Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Segédlet - NAT típus

A NAT típus - Network Adress Translation - egy olyan hálózati beosztást jelent, ami a géped internethez való csatlakozásának megoldását takarja. Kapcsolódhatsz közvetlenül és közvetve is, viszont némely megoldás a többjátékos módban gondokat okozhat, ami a meccsbe való belépéskor, magas létszám esetében, illetve a keresés során hibákhoz vezethet, valamint előfordulhat az is, hogy nem hallod a többi játékost. 

A NAT típus többféle lehet: Open, Strict vagy Moderate - utóbbi kettőnél jelentkezhet hiba. A játék ezt általában a Custom Match opcióban a bal alsó sarokban egy hibaüzenettel jelzi.

Mivel ezen manuálisan nem nagyon lehet változtatni, csupán javaslatokat tudunk tenni. Az egyik, hogy mindig próbálj olyan meccsekbe belépni, ahol legfelejbb 4 fő játszik. Ha az még In Lobby státuszban van, nagyobb eséllyel sikerül belépned. Ha a várakozás során sokan jelentkeznek még, inkább lépj ki, mert töltés után csak egy hibás lefagyott képernyőt látsz majd. Ilyenkor nyomj ESC billentyűt, és jobb esetben visszakerülsz a kereső képernyőre, rosszabban pedig betöltődik a mentésed, vagy új (single) játék indul. Ha magad indítasz meccset, szintén figyelj a létszámra.

Ha kidob a játékból, ami többnyire még töltéskor megtörténik, visszakerülsz a signle játékba, ha Unable to join felirat jelenik mega Custom Match ablakba kerülsz vissza.

A keresésnél előfordulhat, hogy nem jelenik minden meccs. A Voice Chat pedig valószínűleg nem működik majd kellő képpen.

A hiba persze nem csak PC-n jelentkezhet, hanem más platformon is. A LIVE rendszerben a játék közben ellenőrízheted a NAT típust.

Információk a Support oldalról

Maga a NAT típus a router-rel kapcsolatos. Az alábbi portok szükségesek a helyes működéshez:

  • TCP 80
  • UDP 88
  • UDP 3074
  • TCP 3074
  • UDP 53
  • TCP 53

A régi router-eken segíthet az is, hogy 10 percre kikapcsolod. A firmware-ed mindig a legfrissebb legyen. Kapcsold ki a tűzfalakarta szűrőket. Kapcsold be az uPnP-t (Universal Plug and Play) a router-eden.

Módosítva: 2019. 06. 02. 15:49 ▪ Szerző: VISALI
Segédlet
Segédlet
Internet
Grand Theft Auto V
Episodes from Liberty City
Vice City Stories
Liberty City Stories
Advance
Vice City
Grand Theft Auto III
GTA Classic
Max Payne 3