Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA III - Autók

A harmadik GTA generáció, melynek egyik legnagyobb tulajdonsága, hogy az új részek már külső nézetesek, így részletes kidolgozást kaptak a karakterek és épületek mellett, a járművek is. Bár számuk a Grand Theft Auto III-ban még mindig nem sok, valamivel több, mint a korábbi epizódokban volt.

A legnagyobb újdonság, hogy ezúttal már a vizet is módunkban áll meghódítani a játékban fellehető hajók segítségével. Motorokkal viszont ezúttal sem találkozhatunk. Több módon is csoportokba oszthatjuk a városba fellelhető járműveket. Cikkünk megíráskor pedig úgy döntöttünk, hogy négy halmazt alkotunk. A kategóriákat az alant látható táblázatból érheted el. Összesen 54 vezethető autó, hajó, illetve repülő van, és bátorkodtuk itt leírni a városi vonatról szükséges tudnivalókat, melyet az 55. járműnek tekintünk.

Autók

A játékban autókból van a legtöbb. Megtalálható köztük sportkocsi, négyajtós, kétajtós, teherautó, furgon, kamion és busz is. Összesen 29 járművet soroltunk ebbe a csoportba. Megemlítettük azokat a helyeket is, ahol mindig parkol egy, de persze az is előfordulhat, hogy a kocsi ajtaja zárva lesz, illetve hogy megszólal majd a riasztó, melynek hangjára a rendőrség is felfigyel.

Autók listája
GTA Banshee

A Banshee egy nagyon gyors sportkocsi, mely a legélesebb kanyarokban is kezes, hű marad, és nagyon jól gyorsul. Kabrió változatban található meg a játékban. Sokaknak egy Dodge Viper GTR juthat eszébe, mikor meglátják a külső karosszériát, és annak festését – az alapszínt középen egy fehér csík osztja ketté. Megtalálható piros-fehér, kék-fehér és zöld-fehér színekben. Portland-en kívül akárhol összefuthatsz eggyel.

Mindig parkol egy:

Portland > Harwood > Easy Credit autókereskedés épületében
 Staunton Island > Newport > Asuka házától nem messze, a délebbre fekvő rakodótér bejárata előtt
Saunton Island > Torrington > Kenji kaszinójának parkolójában
 Shoreside Vale > Cedar Grove > A kanyargós lejtőn haladva, a félreeső parkolóban

GTA

BF Injection
A tengerparti homokos talajokra tervezett fedetlen kupé, melynek tipikus jegyei, hogy nincs ajtaja, illetve hogy a motorja a kocsi hátsó részén van fedetlenül. A kocsihoz valójában egy kisebb történet is párosul. A Joey küldetéseihez tartozó első bejátszásokban a műhelyben parkol egy ilyen. Az autó csak később, Asuka Sayonara Salvatore c. küldetése után lesz elérhető a lentebb megadott helyen. Piros, zöld és kék színűvel találkozhatsz. Az utakon nem közlekedik.

Mindig parkol egy:

Portland > Hepburn Heights > A parkban, Misty háza előtt (21:00 és éjfél között)

Nincs kép

Blista
Közepesen gyors, tipikus családi kombi, melynek legjobb tulajdonsága, hogy a legextrémebb helyzetben is képes stabil maradni. Talán a neve is innen származhat, mivel a „blista” szó betűinek összekeverésével kirakható a stabil szó. Gyorsulása is viszonylag jó, de a kanyarokban képes kicsúszni. Sokak szerint egy Toyota Siennáról mintázták. Többnyire zöld és piros színűek, de kékkel és narancssárgával is találkozhatsz. Először Staunton Island utcáin ismerheted meg, majd később Shoreside Vale utcáin is elcsíphetsz egyet.

Mindig parkol egy:

Saunton Island > Aspatria > A stadion előtti parkolóban
Saunton Island > Newport> Asuka háza előtt
 Saunton Island > Newport > A nagy parkolóház déli oldalán levő belső udvar  egyik garázsában
Saunton Island > Torrington > Az AM Co. parkolójában
 Shoreside Vale > Francis International Airport > A reptér északi oldalán fellelhető parkolóban 
 Shoreside Vale > Wichita Gardens > A kanyargós út végénél az egyik bérházi parkolóban. nem messze a Toyz furgontól

GTA

Bobcat
Pick-up, mellyel már a játék elején, Portland utcáin is találkozhatsz, és később Liberty city bármelyik pontján elköthetsz egyet. Bár viszonylag lassú, nagyon jól lehet kezelni, a kanyarokat is szépen veszi. Ugratásra nem a legmegfelelőbb. Színe piros, kék, narancssárga vagy zöld.  

Mindig parkol egy:

Porland > Harwood > Az Easy Credit autókereskedés udvarán
 Portland > Saint Mark's > Marco bisztrójának parkolójában
 Portland > Saint Mark's> A tengerparton, a sziklás oldal lábánál
 Saunton Island > Aspatria > A stadion előtti parkolóházban
Saunton Island > Rockford > A kórház parkolójában
 Shoreside Vale > Wichita Gardens > A piknikező helyen

GTA

Bus
Az amerikai iskolabuszok egyfajta városi változata. Használata nem ajánlott, mivel különösen lomha járgány, a kanyarokat szélesen kell venni vele, a féktávot pedig már ne is említsük. Hogy miért lehet érdekes? Ritkán bukkan fel, de ilyenkor jó sok van belőle. Portland-en a kínai negyedben, illetve Staunton Island északi részén közlekednek. Szürke, vagy piros színű.

Ez a jármű sehol sem parkol.

GTA

Cheetah
Egy Ferrari is belekerült a játékba. Ez Liberty City-ben a leggyorsabb kocsi, melynek féke is kifogástalanul működik. A kanyarokat közepes sebességgel is jól veszi. Ugratásokhoz talán a legalkalmasabb. Staunton Island északi részén, illetve az alagutakban van sok belőle, Portland-re egyáltalán nem jellemző. Szürke, kék, vagy piros a színe.

Mindig parkol egy:

Shoreside Vale > Cedar Grove> Az egyik villa felhajtóján

GTA

Coach
Egy újfajta távolsági busz, mely a sebességét, a fékét és a stabilitását illetően a Bus-hoz hasonlítható, de jóval gyakrabban bukkan fel és jóval több helyen. Piros-krém, zöld-krém, kék-krém és szürke-krém színpárosításúak lehetnek.

Mindig parkol egy:

Portland > Trenton> A busztelepen kettő is

GTA

Esperanto
Kétajtós verda. Nagyon lassú és a fékei is alig fognak, viszont ügyesen be lehet venni vele a kanyarokat. Minden városrészben felbukkanhat egy az utcán. Színe sokféle lehet: fehér, narancssárga, zöld vagy piros.

Mindig parkol egy:

Porland > Chinatown > A régi iskola parkolójában
Porland > Harwood > A benzinkútnál
 Staunton Island > Rockford > Az A kórházi parkolóban 
 Shoreside Vale > Francis International Airport > A reptér épületének északi oldalán található parkolóban

GTA

Flatbed
Ez a teherautó valójában egy hatalmas, hat keréken gördülő állat. A sebessége, a féke és a kanyarodási képessége borzalmas, de nagyon strapabíró, tekintve hogy a Barracks OL egyfajta civileknek szánt verziója. Csak zöld színű van belőle. Főleg Aspatria-ban a stadion körül futhatsz össze egy ilyennel.

Ez a jármű sehol sem parkol.
GTA Idaho

Végsebessége nem elegendő, kanyarodni rendkívül nehéz vele, és fékezéskor nehéz egyenesben tartani. Legnagyobb érdekessége, hogy közlekedik tetővel és anélkül is. Ennek színe fekete vagy fehér, tehát eltér a kocsi színétől, mely piros, kék, illetve zöld lehet. Főleg Portland északi részén közlekedik, és Pike Creek-ben is elég sokkal lehet találkozni.

Mindig parkol egy:

Portland > Chinatown > A régi iskola parkolójában 
 Portland > Trenton > A Supa Save szupermarket parkolójában 
Staunton Island > Aspatria > A stadion előtti parkolóban
Staunton Island > Torrington > Kenji kaszinójának parkolójában

GTA

Infernus
Ha már egy Ferrarit is beletettek a játékba a fejlesztők, természetesen egy Lamborghini sem maradhatott ki a járműarzenálból. A Cheetah-hoz hasonlóan gyors és nagyon jó a fékje is. A kanyarokra viszont egy picit jobban kell ügyelni. A nagy sebességgel való frontális ütközések után gyakran a tetejére esik a kocsi. Mutatványozásokhoz szintén kiválóan alkalmas. Staunton Island és Shoreside Vale utcáinak egyik gyöngyszeme. Színe többnyire zöld, de akad kék és piros is. 

Mindig parkol egy:

Shoreside Vale > Francis International Airport > A reptér épületének északi oldalán levő parkolóban

GTA

Kuruma
Négyajtós városi szedán. A képességei teljesen átlagosak. Főleg Staunton Island-en és Shoreside Vale-en közlekednek, de Portland-en is nagyon sok helyen parkol ilyen. Az alagutakban is gyakran felbukkannak. A neve gyakorlatilag az autó szó japán megfelelője. Egyébként a játékban ezzel az autóval kell közlekednünk először. A színe nagyon sokfajta lehet: piros, narancssárga, kék, zöld.

Mindig parkol egy:

Portland > Callahan Point > Greasy Joe étkezdéjének parkolójában
Portland > Harwood > Az Easy Credit autókereskedés előtt
Portland > Harwood > A Head rádióállomás stúdiójának parkolójában
Portland > Portland Harbor > A kikötő parkolójában
 Portland > Saint Mark's > Toni Cipriani éttermének parkolójában
Staunton Island > Bedford Point > A Liberty Tree Office parkolójában
Staunton Island > Torrington > Az AM Co. parkolójában
Staunton Island > Rockford > A kórházi parkolóban
 Shoreside Vale > Wichita gardens > A D-Ice által is használt utcai telefonokhoz vezető híd, nyugati oldalán levő bérházak parkolójában

GTA

Landstalker
Ahhoz képest, hogy egy terepjáróról beszélünk ez a gép rendkívül instabil, ezért használata nem ajánlott. Végsebessége kicsit alacsony, a fékje átlagos, de a kanyarokat óvatosan kell bevenni vele. A lejtőket könnyen veszi. Egész Staunton Island és Pike Creek negyed utcáin, illetve a reptér környékén szinte mindenhol totyog egy az utcán. Lehet piros, kék zöld és szürke. 

Mindig parkol egy:

Staunton Island > Belleville Park > A park északi oldalán található faház előtt (Off-Road pontverseny)
 Staunton Island > Newport > Asuka házától délre, a rakodóállomás kapuja előtt
Shoreside Vale > Cedar Grove > Az egyik villa felhajtóján
Shoreside Vale > Francis International Airport > A reptér épületének északi oldalán levő parkolójában
Shoreside Vale > Wichita Gardens > Az egyik bérház melletti parkolóban

GTA

Linerunner
A játékban ez az egyetlen kamion. Bár lassú és a féke is nagyon rossz rendkívül strapabíró és erős. Főleg gyárak és rakodóterek környékén cirkálnak, de Staunton Island déli részén is gyakran felbukkannak. Színe kék, sárga, piros és zöld. 

Mindig parkol egy:

Portland > Callahan Point > Greasy Joe étkezdéjének parkolójában
Portland > Portland Harbor > A kikötő parkolójától jobbra a trélerek mellett

GTA

Manana
Az Esperanto-hoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, tehát lassú, a fékei nagyon rosszak, egyedül a kanyarodni jó vele. Főleg Portland-on közlekednek ilyenek. Színe többnyire szürke vagy narancssárga, de lehet zöld is.

Mindig parkol egy:

Staunton Island > Torrington > Az AM Co. parkolójában
Shoreside Vale > Francis International Airport > A reptér épületének északi oldalán levő parkolóban

GTA

Moonbeam
Csakúgy, mint a Blista ez is egy családi kombi, viszont paraméterei rosszabbak. Nem kifejezetten gyors, fékezéskor nagyon kell rá vigyázni, mivel rendkívül instabil és borulás veszélyes. Neve magyarra fordítva holdsugarat jelent. Portland-ra jellemző, de a másik két szigeten is összefuthatsz egy ilyennel. Előfordul narancssárga, kék, piros és zöld színekben.

Mindig parkol egy:

Portland > Callahan Point > Greasy Joe étkezdéjének parkolójában
Portland > Saint Marks > Toni Cipriani éttermétől északra az egyik garázs előtt
Staunton Island > Bedford Point > A Liberty Tree Office parkolójában

GTA

Mr. Whoopee
A fagylaltos kocsi sima terepen lassú, a lejtőn nehezen kapaszkodik fel, de a hegyről egy Ferrari-t is megszégyenítő gyorsasággal képes leszáguldani. A féke kicsit nehezen fog, ezért ilyenkor érdemes egyfolytában lenyomni azt. Rádió nincs benne, de a szirénája kellemes háttérzenét biztosít. Ritkán bújik elő Cedar Grove-ban. A színe piros-fehér, kék-fehér, vagy zöld-fehér.

Ez a jármű sehol sem parkol.

GTA

Mule
Lassú teherautó rossz fékkel és nagy kanyarodási ívvel. Portland és Shoreside Vale gyárai és raktárépületei környékén találod őket. A rakodótér külső oldalán valamilyen cég emblémáját láthatod, és esetleg még egy reklámszöveg is van ez alatt. A jármű alapszíne lehet kék, zöld, piros és narancssárga is.

Mindig parkol egy:

Portland > Portland Harbor > A kikötő parkolójában és a megszámozott garázsajtók előtt
Staunton Island > Aspatria > A stadion előtti parkolóban
GTA Patriot

Teljes mértékben egy Hummer modellről mintázták. Nagyon előnyös a használata, tekintve hogy gyors, jók a fékei, szépen veszi a kanyarokat stabil, strapabíró, ráadásul bármilyen meredek lejtőn felkaptat. Portland kiváltsága, hogy utcáin egy ilyen jó járgány közlekedik. A hátsó része többféle is lehet. Lehet fedett, vagy fedetlen pick-up, de lehet kombi is. A színe sárga, zöld, fekete vagy narancssárga, vagy fehér.

Mindig parkol egy:

Portland > Portland Harbor > A Supa Save szupermarket parkolójában (Off-Road pontverseny)
Shoreside Vale > Wichita Gardens > A piknikező helyen (Off-Road pontverseny)

GTA

Perennial
A játékban az egyik legrosszabb szekér. Lassúsága miatt egyértelműen kerülendő darab. A féke túl hirtelen, és nagyon instabil. Portland és Shoreside Vale utcáin közlekednek ilyenek. Színe lehet narancssárga, piros, szürke, vagy zöld.

Mindig parkol egy:

Portland > Chinatown > Az XXX Mags mögötti mellékutcában
Portland > Harwood > Az Easy Credit autókereskedés előtt
Portland > Portland Harbor > A kikötő parkolójában
Portland > Portland View  > A rendőrség épületével szemben

GTA

Pony
Egyszerű furgon. Magassága miatt rendkívül borulás veszélyes, de emellett lassú és kezelhetetlen is. Kanyarodni szinte lehetetlen vele. A játékban főleg Portland-on, ill. Aspatria negyed utcáit csúfítja. Sárga, kék és szürke színe lehet.

Mindig parkol egy:

Portland > Chinatown > Nem messze a parttól egy sikátorban
Portland > Harwood > A roncstelepen nem messze a zúzdától
Portland > Saint Marks > A Supa Save szupermarket háta mögött
Portland > Trenton  > Joey szerelőműhelyével szemben

GTA

Rumpo
Gyorsabb furgon, mint a Pony, de instabilabb is. A fékezés és a kanyarodás nagyon nehézkes. Bár sokan szidják a kezelhetetlensége miatt szerény véleményem szerint meg lehet tanulni kezelni. Az alagutakban, Portlan keleti részén és Shoreside Vale Pike Creek negyedében van belőlük sok az utcákon. A színe lehet szürke, lila, fehér, kék narancssárga és piros.

Mindig parkol egy:

Portland > Harwood > 8-Ball bombaboltja előtt az udvaron
Portland > Trenton > A Liberty City Sawmills fűrészüzem keleti oldalán
Staunton Island > Bedford Point > A Liberty Tree Office paroklójában
Staunton Island > Rockford  > A kórházi parkolóban
Shoreside Vale > Francis International Airport > A reptér épületének északi oldalán levő parkolóban, ill. a repülőtéren belül több helyen is.

GTA

Securicar
A pénzszállító ritka lassú járgány, de nagyon strapabíró, ezért érdemes ezzel elindulni egy-egy tűzharc közelébe, ahol egy darabig akár fedezékként is megteszi. Kinézete triviális: kék alapon fehér logó és feliratok. Nagyon nehéz találni ilyet, de Aspatria környékén viszonylag hamar előbukkannak.

Ez a jármű sehol sem parkol.

GTA

Sentinel
Kellemes, gyors, jó fékekkel ellátott könnyen kezelhető négyajtós szedán. Főleg Stounton Island déli részén fordul elő, de Pike Creek-ben is felbukkanhat egy pár. Ennek ellenére már mindjárt a játék elején elérhető, mivel parkol egy Portland-on is, bár ez az autó gyakran zárva van. Átlagos színű, vagyis lehet kék, piros és zöld, de találkozhatsz rikító sárga változatokkal is.

Mindig parkol egy:

Portland > Saint Marks > Marco bisztrójának parkolójában
Staunton Island > Torrington > Kenji kaszinójának parkolójában
Staunton Island > Torrington > A rendőrség elülső parkolújában
Shoreside Vale > Francis International Airport > A reptér épületének északi oldalán levő parkolóban

Nincs kép

Stallion
Ez egy nagyon jól kezelhető roadster. Van fedett tetejű és kabrió változata is. Viszonylag gyors és jól kezelhető, bár az ütközések nagyon megviselik, és nem túl strapabíró modell. Egész Liberty city területén találkozhatsz Stallion-nal. Érdekesség, hogy bár a fejlesztük többnyire új megnevezéseket adtak a járműveknek Stallion már korábban szerepelt a GTA1-ben is. A játék végleges verziójában zöld, barna, piros és kék verzióban fordul elő, de a játék intro videójában narancssárga színben is szerepelt.

Mindig parkol egy:

Portland > Hapburn Heights > A park melletti bérházak előtt
Staunton Island > Aspatria > A stadion előtti parkolóban
Staunton Island > Newport > Az emeletes parkolóházban
Staunton Island > Rockford > A kórházi parkolóban
Shoreside Vale > Cedar Grove > A kanyargós, lejtős úton haladva a félreeső parkolóban
Shoreside Vale > Francis International Airport > A reptér épületének északi oldalán levő parkolóban

GTA

Stinger
Stinger-rel is találkozhattunk már a Grand Theft Auto sorozat legelső epizódjában is. Csakúgy mint ott, itt is egy sportautóról van szó. Nagyon gyors, a legjobban talán ezeknek a kocsiknak fog a féke, a kanyarodása tökéletes, és még aránylag strapabíró is. Három változata van: kupé, vászontetős és kabrió. Staunton Island déli részén, a reptér környékén, ill. Cedar Grove-ban bukkan fel. A színe narancssárga, kék, zöld, vagy piros.

Mindig parkol egy:

Staunton Island > Bedford Point > A Librty Tree Office parkolújában
Shoreside Vale > Cedar Grove > Az egyik villa felhajtóján

GTA

Stretch
A luxus limuzinnal főleg Staunton Island-on találkozhatsz, de Shoreside Vale-en is felbukkanhat. Hátránya, hogy nagyon lassú. Keskeny utcákon nem lehet kanyarodni vele, és hamar kigyullad. Háromfajat színben fordul elő: fehér, szürke és fekete.

Ez a jármű sehol sem parkol.
GTA Trashmaster

A szemetes kocsi borzasztóan lassú, a dombra nehezen kaptat fel, de ha lefelé indulsz el vele a lejtőn nem lehet megállítani, ráadásul nem mondható strapabírónak sem. A kinézete állandó csakúgy, mint a Securicar-é. Maga a gép fehér, a szeméttárolója zöld.

Ez a jármű sehol sem parkol.

GTA

Yankee
A koros teherautóval semmiképp se indulj versenyekre, hiszen méretét látva magától értetődő, hogy nagyon lassú. A féke viszont kiváló, a kanyarokat jól be lehet venni vele. A rakodótér külseje fehér, a jármű színe lehet zöld, piros, sárga és kék.

Mindig parkol egy:

Portland > Portland Harbor > A kikötő hátsó részén a víz mellett

Módosítva: 2019. 05. 31. 12:13 ▪ Szerző: VISALI
GTA III
GTA III
Liberty City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Végigjátszás
Mellékküldetések
Telefonos küldetések
Alkalmi munkák
Érdekességek
Csalások
Teaser oldalak
Hivatalos linkek