Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Segédlet - Offline aktiválás

Amennyiben nem rendelkezünk internet kapcsolattal a telepítés után egy olyan másik gépről kell aktiválnunk a játékot (Offline Activation), amely csatlakozva van a világhálóra. Ezt ajánlottabb egy ismerősünk masinájáról elvégezni, mivel ha például egy internet kávézóból tesszük meg ezt, és a  böngésző esetleg eltárolja a beírt kódokat kellemetlen élmény lenne, ha egy másik emberke visszaélne az őt nem illető adatokkal.

Mikor a játék telepítése véget ér az automatikusan aktiválni próbálja magát, hogy ellenőrizze eltelt-e már a megjelenés dátuma. Ha nincs internet összeköttetésünk, a telepítő a következő ablakra vált át:

Abban felül egy angol nyelven írt szöveget olvashatunk a manuális aktiválásról, melyben egy hivatkozás is van az ehhez tartozó speciális oldalra - https://support.securom.com/rockstarunlock/?c=GTA4 . Alul három gomb van. Az első (bal oldalt) a Back (Windows Vista esetén), vagy Retry (Windows XP esetén). Erre kattintva a program újra megpróbálja aktiválni magát. Ezt csak abban az esetben válasszuk persze, ha van működő internet kapcsolatunk, és mégsem sikerült az aktiválás. A harmadik (jobb szélső) gomb a Cancel, erre kattintva kiléphetünk az aktiváló ablakból, és az legközelebb csak a játék indításakor jelentkezik. A második (közepső) gombot, az Activate manually-t szándékosan utóljára emlíjük meg, mivel most erre van szükség. Erre kattintva a következő ablak jelenik meg az előző helyén:

A tájékoztató szöveg alatti három sorban van a lényeges rész. A felső sorban az Unlock Requestcode után egy hosszú kódot láthatunk. Ezt meg kell jegyeznünk valahogy. Leírhatjuk egy papírra is, de egyszerűbb bemásolni egy szövegszerkesztőbe (pl.: Jegyzettömb, Wordpad, Microsoft Word, stb.), majd adathordózón átvinni azt az aktiválást végző számítógéphez. A második sorban az Unlock Code után, a harmadik sorban a SERIAL: után egy szövegmező van. A SERIAL után azt a kódot kell beírni, ami a Grand Theft Auto IV dobozában található On Liberty című könyvecske hátlapján található, ugyanabban a formában (pl.: KOD01-KOD02-KOD03-KOD04-KOD05). Miután beírtuk ezt is érdemes bemásolni a szövegszerkesztőbe, mivel egy kis időt nyerhetünk az újragépelés mellőzésével.

Ezután kell használatba vennünk a világhálóra csatlakoztatott gépet. Azon nyissuk meg a következő oldalt: https://support.securom.com/rockstarunlock/index.php?c=offline . Ott mindjárt görgessünk a második lépéshez - STEP TWO . Az azt megelőző szöveg nem érdekes tekintve, hogy gyakorlatilag ugyanazt már egyszer végigolvastad magyar nyelven ebben a cikkünkben :). Ott a kitöltésre váró részben, a Please type in your Serial: után meg kell adnunk ismét a játékhoz tartozó SERIAL kódot, majd a Please type in your Unlock Request Code: után írjuk be a telepítő ablakban látott Unlock Requestcode-ot. Ezután kattintsunk a két szövegmező alatt jobb oldalt lévő Generate Unlock Code gombra. Az oldal generál egy Unlock Code-ot, amit fel kell jegyeznünk. Valamivel lejjebb egy sárgával kiemelt link van, amelyre kattintva egy GTA IV PC Offline Installer nevű programot tölthetjük le. Ezt ide kattintva úgyszintén lementheted. Ne felejtsük el ezt áthelyezni egy adathordozóra, mivel a továbbiakban szükség lesz rá. Itt véget is ért a folyamat online része.

Térjünk vissza ahhoz a számítógéphez, amelyre a játékot telepítettük. Csomaguljuk ki az Offline Installer-t, majd telepítsük azt. Az aktiváló ablakhoz való visszatéréskor, vagy annak újból megnyitásakor az Unlock Code utáni részben adjuk meg az interneten meglátogatott oldal által generált kódot is, majd kattintsunk az Activate gombra, hogy aktiváljuk végre a játékot.

Módosítva: 2010. 06. 29. 13:43 ▪ Szerző: VISALI
Segédlet
Segédlet
Internet
Grand Theft Auto V
Episodes from Liberty City
Vice City Stories
Liberty City Stories
Advance
Vice City
Grand Theft Auto III
GTA Classic
Max Payne 3