Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA III - Fő küldetések » Portland

Miután sikerült megszökni a rabszállító konvojból főhősünk a város keleti szigetére, Portland-re kerül, ahol a helyi olasz maffiának teljesít feladatokat.

Give Me Liberty

Az első feladat nem tartogat nagy meglepetéseket számunkra, nem kell nagyobb erőfeszítéseket tennünk, csupán el kell fuvaroznunk a Kurumával 8-Ball-t először a rejtekhelyre, ahol a ő és a főhős átöltöznek hétköznapi viseletbe, majd továbbhajtani Luigihoz, aki hajlandó megbízásokat adni nekünk. Mindkét célállomás Red Light District-ben van. Ezért a kis bemutató jellegű feladatért nem jár jutalom.

 

GTA GTA GTA
GTA GTA

Luigi

Luigi küldetéseit a kék négyzetben L betű ikon jelzi a radaron, ami a sziget nyugati oldalára, Red Light District-be vezet. A sztriptíz bárja nincs messze a mentőháztól.

Luigi´s Girls

Luigi egyik macája a kórháznál vár téged. El kell fuvaroznod a bárhoz épségben, ami szintén nem nehéz dolog, hiszen ismét csak vezetned kell. Mikor megérkezel Portland View-ba parkolj le közvetlenül Misty mellé, majd várd meg, amíg beszáll. Luigi 1500$ készpénzt fizet a csaj hazahozásáért.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA

Don´t Spank Ma Bitch Up

Luigi aggódik, mert egy díler egy új droggal eteti a lányait. A fickó a dokkoknál üzletel, el kell őt intéznünk. A feladathoz egy baseball ütő szükséges, amit a bár előtt mindjárt a bejátszás után felvehetsz. Ezután irány a kikötő. A srác épp újabb adagot ad el két csajnak. Csapj le rá. Verd össze, majd szállj be a Stallion-jába. Először is át kell festened, így még mielőtt leszállítanád tenned kel egy kitérőt a helyi Pay’n’Spray szerelőműhelybe, ahol kivételesen most ingyen átfújják. Ha megvagy a kórházzal szemben van Luigi-nak egy garázsa, hová el kell rejtened a kocsit. A spank-ügy lezárásáért 4000$ a jutalom.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA GTA

Drive Misty For Me

Ismét Misty-vel lesz dolgod. Egy fuvar kell neki. A helyi maffiavezér fiához, Joey Leone-hoz kell elvinned. Hajts a csaj Hapburn Heights-i lakásához. Ha megálltál a kék sugárban, dudálj. Ezután jön egy kis bejátszás, melyben Misty beszáll melléd. Ezután nincs más dolgod, mint elvinni Joey szerelőműhelyébe. Ezért az apróságért Luigi 1000$-t fizet.

 

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA GTA

Pump Action Pimp

A helyi utcai banda, a Diablos két tagja túl közel merészkedett Luigi bárjához, ezért ki kell őket iktatni. Ehhez a feladathoz már lőfegyver szükséges, így megjelenik a radaron a fegyverbolt ikonja, mely háta mögött egy pisztoly vár rád. Van itt egy céltábla is, ha gondolod gyakorolhatsz. Persze nem muszáj kitérőt tenned a fegyverért, ha már van nálad vagy kockáztatsz azonnal a Diablo Stallion nyomába eredhetsz. Ha nekiütközöl párszor megállnak és kiszállnak. Vigyázz, az egyiknél puska van. Dönthetsz, vagy gyorsan elütöd őket, vagy kiszállsz és előveszed a pisztolyod. A likvidálásért Luigi hálás lesz, 4000$-t fizet a Diablos megleckéztetéséért.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA

The Fuzz Ball

A rendőrök kikapcsolódni készülnek – egy bulit rendeznek számukra. Luigi felel a csajokért, így most sofőrködnünk kell. A radaron megjelenik 8 lány helye. A feladatot 5 perc alatt kell letudnod, ami épphogy elég lehet az összes csaj elfuvarozásához, így a fejlesztők úgy döntöttek, hogy legalább négyet kell elvinned a partira, amiért 2000$ jutalmat kapsz, és minden plusz lányért további 1000$-t csúsztatnak a zsebedbe.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA

Joey

Joey az olasz maffiavezér, Loene Salvatore fia. Ennek ellenére a koszos szerelőműhelyében találkozol vele, amit egy kék négyzetben J betű ikon jelez. Munkaidőben érheted el, vagyis 6:00 és 14:00 között.

Mike Lips Last Lunch

Érdekes küldetéssel mutatkozik be Joey feladat-szériája. A rivális Forelli família egyik tagját kell stílusosan elintéznünk. A fickó épp a Marco’s Bistro-ban pihen. A feladatod nem más, minthogy ellopod a kocsiját – Idaho, a lépcső alatt parkol -, elvinned 8-Ball garázsába, ahol a barátod bombát szerel rá, majd épségben visszavinned. A parkolásnál vigyázz. Ha összetöröd a járművet el kell vinned a Pay’n’Spray-be megjavítani, ami hátrány az 5 perces időlimit miatt. A bombát aktiválnod kell, mielőtt kiszállsz, de ügyelj arra, h akkor szállj ki az autóból, ha jól parkoltad vissza. Ezért az néhány perces munkáért 10 000$ a jutalom.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA

Farewell Chunky Lee Chong

Itt az idő megismerkedni a triáddal. Joey egy díler likvidálását kéri, aki spunkot árul. Chunky Lee Chong egy nudli standban terjeszti a drogot a kínai negyedben. Bár a feladat egyszerű, a lebonyolítás közel sem. A sétálóutca le van zárva, így csak gyalogosan hatolhatsz be a nem mellesleg tucatnyi triád bandatag által felügyelt területre. Két irányból lehet bejutni, mindkét helyen egy-egy Perennial parkol. Érdemes előbb ezeket eliminálni, mert mihelyt felfogják a szándékod a srác nyúlcipőt húz. Ezután pörgesd fel az eseményeket. Rohanj be és egy lőfegyverrel szedd le a célpontot. Mégha nem is jutsz ki élve, a küldetést teljesítetted. Ha sikerül az akció újabb 10 000$ jutalmat kapsz.

 

GTA GTA GTA
GTA GTA

Van Heist

Ismét a kínaiaknak kell keresztbetenned. Egy pénzszállító a célpont, amit el kell lopnod. Természetesen egy védett és megfigyelt járműről van szó. Lőfegyverrel semmire sem mész, egy másik autóval kell addig rongálnod a Securicar-t, amíg annak sofőrje és társa ki nem száll. Ezt a jobb oldalon a kék sáv jelzi. Mihelyt eléri a maximumot a pénzszállító megáll. Ekkor lopd el, majd vidd a kikötő 2-es számú – jelöletlen – garázsába. A feladatot a rendőrség nehezíti majd. Ha megszerezted a járművet vigyázz rá, mert már így is eléggé megrongáltad. Ha sikerül teljesítened a küldetést 20 000$ jutalmat kapsz.

GTA GTA GTA
GTA GTA
GTA GTA

Cipriani´s Chauffeur

Tony Cipriani szintén az olasz maffia tagja, aki egy éttermet vezet Saint Marks-ban. Ismét fuvaroznod kell, ám most valamivel érdekesebb a feladat. Tony megkér, hogy vidd el őt a kínai negyedben levő mosodához. Természetesen mivel ez a triád területe, és Mr. Ciprinai közel sincs jóban a kínai bandával azok lőni kezdenek rá. Ha visszaszállt a kapott Maffia Sentinel-be vedd az irányt az étterméhez. Az épületben levő két triád bandatag csak gyalog ered a nyomodba pisztollyal, így elég csak gázt adni, és sikerül is leráznod őket. Nem nehéz misszió, és a pénzjutalom is alacsony – 3000$.

GTA GTA GTA
GTA GTA 

Dead Skunk In Da Trunk

Joey emberei elintézték a Forelli maffia egyik emberét, és egy autó csomagtartójába rejtették. Ránk vár a takarítás, ugyanis a feladat elvinni a Callahan híd lábánál levő bisztrónál parkoló Manana-t a helyi zúzdába. Persze a rivális maffia figyel. A parkoló keleti oldalán egy Sentinel parkol, benne Forelli két embere. Érdemes először őket elintézni, majd az ezután érkező továbbiakat – egy plusz kocsi ered a nyomodba -, hogy szabad legyen az utad. A dombtetőről levadászhatod a őket. Miután megérkeztél Harwood-ba parkolj a zúzógép mellett levő kék sugárba, szállj ki és várd meg amíg bezúzódik a járgány. Joey 10 000$-t fizet a piszkos munkáért.

 

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA

The Getaway

Ismét egy bankrablásba keveredik főhősünk, ám most egyszerűbb feladatot kap. Sofőrködnöd kell. Hapburn Heights határán van egy garázs, ahol három maszkos fickó vár majd rád. A küldetéshez elengedhetetlen négyajtós jármű, parkolj be vele a kék jelzésbe dudálj, és beszállnak. Ezután haits a jelzést követve a bankhoz. Próbálj meg úgy megállni, hogy a kocsi orra észak felé álljon. Egy rövid bejátszás erejéig megpihenhetsz, majd indul a móka. Három csillagos körözést kapsz, amit először is le kell ráznod. Ha elindulsz egyenesen áthajthatsz egy sikátoron. Itt egy körözéscsillapító-csillag felvételével leredukálhatod a zsaruk mennyiségét, és aránylag könnyen eljuthatsz a helyi Pay’n’Spray-be. A festés után a rendőrök leszállnak rólad, és már csak annyit kell tenned, hogy legalább egy fickót visszaviszel a garázshoz. A részed 30 000$ lesz.

GTA GTA GTA
GTA GTA

Tony Cipriani

Tony Ciprinai szintén az olasz maffia család tagja. Főleg a triád ellen harcol, így többnyire a kínai negyedben kell feladatod teljesítened neki. A küldetéseket a kék négyzetben T betű ikon által jelzett helyen indíthatod el.

Taking Out The Laundry

Összesen három Triad Fish Van köröz Portland szigeten, melyeket likvidálnod kell. Ezeket a radaron megjelenő jelzések különböztetik meg a többi triád bandajárműtől. Megpróbálhatod összetörni őket, vagy eléjük állsz, és előkapsz valamilyen erős fegyvert, mint például a puska vagy a gránátok. Uzi-val is beléjük lőhetsz, ha sikerül párhuzamosan a furgon mellett haladnod egy járművel. A nehezítés csupán annyi, hogy mozgásban vannak a célpontok. A jutalom 20 000$, és a továbbiakban a triád nem tűr el a városban – ha a kínai negyedben jársz, lőni fognak rád.

GTA GTA GTA
GTA

The Pickup

A feladat előtt mindenképp érdemes egy erős fegyvert beszerezned, mivel többen próbálnak majd meg eltüntetni a láb alól. A triád csapdát állított. Egy táskát kell felszerezned a kínai negyedben a mosoda mögötti sikátorban. Az igazi akció azonban még hátra van. Miután felvetted a tárgyat, a triád bandatagok azonnal elállják a három kijáratot – két-két kínai tör majd rád minden irányból, és az egyik kijáratnál egy Triad Fish Van is megpróbál majd megállítani. A küldetés befejezéséhez a radaron jelzett ellenségeket el kell tűntetned, s majd csak azután kapod meg a jutalmat, ami ezúttal 10 000$.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA

Salvatore Called A Meeting

Itt az ideje, hogy találkozz az olasz maffia fejével, Leone Salvatore-val. Egy találkozót hív össze, melyre a már ismert résztvevőket – Luigi, Joey és Tony Cipriani – kell elfuvaroznod egy limuzinnal. A kocsiért Joey szerelőműhelyébe kell menned, ahol az első utas már be is száll. Ezután hajts Luigi bárjához, állj a kék jelzésbe és dudálj. Ezután Cipriani jön. Itt azonban nehezedik a szituáció, ugyanis három Triad Fish Van vesz üldözőbe, ráadásul a villa kapuját is elzárják. Akár ki is szállhatsz, és megpróbálhatod elintézni őket, de van egyszerűbb megoldás is. Hajts dél felé, majd az utolsó felfelé vezető kanyarnál fordulj balra. Bár a Stretch kicsit lomha, ha a hátad mögé kerül egy furgon szépen megtolhat. Ha felértél ne fordulj el balra, hanem hajts egyenesen a narancsszínű épület mögé, majd innen közelítsd meg a garázst, ahová be kell parkolnod. A fuvarért 15 000$ készpénzt kapsz.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA

Triads and Tribulations

Feladatul kapod három vezető triad bandatag megölését. Durvul a helyzet, és Toni már kénytelen testőröket is adni melléd. Két maffia bandatag száll majd be melléd a kocsiba. Ezek elkísérnek majd téged, és lőnek a kínaiakra. Ha elesnek nem bukod el a küldetést. A három célpont természetesen nem lesz egyedül. Egy a már korábban megismert elzárt sétálóutcában lesz, egy másik a helyi raktár előtt az üzemi parkolóban, a harmadik pedig a halüzemben. Az elsőt csak egy erős lőfegyverrel taníthatod móresre, a másodikat akár el is ütheted, a harmadikra pedig több megoldás is létezik. A halüzembe csak szemetes autó és Triad Fish Van mehet be, így ezek valamelyikét el kell lopnod, és be kell jutnod az udvarra. Egy másik lehetőség ha elmész a kerítés nyugati részéhez, és onnan vagy lelövöd a triád tagot egy komolyabb fegyverrel, vagy teszel róla, hogy észrevegyenek, és mikor a kerítéshez érsz odadobsz egy gránátot. A robbanás a fal mindkét oldalán hat. Most 30 000$ a jutalmad.

GTA GTA GTA
GTA GTA

Blow Fish

Itt az idő, hogy véglegesen megmutasd a triadnak, ki a főnök. A legjobb, ha felrobbantjuk a büszkeségüket, az Atlantic Quays-i halüzemet. Egy szemetes autó vár rád 8-Ball garázsa mellett. Mikor beülsz a képernyőn megjelenik a jobb oldalon egy kék sáv, ami a detonációveszélyt jelzi. Ha ez maximumra fut felrobban a kocsi. Érdemes a sziget északi és déli részét összekötő alagúton keresztül menni. Ha elérsz a kapuhoz lassíts, várd meg amíg kinyitják. Ha bent vagy hajts hátra, és parkolj a kék sugárba. Aktiváld a bombát, majd fuss el amilyen gyorsan csak tudsz. Mikor kiszállsz lőni fognak rád, de ne foglalkozz ezzel, csak szaladj. Ez a küldetés is 30 000$-t ér.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA

Leone Salvatore

Eljött a pillanat, amikor maga a Salvatore, az olasz maffia feje is felfigyelt rád, és megkér téged néhány szívességre. A melókat a villájában veheted fel, melyhez a kék négyzetben S ikon vezet.

Chaperone

Kezdésképp Salvatore lányát kell fuvaroznod. Ismét megkapod a limuzint, amit már a találkozós küldetésben megismertél. Először is el kell vinned Maria-t a sziget nyugati oldalára, ahol egy díler vár rá. Ha megérkeztél állj meg, és várd meg amíg lemegy a bejátszás. A fickó ajánl egy bulit Maria-nak, így ezután el kell őt fuvaroznod Atlantic Qays-be. Mikor kiszáll ne menj messzire, esetleg állj valamivel hátrébb. A rendőrök ugyanis hamarosan megérkeznek a helyszínre, és gyorsan el kell majd tűnnöd. Várd meg amíg beszáll az utasod, és irány vissza a villa garázsába. A jó improvizációért 10 000$ jutalmat kapsz.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA

Cutting The Grass

Salvatore bizalma megingott Curly Bob-ban, így szaglásznod kell utána. Hajts Luigi bárjához. Tarts távolságot a bejárattól, nehogy észrevegyen. Mikor beszáll a taxiba megjelenik a képernyőn a jobb oldalon a már ismert kék sáv, ami ezúttal az ijedségét méri a célpontodnak. Maradj hátul. A koma a kikötőbe fog menni. Ha megérkezett jön egy bejátszás, melyből kiderül, hogy a kolumbiaiakkal üzletel. Felbukkan egy ismerős arc, Catalina is.  A bejátszás után végezned kell a célponttal. Salvatore 15 000$-t fizet a munkáért.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA GTA

Bomb Da Base

Itt az ideje, hogy ismét összezördülj a kolumbiaiakkal. Az előző küldetésben kiderült, hogy hol tanyáznak. Fel kell robbantanod a hajót. Három bejátszásos a küldetés. Az elsőben Salvatore beszél. A másodikban 8-Ball kéri, hogy szerezd meg a kellő pénzt, ugyanis a robbanószerek értéke 100 000$. Ha megvan indulhat a móka. Érdemes ismét az alagúton átmenni, hisz most épp a kikötőbe kell menned. A bejátszás után a radar jelez egy jó helyet. Osonj a lépcsőhöz és menj fel a raktár tetejére. Ott a kapott mesterlövészfegyverrel leszedhetsz mindenkit. Ha tiszta az út 8-Ball elindul, és elhelyezi a bombát. A jutalom 150 000$, vagyis megtérül a bomba ára, de ha elbukod a megbízást többet vesztesz.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA GTA

Last Request

Salvatore megkér egy hulla eltakarítására. A kocsi ezúttal Lugi bárjánál vár rád. Mikor megérkezel Maria üzenetet küld neked – a kocsi egy csapda. Ha beülsz a Cheetah-ba, az felrobban. Megjelenik a radaron egy új jelzés, ami Portland délnyugati mólójához segít eljutni. Itt vár rád Maria és barátnője Asuka. Itt az ideje, hogy eltűnj a keleti szigetről. Hajózz át Staunton Island szigetre. Nem messze Asuka lakásától lesz a  kék jelzés a vízen. A feladatért 20 000$ készpénzt kapsz.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA

Módosítva: 2019. 05. 31. 12:18 ▪ Szerző: Visali
GTA III
GTA III
Liberty City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Végigjátszás
Mellékküldetések
Telefonos küldetések
Alkalmi munkák
Érdekességek
Csalások
Teaser oldalak
Hivatalos linkek