Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

2017.06.18 10:24  |  Írta: Visali  |  Forrás: PC Gamer


Mélyrepülésbe kezdett a Grand Theft Auto V rajongói értékelése a Steamen, miután a játék kiadójának követelése miatt többé nem érhető el a játék moddolását lehetővé tévő OpenIV program.

Míg a GTA V összértékelése eddig mintegy 220 ezer visszajelzés alapján "túlnyomóan pozitív" volt, addig az elmúlt időszakot tekintve a játék "rendkívül negatív" minősítést kapott több, mintegy 30 ezer kommentár nyomán. A hozzászólók zöme az OpenIV csapatával vállal szolidaritását, és elfordul a kiadótól.

A Take-Two Interactive a napokban szólította fel az OpenIV mögött álló hobbi programozókat, hogy hagyjanak fel a kliens fejlesztésével és terjesztésével, a pereskedés elkerülése érdekében a készítők jobb híján pedig eleget tettek a kérésnek.

Mivel a több, mint 15 éves történelemmel rendelkező GTA modding rendkívül népszerű a kreatív videók készítésével foglalatoskodó gamerek, valamint az egyszerűen új élményre vágyó (főként) PC játékosok körében, nem meglepő a rajongói tábor felháborodása.


A GTA V adatlapjának fejléce a Steamen. A napokban került ki rá a "rendkívül negatív" értékelés

Ahogy az sejthető volt, a Rockstar Games és a Take-Two a GTA Online-ba beférkőző hackerek és modderek miatt támadja a program készítőit. Noha az OpenIV mindig is az offline módosításokért készült és létezett, a Rockstar szerint néhányan mégis ki tudták használni a program funkcióit arra, hogy a multiplayerben rosszalkodjanak:

"A Take-Two lépései nem kifejezetten a single player módosításokat vette célba. Sajnos az OpenIV lehetővé teszi néhány új rosszindulatú mod működését, amelyek árthatnak a játékosoknak, és valamennyi GTA Online játékos élményét megazvarja. Dolgozunk azon, hogy kitaláljuk, miképpen támogathatjuk tovább a kreatív közösséget anélkül, hogy az negatívan érintené a játékosokat" – áll a Rockstar hivatalos közleményében, melyet a PC Gamer játékmagazinnak juttattak el.

Ugyanakkor ahogy a Steamen és a GTAForums-on lévő hozzászólások is mutatják, nem sokan hisznek abban, hogy az OpenIV eltüntetése valódi gátat szab majd a hackereknek, ellenben rengeteg új és nagyszerű élménytől fosztja meg a PC verziót preferáló GTA játékosokat.

A rajongók negatív visszajelzések és tiltakozó profilképek mellett online petícióval is hatni próbálnak a Take-Two illetékeseire, melyet alig pár nap alatt már közel 40 ezren írtak alá, és a támogatók egyre csak gyűlnek. Összehasonlításképp a Red Dead Redemption 2 PC változatáért indított petíció nyolc hónap után 56 ezer támogatónál tart.

2017.06.14 23:48  |  Írta: Visali  |  Forrás: VG247


Csúnya véget érhet a GTA modding kora, és ez közel sem azért következik be, mert eltűntek volna a lelkes és kreatív rajongók, akik különböző modellekkel, textúrákkal és kiegészítő szkriptekkel csempésznek új élményt a Grand Theft Auto játékokba. Több, mint 15 évnyi történelem után egyszerűen maga a Rockstar anyavállalata próbálja meg ellehetetleníteni a játékosok által kreált kiegészítőket.

A sorozat kiadója felszólította az OpenIV mögött álló csapatot, hogy hagyjanak fel a program készítésével, amely azon túl, hogy elérhetővé teszi a GTA IV és a GTA V fájljait, lehetővé teszi azok cseréjét és kiegészítését is – egyszóval a modding magja.  A csapat a kérésnek eleget tesz, különben a Take-Two perre vinné az ügyet. A gárdának mintegy tíz év kemény munkája, szabadideje és energiája fekszik a kliens fejlesztésében.

A 2015-ös Nissan GTR az egyik legnépszerűbb jármű mod a GTA V-höz. A GTA5mods.com
adatbázisából már több, mint 300 000 játékos töltötte le (készítő: YCA-y97y)

A GTA modding ellehetetlenítése azonban nem csak egy újabb pofon a legrégibb GTA fanoknak, akik már anno a GTA United legújabb bétáit is epekedve várták, de a Rockstar saját magát is kétszer hátba szúrja vele. Egyrészt azért, mert a nagyszerű módosítások éltetik a sorozotatot a videojáték magazinok és rajongói blogok főoldalain, amíg éveket várunk az újabb epizódokra, másrészt a legendás GTA remake videókhoz, mint például a nemrég felkapott Terminator 2 teljes "újraforgatásához" nem elég a beépített Rockstar Editor, zömében szükség van különböző modokra ahhoz, hogy minőségi munka készülhessen. Ha ezek eltűnnek, a GTA sorozat is eltűnik hosszú évekre, ha épp nincsenek leárazások vagy botrányok, a játék egyszerűen elvész az éterben.


A Terminátor 2 remake-je a GTA V-ben

A legnagyobb GTA fórum közössége is értetlenül áll a Rockstar hadjárata előtt, senki sem érti, hogy tíz év után miért most böki a fejlesztők csőrét az OpenIV, amely

"lehetővé teszi harmadik feleknek, hogy áthatoljanak a szoftver biztonsági elemein, és módosítsák azokat a kiadó jogainak sérelmére,"

miközben ez zömében csak ártatlan modokkal ajándékozza meg a rajongókat. Elég csak körbenézni a letöltésekre fókuszáló GTAInside.com több százezres kínálatában.

A Take-Two feltehetőleg a GTA Online miatt torpedózhatta meg a projektet, de az OpenIV szabotálása egyrészt messze nem garancia arra, hogy eltűnnek a hackerek, másrészt a cég igazából felkészülhetett volna a rakoncátlan játékosokra, miután a minőségi, végletekig részletes kidolgozást inkább egyszerű, instant sikerekre épülő koncepcióra cserélték, hogy bevonzzák a szélesebb, de felhígult játékos közönséget (és persze a rengeteg zöldhasút).

A GTAForums-on a felháborodott játékosok szabotázsra, tiltakozásra szólítanak fel, már egy profilképet is készítettek, amivel ki-ki kifejezheti nemtetszését a T2 döntése ellen, és elindult egy change.org petíció is, hogy a kiadó ne lehetetlenítse el a GTA V (és egyben a GTA IV) moddolását.

2017.06.13 22:22  |  Írta: MateL  |  Forrás: Rockstar Newswire

 

Ígéretéhez híven a Rockstar a mai napon élesítette a legújabb frissítést, amelyben fegyvermogulként dúlhatjuk fel Los Santos és Blaine County amúgy sem békés mindennapjait.

Ehhez elsőként egy bunkert kell beszerezni, amely a szervezetünk központjaként szolgál majd. A Rockstar szokásaihoz híven több fajta dekorációból és kiegészítő elemből választhatunk, mint például a széf, személyes hálószoba vagy éppen a lőtér, ahol akár egyszerre 3 másik játékossal mérhetjük össze tudásunkat, persze egy bizonyos felárért cserébe.

Az üzletelésbe CEO, VIP, illetve MC Presidentként is beszállhatunk a korábbi hírekhez híven, újdonság viszont, hogy már 50.000 $ értékű bankszámlával is regisztrálhatjuk magunkat VIP tagként, így a szerényebb pénztárcájúak is rögtön elkezdhetik az újdonságok felfedezését. (Mondjuk ennyivel messzire nem lehet jutni…)

A bunker berendezése után egy mobil műveleti központba is befektethetünk, ahol szinte mindent irányíthatunk, és kérésre bármikor mellettünk terem.

Az újdonságok listája természetesen ennyiben nem merül ki, rengeteg új páncélozott, felfegyverzett vagy normál jármű közül választhatunk. A teljesség igénye nélkül:

 • Anti-Aircraft Trailer: $1,400,000 – $1,862,000
 • APC: $2,325,000: $3,092,250
 • Ardent: $1,150,000
 • Cheetah Classic: $865,000
 • Dune FAV: $850,000 – $1,130,500
 • Half-Track: $1,695,000 – $2,254,350
 • Nightshark: $1,245,000
 • Oppressor: 2,650,000 – $3,524,500
 • Torero: $998,000
 • Vagner: $1,535,000
 • Weaponized Tampa: $1,585,000 – $2,108, 050
 • XA21: $2,375,000

Érdekesség, hogy egyes feladatok elvégzése után nagyker áron, tehát olcsóbban juthatunk hozzá bizonyos járművekhez.

Ezeken kívül ballisztikus felszerelést is vásárolhatunk potom félmillióért, illetve a mobil bázisunkból rengeteg fegyverünket fejleszthetjük fel egy exkluzív MK2 szintre rengeteg új funkcióval, mint például tölténytípusok, különleges távcsövek, festések és sok más. Elérhetőek új adversary módok, valamint mint minden frissítésben, itt is válogathatunk új frizurák, ruhák vagy tetoválások közül.

Heti bónuszok

Amennyiben a hét folyamán bejelentkezünk a játékba, több ruhát és sapkát kapunk ajándékba, illetve számos akció is él, amit ezen az oldalon tudunk nyomon követni. Lesz a későbbiek során szokásos Snapmatic verseny, Rockstar Editor verseny és sweepstakes is, amire Magyarországról természetesen továbbra sem lehet jelentkezni.

2017.06.07 17:51  |  Írta: Visali  |  Forrás: Rockstar Newswire

Jövő keddtől áshatjuk bele magunkat a fegyvercsempészősdibe a GTA Online-ban. A fejlesztők a legnagyobb természetességgel izzítják majd a Gunrunning frissítést június 13-án, amikor egyébként a fél játékos közösség az E3 konferenciára fog figyelni, az újdonságok pedig most egy rövid traileren is bemutatkoznak.

A PlayStation 4, Xbox One és PC változathoz érkező ingyenes kiegészítőben földalatti bunkerekből irányíthatjuk majd legújabb pénzhajhász illegális tevékenységünket, amihez egy saját műveleti központ, lőtér, valamint ágyúkkal és rakétavetővel felszerelt menő járművek is tartoznak majd, és ha minden igaz, végre a Hydrával keménykedő ovisokat is leszedhetjük a légvédelmi rendszereknek köszönhetően.

2017.06.03 10:59  |  Írta: Visali  |  Forrás: Rockstar Newswire


Új részletek derültek ki a hamarosan érkező GTA Online: Gunrunning frissítésről, mely nem csak új járműveket pakol majd a játékba, de kidolgozott föld alatti bunkerekkel és akciódús küldetésekkel próbálja meg feldobni a multis GTA közösség mindennapjait.

A megjelenési dátum továbbra sem ismert, de a Rockstar Games annyit elárult, hogy bármilyen bűnszervezet vezetője – CEO, VIP vagy M.C. president – élhet majd a lehetőséggel, tehát nem kell újabb gruppot alapítanunk, ha a járműparkunkban szeretnénk tudni az új felfegyverzett csodajárgányokat.

Hasonlóan az eddig megismert zugáru kereskedéshez, itt is le kell majd szállítanunk a megrendelt szajrét, a szállítmány védelemhez viszont ezúttal fegyverekkel vagy rakétavetőkkel felvértezett kocsik, tankok, kétéltű harcigépek és mozdíthatótható légvédelmi eszközök lesznek a segítségünkre, némi plusz adrenalinnal és szórakozással feldobva az unalmassá és monotonná vált eladási kísérleteket.

Minden fegyverkereskedő befektethet majd egy úgynevezett Mobile Operations Center-be (MOC), melyhez  a parancsnoki központon és egy lakózónán túl hozzátartozik egy autós szerelőműhely és egy fegyveres műhely is, így lehetőségünk nyílik majd járműveket és fegyvereket fejleszteni.

A fegyvergyártással bíbelődő munkásokon túl a bunkerekben irodisták is dolgozni fognak, akik kutatómunkát végeznek, és egyedi kiegészítőket oldhatunk fel a segítségükkel mind a fegyverekhez, mind a járművekhez és magához a MOC-hoz is.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA

A GTA Online: Gunrunning kiegészítő a nyár folyamán érkezik a PlayStation 4, Xbox One, valamint PC változathoz, és természetesen ez is ingyenes lesz.


Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 39 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak