Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA III - Körözés

Mivel a GTA játékokban bűnözőket alakítunk, nem maradhatnak ki a rendőrök sem. Figyelnek minket, s ha szemük előtt rosszalkodunk, bizony a nyakunkra tapadnak. Ugyan a mesterségesen intelligens rendőrök ugyan szemet hunynak afelett, hogy fegyverekkel a kezünkben sétálgatunk az utcákon, vagy az „érdekes“ vezetési stílusunk miatt tömegkarambolok vannak a városban, mégis annál inkább felfigyelnek ránk, ha civilekre lövöldözünk, elütjük a gyalogosokat, vagy megtoljuk kicsit a járőrkocsikat. Körözést persze a küldetések közben is kaphatunk, ami felettéb idegesítő lehet, de ettől csak izgalmasabb a játék.

GTA GTA

Körözési szintek

Attól függően, hogy mennyi balhét okoztunk, összesen hat szinten keresztül, szintenként egyre nagyobb erőkkel próbálnak minket elkapni a város védelmezői, földön, vízen, levegőben:

1 csillag  - Ha „véletlenül“ elütünk, vagy lelövünk valakit, esetleg ha ütközünk egy járőrkocsival, azonnal kapunk egy csillagot. Ilyenkor általában a gyalogos rendőrök, esetleg néhány járőrkocsi társaságára lehet számítani.

2 csillag - Ha egy csillag után sem csillapodsz le, egy újabb csillagot kapsz. Ilyenkor már a környező járőrök téged vesznek üldözőbe, és alaposan rádcuppannak. Ha egy rendőrtiszt halálát okozod, alapból két csillagot kapsz. Gondolkodás nélkül tüzet nyitnak rád, de mivel csak pisztoly van náluk, nem tesznek benned nagy kárt.

3 csillag
- Ha már sok van a rovásodon az egész város felfigyel rád, és nem csak járőrkocsik vesznek üldözőbe, hanem helikopterek is. Az utakon lezárásokra is számítanod kell, ha nem szükséges, ne próbálj meg átvágni a golyózáporon, inkább keress egy kerülőutat.

4 csillag - Megjelennek a kommandósok, a viszonlag gyors, rendkívül strapabíró autókkal. Náluk már géppisztolyok vannak, ezért nem árt óvatosnak lenni.

5 csillag - A rendőrök már beismerik, hogy nem tudnak elkapni, és az FBI vesz üldözőbe. Az FBI Car egy nagyon gyors szedán, amit nagyon jól tudnak irányítani. Ráadásul M16-os fegyverekkel vannak felszerelkezve, így gyalogosan veszélyes menekülni.

6 csillag
- A körözési rendszer csúcspontja a katonaság. Náluk is M16-os gépfegyverek vannak, és meglehetősen nagy létszámú csoportokban érkeznek. Tankok is jönnek, de ez már csak a hab a tortán.

GTA GTA

Körözés lerázása

Természetesen van rá mód, hogy lerázd a zsarukat. A két csillagos körözési szintig, ha elbújsz a sikátorokban, félreeső helyeken, megvárhatod, amíg a körözésed alábbhagy. A harmadik szinttől kezdve viszont a helikopterekkel mindig rádtalálnak, és csak úgy szabadulhatsz meg a fakabátoktól, ha átfújatod a kocsidat a város egyik Pay’n’Spray garázsában. Ha mindhárom városrészben elkaptál 20-20 bűnözőt, a járőr mellékküldetés során, a búvóhelyeidnél 6 körözéscsökkentő csillagot találsz. Ilyeneket a városban szétszórva is találhatsz.

GTA GTA

Ha elkapnak?

A rendőröknek sikerül elkapniuk, ha kirángatnak az autóból, illetve ha a földre kerülsz, és egy rendőrtiszt a közeledben van. Az is előfordulhat, hogy csak az autód nyitott ajtaján keresztül, a fejednek szegezik a pisztolyukat. Ilyenkor a legközelebbi rendőrkapitányságra kerülsz, vagyis abba, amelyik azon a szigeten van, ahol elkaptak. Óvadék gyanánt 1000$-t fizetsz (a játék levonja), és elveszik fegyvereidet.

GTA GTA

Módosítva: 2019. 05. 31. 12:15 ▪ Szerző: VISALI
GTA III
GTA III
Liberty City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Végigjátszás
Mellékküldetések
Telefonos küldetések
Alkalmi munkák
Érdekességek
Csalások
Teaser oldalak
Hivatalos linkek