Segítség a Grand Theft Auto V-höz:

Csalások | Repülőiskola | Gyűjtenivalók | Mutatványok | Segítség | Gépigény | Tőzsde

2016.07.22 12:44  |  Írta: wantoo

Nem is a Rockstar Games lenne, ha egy frissítés során nem rejtene nyomokat a jövőbeni kiegészítésekkel kapcsolatban. TezFunz2 kutatómunkájáról már írtunk korábban is, most is ő talált sokat sejtető kódrészeket, most éppen ezeket:

am_mp_personal_mod_garage
gb_biker_bad_deal
gb_biker_initiation
gb_biker_joust
gb_biker_rescue_contact
gb_vehicle_export

Az am_mp kezdetű sorok általában ingatlanokra vonatkoznak a játékban. Ez esetleg utalhat arra, hogy a jövőben birtokolhatunk egy további garázst is, amit személyre is szabhatunk az irodáinkhoz hasonlóan.

A gb kezdető sorok pedig a CEO/VIP küldetésekkel kapcsolatosak, a biker pedig a motoros magyarul. Lehetséges, hogy a saját bűnszervezetünk új tevékenységekkel bővül?

Aki olvassa a kommenteket a Rockstar Newswire-on, az tudja, hogy egy motoros kiegészítő az egyik legkívántabb DLC, még petíciót is indítottak érte. Egyébként érdekes, hogy a kiadó által ígért nagyobb frissítések már megérkeztek, de ezek szerint a GTA Online vonat sosem ér célba.

2016.07.19 16:58  |  Írta: Visali  |  Forrás: Rockstar Newswire


Két menő kocsival, egy motorral és hat vadonatúj pályával dobták fel a fejlesztők az egyébként is megunhatatlannak ígérkező Stunt versenyeket a GTA Online-ban.

A féltucat új pálya különleges ízt ad a Cunning Stunts kieglszítő egyedi versenyeinek, ugyanis nem csak egyszerűen új úvonalakkal rukkolt elő a Rockstar, de új elemeket is épített ezekbe – például a promóciós grafikán látható tűzkarikát.

GTA GTA

Az Afterburner, a Forest és a High Flier motorokkal játszható, a Double Loop szuperautókra lett tervezve, a Zebra pályát az sportkocsiknak szánták, a Trench II pedig az izomautók szerelmeseinek hoz új élményt.

A legtöbb kategóriában elérhető lett egy-egy új verda. Az izomautók repertoárját a Declasse Drift Tampa, a sportkocsik palettáját az Ocelot Lynx, a motorok kínálatát pedig a Western Cliffhanger szélesíti.

GTA GTA GTA

Hogy tudjuk hol tárolni ezeket, július 25-ig minden garázs és garázzsal rendelkező apartman 20 százalékkal olcsóbban vásárolható meg. A szerelőműhelyekben pedig szintén 20 százalék kedvezmény jár egyes különböző külső elemekre – itt a Spoilers, a Wheels, a Skirts, a Tire Smoke, Exhasut és Horns kategóriákban érdemes körbenézni.

Emellett aki hétfőig belép a GTA Online-ba, annak egy egyedi szürke kezeslábas lesz elérhető a karaktere gardróbjában.

2016.07.13 18:40  |  Írta: Visali


Kedden újabb ingyenes kiegésztővel színesítette a GTA Online kínálatát a Rockstar, mely elsősorban a San Andreas Multiplayer szerelmeseinek okozhat örömöt. A bejelentéskor égbenyúló pályákkal és hatalmas ugrató rámpákkal csigáztak minket a fejlesztők, most megnéztük, milyenre sikerült a frissítés.

A Cunning Stunts az idei második nagy GTA Online kiegészítőjeként lett beharangozva, és ezt tartalomban sikerült is hoznia a letölthető tartalomnak. A Freemode Events Update és a Lowrider Update után végre ismét egy tartalmas csomag érkezett, tele újdonsággal, amely egy újabb korszakot alapozhat meg a GTA V multiplayer történetében.

GTA GTA GTA

A Rockstar nem aprózta el, rengeteg Stunt Race pályával indították a frissítést, egy fél napig simán versenyezhetünk anélkül, hogy kétszer találkoznánk ugyanazzal a versenypályával. Mindehhez pedig jócskán adtak új járműveket is, a hangulatkeltéshez 13 egyedi festésű autót és motor lett elérhető a LegendaryMotorsport és a SouthernSanAndreasSuperAutos oldalán. Ráadásul azt ígérik, a következő hetekben tovább bővül a paletta. Vannak új ruhák is – különböző felsők és nadrágok, amikből érdemes összeállítani egy mentett szettet, hogy teljes legyen a feeling.

GTA GTA GTA

A pályák nagyon jóra sikerültek. Nemcsak lebegő utakból, alagutakból és ugratókból állnak, hanem feldobta azokat néhány ötletes aprósággal a Rockstar, például van gyorsító, lassító, forgó malom, amit el kell kerülni, kis falak az alagutakban, hatalmas focilabdák és még sok más. Van, ahol időnként felcsapnak az óceán hullámai, ami lassítja az épp elhaladókat. Sőt, vannak olyan szakaszok, ahol kettéválik a pálya, és mindenki kiválaszthatja, hogy melyik irányba megy. Ezek természetesen ugyanakkora távolságúak, többnyire szimmetrikusak is egymással, nagyon feldobják az egyes futamokat. Érezhetően átgondolt versenyeket csináltak a fejlesztők, nem csak összecsapták.

GTA GTA GTA

Persze nem minden fenékig tejföl, ugyanis van némi negatívum is. Például a kamerakövetésen még lett volna mit dolgozni. Ha pedig egy loopon megdobjuk kicsit az egeret vagy az analóg kart, onnantól bukta az egész, annyira szabályozhatatlan a kamera pozíciója. A PC verzióban szintén megölhet egy futamot, ha rosszkor jön egy FPS drop.

Bármennyire is jók az új cuccok, a játék alapvető hiányosságai sajnos rontanak az élményen. Például a motorok itt is úgy megpattannak a legapróbb kavicson, mint Jazz Jackrabbit, és amin a Rockstar a kezdetektől fogva nem változtatott, hogy ebédet főzök, mire respawnol a játék. Egy-egy rossz földre érkezésnél pedig indokolatlanul felrobbanhat a kocsi.

GTA GTA GTA

Más dolgokban viszont látni, hogy fejlődött a Rockstar, ami jó. Nem egy olyan versenypálya van már a játékban, ami szuper lenne, de csak valami kezelhetetlen kiegészítő tartalmas tragaccsal lehet versenyezni rajtuk. Szerencsére most nem szorították a pályákat a DLC kocsikra a fejlesztők, egy kipofozott Banshee 900RR, Sultan RS vagy akár egy Zentorno is választható a futamokhoz. Talán egy, legfeljebb két Stunt Race zárt a járműválasztás terén, de a többi szabad, és széles a választék.

Első blikkre aggodalomra adhatnak okot azok a szakaszok, ahol nincs védőkorlát az út mentén. Akik próbáltak már versenyezni a GTA Online-ban, azok mind tudják, hogy vannak idióták, akik a menetiránnyal szemben haladnak, vagy csak szimplán azt tartják bulinak, ha leszorítják a többieket. Itt a fagyi könnyen visszanyalhat, egy-egy ütközésnél bárki leeshet, úgyhogy van rá némi esély, hogy a Stunt versenyekben ne, vagy legalább kevesebbszer forduljon elő az ilyesmi. Az alagutakban pedig ha egy bolyba kerülünk, ott nem az lesz a Jani, aki szembejön.

GTA GTA GTA

Ami az új járműveket illeti, a Rockstar továbbra is borsos árat szabott a kiegészítős kocsiknak. Mielőtt egyből megvennénk a legdrágábbat, érdemes őket letesztelni egy-egy versenyen, hogy lássuk, mit tud, valóban megérik-e az árukat. Illetve nem árt kivárni, hátha jönnek még jobbak is a következő hetekben.

A frissítéssel egyébként néhány apróságon is változtattak a fejlesztők. Az Interaction Menu az idők során túl hosszú lett, így jó ötlet, hogy a karakter stílusához és a járművekhez kapcsolódó elemek most külön egy menüpontba lépbe érhetőek el, és az Enable Passive Mode lekerült a lista aljára – azaz ha megnyitjuk a menüt, akkor csak egy felfelé gombot kell nyomni, és máris védve vagyunk az agresszív játékosoktól.

Mit várhatunk a Creatortól?

A Rockstar elárulta, hogy augusztus 2-tól magunk is készíthetünk Stunt Race pályákat. Az eddigi tapasztalatok alapján valószínűleg két véglet lesz a játékosok által készített versenyeket illetően. A fejlesztők menő pályaelemeket tettek a játékba, így elég balfasznak kell lenni ahhoz, hogy ne egy izgalmas és érdekes versenyt csináljunk. Ugyanakkor borítékolható, hogy lesznek trollok, akik telepakolják majd a versenyüket akadályokkal, átvezetik egy roncstelepen, és egyéb ominózus, de annál feleslegesebb ötlettel rukkolnak elő.

GTA GTA GTA

Remélhetőleg a fejlesztők átgondoltan készítik el a kapcsolódó tervező felületet, mert egy-egy kreatívkodni vágyó játékos könnyen beleszaladhat abba a hibába, hogy a pályát túl messze rakja az ugrató rámpától, és annál alig van idegesítőbb helyzet, hogy bizonyos járműtípusokkal gyakorlatilag lehetetlen megcsinálni egy-egy versenyt.

Összegzés

A Rockstar kitett magáért. Maga a kiegészítő szerintünk nagyon jól sikerült, odafigyeltek a készítők, és csak a játék alapvető hibái, hiányosságai rontanak az élményen. A téma régóta adta magát, és nagyon jó, hogy mindezt beletették a játékba. A Stunt versenyek ugyan kevésbé reálisak, de kit érdekel? Rengeteg új élménnyel kecsegtet a Cunning Stunts frissítés, és nagyon reméljük, hogy még sok új hivatalos pálya és kocsi érkezik hozzá.

2016.07.12 19:42  |  Írta: Rockstar69  |  Forrás: Rockstar Newswire

Megjelent a múlt héten bejelentett frissítés, ami rengeteg új tartalmat hozott a versenyzés és a stuntolás szerelmeseinek. Az update fő magját az új Stunt Race-ek (ezekből jelenleg 16 van) és a különböző kategóriájú versenygépek képezik, amelyek közt találunk LMP 1-es prototípus versenyautót, de olyan legendás gépek hasonmásai is bekerültek, mint például az Audi Sport Quattro S1 vagy a Lancia Startos Rally Car.

Három jutalom autó, amik azoknak jártak, akik az előzőgenerációs konzolokra is megvásárolták a GTA V-öt, mindenki számára elérhetővé váltak a GTA Online-ban, akik pedig játszottak Xbox 360-on vagy PlayStation 3-on, ingyenesen szerezhetik meg ezeket.

Új járművek:

 • Progen Tyrus –  2 550 000 $
 • Annis RE-7B –  2 475 000 $
 • Emperor ETR1 –  1 995 000 $
 • Lampadatti Tropos Rallye –  816 000 $
 • Obey Omnis –  701 000 $
 • Vapid Desert Raid –  695 000 $
 • Vapid Trophy Truck –  550 000 $
 • Grotti Brioso RA –  155 000 $
 • Western Gargoyle – 120 000 $
 • Nagasaki BF400 – 95 000 $
 • Declasse Burger Shot – Ingyenes
 • Capid Pisswasswer Dominator – Ingyenes
 • Bravado Redwood Gauntlet – Ingyenes

GTA GTA GTA

A Stunt Race-eken kívül megjelent még egy új versenytípus, a Premium versenyek. Itt 7 játékos ellen küzdhetünk, azonban itt van nevezési díj, ami elég húzós, legalább 20 000 dollárba kerül. A jutalmak viszont magasabbak, mindenki tripla RP-t kap, de pénzjutalom csak az első helyezettnek jár. Ezek csak időszakosan elérhetők, előre megadott kategóriájú járműveknek és csak saját gépekkel versenyezhetünk. Egyelőre a következő 7 pályán játszhatunk: 

 • Kedd, Július 12: Maze Bank Ascent (Sports)
 • Szerda, Július 13: Duel (Muscle)
 • Csütörtök, Július 14: Splits (New Vehicle - Brioso)
 • Péntek, Július 15: Vinewood Downhill (Motorcycles)
 • Szombat, Július 16: Racing Alley (Sports)
 • Vasárnap, Július 17: Canyon Crossing (Super)
 • Hétfő, Július 18: Turbine (Off-road)

Ezenkívűl 50 féle új tetoválás és 180 különböző ruhadarab és kiegészítő is helyet kapott, például versenyzői overálok és új bukósisakok.

Július 12. és 18. között 20% kedvezmény jár minden garázsra és garázzsal rendelkező ingatlanra, valamint 15 százalékkal olcsóbban vásárolhatunk fék, motor és felfüggesztés fejlesztéseket a járműveinkhez.

GTA GTA GTA

Most is lesz Snapmatic verseny, ahol az 5 szerencsés nyertes 1 000 000 GTA dollárral lesz gazdagabb. A nevezéshez #stunt címkével kell ellátni a képet.

Egyelőre nincs lehetőség saját Stunt pályák készítésére, ezt a hiányosságot augusztus 2-án azonban pótólni fogja a Rockstar, ugyanis akkor érkezik a Stunt Race Creator!

2016.07.07 15:58  |  Írta: wantoo  |  Forrás: Rockstar Newswire

Nagyon úgy néz ki, hogy nem fogynak ki az ötletekből a Rockstar Games-nél, egy újabb jónak ígérkező frissítés érkezik július 12-én, kedden a stuntolás szerelmeseinek. Új járművek, új elemek a Content Creatorban, őrült száguldozás a levegőben, mi kellhet még?

A kiegészítőről hamarosan többet is elárulnak a fejlesztők.

Egyébként még májusban jött a hír, hogy az idei évben két nagyobb DLC-vel fogják bővíteni a GTA Online világát. Az első a Further Adventures in Finance and Felony már több, mint egy hónapja kinn van, a második pedig ez lenne, szóval következik a kérdés: az év többi részében mire számíthatunk? Reméljük, hamarosan egy nagyobb bejelentést kapunk.

GTA GTA GTA GTA GTA GTA


Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 11 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak