Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Segédlet - Mobil verzió

Válassz egy kérdést:

Támogatott eszközök listája

Jelenleg az alábbi eszközökön garantált a GTA III: 10 Year Anniversary Edition hibamentes futása: (frissítve 2012. január 25.)

 • Apple iOS eszközök: iPad 1 & 2, iPhone 4 & 4S, iPod touch 4. generáció
 • Android telefonok: HTC Rezound, LG Optimus 2x, Motorola Atrix 4G, Motorola Droid X2, Motorola Photon 4G, Samsung Galaxy R,  Sony Ericsson Xperia Play, T-Mobile G2x, Droid Bionic, Galaxy Nexus, Samsung Galaxy S II, Motorola DROID RAZR
 • Android tabletek: Acer Iconia, Asus Eee Pad Transformer, Dell Streak 7, LG Optimus Pad, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab 8.9 és 10.1, Sony Tablet S, Toshiba Thrive, Asus Transformer Prime, Medion LifeTab

Ha nem támogatott készülékre töltötted le a GTA III-at, keresd fel az Android Market vagy az App Store ügyfélszolgálatát a kifizetéssel kapcsolatban:

Fontos: A GTA III 10 Year Anniversary Edition Android verziója csak Tegra eszközökön fut. Néhány esetben az online piactér megengedheti a hozzáférést és a vásárlást olyan játékoknál, amik nem kompatibilisek a készülékeddel. Azt ajánljuk, hogy figyeld a Rockstar Games Support oldalát, vagy a http://www.rockstargames.com/newswire linket a végleges támogatási listáért. Ha véletlenül megvetted a játékot nem támogatott készülékre, a piactér ügyfélszolgálatával vedd fel a kapcsolatot, mivel a Rockstar Games nem férhet hozzá a tranzakcióidhoz.

Fontos: A Rockstar Games nem tesztelte a játékot jailbreakelt vagy módosított ROM-mal rendelkező telefonokon, így az ezeken való tökéletes működést nem garantáljuk.

Mi a teendő, ha lefagy vagy kilép a játék?

Kérdés: A GTA III 10th Anniversary Edition lefagy / kilép / összeomlik a mobilomon! Mit tegyek?

Válasz: Először is nézd meg, hogy a készüléked támogatja-e a játékot! (lásd fentebb)

A nem támogatott eszközökön gyenge teljesítmény vagy fagyás tapasztalható. Jelenleg is dolgoznak a lehető legtöbb hardver támogatásán, és azt ajánlják, hogy figyeld a hivatalos oldalakat a további információkért és az újonnan támogatott eszközökért. A Rockstar Games nem tesztelte a játékot jailbreakelt vagy módosított ROM-mal rendelkező telefonokon, így az ezeken való tökéletes működést nem garantálják.

Ha a készüléked támogatott, az alábbi lépésekkel megoldhatóak a fagyási és lassulási problémák:

Zárd be a háttérben futó alkalmazásokat!

A játék fagyását a háttérben futó programok is okozhatják. A teendőd:

Indítsd újra a készüléket!

Az is segíthet, ha újraindítod a készüléket és friss indítással kezdesz játszani a GTA III-mal, úgy, hogy semmi más nem fut. Ehhez:

 • iOS: Tartsd lenyomva a "Sleep/Awake" gombot néhány másodpercig, majd húzd el a piros csúszkát az újraindításhoz. Várj körülbelül 30 másodpercig, hogy biztosan kikapcsoljon a készülék, majd nyomd le az On gombot a bekapcsoláshoz.
 • Android: Néhány készülék sajátos boot módszert használ, de a legbiztosabb, ha kikapcsolod a telefont, vársz 30 másodpercet és visszakapcsolod.

Hard Reset, ha újraindítás után is tapasztalod a fagyást

 • iOS: Ha újraindítás után is gondok vannak, próbáld meg a Hard Reset-et. Ehhez tartsd egyszerre lenyomva a "Home" és a "Sleep/Awake" gombokat több mint 10 másodpercig. Ha megjelenik a piros csúszka, ne húzd el, csak tartsd tovább nyomva a gombokat.

Szabadíts fel helyet a készüléken!

 • iOS és Android: Próbálj meg törölni olyan fájlokat, amikre nincs szükséged. Ez a módszer Galaxy S II esetén működött, de talán más készülékeken is teljesítményjavulást okozhat.

Töltsd le újra a játékot!

 • iOS és Android: A lehetséges hibás fájlok javításához töröld le a játékot az eszközödről, majd töltsd le újból az App Store-ból vagy az Android Marketből. Győződj meg róla, hogy van elég hely a készüléken, is megfelelő internetkapcsolat áll rendelkezésre a zavartalan letöltéshez!

Frissítsd az OS-t / Firmware-t!

Fontos, hogy készüléked a legfrissebb operációs rendszert / firmware-t használja.

 • iOS: Csatlakoztasd a telefont a géphez, majd indítsd az iTunes-t. Ha nem a legfrissebb iOS fut a készüléken, felajánlja, hogy letölti az újat. Ezt fogadd el, majd kövesd a képernyő utasításait! A legalacsonyabb támogatott verziószám a 4.3, de azt ajánljuk, hogy frissíts a legújabbra!
 • Android: Nyomd meg a "Home" gombot! Ezután nyomd a "Menu" gombot (négy vízszintes vonal, "Menu" szó vagy négy kicsi négyzet), majd válaszd a "Settings"-et és az "About Phone"-t. Itt válaszd a "System Updates" menüt és kövesd az utasításokat a frissítéshez. A legalacsonyabb támogatott verziószám a 2.2, de azt ajánljuk, hogy frissíts a legújabbra!

Nézd meg, hogy nem más alkalmazások okozzák-e a problémát!

Néha más alkalmazások előreláthatatlan hibákat okozhatnak, amik eltávolításukkal megszűnnek.

 • iOS: Törölj le minden App-ot az eszközről, majd csak a GTA III-at szinkronizáld fel az iTunes-szal. Ez segít eldönteni, hogy melyik konkrét alkalmazás okozza a hibát. Ha így gond nélkül fut a GTA III, egyenként tedd vissza a többi App-ot, és közben teszteld, hogy melyik okozza a problémát a játéknál.
 • Android:  Menj a Settings -> Applications -> Manage Applications menübe, és távolítsd el a problémát okozó alkalmazásokat! Ebben segítségedre lehet a hibanapló (error log), amelyről lentebb olvashatsz.

Telepítsd újra az eszközt!

Ha mindenképpen támogatott eszközt használsz, és egy vagy több alkalmazás hibákat produkál, próbáld meg újratelepíteni a rendszert!

 • iOS: Ha minden adat backupolva van az iTunes-ban, nem veszhet el semmid. Az újratelepítéshez csatlakoztasd a géphez, majd az iTunes-ban lévő "Summary" fülön kattints a "Restore"-ra. Ezután kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat.
 • Android: Ha a készüléked támogatott és folyamatosan fagyást tapasztalsz a játékban, próbáld meg a gyári reset-et (factory reset). VIGYÁZAT: Így minden adatod elveszik! A factory resethez kövesd a Menu -> Settings -> SD & Phone Storage -> Factory data reset -> Confirm lépéseket.

Nézd meg a hibanaplót!

 • iOS Error Log: Amikor egy alkalmazás összeomlik iOS eszközön, létrejön egy naplófájl ami szinkronizál a számítógéppel, mikor csatlakoztatod. Ez segíthet a játék hibáinak megértésében, azonosításában. Az error log-ot itt találod:

- Ha Mac-et használsz: [HOME]/Library/Logs/CrashReporter/MobileDevice/[ESZKÖZ NEVE] 

- Ha Windows XP-t használsz: C:/Documents and Settings/[FELHASZNÁLÓNÉV]/Application Data/Apple computer/Logs/CrashReporter/[ESZKÖZ NEVE]

- Ha Windows Vista / 7-et használsz: C:/Users/[FELHASZNÁLÓNÉV]/AppData/Roaming/Apple computer/Logs/CrashReporter/MobileDevice/[ESZKÖZ NEVE]

 • Android Error Log: Androidon érdemes letölteni az ingyenes aLogcat alkalmazást (https://market.android.com/details?id=org.jtb.alogcat&hl=en), ami figyeli az összes hibát és összeomlást az eszközön. Ez hasznos lehet a segítségkéréskor, de akár te is rájöhetsz, hogy mi lehet a probléma oka.

iOS problémákról bővebben: http://www.apple.com/support/.

Android problémákról bővebben: http://www.android.com/.

Ha továbbra is tapasztalsz hibákat a fentiek ellenére, jelentkezz be a Rockstar Support oldalra és iratkozz fel (Subscribe) a cikkre. Így azonnal emailben értesülsz, ha frissítik a leírást.

Save Transfer, Cheat-ek, saját zeneszámok, iCloud támogatás, Social Club és Achievementek

Kérdés: A GTA III 10th Anniversary Edition támogatja a saját zenéket vagy a cheat kódokat? Át tudom vinni a mentéseimet másik verzióba vagy készülékre? Van iCloud támogatás? Szerezhetek Achievementeket a Social Club-on vagy a Game Centeren?

Válasz: Nagyon sajnáljuk, de jelenleg a Grand Theft Auto III 10 Year Anniversary Edition iOS és Android verziója nem támogatja a következőket:

 • Custom Soundtracks — saját zenék egy külön rádióban.
 • Cheat Codes — csalások, kódok
 • Mentések átvitele a Mac vagy PC verzióból
 • Mentések átvitele iOS vagy Android eszközök között
 • iCloud
 • Social Club / Social Club Achievementek
 • Game Center Achievementek

Tisztában vagyunk vele, hogy sokan szeretnék ezeket az elemeket, és a visszajelzés fontos számunkra. Ha értesülni szeretnél a jövőbeli frissítésekről, iratkozz fel a cikkre!

Különböző nevek magyarázata

Kérdés: Az Android Marketen több féle Grand Theft Auto III van fent -- mi a különbség?

Válasz: A különböző verziók különböző régiókat jelentenek:

 • Grand Theft Auto III — fő verzió (Észak-Amerika, Európa nagy része, Ázsia kivéve Japán, és más területek)
 • GTA 3 — Ausztrál verzió
 • Grand Theft Auto 3 — Német verzió
 • GTA III — Japán verzió

Milyen kontrollereket támogat a játék?

Kérdés: Milyen joyt támogat a Grand Theft Auto 10 Year Anniversary Edition, és milyen eszközökön?

Válasz: A játék azokat az USB kontrollereket támogatja, amik a készülékkel is kompatibilisek. Például: Ha az eszközödön van USB port, és támogatja a kontrollereket, valamint szerepel a támogatott készülékek listáján (lást fent), akkor használhatsz PlayStation 3 vagy Xbox 360 karokat, és persze más kontrollert is, ha támogatja a telefonod.

Megjegyezzük, hogy a GTA III 10th Anniversary Edition támogatja a GameStop Wireless Android Controller-t is, ha a készülékeddel is kompatibilis. A készüléked által támogatott kontrollerekhez nézd meg a felhasználói kézikönyvet!

Univerzális iOS támogatás

Kérdés: A GTA III 10 Year Anniversary mobile edition univerzális iOS app? Ha megveszem egyszer, működni fog az iPhone-omon, iPad-emen és iPod touch-on is?

Válasz: Igen, a játék iOS verziója ugyanúgy működik a következőkön:

 • iPad
 • iPad 2
 • iPhone 4
 • iPhone 4S
 • iPod touch 4th Gen

— Forrás: Rockstar Games Support

Hogyan telepítsem fel a magyarosítást?

Szerencsére a PC változat magyarítása mobilon is működik. A következő módon teheted fel:

iOS: 

 1. Töltsd le a magyarítást innen!
 2. Nyiss meg egy fájlböngészőt, amivel látod a mobil mappaszerkeszetét!
 3. Keresd meg játékot: var/mobile/applications/gta3/gta3.app
 4. Végül másold be ide a letöltött american.gxt fájlt, és tetszés szerint a többi képet is.

Android:

 

 1. Töltsd le a magyarítást innen!
 2. Gépen az .apk fájlt WinRAR-ral nyisd meg, majd töröld ki az american.gxt-t.
 3. Átrakod SD kártyára a módosított fájlt, és telepíted.
 4. A kártyán ezután sdcard/android/data/com.rockstar.gta3/files/gta3/text/ helyen felülírod az american.gxt-t.
Módosítva: 2019. 06. 02. 16:02 ▪ Szerző: Ben Dover
Segédlet
Segédlet
Internet
Grand Theft Auto V
Episodes from Liberty City
Vice City Stories
Liberty City Stories
Advance
Vice City
Grand Theft Auto III
GTA Classic
Max Payne 3