Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVGTA III - Taxis Küldetések

Módosítva: 2018. 01. 20. 19:33  |  Szerző: Shotgun és Rockstar69

Sokan közületek már bizonyára tudják, hogy Liberty City-t a fejlesztőcsapat, megpróbálta New York mintájára létrehozni. Nos, a filmekben és reklámokban sokszor láthattuk a New York-i taxik sokaságát… valamelyest ezt a részt próbálják vissza adni avalós városból, a Grand Theft Auto III-ban is. A „Taxi Driver” névre hallgató alkalmi küldetés tulajdonképp nem igazán rendelkezik nagy hatással a játék történetére, ám a 100%-os végigjátszásba ez is beletartozik.


A kezdéshez szükséges információk

A rendfenntartó, tűzoltós és mentős küldetésekhez hasonlóan, itt is csak egy speciális járműtípussal kezdhetünk el operálni, mely – a mellékküldetés címéből kitalálhattátok – szükséges, hogy egy taxi legyen. A játékban kétféle ilyen járművet találhatunk, az egyik a „Cabbie” névre hallgat, a másik pedig frappánsan a „Taxi” nevet kapta.

Ám a többi alkalmi küldetéstől eltérően, itt már a kezdőjármű javítását is engedélyezi a játék. Érdekes módon ugyanis, a Pay ’n Spray szolgáltatás elérhető ezen autók számára… de ez nem is jelent problémát, mivel sokszor lesz szükségünk a javítógarázs szolgáltatásaira.

A küldetéseket Staunton Island-en érdemes teljesíteni az egyszerű úthálózat miatt! Shoreside Vale alkalmatlan erre a célra mivel elég bonyolult az útrendszere. Portland-et is elfelejthetjük miután átértünk a középső szigetre, mivel ezek után jelntősen megnő ott a bandák tevékenysége, valamint ezen a szigeten hajalmosak az utasok elég alattomos helyekre kérni a fuvarokat.  A feladatra a legalkamasabb az új fajta Taxi, mivel menettulajdonságai nagyon jók. 100 utast kell sikeresen elszállítani, de nem muszáj egyhuzamban, bár a busás pénz jutalom miatt érdemes egymás után teljesíteni a kéréseket. 

A küldetéssorozat elindítása

Nincs más teendőnk, mint a jól megszokott ’Caps Lock’, vagy a numerikus billentyűzeten megtalálható ’+’ gombot használnunk. PlayStation-ön az R3 lenyomásával tudjuk elkezdeni a küldetést. Ismét leszögezném, ezek csak akkor alkalmazhatók, amennyiben az alapirányítást beállítva játszunk a játékkal.

GTA GTA

Leírás

Ha elkezdtük a Taxi Driver küldetéseket, azonnal egy kis jelzés bukkan fel a térképen, valamint a HUD jobb oldalán egy „Fares” felirattal ellátott számláló kap helyet. Ez mutatja, hogy hány utast sikerült egy-egy adott célpontra elszállítanunk.

GTA GTA

Tehát a radaron megjelenő kis zöld négyzet pedig azt jelzi, hogy a leendő utasunk szeretne egy adott helyre eljutni. Menjünk a közelébe – látható, ahogy néha az egyik karjával a levegőbe kap – majd azon nyomban beszáll járművünkbe.

GTA GTA

Ekkor kezdődik a dolog ’izgalmas’ része, ugyanis a fentebb említett utasszámláló fölött, egy narancssárga időzítő jelenik meg. Ennek az időzítőnek a szerepe az, hogy indikálja mennyi időnk van, az adott személy elfuvarozására, mely értelemszerűen ha eléri a nullát, elbuktuk a küldetést. Az újonnan előkerülő kis visszaszámlálón kívül még radarunkon is felbukkan egy rózsaszín jelzés, ami mutatja, hogy mely helység is a kijelölt célpont. Ha hamarabb leszállítjuk az utast "Speed Bonus"-t kapunk. A megsprólt idő hozzáadódik a következő fuharvhoz, így a végére szép kis időt halmozhatunk fel. Ha valamiért az utolsó pillanatban érnél a célhoz, 10 másodpercet kapsz, hogy új utsat keress. Ha véletlenül elütnéd vagy rossz helyen állna a fuvart kérő kuncsaft, csak taposs a gázba, így a játék generál egy másik utast. 

GTA GTA

Minden utas után egy adott összeget kapunk, amit a játék generál. Amennyiben egy huzamban sikerült 5 darab feladatot teljesítenünk, kapunk egy „Five in a row” bonuszt, amely 2000$-t jelent. Ez adott akkor is, hogyha 10 személyt sikerül leszállítani egy huzamban… viszont ekkor 4000$ üti a markunkat. Amennyiben van bennünk kitartás, minden ötödik utasért kaphatunk egy bizonyos jutalékot… ez minden egyes alkalommal 2000$-ral nő.

Megjegyzés: Autót nem cserélhetünk, mert olyankor azonnal elbukjuk a taxis küldetéseket.

Jutalmak

100 sikeres fuvar után elérhetővé válik egy speciális taxi, melyet Portland Island-en találhatunk meg, a Harwood környékén elhelyezkedő Borgnine Taxis vállalatnál.

GTA GTA

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
GTA III
Ki van itt?
Jelenleg 20 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak