Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVSegédlet - A PC verzió mentései

Módosítva: 2010. 06. 29. 13:42  |  Szerző: VISALI

Grand Theft Auto IV -   Történet

Gyakran feltett kérdésnek számít a rajongói oldalak fórumain, hogy hol tárolja a számítógép az elmentett játékállásainkat, ill. hogy hogyan tudunk ezekről biztonsági másolatot készíteni. A választ megtalálod ezen cikkünkben.

A Grand Theft Auto IV futtatására alkalmas Windows operációs rendszerek a következő helyeken tárolják a mentési fájlokat:

Operációs rendszer
Elérési útvonal
Windows XP SP3 C:/Documents and Settings/Felhasználónév/Local Settings/Application Data/Rockstar Games/GTA IV/savegames
Windows Vista SP1
C:/Felhasználónév/AppData/Local/Rockstar Games/GTA IV/savegames
Windows 7 C:/Felhasználónév/AppData/Local/Rockstar Games/GTA IV/savegames

Ha szeretnél biztonsági másolatot készíteni az elmentett játékállásaidról, ezt a következő módon teheted meg. Először is át kell másolnod a mentéseket tartalmazó mappákat egy másik adattárolóra (ez lehet merevlemez, pendrive, memóriakártya, stb.). Az egyik a fenti táblázatban leírt savegames mappa, de érdemes komplett az egész Rockstar Games könyvtárról másolatot készíteni (bár ez elég vaskos, ha videóklippeket is tárolsz). A másik a Games for Windows LIVE rendszer mappája, tehát az xlive nevű könyvtár, melyet az egyes operációs rendszerekben a következő útvonalon érhetsz el:

Operációs rendszer
Elérési útvonal
Windows XP SP3 C:/Documents and Settings/Felhasználónév/Local Settings/Application Data/Microsoft/XLive
Windows Vista SP1
C:/Felhasználónév/AppData/Local/Microsoft/XLive
Windows 7 C:/Felhasználónév/AppData/Local/Microsoft/XLive

Ha legközelebb újratelepíted a játékot csak írd felül a kimentett mappákkal az új installációkor automatikusan létrehozott mappákat. Ha a LIVE rendszerbe a régi profiloddal jelentkezel be folytathatod a játékot. Ebben az esetben viszont nem feltétlenül szükséges biztonsági másolatot készíteni, mivel a kiinstallálás végén megkérdezi a program, h kívánod-e megtartani a mentéseidet.

Még egy fontos dolog: Elképzelhető, hogy a szükséges mappák rejtetve vannak. Ha nem tudod, hogyan tedd őket láthatóvá, akkor „googlizz” rá a témára, vagy a fórumunk Off topikjában is érdeklődhetsz, ahol természetesen szívesen válaszolunk a kérdésedre.

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Segédlet
Ki van itt?
Jelenleg 24 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak