Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA III - Taxis Küldetések

Sokan közületek már bizonyára tudják, hogy Liberty City-t a fejlesztőcsapat, megpróbálta New York mintájára létrehozni. Nos, a filmekben és reklámokban sokszor láthattuk a New York-i taxik sokaságát… valamelyest ezt a részt próbálják visszaadni a valós városból, a Grand Theft Auto III-ban is. A „Taxi Driver” névre hallgató alkalmi küldetés tulajdonképp nem igazán rendelkezik nagy hatással a játék történetére, ám a 100%-os végigjátszásba ez is beletartozik.


A kezdéshez szükséges információk

A rendfenntartó, tűzoltós és mentős küldetésekhez hasonlóan, itt is csak egy speciális járműtípussal kezdhetünk el operálni, mely – a mellékküldetés címéből kitalálhattátok – szükséges, hogy egy taxi legyen. A játékban kétféle ilyen járművet találhatunk, az egyik a „Cabbie” névre hallgat, a másik pedig frappánsan a „Taxi” nevet kapta.

Ám a többi alkalmi küldetéstől eltérően, itt már a kezdőjármű javítását is engedélyezi a játék. Érdekes módon ugyanis, a Pay ’n Spray szolgáltatás elérhető ezen autók számára… de ez nem is jelent problémát, mivel sokszor lesz szükségünk a javítógarázs szolgáltatásaira.

A küldetéseket Staunton Island-en érdemes teljesíteni az egyszerű úthálózat miatt! Shoreside Vale alkalmatlan erre a célra mivel elég bonyolult az útrendszere. Portland-et is elfelejthetjük miután átértünk a középső szigetre, mivel ezek után jelntősen megnő ott a bandák tevékenysége, valamint ezen a szigeten hajalmosak az utasok elég alattomos helyekre kérni a fuvarokat.  A feladatra a legalkamasabb az új fajta Taxi, mivel menettulajdonságai nagyon jók. 100 utast kell sikeresen elszállítani, de nem muszáj egyhuzamban, bár a busás pénz jutalom miatt érdemes egymás után teljesíteni a kéréseket. 

A küldetéssorozat elindítása

Nincs más teendőnk, mint a jól megszokott ’Caps Lock’, vagy a numerikus billentyűzeten megtalálható ’+’ gombot használnunk. PlayStation-ön az R3 lenyomásával tudjuk elkezdeni a küldetést. Ismét leszögezném, ezek csak akkor alkalmazhatók, amennyiben az alapirányítást beállítva játszunk a játékkal.

GTA GTA

Leírás

Ha elkezdtük a Taxi Driver küldetéseket, azonnal egy kis jelzés bukkan fel a térképen, valamint a HUD jobb oldalán egy „Fares” felirattal ellátott számláló kap helyet. Ez mutatja, hogy hány utast sikerült egy-egy adott célpontra elszállítanunk.

GTA GTA

Tehát a radaron megjelenő kis zöld négyzet pedig azt jelzi, hogy a leendő utasunk szeretne egy adott helyre eljutni. Menjünk a közelébe – látható, ahogy néha az egyik karjával a levegőbe kap – majd azon nyomban beszáll járművünkbe.

GTA GTA

Ekkor kezdődik a dolog ’izgalmas’ része, ugyanis a fentebb említett utasszámláló fölött, egy narancssárga időzítő jelenik meg. Ennek az időzítőnek a szerepe az, hogy indikálja mennyi időnk van, az adott személy elfuvarozására, mely értelemszerűen ha eléri a nullát, elbuktuk a küldetést. Az újonnan előkerülő kis visszaszámlálón kívül még radarunkon is felbukkan egy rózsaszín jelzés, ami mutatja, hogy mely helység is a kijelölt célpont. Ha hamarabb leszállítjuk az utast "Speed Bonus"-t kapunk. A megsporólt idő hozzáadódik a következő fuharvhoz, így a végére szép kis időt halmozhatunk fel. Ha valamiért az utolsó pillanatban érnél a célhoz, 10 másodpercet kapsz, hogy új utast keress. Ha véletlenül elütnéd vagy rossz helyen állna a fuvart kérő kuncsaft, csak taposs a gázba, így a játék generál egy másik utast. 

GTA GTA

Minden utas után egy adott összeget kapunk, amit a játék generál. Amennyiben egy huzamban sikerült 5 darab feladatot teljesítenünk, kapunk egy „Five in a row” bónuszt, amely 2000$-t jelent. Ez adott akkor is, hogyha 10 személyt sikerül leszállítani egy huzamban… viszont ekkor 4000$ üti a markunkat. Amennyiben van bennünk kitartás, minden ötödik utasért kaphatunk egy bizonyos jutalékot… ez minden egyes alkalommal 2000$-ral nő.

Megjegyzés: Autót nem cserélhetünk, mert olyankor azonnal elbukjuk a taxis küldetéseket.

Jutalmak

100 sikeres fuvar után elérhetővé válik egy speciális taxi, melyet Portland Island-en találhatunk meg, a Harwood környékén elhelyezkedő Borgnine Taxis vállalatnál.

GTA GTA

Módosítva: 2021. 02. 16. 14:36 ▪ Szerző: Shotgun és Rockstar69
GTA III
GTA III
Liberty City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Végigjátszás
Mellékküldetések
Telefonos küldetések
Alkalmi munkák
Érdekességek
Csalások
Teaser oldalak
Hivatalos linkek