Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA III - Fegyverek

Az előző GTA részekben egyértelműen a fegyverek képezték a játék legfőbb részét. Ez a Grand Theft Auto III-ban is így van, melynek köszönhetően ezúttal ismét egy nagy fegyverarzenállal lepett meg minket a fejlesztőcsapat. A játék 3 dimenziós mivoltának köszönhetően persze ezek a fegyverek, még választékosabbak és lehengerlőbbek lettek, mint azelőtt voltak, így garantált szórakozást nyújthat használatuk, a rajongók számára.

 

Közelharc

Fegyverikon A fegyver neve, leírása

Ököl [Fists]

A játékban adott egy közelharci rendszer, melynek felépítése több mozdulatból áll. Mikor nincs fegyverünk, automatikusan egy ököl rajzolata látható a HUD jobb felső részében.

A fegyver nélküli közelharcnak négy fontosabb mozdulata van. Az egyik a fejelés, melyet a játékos meghatározatlan időpontokban hajt végre, az alapmozdulat az egyszerű ököllel való ütés, az ezután következő mozdulat pedig a rúgás, mellyel könnyedén kifektethetjük ellenfeleinket. Habár a német és ausztrál verzióból a következő kimaradt, a negyedik mozdulat nem más, mint a földön fekvő emberbe való belerúgás… Ennek csupán akkor van hatása, hogyha még él a kiszemelt célpont, bár ettől függetlenül akármelyik földön fetrengő járókelőt megrugdoshatjuk.

Baseball ütő [Baseball Bat]

Habár a baseball ütő inkább az Amerikában igencsak elterjedt sport nevével egybeköthető, fontos figyelembe venni, hogy a játékban nem a sport hírnevét akarja terjeszteni. Ez az egyetlen közelharci fegyver a GTA III-ban, melynek segítségével könnyedén kiiktathatunk fegyvertelen embereket, de az olyan ellenfeleinket, akiknél már töltött pisztolyok vagy géppisztolyok vannak, ajánlott nem megtámadni ezzel a kis eszközzel. Összességében hasznos fegyver, csupán annyi zavaró benne, hogy menet közben nem alkalmazható.

Eldobható fegyverek

Fegyverikon A fegyver neve, leírása

Molotov koktél [Molotov Cocktail]

A lángszóróval együtt, ez sem igényel sok magyarázatot… amint eldobog, egy kisebb méretű tűz keletkezik a becsapódási helyén.

Gránát [Grenade]

Egyszerű gránát, mely kibiztosítás után öt másodperccel felrobban… érdemes jó messzire dobni, ugyanis nagy robbanással jár használata.

Pisztolyok

Fegyverikon A fegyver neve, leírása

Pisztoly [Pistol]

Egyszerű pisztoly, mely a legeslegelső távolharci fegyver, melyet kipróbálhatunk a játék folyamán. Többek között a ’nine’ kifejezést használják legtöbbször rá. Egy egyszerű járókelő leterítésére, négy golyóra lesz szükségünk. És mivel egy tárban 12 töltény fér el, ezért három célpont kiiktatására tökéletesen elég… Mindenféleképpen hasznos, mert menetközben és egy helyben állva is alkalmazható. Lassú tüzelésű, szóval nem ajánlott gépfegyveres célpontok ellen.

Géppisztolyok

Fegyverikon A fegyver neve, leírása

Uzi

Egy igen gyors tüzelésű fegyver, mely kis méretéből adódóan könnyen kezelhető. Egy mit sem sejtő járókelő meggyilkolására elegendő csupán öt töltény… a tárban egyidejűleg 25 golyót helyezhetünk el, ami 5 ellenfél életének kioltására pont elég. A handgun-nál egy leheletnyivel gyengébb, ugyanakkor gyorsabb és hatékonyabb, valamint felhasználható járművekben is.

Mordályok

Fegyverikon A fegyver neve, leírása

Pump-Action Puska [Pump-Action Shotgun]

Egy puska, mely igen erős, de ezzel együtt nagyon lassú is. Egy jármű felrobbantásához elegendő kétszer belelőni a jármű fő részeibe, míg egy embernél elegendő egy lövés is, a biztos halálhoz. Nagyon hasznos fegyver, de mivel lassú és csak egy helyben lehet használni, nem ajánlott távoli célpontokhoz.

Gépkarabélyok

Fegyverikon A fegyver neve, leírása

AK47 [Assault Rifle]

Semmi különlegessége nincs, csupán hordereje és hatótávolsága meghatározó. Lényegében majdnem ugyan annyit ér mint egy uzi, csak valamivel erősebb, és nem lehet menet közben lőni vele.

M16 [Carbine Rifle]

A legerősebb gépkarabély a játékban. Használatával könnyedén pusztíthatunk el járműveket másodpercek alatt, valamint nagyobb tömegek „oszlatására” a legalkalmasabb. Hatótávolsága majdnem eléri a tökéletes szintet, hordereje még az AK47-esnél is nagyobb.

Mesterlövész puskák

Fegyverikon A fegyver neve, leírása

Mesterlövész puska [Sniper Rifle]

Az egyetlen olyan fegyver a játékban, mely kifejezetten a távoli célpontok jobblétre szenderítésére lett kifejlesztve. Használatával egyszerűen adhatunk le fejlövéseket, és egy lövéses emberöléseket is könnyedén hajthatunk végre. Egyetlen hátránya talán az, hogy a jobb egérgomb lenyomásával tudjuk csak használni, majd a ’Page Up’ és ’Page Down’ billentyűk segítségével tudunk ráközelíteni és távolítani ellenfeleinkre.

Nehézfegyverek

Fegyverikon A fegyver neve, leírása

Lángszóró [Flame Thrower]

Egyedülálló fegyver, mellyel felgyújthatunk embereket és járműveket egyaránt. Míg egy ember meggyújtása azonnali halált okoz, az autóknál kicsit komplikáltabb a dolog, mert sokkal strapabíróbbnak bizonyulnak tűz ellen.

Rakétavető [Rocketlauncher]

A legerősebb fegyver a játékban. Sok magyarázatot nem érdemel, a legtöbbször autók és egyéb járművek elpusztítására vagyunk képesek felhasználni. Ajánlatos a saját testi épségünk megőrzése érdekében, nem túl közel használatba helyezni.

Egyéb

Fegyverikon Az eszköz neve, leírása

Detonátor [Detonator]

Az egyetlen olyan eszköz a játékban, melyet nem tudunk különállóan használni arra, hogy embereket vagy járműveket iktassunk ki. Általában az olyan küldetések közben teszünk szert rá, melyeknek során egy detonáció elindításáról kell kezeskednünk. Másik funkcionalitása pedig akkor lép érvénybe, hogyha a megfelelő bombatípust szereltetjük fel 8-Ball barátunkkal, saját járművünkre.

Módosítva: 2019. 05. 31. 12:11 ▪ Szerző: Shotgun
GTA III
GTA III
Liberty City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Végigjátszás
Mellékküldetések
Telefonos küldetések
Alkalmi munkák
Érdekességek
Csalások
Teaser oldalak
Hivatalos linkek