Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Segédlet - Grafikai beállítások

A személyi számítógépekre kapható változat grafikai teljesítményét szabályozhatjuk, így a gyengébb gépekkel rendelkezők is jó sebességgel futtathatják a játékot. A lemezről telepített verzió azonos beállításokat haszánl a Grand Theft Auto IV-ével, viszont az 1.1.2.0 verziószámú, amire a második javítás frissít már külön fájlban tárolja az alapjáték és az epizodikus tartalmak beállításait, de a két DLC továbbra is ugyan azokat használja.

A szünet menü Graphics menüpontjára kattintva állíthatod át a grafikai teljesítményt. Hogy mennyire terheli le a géped a játékot lent egy arány jelzi. Az első a beállításaidhoz szükséges számértéket jelzi, a második azt, amit a számítógéped maximálisan kibír.

Beállítás neve
Információk
VIDEO MODE A felbontás átállítása. A legkisebb választási lehetőség 800x600, ehhez 32MB videomemória szükséges, a legmagasabb felbontás, amit támogat a játék az 2560x1600, ehhez 320 MB videomemória szükséges.
TEXTURE QUALITY A textúrák minőségét állíthatjuk három fokzatra: Low, Medium és High. Utóbbihoz 600MB videomemória szükséges - 21-es látótávolsági beállítás esetén!
REFLECTION RESOLUTION A visszaverődés minősége. Off, Low, Medium, High, Very High és Highest beállítások lehetségesek.
WATER QUALITY A vízminőség beállítása. Fokozatai: Low, Medium, High, Very High, Highest. Főleg a rendszer memóriát és a videomemóriát terheli.
SHADOW QUALITY Az árnyékolás minőségének beállítása. Fokozatai: Low, Medium, High, Very High, Highest. Főleg a processzort és a videomemóriát terheli.
NIGHT SHADOW
Az éjszakai árnyékolás. Off, Medium, High Very High és Highest beállítások lehetségesek.
RENDER QUALITY/TEXTURE FILTER QUALITY
A játék beépített renderelése, sokan anizotróp szűrésként ismerik ezt a funkciót. Fokozatai: Low, Medium, High, Very High, Highest. Főleg a rendszer memóriát (RAM) és a videomemóriát „falja”.
VIEW DISTENCE A látótávolság beállítása. Ennek nagyságát egy 1-100-ig terjedő számskálán állíthatjuk. Lényegében mindent terhel, de legfőképp a processzort.
DETAIL DISTENCE Az objektumok kidolgozottságának, apróságok mértékének beállítása. Ennek mértékét is egy 1-00-ig terjedő számskálán állíthatjuk. Ez mindent arányosan terhel.
VEHICLE DESINTY A járműsűrűség. Szinten egy 1-100-ig terjedő számskálán állíthatunk a mértékén. Főleg a processzort terheli.
SHADOW DENSITY Az árnyékolások pozíciója. Ezt egy 1-16-ig terjedő számskálán állíthatjuk, és főleg a processzort (CPU), illetve a grafikai processzort terheli (GPU).

 • A fentebb említett arány három színnel lehet kiírva:
  a) Zöld, ha a beállításaid abszolút megfelelőek a géped teljesítményéhez viszonyítva.
  b) Sárga, ha a beállításaidat épphogy megfelelnek a géped teljesítményéhez.
  c) Piros, ha a géped már nem tudja, vagy csak hibásan képes a beállításaidnak megfelelően futtatni a játékot.
 • Ha már nagyon veszélyezteti egy beállítási érték a gépedet, akkor azt nem engedélyezi alkalmazni a játék.
 • Egyes beállítások megváltoztatása után újra kell indítanod a játékot.
 • Lehetőség van egy ún. Auto Configuration beállításra. Erre a menüpontra kattintva a játék automatikusan választ egy beállítást, ami a gépednek teljesen megfelel.
 • Sokan rosszul fogják fel a megadott gépigény, illetve a játék valódi rendszerigénye közötti viszonyt. Ezek a játékosok azt várják, hogy az ajánlott rendszerkövetelményekben feltüntetett alkatrészekből összeállított konfiguráció már a maximum beállításokkal futtatja a játékot, de ezt nem így kell felfogni. A fenti táblázatban külön hangsúly van fektetve bizonyos beállítások mellett más beállításokra is. Ez azért van, mert az ajánlott gépigény azokhoz a beállításokhoz szükséges, melyekkel a játék teljesítménye azonos szinten áll a konzolos verziókkal. A PC-s verzióban viszont lehetőség van magasabb teljesítményt kicsikarni a játékból, amihez erősebb alkatrészek szükségesek. Hogy pontosan mik a „konzolos” beállítások, azt alant olvashatod: 
Beállítás neve Érték
Felbontás 1280x720
TEXTURE QUALITY Medium
REFLECTION RESOLUTION Medium*
WATER QUALITY Medium*
SHADOW QUALITY High*
NIGHT SHADOW
Off*
RENDER QUALITY/TEXTURE FILTER QUALITY
Low/Anisotrophic 2x
VIEW DISTENCE 21
DETAIL DISTENCE 10
VEHICLE DESINTY 33
DEFINITION OFF
VSYNC OFF*

* A csillaggal megjelölt beállításokat nem erősítette a Rockstar Games, tehát lehet, hogy tévesek!

Módosítva: 2010. 11. 21. 21:40 ▪ Szerző: VISALI
Segédlet
Segédlet
Internet
Grand Theft Auto V
Episodes from Liberty City
Vice City Stories
Liberty City Stories
Advance
Vice City
Grand Theft Auto III
GTA Classic
Max Payne 3