Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Segédlet - A PC verzió beállításai

A számítógépes verzióban lehetőséged van állítani néhány dolgot. A Settings menüpontra kattintva beállíthatod a képernyő- és hangelemeket, ill. átállíthatod billentyűk funkcióit, ezzel kényelmesebbé téve a játék irányítását.

Irányítás beállítások

Egy billentyűnek több funkciója lehet, illetve két billentyű tartalmazhatja ugyanazt a funkciót. A controls settings menüpont alatt három fontos almenü van. Az elsőnél váltogathatunk a két alapértelmezett beállítás között. A másodikban a gyalogosként értelmezett billentyűfunkciókat változtathatjuk. Lehet többet is megadni. Csupán rá kell kattintanunk a módosítani kívánt funkcióra, és le kell ütnünk azt a billentyűt, amelyhez a funkciót hozzá szeretnénk rendelni. Ugyanezen módon történik a beállítás a harmadik menüpont alatt, ahol a járművek használatakor értelmezett funkcióhoz állíthatjuk be a billentyűket. Fontos megjegyezni, hogy úgy kell variálnod az átállításnál, hogy ne üssék egymást funkciók.

Képernyő beállítások

A gyengébb konfigurációjú számítógépekre, illetve a finnyás játékosokra is gondolva lehetőség van néhány elemet beállítani a display settings menüpont alatt. A fényerő és a látótávolság mértékét szabályozhatjuk egy tízes skálán. Utóbbi minél alacsonyabb, annál kevesebbet kell dolgoznia a processzornak. Továbbá ki-/bekapcsolhatjuk az FPS számának szabályozását, kiválaszthatjuk milyen információk képezzék a hud-ot, átválthatunk szélesvásznú nézetre, illetve átállíthatjuk a felbontást és a bitsűrűséget. Utóbbiakat csak a mentés betöltése elején, a játék indítása után lehet átállítani!

Hang beállítások

Nem csupán a szemünkkel látható elemeken lehet állítgatni, de akár a hangokon is. A képernyő beállításoknál megjelenő táblázathoz hasonlóan az audo settings menüpontra kattintva felül szintén két olyan beállítás van, melyek értékét egy tízes skálán adhatjuk meg. Nyilván nem kell sokat gondolkodni, mindjárt rájövünk, hogy ezekkel a hangerőt szabályozhatjuk. A felsővel, azaz az SFX Volume a párbeszédek és az egyéb játékban hallható hangeffektusok hangerejét állíthatjuk a kívánt értékre, az alsó pedig a Music Volume, ami a rádiócsatornákon hallható zenékét. Ezek alatt átállíthatjuk a hangot kibocsájtó eszközt – tehát a hangfalat, ill. a fejhallgatót -, és esetleg váltogathatunk a mono és sztereó hangadási lehetőségek közül. Alul a rádióállomásokat váltogathatjuk, de kicsit eltérő módon, mint a GTA3-nál. Két nyíl van kétoldalt, melyek felé közelítve halad a lista. Az egér görgetőjével is lehet ezt mozgatni.

Módosítva: 2019. 06. 02. 15:58 ▪ Szerző: VISALI
Segédlet
Segédlet
Internet
Grand Theft Auto V
Episodes from Liberty City
Vice City Stories
Liberty City Stories
Advance
Vice City
Grand Theft Auto III
GTA Classic
Max Payne 3