Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Segédlet - A PC verzió mentései

Grand Theft Auto IV -   Történet

Gyakran feltett kérdésnek számít a rajongói oldalak fórumain, hogy hol tárolja a számítógép az elmentett játékállásainkat, ill. hogy hogyan tudunk ezekről biztonsági másolatot készíteni. A választ megtalálod ezen cikkünkben.

A Grand Theft Auto IV futtatására alkalmas Windows operációs rendszerek a következő helyeken tárolják a mentési fájlokat:

Operációs rendszer
Elérési útvonal
Windows XP SP3 C:/Documents and Settings/Felhasználónév/Local Settings/Application Data/Rockstar Games/GTA IV/savegames
Windows Vista SP1
C:/Felhasználónév/AppData/Local/Rockstar Games/GTA IV/savegames
Windows 7 C:/Felhasználónév/AppData/Local/Rockstar Games/GTA IV/savegames

Ha szeretnél biztonsági másolatot készíteni az elmentett játékállásaidról, ezt a következő módon teheted meg. Először is át kell másolnod a mentéseket tartalmazó mappákat egy másik adattárolóra (ez lehet merevlemez, pendrive, memóriakártya, stb.). Az egyik a fenti táblázatban leírt savegames mappa, de érdemes komplett az egész Rockstar Games könyvtárról másolatot készíteni (bár ez elég vaskos, ha videóklippeket is tárolsz). A másik a Games for Windows LIVE rendszer mappája, tehát az xlive nevű könyvtár, melyet az egyes operációs rendszerekben a következő útvonalon érhetsz el:

Operációs rendszer
Elérési útvonal
Windows XP SP3 C:/Documents and Settings/Felhasználónév/Local Settings/Application Data/Microsoft/XLive
Windows Vista SP1
C:/Felhasználónév/AppData/Local/Microsoft/XLive
Windows 7 C:/Felhasználónév/AppData/Local/Microsoft/XLive

Ha legközelebb újratelepíted a játékot csak írd felül a kimentett mappákkal az új installációkor automatikusan létrehozott mappákat. Ha a LIVE rendszerbe a régi profiloddal jelentkezel be folytathatod a játékot. Ebben az esetben viszont nem feltétlenül szükséges biztonsági másolatot készíteni, mivel a kiinstallálás végén megkérdezi a program, h kívánod-e megtartani a mentéseidet.

Még egy fontos dolog: Elképzelhető, hogy a szükséges mappák rejtetve vannak. Ha nem tudod, hogyan tedd őket láthatóvá, akkor „googlizz” rá a témára, vagy a fórumunk Off topikjában is érdeklődhetsz, ahol természetesen szívesen válaszolunk a kérdésedre.

Módosítva: 2010. 06. 29. 13:42 ▪ Szerző: VISALI
Segédlet
Segédlet
Internet
Grand Theft Auto V
Episodes from Liberty City
Vice City Stories
Liberty City Stories
Advance
Vice City
Grand Theft Auto III
GTA Classic
Max Payne 3