Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I


Segédlet - LIVE regisztráció

A Games for Windows - Live egy olyan internetes szolgáltatás, amely lehetővé teszi az internetes játékot, a játékosok közti kommunikációt, achievementek szerzését és sok más érdekes dolgot. Fő célja a játékos társadalom összefogása. Számos játék jelent meg PC-re a Games for Windows névvel fémjelezve, mint például a Grand Theft Auto IV és a Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City is. A játék telepítéséhez illetve játszásához azonban feltétlenül szükséges egy Games for Windows - Live azonosító, amelyet Gamertag-nek hívunk. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogy hogyan tehetsz szert egy ilyen azonosítóra.

Fontosabb tudnivalók

Először is fontos megjegyezni, hogy a LIVE egy és ugyanaz a Microsoft minden területén. Ez azt jelenti, hogy az Xbox Live, a Games for Windows Live és a Windows Live gyakorlatilag egy regisztrációt igényel, és azzal mindhárom terület elérhető.

A regisztráció előtt egy dolgot fontos leszögezni: Magyarországon hivatalosan nem támogatott a LIVE szolgáltatás. Mindazonáltal van megoldás a használatára, csupán egy olyan országra kell regisztrálni a Gamertag-et, ahol elérhető a LIVE. Az ezzel kapcsolatos információkat leírjuk a regisztrációs útmutatóban.

A regisztráció menete

A Games for Windows Live-on való sikeres regisztráció érdekében navigálj az alant látható linkre:

https://live.xbox.com/en-US/signup/AccountCreate.aspx
(A linket nem minden böngésző képes rendesen betölteni, így javasoljuk a Mozilla Firefox 3, vagy az Internet Explorer 7 használatát.)

A megadott link nem véletlenül angol nyelvű, hiszen csak így lehet beállítani az Egyesült Királyságot (UK) országként. Amennyiben ugyanezt az oldalt magyarul töltitek ki, nem lesz lehetőség kihasználni a LIVE nyújtotta lehetőségeket.

» 1. lépés

A képernyő jobb oldalán lévő "E-Mail Address" névvel ellátott rublikába írj be egy valós, általad is használt e-mail címet, majd kattints a "Sign Up" feliratra! Vedd figyelembe, hogy ezt a címet fogod később a bejelentkezéshez is használni.


Teljes méret megtekintése

» 2. lépés

A regisztráció következő szakaszában a leendő profilod fontosabb adatainak kitöltése lesz a feladatod. Rögtön az elején meg kell adnod egy születési dátumot. Olyan dátumot adj meg, amely már több, mint 18 éve volt. A regisztráció és minden tartalom megjelenítése csak így lesz sikeres.


Teljes méret megtekintése

A dátum formátuma HH/NN/ÉÉÉÉ legyen. Például ha 1989. január 2-át szeretnéd megadni születési dátumnak, akkor ezt kell beírnod: 01/02/1989. A születési dátumot később nem lehet megváltoztatni, ezért fontos, hogy jól töltsd ki ezt a mezőt.

A születési dátum mellett jobbra következik a regisztráció egyik legfontosabb eleme. Itt elvileg azt az országot kéne megadnod, ahol élsz, de mivel Magyarországon nem támogatott a LIVE, ezért fontos, hogy a United Kingdom (English) vagy United States (English) menüpontot válaszd ki. A leírásban az előbbit fogjuk használni. Mivel 2010. november 10. óta már Magyarországon is elérhető a LIVE rendszer nyugodtan adjuk meg Magyarországot annak az államnak, ahol élünk.

A születési dátum és az ország megadása alatt a "Your Windows Live ID" részben a belépéshez szükséges információkat kell kitöltened. Az első rublikát nem szerkesztheted, ez az első pontban megadott e-mail címed lesz. Ha más címet szeretnél megadni, az oldal alján található Cancel gombra kattinva újból kezdheted az űrlap kitöltését.

A következő két mezőben a bejelentkezéshez használandó jelszavadat kell megadnod. Ez minimum 6, maximum 16 karakterből állhat, és tartalmazhat betűt, számot, nagy betűt és írásjelet is. A következő legördülő menüben egy titkos kérdést kell kiválasztanod, ami segíthet a jelszót eszedbe juttatni, ha azt elfelejtetted. Ez a mező gyakorlatilag felesleges, ahogy azután következő "Secret Answer" rublika is. Ez utóbbi azonban kötelező kitölteni, minimum 5 karakter hosszú szöveget írjunk bele.

A "Your Windows Live ID" rész következő és egyben utolsó lépése a megerősítő karakterek megadása. A képen látható, eltorzított számokat/betűket írd bele az alanti mezőbe. Ez azért szükséges, hogy a rendszer megbizonyosodjon arról, hogy valóban ember tölti ki az űrlapot, és nem valami vírus. Ha nehezen látszik a szöveg, kérhetsz új képet a jobb oldalt található nyilakra kattintva, de el is mondathatod angol nyelven, ha a hangszóróra kattintasz.

Ha egy kicsit lentebb tekerünk, az oldal alján látható egy "Your Gamer Profile" nevű szekció. Rögtön első, és legfontosabb mezőnk a Gamertag neve. Ide a később használni kívánt nicknevet írjuk, amely csak betűt, számot és szóközt tartalmazhat, de nem kezdődhet számmal. Ha kitaláltál magadnak egy nevet a Gamertag-hez, a rublikába való beírás után kattints a "Check Availability" gombra, hogy a rendszer leellenőrizze, foglalt-e már a nicknév.


Teljes méret megtekintése

Ha ez megvan, válassz ki magadnak egyet, a sok avatar közül. Ez fog később megjelenni a profilodban és a Gamertag-eden. Az avatar később megváltoztatható.

A szekció utolsó részében válassz ki magadnak egy "játékos zónát", azaz hogy milyen játékosnak képzeled magad. Ez nem kötelez semmire, csupán mások számára mutatja meg a "játék iránti célodat". (A játékos zónáról bővebb információ itt)

A lap legalján a kapcsolatfelvételhez használd e-mail címedet kell megadnod, ez eltérhet a regisztráció elején megadottal. Ez alatt kérhetsz Xbox Live hírlevelet az előbb megadott címedre, valamint az Xbox-szal kapcsolatos ajánlatok és akciók e-mailjeinek fogadását is kérvényezheted.

Ha az egész oldallal kész vagy, kattints az "I Accept" feliratra - ezzel elfogadod a regisztrációs feltételekről szóló hosszú-hosszú szöveget...

» 3. lépés

Ezzel gyakorlatilag kész is van a Games for Windows LIVE illetve Xbox LIVE azonosítód, azaz a Live Gamertag-ed. Végül a rendszer közli veled, hogy elkészült az általad regisztrált Gamertag, majd a "Done" feliratra kattintva beléphetsz az újdonsült profilodba. Itt már csak egy-két dolgot érdemes beállítani, bár ez nem lényeges a működéshez. A LIVE-on belül felvehetsz barátokat, az ismerősök Gamertag neveinek megadásával.


Teljes méret megtekintése

FONTOS: A regisztráció befejeztével mindenképp látogassuk meg a http://www.rockstargames.com/support/IV/PC/GFWLupdate/ weboldalt, ahol frissíthetjük a Games for Windows - LIVE kliensprogramját!

Módosítva: 2019. 06. 02. 15:48 ▪ Szerző: Ben Dover
Segédlet
Segédlet
Internet
Grand Theft Auto V
Episodes from Liberty City
Vice City Stories
Liberty City Stories
Advance
Vice City
Grand Theft Auto III
GTA Classic
Max Payne 3