kaptunk. Egy nappal később egy Weazel News Special Report videó jelent meg, amely igencsak sok fícsört bemutatott a Ballad of Gay Tony-ból. Később kijött a Yusuf Amir-t bemutató klip is, majd 24-én elnyerte végleges formáját a második DLC weboldala.

Október

Október szintén olyan mozgalmas volt, mint az azt megelőző két hónap. A hó első napján kijött egy Episodes from Liberty City videó, és bejelentették a második trailert is. 2-án egy kis meglepetéssel kedveskedtünk a magyar GTA közösségnek, ugyanis jómagam lefordítottam a GTA4-Mods.com weboldalát magyar nyelvre (nem nagy dolog, de azért jó, hogy magyarul is böngészhetünk a letöltések között :). 7-én kijött a második Ballad of Gay Tony trailer, majd másnapra megjelent a Chinatown Wars PSP portjának első trailere is. Közben folyamatosan özönlöttek az információk mindkét októberben megjelenő címről. 20-án meg is jelent a Chinatown Wars PSP-re, amely október 23-tól vásárolható meg nálunk. Ezt követően megérkeztek az első ingame videók a Ballad of Gay Tony-ról, majd 29-én meg is történt a megjelenés. Ezzel egyidőben hatalmas frissítést kapott a Social Club, főként az új DLC-hez kapcsolódó cuccokkal.

November

Miközben minden a frissen megjelent Ballad of Gay Tony körül forgott, november 10-én vált letölthetővé az ötödik, egyben utolsó GTA IV PC patch is, amely felinstallálásával a The Lost and Damned 5 achievementje bekerült a rendszerbe. Ezt sokak az esetleges PC port előjeleként tartják számon, ám a Rockstar még mindig nem kommentálta a dolgot.

December

Az év utolsó hónapjában gyakorlatilag pangás volt a hírek terén, egy két érdekességet hoztunk csak le. A fejlesztők létrehoztak egy Multiplayer Event oldalt a Social Clubon, ahol streamingen keresztül nézhetjük a fejlesztők és a játékosok közti multiplayer csatákat; az első ilyenre december 3-án került sor.

Ez szép és jó, de mi várható 2010-ben?

UPDATE: 2010. január 29-én a Rockstar Games hivatalosan is bejelentette, hogy a GTA: Episodes from Liberty City PC-re és PS3-ra is megjelenik, méghozzá világszerte március 30-án! Ennek tudatában az ezt fejtegető részek érvényüket veszítették. Tovább »

Az előző évben beteljesedett a Grand Theft Auto IV éra, hiszen az alapjátékot mind történetileg, mind tartalmilag kibővítette a GTA IV: The Lost and Damned és a számos újítást hozó GTA: The Ballad of Gay Tony. A "trinity" így bezárult, megtudtuk, hogy mi lett a GTA IV-ben középpontban álló gyémánttal, és Liberty City-t megcsodálhattuk a szerb bevándorló Niko Bellic, a tősgyökeres amerikai motoros Johnny Klebitz, és a dominikai származású jobbkéz, Luis Lopez szemszögéből is.

GTA GTA GTA
Három főszereplő, három történet

Annak idején nagy híre volt, hogy a Microsoft 50 millió amerikai dollárt perkált le a Take-Two Interactive-nak, cserébe a két GTA IV epizodikus tartalom Xbox 360 exkluzivitásáért (de szép szó). Mára azonban egyre inkább kérdéses, hogy csak a Microsoft játékkonzolja élvezi-e a két DLC jelenlétét. Számos pletyka látott napvilágot ezzel kapcsolatban; volt, amelyik arról szólt, hogy az exkluzivitás csak 6 hónapra szól (amely azonban már jócskán lejárt), és több játékmagazin is állította, hogy PS3-ra, vagy éppenséggel PC-re is megjelenik valamelyik epizód. Ezek azonban többnyire cáfolást nyertek.

A legerősebb támpont azonban a novemberben megjelent 1.0.0.4-es GTA IV PC patch. Ennek feltelepítésekor ugyanis a Games for Windows LIVE (ez a rendszer felelős a játék online részéért, achievementekért, multiplayerért, stb) achievement listája kibővült a The Lost and Damned-hez tartozó 5 db Xbox 360 achievementtel is. Ha ez egy puszta hiba lenne, valószínűleg már javították volna, ám ez nem történt meg, és a Rockstar a mai napig nem kommentálta a dolgot. Az achievementek megjelenése persze nem bizonyít semmit, a Microsofttól meg már tapasztaltunk bődületes bakikat (khm.. Vista), így egyelőre várnunk kell egy esetleges bejelentésre.

Márpedig, ha netalántán kiadnák a The Lost and Damned-et PC-re, akkor minden bizonnyal ki kell, hogy adják a The Ballad of Gay Tony epizódot is, hiszen így lenne kerek a történet a PC játékosok számára is. A megjelentetés azonban kérdéses lenne, bár a Games for Windows LIVE 3.0-ás verziója óta PC-n is működik a Marketplace, az sem kizárt, hogy egyfajta Expansion Pack-ként adják ki az epizódokat, külön lemezen. A PlayStation 3 tulajok számára azonban nincs ilyen "biztosra vehető" pletyka, így számukra sajnos nem tudunk semmi biztatóval szolgálni. Talán ezért döntött úgy a (nem mellesleg GTA részekért is felelős) Rockstar North, hogy az Agent kizárólag PS3-ra jelenik meg? Akár az is lehet, hogy ugyanúgy fogjuk követelni az Agent Xbox 360/PC portját, mint most a PS3-as tábor az epizódokét. Ki tudja...

Grand Theft Auto V. Igencsak sokszor láttuk már ezt az elnevezést egyes spekulációknál, elemzői eszmefuttatásoknál. Tény, hogy a Grand Theft Auto IV-gyel, mint nagy epizóddal nem ért véget a Grand Theft Auto franchise története - ezt az is bizonyítja, hogy az Episodes from Liberty City kézikönyvében (és a TBoGT-féle Liberty City-ben is) van egy reklámplakát, amely egy kitalált filmet ábrázol, a következő feliratokkal: "Liberty City, It's Over! Next Stop...". Azóta részben megfejtésre került ez a feladvány, ám semmi biztosat nem értünk el vele; lehet, hogy a Rockstar csak hülyét csinált belőlünk, és jókat röhögtek, mikor a felhasználók agymenéseit olvasgatták a GTAForums-on?

Dan HouserA következő nagy GTA epizódra visszatérve, maga Dan Houser is beismerte (bár kissé burkoltan, amolyan Rockstaros módon), hogy fejlesztik a Grand Theft Auto következő nagy részét, amely - itt megjegyezendő - nem feltétlenül a római V-ös számot kapja (a Grand Theft Auto III után is a Vice City-t sokan GTA IV-nek mondták, de mégsem az lett). Az említett utalást Dan bácsi az angliai The Times interjújában tette meg, és a következőképpen hangzik:

"Magukat a srácokat illetően: már javában dolgoznak. Egy vadnyugatos játékon is munkálkodnak jövő tavaszra, és ott van a következő GTA is. "Először a várost találjuk ki, majd jöhetnek a karakterek," mondta Houser. Az ő közreműködésével is készülő forgatókönyv elérheti az 1000 oldalt, ami csaknem tízszerese egy filmének." (tovább...)

Nos, ezek alapján azt mondhatjuk, hogy minden bizonnyal elkezdték a Grand Theft Auto franchise következő nagy tagjának fejlesztését (vagy a tervezését legalábbis), sőt lehetséges, hogy már a helyszín is megvan. Ha visszaemlékezünk, a GTA IV-et már a San Andreas PC-s megjelenése után nem sokkal (2005-ben) elkezdték fejleszteni/tervezni.

Grand Theft Auto "V" tehát lesz. A kérdés az, hogy mikor. Figyelembe véve a - tévedésekben nem ritka - elemzői eszmefuttatásokat, valamint a Take-Two és a Rockstar Games viselkedését, kijelentéseit, azt mondhatjuk, hogy idén biztosan nem jelenhet meg. Hogy miért? 2008 áprilisában jelent meg a játéktörténetileg is hatalmas sikert arató Grand Theft Auto IV. Ahogy ezt már a fentiekben tisztáztam, 2009-ben két epizód is kijött, a GTA IV saga lezárult. Ezek alapján erősen megkérdőjelezhető, hogy miért jelenne meg éppen 2010-ben a következő rész. A GTA IV és a két epizód még jelentős bevételeket hozhat a kasszára, (főleg, ha egy esetleges PC/PS3 portot is bejelentetének), és ezek játszhatósága is tart még (értsd: rengetegen játszák még őket a világban).

Hogy ne csak erre alapozzunk, idézek néhány pletykát, spekulációt illetve a Take-Two reakcióit is. Már 2009 januárjában felröppentek hírek, miszerint egy új rész még abban az évben kiadásra kerül. Ez a próbálkozás - mint az idő bebizonyította - alaptalannak bizonyult. Februárban Jeronimo Barrera, a Rockstar Games vezető fejlesztője kifejtette véleményét a DLC-kről: szerinte (így a R* szerint is) a "letölthető tartalmak jelentik a videójátékok jövőjét". Ezzel tehát elképzelhető, hogy jövőbeni játékaikhoz is készítenek majd DLC-ket. Jóval később, júliusban egy Todd Mitchell nevű elemző olyan merész kijelentést tett, miszerint a közeljövőben akár új PS2-es GTA, valamint egy további DLC jelenhet meg Xbox 360-ra és PS3-ra egyaránt. Véleményem szerint ezt sem kell komolyan venni.

Komolyabb hivatalos álláspontra 2009. július 14-én került sor, amikor Ben Feder, a Take-Two Interactive vezérigazgatója egy pénzügyi konferencián tisztázta: nem lesz multiplatform (azaz "nagy résznek" vehető) Grand Theft Auto 2010-ben. Ezzel a kijelentéssel számos spekulációt cáfolt meg, és bár fentebb is említettem, így biztosra vehető a következő GTA 2011 előtti megjelenésének szkepticizmusa.

Strauss ZelnickAz év idézetének azonban mindenképpen a Take-Two Interactive elnöke, Strauss Zelnick kijelentését tekinthetjük. Egy elemző ugyanis szeptemberben bátorkodott megkérdezni Strauss úrtól, hogy a vállalat mégis mikorra tervezi megjelentetni, esetleg bejelenteni a következő nagy Grand Theft Auto-t. A következő választ kapta:

"Nem fogjuk bejelenteni. Azt sem fogjuk bejelenteni, hogy mikor fogjuk bejelenteni. Továbbá nem fogjuk bejelenteni a bejelentéssel kapcsolatos tervünket, vagy hogy mikor jelentjük be ezt egyáltalán, ahogy a bejelentési stratégiánk bejelentésének körülményeit sem fogjuk bejelenteni.

Egyéb kérdés?"
(képzelhetitek, milyen jó volt ezt magyarra fordítanom :D - szerk.)

Mindezeket figyelembe véve elmondhatjuk tehát, hogy 2011-nél hamarabb biztosan nem bővül új korszakalkotó résszel a Grand Theft Auto sorozat, és én inkább 2011 végére / 2012 első felére tenném a megjelenést - figyelembe véve, hogy a GTA IV megjelenését is el kellett halasztani a fejlesztés késése miatt 2007 októberéről 2008 áprilisára. Ez még a jövő zenéje...

UPDATE #2: 2010. január 18-án az iPhone/iPod Touch verzió megjelent az App Store-ban. Ennek tudatában a megjelenését fejtegető részek érvényüket veszítették. Talán még annyit érdemes hozzátenni, hogy a márciusban megjelenő iPad is futtatni fogja a Chinatown Wars-ot, amelyet valószínű, hogy a fejlesztők a nagyobb kijelzőre is optimalizálnak. Tovább »

Miután a Grand Theft Auto V-öt alaposan kitárgyaltuk, nem szabad megfeledkeznünk a Grand Theft Auto Chinatown Wars újabb portjáról sem. Mint ismeretes, az először DS-en, majd PSP-n taroló címet a fejlesztők bejelentették Apple iPhone és iPod Touch (tehát iPhone OS-t futtató) eszközökre is. A bejelentéskor 2009 őszét nevezték meg megjelenési dátumként, azonban azóta szinte semmi hír nem látott napvilágot az új portról. A nagy hallgatást megtörve, mintegy "nesze semmi, fogd meg jól" szemléletben Ben Feder, a Take-Two CEO-ja azt a kijelentést tette november közepén, hogy "rövidesen" (az ő szavaival élve "shortly") megkapjuk a Chinatown Wars App-ot. Mondanunk sem kell, hogy azóta semmi hír.

Később, karácsony előtt egy hírünkben kifejtettük, hogy mi a helyzet az iPhone-os verzióval. Ott leírtuk, hogy a Take-Two 2009 Q4 üzleti negyedéve alkalmából készült pénzügyi jelentésében említésre sem került az iPhone-os Chinatown Wars, így egyelőre nincs más dolgunk, minthogy várunk. A késés oka az is lehet, hogy a Beaterator iPhone változata igencsak negatív értékeléseket kapott az App Store-ban, így lehetséges, hogy a Rockstar Leeds több időt szeretne beleölni a Chinatown Wars fejlesztésébe. Az azonban szerintem biztosra vehető, hogy 2010-ben megjelenik a cucc, talán az év első vagy második negyedévében.

Természetesen az itt leírtak mind-mind csak spekulációk és eszmefuttatások, ezekre nem érdemes alapozni. Csupán megpróbáltam összeszedni az év alatt történt eseményeket és ezek alapján mérlegeltem a lehetőségeket. Személy szerint azt gondolom, hogy reálisnak tűnik, amit leírtam, azonban azt is vegyük figyelembe, hogy a Rockstar tud meglepetéseket okozni - elég, ha csak a 2008-as E3-on történt Chinatown Wars bejelentésre gondolunk: azt se gondolta volna senki, egy elemző sem...

És ez lett volna a végszó, köszönöm azoknak, akik rászánták idejüket, hogy elolvassák a cikket, és természetesen várjuk a reakcióitokat a részben megjavult fórumunkon, ebben a topikban, vagy akár ide a kommentekhez!

Írta: Gege
2010. január 1.
Frissítve: 2010. január 29.
© GTAPlace.hu

2010.01.01 18:39 ▪ Írta: Ben Dover

ff61gmaze
Offline
2010. 01. 01. 19:52
Gege, gratulálok, nagyon szép, kerek cikk lett én végigolvastam, érdekes volt
Szerk.: Első hsz? nemrossz x)

RedDragon
Offline
2010. 01. 01. 20:25
Nem semmi munka lehetett megírni Gege, gratulálok!

Athlon
Offline
2010. 01. 02. 11:55
Szerintetek azért 2010-ben legetséges egy bejelentés az új GTA-ról?

jana4
Offline
2010. 01. 02. 11:58
max a címét jelenthetik be idén. A R*-t nem úgy ismerjük, hogy 1-2 évvel a megjelenés előtt bármit is bejelent...

MateL
Offline
2010. 01. 02. 12:25
Athlon: Elképzelhető, hiszen a GTA IV-et is a 2006-os E3-on jelentették be.

madness
Offline
2010. 01. 02. 12:38
Ha, 2011-végén jelenik meg(szerintem ekkor) akkor, jövő nyáron-ősszel már címet vagy a logót bisztos megjelentetik, de emlékezhettek meg itt is leírta Gege hogy modták a fejesek:
"Nem fogjuk bejelenteni. Azt sem fogjuk bejelenteni, hogy mikor fogjuk bejelenteni....Stb.......
De amikor kapunk címet vagy vmit akkor már kb. másfél éven belül sztem megkéne majd jelennie mivel már elkezdték a tervezését vagy már csinálják(?) és most nem kell mindent újjítani mint a IV-nél (animciós motor,grafikai, stb...)

MateL
Offline
2010. 01. 02. 12:45
madness: Hát igen, valószínű, hogy a RAGE engine-t használják, maximum csak továbbfejlesztik. A GTA V-öt pedig szerintem már javában csinálják, mert a Rockstar North jelenleg csak az Agent-tel van elfoglalva (bár elvileg az is 2010 utánra van tervezve). Egyébként a bejelentés után nagyon sokáig semmi hír nem lesz, csak egy üres oldal, GTA V logóval.

Athlon
Offline
2010. 01. 02. 13:00
A logo-ból is lehet következtetni ha csak nem azt csinálják mint a IV-nél hogy csak az első trailer után huooák nyilvánosságra az igazi logo-t.

madness
Offline
2010. 01. 02. 14:26
Ne is mond, Gege; a IV előtt is amikor hosszú ideig csak a logó volt majd szívrohamot kaptam az idegességtől és a kíváncsiságtól.

SQUALLE3R
Offline
2010. 01. 02. 20:28
Én annak örülnék ha San Andreas-t csinálnák meg, de egy újabb helyszín se lenne rossz mondjuk Washington
vagy valami ilyesmi
és bocs GEGE hogy az előző hozzászólásomat olyan csúnyán fogalmaztam meg csak siettem
HaPpY nEw Year

DT-boy
Offline
2010. 01. 03. 12:31
Befostam, mikor újból elolvastam az átverési kísérleteteket április elsején. Végképp az idézet tetszett amit a gyilkos (lány) mondott

Rebuska
Offline
2010. 01. 03. 19:04
SQUALLE3R: ez egy érdekes ötlet nem lenne rossz helyszín Washington.Tetszene az biztos!

MateL
Offline
2010. 01. 29. 22:49
Frissítettem a cikket!

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink