Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Segédlet - SA-MP telepítés-használat

A San Andreas Multiplayer (rövidítve SA-MP) tulajdonképpen egy kiegészítő a GTA San Andreas játékhoz, egy többjátékos mód, ahol saját szervereket, pályákat, módokat is készíthetünk akár, de játszhatunk az ellenfelekkel a netes szervereken is. Bár ezt a játékosok készítették, vagyis nem a lemezre került játék része mégis érdemesnek tartottuk, hogy egy cikket írjunk róla, mivel talán a legnépszerűbb módosítás, ami a GTA SA-hoz készült, illetve gyakran tesznek fel kérdéseket a látogatók vele kapcsolatban.

Ahhoz, hogy mindezt élvezhessük, töltsük le a klienst a SA-MP hivatalos oldaláról: http://www.sa-mp.com/download.php (Itt két klienst is felsorol az oldal, bármelyiket választhatjuk, a "legismertebb" az első, a littlewhitey-s kliens).

  1. Nyissuk meg a letöltött sa-mp-0.3d-R2-install.exe nevű fájlt és futtassuk.
  2. Elkezdődik a kliens telepítése. A licencszerződés jelenik meg, amit az I Agree gombbal fogadhatunk el.
  3. Ezután a GTA San Andreas könyvtárát kell kiválasztani, hiszen a kliens futtatásához szükség van a játékra is. Ha megvan, az Install gombra kattintva kezdhetjük el a telepítést.
  4. Az installálás végén a Finish gombra kattintva léphetünk ki a telepítőből.

A kliens használata:

  • A SA-MP-t megtalálhatjuk a Start Menüben, vagy a játék könyvtárában. Keressük meg és indítsuk el.
  • A Name mezőbe írhatjuk be a nevünket, amit a játék során szeretnénk használni.
  • Szervert keresni alul tudunk az Internet vagy a Hosted-re kattintva. Két típusú szerver van, amelyik free, tehát bárki mehet játszani a szerverre, és van a jelszóval védett szerver (amik inkább klánszerverek szoktak lenni). Az ilyen jelszavas szervereket piros zárt lakattal jelöl a kliens.
  • A felsorolt szerverek keresését beállíthatjuk úgy is, hogy üres, tele és jelszóval védett szervereket ne keressen, mellette, a server infonál pedig adatokat tudhatunk meg a kiválasztott szerverről (IP cím, hányan játszanak jelenleg stb.)
  • Kapcsólodni egy szerverhez úgy tudunk, hogy kettőt klikkelünk a kívánt szerver nevére, és a megjelenő ablakban pedig a connect gombra kattintunk. Ezen kívül kereshetünk szervert mód vagy térkép szerint is.
  • A settingsnél beállíthatjuk azt, hogy a jelszavas szervereknél mentse-e a jelszókat a kliens, avagy nem. Kedvenc szervereinket is elmenthetjük, ehhez csak annyi a teendőnk, hogy alul a Favouritesre lépünk, és felül pedig az Add server gombra kattintunk, amit egy pipa jelez narancssárga kockában. Itt a kívánt szerver IP-jét kell csak beírnunk, amit előzőleg tudtunk másolni a copy gombbal.
Módosítva: 2019. 06. 02. 15:56 ▪ Szerző: Kovics
Segédlet
Segédlet
Internet
Grand Theft Auto V
Episodes from Liberty City
Vice City Stories
Liberty City Stories
Advance
Vice City
Grand Theft Auto III
GTA Classic
Max Payne 3