Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Segédlet - PS3/X360 hibaelhárítás

Az alábbiak a hivatalos Rockstar Support szócikkek fordításai, és a legtöbb, GTA V-tel kapcsolatos hibára a módosításkori időpontban létező leírást tartalmazzák. Az általános információkat tartalmazó részleget nem fordítottuk le.

PRO TIP: CTRL+F kombinációval gyorsan tudsz keresni az oldalon

Kérdés lista:

 • majd lesz...

Beragadt, vagy túl sok autó Franklin garázsában

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200299466-Cars-stuck-in-Franklin-s-garage

Kérdés: Túl sok járművet zsúfoltam be a garázsba, és most nem tudok beszállni egyikbe sem, mert nincs hely.

Válasz: Ha nem férsz oda egyik kocsihoz sem, használj egy vontatóst (Tow Truck). Ilyet általában a Los Santos Customsnál találsz a reptérhez közel.

A Tow Truck használatához egy kis segítség a “Pulling Favors” című küldetés, amit Franklinnel végezhetsz el a házával szemben.

Nem folytatódik a Kifflom küldetés, miután leszállítottam 5 autót

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200299446-Kifflom-mission-not-proceeding-after-delivering-5-cars-in-GTA-V

Kérdés: Most csináltam meg a Kifflom küldetéssorozatban azt, ahol 5 autót le kell szállítani. Most pedig nem történik semmi, mit csináljak?

Válasz: A Rockstar tud a problémáról a Kifflom küldetésekkel kapcsolatban, és dolgozik rajta. Jelentkezz be a Support weboldalra, és iratkozz fel a cikkre, így azonnal emailt kapsz, ha megoldódott vagy frissült a leírás.

Negatívban “ragadt” a pénz Franklinnél, nem tudok pénzt szerezni

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200299226-Being-stuck-with-negative-money-as-Franklin-in-GTA-V

Kérdés: Miután Franklin pénzt adott Lamar-nak (vagy egy taxi fuvar után ha nincs több pénze), az egyenlege negatív lett, és sehogy sem tudok pénzt szerezni vele. Ez egy bug?

Válasz: A Rockstar tud a problémáról Franklin pénzének mínuszba ragadását illetően, és vizsgálják a dolgot. Jelentkezz be a Support weboldalra, és iratkozz fel a cikkre, így azonnal emailt kapsz, ha megoldódott vagy frissült a leírás.

Nem jön az Atomic Blimp léghajó

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200297716-Atomic-Blimp-no-longer-showing-up-in-GTA-V

Kérdés: Sikeresen beírtam a kódot és letöltöttem az Atomic Blimp-et, és használni is tudtam egy ideig. Most viszont valamiért nem jelenik meg a telefon Contacts menüjében és a játékban sem. Ha új mentést kezdek, akkor viszont újra használhatom. Erről mit lehet tudni?

Válasz: Több bejelentés érkezett az Atomic Blimp eltűnésével kapcsolatban, a fejlesztők vizsgálják a problémát. Jelentkezz be a Support weboldalra, és iratkozz fel a cikkre, így azonnal emailt kapsz, ha megoldódott vagy frissült a leírás.

Bezárt a Vanilla Unicorn sztriptízbár a játékban

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200287736-Vanilla-Unicorn-being-locked-in-Grand-Theft-Auto-V

Kérdés: A Vanilla Unicorn strip club be van zárva. Mit tegyek?

Válasz: A Rockstar tud a problémáról, és vizsgálják. Jelentkezz be a Support weboldalra, és iratkozz fel a cikkre, így azonnal emailt kapsz, ha megoldódott vagy frissült a leírás.

Nem tudok rendszámot cserélni a tuning műhelyben

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200240498-Inability-to-change-license-plate-in-Grand-Theft-Auto-V

Kérdés: Letöltöttem az iFruit alkalmazást és lefoglaltam egy rendszámot az LS Customs-nál, de most nem tudom lecserélni. Ez hogy lehetséges?

Válasz: Amikor lefoglalsz egy egyedi rendszámot, egy felugró ablak közli veled, hogy a változtatás végleges. Ilyenkor nem lehet lecserélni a rendszámtáblát. Ha szeretnél értesülni arról, ha ez változik a jövőben, iratkozz fel a Support oldalon a cikkre.

Alig van hang a Pulse Elite headsetemen a GTA V-nél

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200281516--Updated-9-21-13-Low-volume-with-Pulse-Elite-headset-in-Grand-Theft-Auto-V

Kérdés: Pulse Elite headset-et használok a GTA V-höz PS3-on, és a hangerő nagyon kicsi, és a mélyeket sem hallani. Erről tudtok?

Válasz: A játék csak akkor használja a speciális pulse módot, ha a headset be van kapcsolva és a konzolhoz van csatlakoztatva a játék betöltésekor, illetve ha csatlakoztatás után belépsz a pause menü audio settings szekciójába. Ilyenkor a játék fel kell hogy ismerje a headsetet, és lehetővé teszi a “Wireless Stereo Headset” opciót az audio beállításoknál. Ha ez nincs ott, a játék nem ismerte fel a headsetet és a jel sem lesz optimális.

Telepítési hiba (80029564) PlayStation 3 konzolon

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200272526-How-to-Resolve-GTA-V-PS3-Installation-Error-80029564-

Kérdés: Amikor a PSN letöltős verziót telepítem, 80029564 számú hibát kapok. Mit tegyek?

Válasz: Először is törölj mindent, ami a játéké, majd töltsd le újra és telepítsd. A telepített adatokat a Game Data Utility-ben, az XMB menü Game szekciója alatt tudod törölni. Megpróbálhatod a PS3 Safe Mode menüjében a “Restore File System” és “Rebuild Database” menüpontokat is. Ezek nem törölnek semmit sem a konzolról. További információk a Safe Mode-ról:

https://support.us.playstation.com/app/answers/detail/a_id/1488/~/safe-mode-on-ps3

A konkrét hibakódról bővebb információkat találsz a Sony oldalán:

https://support.us.playstation.com/app/answers/detail/a_id/3930/kw/80029564

Ha még mindig hibát tapasztalsz, vedd fel a kapcsolatod a Sony PlayStation technikai supporttal.

“Down for Maintenance” üzenet a BAWSAQ tőzsde weboldalán

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200222867--Down-for-Maintenance-error-on-GTA-V-s-BAWSAQ-stock-market

Kérdés: Nem tudom elérni a BAWSAQ oldalát, mert azt írja, “Down for Maintenance” (Karbantartás miatt zárva). Így hogyan férjek hozzá?

Válasz: Ha ezt látod, be kell lépned az Xbox LIVE-ra vagy a PSN-re. A tőzsdéhez szükséges online lenned.

Ugyanakkor előfordulhat, hogy belépve is megszakad a kapcsolat a BAWSAQ-kel, a fejlesztők tudnak erről a problémáról. Erre a cikkre kell feliratkozni, ha értesülni akarsz a fejleményekről: http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200357093

A cheat-ek hatása a mentésre és az achievementekre

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200396043-Information-about-saving-and-achievements-while-using-GTA-V-cheat-codes

Kérdés: Úgy hallottam, a csalás kódok használata a GTA V-ben kikapcsolja az achievementeket. Ezeket megszerezhetem később, amikor csalás nélkül játszok? Hogyan kapcsoljam ki a csalásokat? Menteni tudok, ha cheatet írtam be?

Válasz: A mentés ugyanúgy működik, ha csalás írtál be, de az achievementek / trófeák átmenetileg ki lesznek kapcsolva. Ha még egyszer beírod az adott csalást, általában – de nem mindig – kikapcsolja azt.

Néha a játékmenet bizonyos szakaszaiban egyes csalások átmenetileg nem elérhetőek. Ha ilyenkor próbálod aktiválni a cheatet, a következő üzenetet kapod: “Cheat Denied: Cannot activate that cheat right now.” (Csalás visszautasítva: Jelenleg nem lehet ezt a csalást aktiválni.)

Ha úgy kezdesz el egy küldetést, hogy előtte csalást írtál be, a küldetés alatt deaktiválódik. Ha újra betöltesz egy mentést vagy újraindítod a konzolt, a csalások törlődnek és a játék visszaáll az eredeti állapotába.

Túl hamar teljesítettem a Flight School-t, és megállt a sztori

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200221878-Inability-to-progress-in-GTA-V-story-after-completing-Flight-School-early

Kérdés: Alig vártam, hogy repülhessek a játékban, ezért már nagyon hamar teljesítettem a repülősiskola (Flight School) feladatait, még mielőtt Trevor felhívott volna, hogy javítsak a repülési képességemen. Most pedig úgy tűnik, nem tudok előrehaladni a sztoriban. Ez egy hiba?

Válasz: Ha idő előtt megcsináltad a repülősiskola feladatait, ugyanúgy tovább haladhatsz, itt van néhány tipp:

A legnagyobb számban “eltűnt” küldetés az FIB harmadik küldetése, a “By the Book”. Hogy ezt megcsináld, Trevor-ral vagy Michael-lel kell kapnod egy SMS-t. Ezen kívül van egy 6 perces késés a második FIB küldetés és a következő része között. Ezt itt is megemlítették: http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200195217-Being-unable-to-trigger-the-final-portion-of-the-Merryweather-Heist-

Ha az apartmanban maradsz a kikötős felkészülés után, nem kapod meg az SMS-t, mert Floyd és Wade is a házban van. Hagyd el az épületet, hogy megkapd az üzenetet.

Ha mindig Michael-lel és Franklinnel mész, nem biztos, hogy megkapod az üzenetet Wade-től és Floyd-tól a felkészülésről. Ilyenkor válts Trevorra!

A kép széle “lelóg” a TV képernyőjéről, avagy a Safe Zone beállítása

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200216937-How-to-adjust-safezone-size-in-GTA-V-to-prevent-elements-from-getting-cut-off-on-certain-televisions

Kérdés: Az én TV-men az interfész (HUD) és néhány szöveg le van vágva a kép széleiről. Ezt át lehet állítani?

Válasz: Igen. Menj a menübe, majd a Settings -> Display opción belül megtalálod a Safezone Size nevű csúszkát, amivel beállíthatod a képernyő biztonságos széleit, amin kívülre nem fog semmit se rakni a játék.

Járművek irányításának módosítása a játékban

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200357943-How-to-change-vehicle-controls-in-Grand-Theft-Auto-V

Kérdés: Amikor a beállításokat nézem a Pause menüben, csak a gyalogos irányítást mutatja. Hogyan állíthatom át a járművek irányítását?

Válasz: A jármű irányítást úgy tudod átállítani, hogy beszállsz egy járműbe, és utána nézed meg a menüt. A kontroller konfigurációja ilyenkor a jármű irányításait mutatja. Vedd figyelembe, hogy ha járműben ülve állítod az irányítást, a gyalogos irányítás is változik, és ez fordítva is igaz.

Lefagy a telepítésnél

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200195537-Freezing-during-GTA-V-installation-

Kérdés: Telepíteném a lemezt, de mindig lefagy, és nem tudok játszani. Mit csináljak, hogy fel tudjam rakni és játszhassak?

Válasz: Telepítési fagyásnál vagy a telepítő lemez installja alatti hibaüzenetek esetén a következőket tedd:

Xbox 360

 • Törölj minden GTA V install adatot az Xbox 360 merevlemezéről!
 • Ürítsd az Xbox 360 gyorsítótárát (cache): System Settings -> Storage -> Tároló kiválasztása -> Y megnyomása -> Clear Cache -> Confirm.
 • Telepítsd újra a játékot!

PS3

 • Az XMB főmenüben menj a Game -> Game Data Utility menübe!
 • FONTOS: A “Game Data Utility”-t válaszd, és NE a “Saved Data Utility”-t, mert az a mentéseidet fogja törölni.
 • Válaszd ki a törlendő utility fájlt, jelen esetben a GTA V-öt.
 • Menj rá és válaszd a Delete opciót!
 • Válaszd a “Yes”-t, hogy nyugtázd a törlést!
 • Megjelenik egy üzenet, hogy a fájl törlődik.
 • Ha letörölte, kiírja, hogy “Delete completed.”
 • Törlés után menj vissza az XMB-be és indítsd újra a játékot. Ezzel újra telepíteni fogja.

Ha a hiba még mindig fennáll, próbáld egy másik adathordozóra installálni.

Ha így sem szűnik meg a hiba, próbáld ki egy másik konzollal, hogy kiderüljön, a lemez vagy a konzolod a hibás.

Trevor beragad az emelőnél a Port Heist Setup küldetésben

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200195227-Getting-stuck-at-the-container-handler-in-The-Port-Heist-Setup-as-Trevor-in-GTA-V

Kérdés: A “The Port Heist 1 – Setup” küldetést csinálom, és Trevor beszorul a konténer emelő daruba; mit tegyek?

Válasz: Ez általában akkor történik meg, ha Trevor hamarabb odaér az emelőhöz, mint Floyd. Azt javasoljuk, hogy várd be Floydot és engedd előre. Ha Trevor be van szorulva, töltsd újra az előző mentésed, és menj Floyd mögött. Iratkozz fel a Support cikkre, ha email értesítést akarsz kapni, amikor javítják a hibát.

Kihez tartoznak a karakter ikonok a radaron?

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200353763-Information-about-character-icons-in-Grand-Theft-Auto-V

Kérdés: Honnan tudom, hogy melyik főhős melyik ikonnál lévő küldetést tudja elkezdeni? Kihez tartoznak az egyes színek?

Válasz: A radar ikonok színei így vannak elosztva:

 • zöld: Franklin
 • kék: Michael
 • narancs: Trevor

Amelyik karakterrel éppen vagy, annak az ikonja nagyobb lesz a radaron. Például Michael esetében a kék betűk nagyobbak, mint a narancs és zöld ikonok.

Nem indul el a Merryweather rablás utolsó része

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200195217-Being-unable-to-trigger-the-final-portion-of-the-Merryweather-Heist-

Kérdés: Valamiért nem tudom elkezdeni a kikötős rablás utolsó részét. Mit tegyek?

Válasz: A Merryweather Heist utolsó része akkor válik elérhetővé, ha megcsináltál utána pár küldetést, mint például a “The Long Stretch”, “Hood Safari” vagy a harmadik FIB küldetést. A harmadik FIB misszióhoz (“By the Book”) csak akkor kapsz telefonhívást, ha Michaelt vagy Trevort irányítod (Franklinnel nem). Ilyenkor válts rájuk és győződj meg róla, hogy nincs kikapcsolva a játékbeli telefonod, mert akkor lemaradsz a küldetést indító értesítésről.

Megállt a kép egy ejtőernyős event után

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200195207-Inability-to-proceed-after-passing-a-Parachuting-event

Kérdés: Most csináltam meg egy Parachuting (ejtőernyős) feladatot, és a kép úgy maradt. Hogy haladjak tovább?

Válasz: Ez általában akkor történik, ha előtte elrontottad ugyanezt az eventet. Ha hiányzik a gombnyomásra felszólító üzenet, csak nyomd meg az A gombot (Xbox 360) vagy az X gombot (PS3) a folytatáshoz.

Hunting 2 teljesítésével kapcsolatos problémák

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200195197-Problem-completing-Hunting-2-in-GTA-V-

Kérdés: Nem jövök rá, hogyan teljesítsem a Hunting 2-t. Egy barátomnak a szarvas megölése után új feladatot adott a játék, nekem miért nem?

Válasz: Ha a jávorszarvas megölése után nem írja ki a következő feladatot, távolodj el a szarvas tetemétől, aztán menj vissza hozzá. Ez elő kell, hogy hozza a következő feladatot, és el tudod küldeni a fotót Cletus-nak.

Fagyás/töltés a betöltő képernyőn, küldetés újrakezdésénél

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200353753-Freeze-hang-on-GTA-V-load-screen-after-choosing-to-replay-a-mission

Kérdés: A játék lefagy, amikor újra akarok játszani egy küldetést. Mit tegyek?

Válasz: Ez a hiba előjöhet az ékszerbolt rablós küldetés újrakezdése alatt, vagy ha a rovarirtó furgon sikertelen elkötése után kezded újra a küldetést. Jelenleg azzal akadályozhatod meg a hibát, hogy azon a ponton nem rontod el a küldetést, vagy nappal próbálod azt meg, mert lehetséges, hogy a jelenet éjszakai lejátszódása miatt fagy le. Iratkozz fel a Support cikkre, ha email értesítést akarsz kapni, amikor javítják a hibát.

Lester ruhagyárának ajtaja zárva van az Agency Heist rablásnál

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200195187-Doors-to-Lester-s-Garment-Factory-locked-in-the-Agency-Heist-in-GTA-V

Kérdés: Az Agency Heist rablásnál Lester Garment Factory-jának ajtajai zárva vannak. Hogyan haladjak tovább?

Válasz: Ez a hiba akkor történik, amikor elrontod a küldetést, és utána nem kezded újra az rablás előkészületeit. Azt javasoljuk, tölts be egy korábbi mentést. Iratkozz fel a Support cikkre, ha email értesítést akarsz kapni, amikor javítják a hibát.

Interfész problémák a telefonon való internetezés kiválasztásánál

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200193308-Interface-problems-when-selecting-Internet-from-the-cell-phone-in-GTA-V

Kérdés: Ki akartam választani az Internetet a játékbeli telefonon, és most nem reagál semmire. Mit csináljak, hogy újra működjön?

Kérdés #2: Végigvittem a GTA V Story Mode-ját, és most a telefon miatt a játék és az interfész hibásan működik. Amikor kiválasztom a netet, eltűnik a telefon, a radar és a karakterválasztó. Néha a telefont sem tudom elrakni. Segítsetek!

Válasz: Ez a hiba akkor történhet, ha egy küldetés újrajátszásakor választod az Internet menüt. Azt javasoljuk, hogy tölts be egy korábbi mentést. Iratkozz fel a Support cikkre, ha email értesítést akarsz kapni, amikor javítják a hibát.

Nyelv változtatása a Grand Theft Auto V-ben

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200195177-How-to-change-the-language-in-Grand-Theft-Auto-V

Kérdés: Hogyan állíthatom át a nyelvet a GTA V-ben?

Válasz: A játék nyelve a konzol nyelvbeállításaitól függ. Ha a konzolod nyelvét nem támogatja a játék, felajánlja, hogy válassz egy nyelvet az indításkor. Ha meg szeretnéd változtatni a nyelvet, miután a játék azt már elmentette, tedd a következőt:

 • Xbox 360: Tartsd lenyomva az LB és RB gombokat a játék betöltésénél.
 • PS3: Tartsd lenyomva az L1 és R1 gombokat a betöltéskor, vagy töröld a game datát (NEM a save datát) a PS3 Game Data Utility menüben (XMB -> Game).

A támogatott nyelvek listája és a régióval kapcsolatos információk itt találhatóak:

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200155736-Grand-Theft-Auto-V-Supported-Languages-and-Region-Lock-Information

Kell-e Social Club azonosító a játékhoz?

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200353743-Whether-you-need-a-Social-Club-account-to-play-Grand-Theft-Auto-V

Kérdés: Mindenképp regisztrálnom kell a Rockstar Games Social Club-ra ahhoz, hogy játszak a GTA V-tel?

Válasz: Nem kell, ha csak Single Player akarsz játszani. Az online dolgokhoz viszont muszáj, mint például:

 • Crews (csapatok)
 • Mission Creator (küldetés szerkesztő)
 • Képmegosztás a Snapmatic-on
 • Zene megosztás a rádióból
 • Tőzsde

“Problem with storage device” hiba az Xbox 360 verziónál

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200222008--Problem-with-storage-device-error-in-Grand-Theft-Auto-V-for-Xbox-360

Kérdés:  Játék közben, betöltésnél vagy a telepítésnél a “The game was restarted due to a problem with the storage device…” hibaüzenetet kaptam Xbox 360-on. Mit csináljak ezzel?

Válasz: Ez a hiba gyakran előfordul, ha hibás a tároló eszköz (HDD), vagy egy régi, sokat használt lemezre telepített a játék, esetleg egy olyan USB drivera, ami nem felel meg a kritériumoknak.

 • Töröld a cache tartalmát az eszközön:
  http://support.xbox.com/en-US/xbox-360/settings-and-initial-setup/clear-system-cache

 • Ha USB-re telepítettél: Győződj meg róla, hogy a pendrive megfelel a követelményeknek: legalább USB 2.0 szabványú, minimum 15mb/s olvasási sebességű, és Xbox 360 számára megformázott USB-re lesz szükséged. Az optimális teljesítményhez javasoljuk egy új pendrive használatát. Ha jó a pendrive és még mindig fennáll a hiba, próbáld ki egy másik USB-n, vagy egyenesen az Xbox 360 HDD-jére telepítve, ha van 8GB helyed.

 • Ha HDD-re telepítettél: Próbáld ki egy USB-re feltelepítve, ami megfelel a kritériumoknak (lásd előző pont).

Eltűnik a kocsi a garázsból, vagy elveszik a tuning

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200218557-Vehicles-disappearing-from-the-GTA-V-garage-or-losing-upgrades

Kérdés: Tuningoltam egy kocsit aztán megcsináltam egy küldetést. Most eltűnt a kocsi, mit tegyek?

Kérdés #2: Pár küldetés teljesítése után mikor megnéztem a garázst, eltűnt néhány tuning cucc a kocsimról. Mit tegyek?

Válasz: A hiba viszonylag gyakori és akkor történik, amikor egy másik karakter saját járművét vezeted. Először is fontos tudni, hogy az egyik helyen elmentett autó (pl. Franklin háza) nem lesz ott a másik helyen (Franklin Vinewood Hills-i lakása). A fejlesztők dolgoznak a hiba javításán, iratkozz fel a Support cikkre, hogy email értesítést kapj, amikor javították. Addig is ha tuningolt kocsid van, ne parkolj másmilyet a garázsba, ne vezess olyat ami már a garázsban van, és ne szállj be egy sima járműbe.

Általános hibák a Social Club-on és az iFruit alkalmazásban

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200357093--Updated-September-21st-2013-General-Issues-with-Social-Club-and-companion-iFruit-App

Kérdés: Az elmúlt napokban rengeteg hibát tapasztaltam a Social Club-on. Néha nem működik az Account összekapcsolás és a statisztikáim sem frissülnek teljesen. Amikor belépek a SC oldalára, néhány feed/crew nem tölt be teljesen. A Steam verziós Max Payne 3 nem indul el egy Steam linking hibára hivatkozva, még akkor is ha korábban össze lett kapcsolva a Steammel. A GTA V-ben a Snapmatic fotók nem mindig töltődnek fel rendesen. Mikor lesznek ezek javítva?

Válasz: A fejlesztők tudnak ezekről a hibákról a Social Clubbal és a kapcsolódó hálózati szolgáltatásokkal kapcsolatban, és dolgoznak rajta. Ilyen hibák például:

 • Nem lehet bejelentkezni az iFruit iOS appon.
 • Emblémák mentése és közzététele
 • Account Linking (azonosítók összekapcsolása) a Social Club weboldalon
 • Szerver hibák, matchmaking hibák és leaderboard (toplista) problémák a PC-s Max Payne 3-nál.
 • Hibaüzenet a BAWSAQ megtekintésénél a GTA V-ben
 • Hiba a Snapmatic fotók használatánál GTA V-ben (Fontos megjegyezni, hogy fotófeltöltés nélkül is végig lehet vinni a játékot, ha nem nyomod meg az Upload gombot, csak simán elküldöd az adott karakternek a képet.)
 • Max Payne 3 Steam login hibák (Steam link hiba még összekapcsolt accountok esetén is)
 • “Profile not available” hiba a Social Club weboldalon.
 • Lenullázódó adat az iFruit alkalmazásban -- változik, vagy nem menti el az adatot.

Tudnak továbbá az iTunes-ból elérhető iFruit alkalmazás hibáiról is, mint a login hibák, végtelen töltési idők és az adat lenullázása, és dolgoznak a javításukon.

Update (09-18): Eszközöltek néhány változtatást a rendszeren, amik a hibák nagy részét orvosolták, és továbbra is dolgoznak a maradék problémán, mint például az iFruit bejelentkezési hiba.

Update (09-19): Tovább hibák javítva, pl. a Steam verziós Max Payne 3 bejelentkezése és az iFruit login. Egyes account linkelési hibák javításán, illetve a felhasználók által közzétett tartalmakkal (képek és emblémák) kapcsolatos problémákon dolgoznak tovább.

Update (09-21): További fejlesztések történtek a fenti hibák visszaszorítására. Még mindig gond van az iFruit bejelentkezéssel egyeseknél, most ezen dolgoznak.

Update (09-23): Megjelent az iFruit új, 2.0-ás verziója az iTunes-on, amiben javítottak több hibát.

Hibás redeem code az előrendelőknek járó Atomic Blimp-hez

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200193318-How-to-resolve-Grand-Theft-Auto-V-pre-order-code-issues

Kérdések:

 • Előrendeltem a GTA V-öt, de nem kaptam kódot a dobozba -- mit csináljak?
 • Amikor érvényesíteni akarom a GTA V kódomat, hibaüzenetet kapok, ami azt írja hogy érvénytelen vagy már fel van használva. Hogy javíthatom ezt ki?

Válaszok: Ezek a kódok a Sony és a Microsoft tokenjei. A fejlesztőknek nincs hozzáférése az egyes Xbox LIVE és PSN profilokhoz, tehát csak a Sony és a Microsoft tud ebben segíteni. Ha sehogy sem tudod aktiválni az Atomic Blimp kódját, keresd fel őket.

Megjegyzés: PS3-on az érvénytelen kód hiba leggyakoribb oka, hogy rossz régióból próbálod aktiválni azt. Ha például egy amerikai példányú játékot vettél, a hozzá tartozó kódot csak amerikai profillal tudod aktiválni.

Linkek:

Ha nem oldódott meg a probléma, keresd fel a boltot, ahol a játékot vetted. Az alábbi (külföldi) boltok extra kódokat is tudnak adni:

A magyar boltok valószínűleg a Sony és Microsoft ügyfélszolgálatát fogják javasolni.

További hibák esetén írj a Rockstarnak a Support oldalon (Submit a Request), és add meg a következő adatokat:

 • Melyik országban és milyen boltban vetted a játékot.
 • Platform (Xbox 360 vagy PS3)
 • Gamertag-ed vagy PSN ID azonosítód.
 • Játék régiója (PS3-on ez lehet BLUS, BLES vagy BLAS kezdetű, a tok gerincén találod.)
 • Az Xbox LIVE/PSN azonosítód régiója (melyik országra regisztráltál)
 • A kód (szövegesen leírva, pl: ABCD-EFGH-IJKL)
 • Fotó a kódról!
 • Vásárlás dátuma
 • Fotó a vásárlásról készült bizonylatról vagy számláról

Ezek után megpróbálnak neked segíteni, de először a Sony-t vagy a Microsoft-ot keresd meg!

Honnan tudhatom, hogy rossz telepítést, vagy a fagyást / összeomlást / bugokat a lemez vagy a konzol hardvere okozza?

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200148846-How-to-tell-whether-failed-installations-or-random-crashes-freezes-glitches-are-caused-by-a-bad-disc-or-console-hardware-issue

Kérdés: Hirtelen random és váratlan fagyást, bugokat és összeomlást tapasztalok a játékban mindenütt. Töröltem a cache-t, és a játék adatait, újra letöltöttem a frissítést, próbáltam mentés nélkül játszani, de semmi. Egyik haveromnak sincs ilyen problémája, tehát ez nem a játék hibája. Honnan tudhatom, hogy a konzolom a rossz, vagy a lemez?

Válasz: A Rockstar játékai gyakran olvasnak adatot a lemezről. A következő hibák utalhatnak arra, hogy vagy a lemezzel, vagy a konzollal gondok vannak:

 • Nincs hang.
 • Az átvezető animációk random helyeken akadnak vagy lefagynak, de csak azzal a lemezzel vagy konzollal.
 • Hangeffektek vannak, de a dialógus hangja nincs, vagy akadozik.
 • Random, nem rekreálható összeomlások és fagyások csak azzal a lemezzel vagy konzollal.
 • Egy ponton, ahol bejátszásnak kéne lennie, nincs semmi, csak sétálgathatsz körbe.
 • Megakad a játék a “loading story” képernyőn.
 • Általános szöveg jelenik meg az Xbox dashboard-on vagy a PS3 XMB-ben, mikor a játék ikonjára mész.
 • Pop-up: hirtelen megjelenő objektumok a nagy részletességgel rendelkező környezetben, vagy textúrák, melyek a szokásosnál lassabban töltenek be.
 • Csipogó, majd magától kikapcsoló PS3.
 • Visszarak a PS3 XMB-be vagy Xbox 360 dashboard-ra figyelmeztetés nélkül.
 • Nem lehet telepíteni a HDD-re Xbox 360-on (megakad ugyanannál a %-nál), vagy lefagy a fájlok telepítésekor PS3-on.

Néhány lépés, amivel eldöntheted, hogy a lemez vagy a konzol a hibás:

1. Nézd meg a lemezt karcokat, port vagy sérülést keresve. Törölgesd meg puha textillel vagy erre a célra gyártott tisztító eszközzel, és próbáld újra a játékot.

 • Ha a játék most működik egy ideig, aztán újra és egyre sűrűbben elromlik, akkor a konzol olvasója lehet koszos, így nem tudja rendesen olvasni a lemezt. Ha sűrűbben tapasztalod ezt a Rockstar féle játékoknál, mint a többinél, attól még lehet az olvasód hibás, még akkor is ha más játékok normálisan működnek.
 • Ha a játék a tisztítás után sem működik, menj a 2. lépésre.

2. Próbáld ki a lemezt egy másik konzolon (pl. haverodnál, boltban), és ha van rá módod, próbálj ki egy másik lemezt a te konzolodban.

 • Ha a játék más konzolon remekül működik, a probléma a te gépeddel van, főleg ha törölted a játék fájlokat és a mentéseket a teszt idejére átmásoltad.
 • Ha a játék nem működik másik konzolon sem, újra tisztítsd meg a lemezt, és próbáld meg. Ha így sem jó, a lemez valószínűleg karcos vagy sérült.
 • Ha kipróbáltál egy másik, vadonatúj lemezt a konzolodban és az működik, a te lemezed rossz.
 • Ha kipróbáltál egy másik, vadonatúj lemezt a koznolodban és az nem működik, a gépeddel van baj, főleg ha törölted a játék fájlokat és a mentéseket a teszt idejére átmásoltad.

Ha úgy gondolod, a konzoloddal van gond, vedd fel a kapcsolatot a Sony-val vagy a Microsoft-tal a hibaelhárítással kapcsolatban.

Ha nem működik a lemezed, de nincs rajta karc, por, vagy nyilvánvaló sérülés, akkor érdemes a boltban kicseréltetni, ahol muszáj lesz nekik újat adni. Ilyenkor valószínűleg ők is kipróbálják, hogy megbizonyosodjanak a hibáról.

A Rockstar 90 nap garanciát ad az újonnan vásárolt lemezekre, feltéve, hogy nyugtával tudod bizonyítani, hogy újonnan vásároltad a játékot. A leggyorsabb mód a lemezcserére a boltodban történhet, de ha semmiképp sem akarják cserélni, írj a Rockstar Supportnak (Submit a Request), és intézkednek a lemezcseréről.

Az európai régióban (Region 2) vásárolt új állapotú, karc nélküli lemezeket letesztelik, és ingyenesen, a vásárlástól számított 90 napon belül kicserélik.

Fordítás: GTAPlace.hu
Forrás: Rockstar Support
Legutolsó frissítés: Lásd legfelül

Módosítva: 2015. 04. 14. 08:58 ▪ Szerző: Gege
Segédlet
Segédlet
Internet
Grand Theft Auto V
Episodes from Liberty City
Vice City Stories
Liberty City Stories
Advance
Vice City
Grand Theft Auto III
GTA Classic
Max Payne 3