Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVSegédlet - LIVE regisztráció

Módosítva: 2017. 01. 21. 23:17  |  Szerző: Ben Dover

A Games for Windows - Live egy olyan internetes szolgáltatás, amely lehetővé teszi az internetes játékot, a játékosok közti kommunikációt, achievementek szerzését és sok más érdekes dolgot. Fő célja a játékos társadalom összefogása. Számos játék jelent meg PC-re a Games for Windows névvel fémjelezve, mint például a Grand Theft Auto IV és a Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City is. A játék telepítéséhez illetve játszásához azonban feltétlenül szükséges egy Games for Windows - Live azonosító, amelyet Gamertag-nek hívunk. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogy hogyan tehetsz szert egy ilyen azonosítóra.

Fontosabb tudnivalók

Először is fontos megjegyezni, hogy a LIVE egy és ugyanaz a Microsoft minden területén. Ez azt jelenti, hogy az Xbox Live, a Games for Windows Live és a Windows Live gyakorlatilag egy regisztrációt igényel, és azzal mindhárom terület elérhető.

A regisztráció előtt egy dolgot fontos leszögezni: Magyarországon hivatalosan nem támogatott a LIVE szolgáltatás. Mindazonáltal van megoldás a használatára, csupán egy olyan országra kell regisztrálni a Gamertag-et, ahol elérhető a LIVE. Az ezzel kapcsolatos információkat leírjuk a regisztrációs útmutatóban.

A regisztráció menete

A Games for Windows Live-on való sikeres regisztráció érdekében navigálj az alant látható linkre:

https://live.xbox.com/en-US/signup/AccountCreate.aspx
(A linket nem minden böngésző képes rendesen betölteni, így javasoljuk a Mozilla Firefox 3, vagy az Internet Explorer 7 használatát.)

A megadott link nem véletlenül angol nyelvű, hiszen csak így lehet beállítani az Egyesült Királyságot (UK) országként. Amennyiben ugyanezt az oldalt magyarul töltitek ki, nem lesz lehetőség kihasználni a LIVE nyújtotta lehetőségeket.

» 1. lépés

A képernyő jobb oldalán lévő "E-Mail Address" névvel ellátott rublikába írj be egy valós, általad is használt e-mail címet, majd kattints a "Sign Up" feliratra! Vedd figyelembe, hogy ezt a címet fogod később a bejelentkezéshez is használni.


Teljes méret megtekintése

» 2. lépés

A regisztráció következő szakaszában a leendő profilod fontosabb adatainak kitöltése lesz a feladatod. Rögtön az elején meg kell adnod egy születési dátumot. Olyan dátumot adj meg, amely már több, mint 18 éve volt. A regisztráció és minden tartalom megjelenítése csak így lesz sikeres.


Teljes méret megtekintése

A dátum formátuma HH/NN/ÉÉÉÉ legyen. Például ha 1989. január 2-át szeretnéd megadni születési dátumnak, akkor ezt kell beírnod: 01/02/1989. A születési dátumot később nem lehet megváltoztatni, ezért fontos, hogy jól töltsd ki ezt a mezőt.

A születési dátum mellett jobbra következik a regisztráció egyik legfontosabb eleme. Itt elvileg azt az országot kéne megadnod, ahol élsz, de mivel Magyarországon nem támogatott a LIVE, ezért fontos, hogy a United Kingdom (English) vagy United States (English) menüpontot válaszd ki. A leírásban az előbbit fogjuk használni. Mivel 2010. november 10. óta már Magyarországon is elérhető a LIVE rendszer nyugodtan adjuk meg Magyarországot annak az államnak, ahol élünk.

A születési dátum és az ország megadása alatt a "Your Windows Live ID" részben a belépéshez szükséges információkat kell kitöltened. Az első rublikát nem szerkesztheted, ez az első pontban megadott e-mail címed lesz. Ha más címet szeretnél megadni, az oldal alján található Cancel gombra kattinva újból kezdheted az űrlap kitöltését.

A következő két mezőben a bejelentkezéshez használandó jelszavadat kell megadnod. Ez minimum 6, maximum 16 karakterből állhat, és tartalmazhat betűt, számot, nagy betűt és írásjelet is. A következő legördülő menüben egy titkos kérdést kell kiválasztanod, ami segíthet a jelszót eszedbe juttatni, ha azt elfelejtetted. Ez a mező gyakorlatilag felesleges, ahogy azután következő "Secret Answer" rublika is. Ez utóbbi azonban kötelező kitölteni, minimum 5 karakter hosszú szöveget írjunk bele.

A "Your Windows Live ID" rész következő és egyben utolsó lépése a megerősítő karakterek megadása. A képen látható, eltorzított számokat/betűket írd bele az alanti mezőbe. Ez azért szükséges, hogy a rendszer megbizonyosodjon arról, hogy valóban ember tölti ki az űrlapot, és nem valami vírus. Ha nehezen látszik a szöveg, kérhetsz új képet a jobb oldalt található nyilakra kattintva, de el is mondathatod angol nyelven, ha a hangszóróra kattintasz.

Ha egy kicsit lentebb tekerünk, az oldal alján látható egy "Your Gamer Profile" nevű szekció. Rögtön első, és legfontosabb mezőnk a Gamertag neve. Ide a később használni kívánt nicknevet írjuk, amely csak betűt, számot és szóközt tartalmazhat, de nem kezdődhet számmal. Ha kitaláltál magadnak egy nevet a Gamertag-hez, a rublikába való beírás után kattints a "Check Availability" gombra, hogy a rendszer leellenőrizze, foglalt-e már a nicknév.


Teljes méret megtekintése

Ha ez megvan, válassz ki magadnak egyet, a sok avatar közül. Ez fog később megjelenni a profilodban és a Gamertag-eden. Az avatar később megváltoztatható.

A szekció utolsó részében válassz ki magadnak egy "játékos zónát", azaz hogy milyen játékosnak képzeled magad. Ez nem kötelez semmire, csupán mások számára mutatja meg a "játék iránti célodat". (A játékos zónáról bővebb információ itt)

A lap legalján a kapcsolatfelvételhez használd e-mail címedet kell megadnod, ez eltérhet a regisztráció elején megadottal. Ez alatt kérhetsz Xbox Live hírlevelet az előbb megadott címedre, valamint az Xbox-szal kapcsolatos ajánlatok és akciók e-mailjeinek fogadását is kérvényezheted.

Ha az egész oldallal kész vagy, kattints az "I Accept" feliratra - ezzel elfogadod a regisztrációs feltételekről szóló hosszú-hosszú szöveget...

» 3. lépés

Ezzel gyakorlatilag kész is van a Games for Windows LIVE illetve Xbox LIVE azonosítód, azaz a Live Gamertag-ed. Végül a rendszer közli veled, hogy elkészült az általad regisztrált Gamertag, majd a "Done" feliratra kattintva beléphetsz az újdonsült profilodba. Itt már csak egy-két dolgot érdemes beállítani, bár ez nem lényeges a működéshez. A LIVE-on belül felvehetsz barátokat, az ismerősök Gamertag neveinek megadásával.


Teljes méret megtekintése

FONTOS: A regisztráció befejeztével mindenképp látogassuk meg a http://www.rockstargames.com/support/IV/PC/GFWLupdate/ weboldalt, ahol frissíthetjük a Games for Windows - LIVE kliensprogramját!

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Segédlet
Ki van itt?
Jelenleg 20 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak