Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Segédlet - PS3/X360 tudnivalók

A Grand Theft Auto V PlayStation 3 és Xbox 360 verziójának megjelenése egyaránt számos kérdést vet fel, ami a vásárlást és a játszhatóságot illeti. Összeírtuk a legfontosabb tudnivalókat, amiket mindenképp ismerned kell, mielőtt megveszed a játékot.

Nyelvek és régiókorlátok

A régiókorlátozás a játékosok egyik réme, mert bonyolítja a játékvásárlást. Vigyázni kell, mert nem lehet csak úgy egyszerűen Amerikából rendelni egy játékot, aztán majd Európában játszani, és letölteni hozzá DLC-ket. Illetve az is eltérő, hogy milyen nyelvek érhetőek el a különböző régiókban kiadott változatok esetén.

Régiózáras a Grand Theft Auto V?

 • A régiózárás eltérő PlayStation 3-on és Xbox 360-on.
 • A PlayStation 3 verzió alapvetően régiófüggetlen, tehát mindegy, hogy Amerikában, Európában vagy Japánban vásárolod meg a játékot, tudsz majd játszani vele. Viszont ügyelned kell arra, hogy a régióhoz tartozó profillal játssz, különben nem tudsz hozzá DLC-ket vásárolni.
Például ha Amerikából rendeled meg a játékot, de Európában játszol, akkor csak abban az esetben tudsz hozzá DLC-ket letölteni, ha amerikai profilt regisztrálsz hozzá.
 • Az Xbox 360 verziónál két régió van. Az egyik csak Japánban érhető el, a másik Japánon kívül világszerte. Ha nem a felkelő nap országában élsz, akkor mindegy, hogy honnan rendeled meg a játékot a "világszerte" régióból, viszont a DLC-ket tekintve hasonló szabály érvényes, mint PlayStation 3-on. Xbox 360 esetén a profilodban megadott országnak egyeznie kell azzal az állammal, ahonnan a játékot rendelted.

Mindenhol azonos nyelvű feliratok érhetőek el?

 • Nem, egyes régiókban más nyelvű feliratokkal adja ki a játékot a Rockstar Games.
 • PlayStation 3 esetén:
  • Észak Amerika és Ázsia (Japán kivételével): Angol, francia, brazíliai portugál, koreai, egyszerűsített kínai, latin-amerikai spanyol
  • Európa, Közel-Kelet, Oroszország: Angol, francia, olasz, német, spanyol, orosz, brazíliai portugál, lengyel
  • Japán: Japán és angol
 • Xbox 360 esetén:
  • Világszerte, kivéve Japánt: Angol, francia, olasz, német, spanyol, orosz, brazíliai portugál, lengyel, koreai, egyszerűsített kínai, latin-amerikai spanyol
  • Japán: Japán és angol

Lemezek száma, GTA Online

Mivel az Xbox 360 DVD lemezeket, a PlayStation 3 pedig Blu-Ray lemezeket olvas, a két verziónál eltér ezek száma. Ráadásul vannak, akik tévesen értelmezik, hogy a GTA Online (a játék multiplayere) később érhető el, mint maga a GTA V (single player), így az ennek kapcsán felmerülő kérdéseket is tisztázzuk.

Hány lemezes a PlayStation 3 verzió, és hány az Xbox 360 verzió? Mire valóak a lemezek?

 • A PlayStation 3 változat egy darab BluRay lemezen van rajta. A játék erről telepít, és ezzel tudsz  játszani is.
 • Az Xbox 360 változat két darab lemezen van rajta. A Disc 1-ről lesz a kötelező telepítés, a játékot pedig a Disc 2-vel játszhatod. Játék közen NEM kell lemezt cserélni.

Külön lemezen van a GTA Online? Külön kapható?

 • Nem, a GTA Online ugyanazzal a lemezzel játszható, mint a Grand Theft Auto V. Az esetleges félreértéseket az okozza, hogy a multiplayert később (október 1-én) oldják fel a fejlesztők, de ettől még ugyanúgy rajta van a lemezen.

Fizetős a GTA Online? Mivel tudom aktiválni?

 • Nem kell külön fizetni a multiért, a GTA Online természetesen ingyenes. Nincs, és nem is lesz semmi féle online pass, sem aktiváló kód, a többjátékos mód egyszerűen csak egy frissítéssel (title update) válik elérhetővé.

Kötelező telepítés

Játékkonzol ide vagy oda, az ilyen kütyükkel játszók sem menekülnek meg a kötelező telepítés elől. A Grand Theft Auto V mérete nagyon nagy. A fejlesztők úgy döntöttek, hogy néhány fájlt fel kell másolnunk a merevlemezre - vagy adott esetben pendrive-ra.

Mennyit foglal a játék a merevlemezen?

 • A játék 8GB helyet igényel a konzol merevlemezén

Mit csináljak, ha 4GB-os Xbox 360-am van?

 • Nem kell megijedned, NEM kell újat venned, 4GB-os Xbox 360 esetén a fájlokat feltelepítheted pendrive-ra is, de ennek szigorú követelményei vannak. Egy USB 2.0 szabványú, ami legalább 15mb/s sebességű olvasásra képes, legalább 16GB kapacitású pendrive kell hozzá, amin legalább 8GB szabad hely van.

Nekem 12GB-os PlayStation 3 SuperSlim-em van. Ez elég a telepítéshez?

 • A 12GB szabad memória elméletileg elég a telepítéshez, viszont ha korábban már más játék is installált fájlokat, illetve letöltöttél, vagy később letöltenél még DLC-ket, nem biztos, hogy van még 8GB szabad helyed. A GTA Online frissítései pedig további kapacitást igényel, amire már kevés a 12GB szabad hely. Viszont a 12GB-os PlayStation 3 Superslim szükség esetén bővíthető akár egy mezei laptop merevlemezzel is. Ehhez egy keret és egy 2.5-ös, 5400RPMfordulatszűmú notebook merevlemez kell, de ennek mindenképp olvass utána vásárlás előtt! Azt, hogy mennyi szabad memória van még, azt a Settings > System Settings > System Information útvonalat követve tudod ellenőrizni.

Különbségek a PlayStation 3 és az Xbox 360 verzió között

Sokan aggódnak, mert azt pletykálják, Xbox 360-on gyengébben fut a játék, mint PlayStation 3-on. A Rockstar Games azonban maga reagált az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

Vannak grafikai eltérések a két verzió között?

 • A játék egyformán fut mindkét konzolon, a fejlesztők ügyeltek arra, hogy ugyanazt az élményt hozzák el mindkét platformon. Az esetleges vizuális eltérések elhanyagolható méretűek.
Módosítva: 2019. 06. 02. 15:50 ▪ Szerző: Visali
Segédlet
Segédlet
Internet
Grand Theft Auto V
Episodes from Liberty City
Vice City Stories
Liberty City Stories
Advance
Vice City
Grand Theft Auto III
GTA Classic
Max Payne 3