Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVSan Andreas - Étkezés

Módosítva: 2017. 09. 10. 22:47  |  Szerző: Ben Dover és Luszie

A 3D univerzum játékai közül a San Andreas rendelkezik a legszéleskörűbb kajazabalási repertoárral. Bár a funkció nem ebben a részben jelenik meg először, mégis ez az első rész, ahol gyakorlati szerepet játszik. Már lehetőségünk van különféle ételek közül válogatni, és ez is fontos eleme a játéknak. Az étellel nemcsak az életerőnket növelhetjük, hanem meg is hízhatunk (vagy ha nem eszünk akkor le is lehet fogyni). Minél több a súlyunk, annál lomhábban lehet mozogni, ráadásul a járókelők is ’dagadt disznónak’ csúfolnak majd. Viszont az sem túl jó, ha elhanyagoljuk a táplálkozást, hiszen ha 5% alá megy a Testsúly értéke, akkor már az Izomzat is elkezd csökkenni. Ha már a Testsúly és az Izomzat is teljesen lecsökkent, akkor derék főhősünk alulról szagolhatja az ibolyát. Éppen ezért fontos a testsúlyunk karbantartása, és ebben sokféle lehetőség a segítségünkre lesz.

A cikk további részében tehát a San Andreas kínálta kajálási lehetőségekről és a testsúly karbantartásáról esik szó.

Étkezés

San Andreasban három nagy étterem-lánc van. A Cluckin’ Bell, a Burger Shot és a The Well Stacked Pizza Co. A három fő kajabolt ételeit itt láthatod részletezve:

Cluckin’ Bell 

Kategória: Sült Csirke
Helyek:Los Santos: Willowfield, East Los Santos, Market
San Fierro: Ocean Flats, Downtown
Las Venturas: Creek, Old Venturas Strip, Pilgrim, The Emerald Isle
Vidék: Angel Pine
Sivatag: Tierra Robada, Bone County

Az alábbi táblázatban kigyűjtöttük, mi mennyibe kerül, és mennyit lehet hízni tőle. Megjegyzés: A menük elnevezései étteremlánconként változnak, de az árkategória és a testsúly növekedés mindig azonos. 

Étel

Ár

Testsúly növekedés

Cluckin’ Little Meal

$2

1%

Cluckin’ Big Meal

$5

2%

Cluckin’ Huge Meal

$10

3%

Salad Meal

$5

0%

Burger Shot 

 

Kategória: Hamburger
Helyek:
Los Santos: Marina, Temple
San Fierro: Garcia, Downtown, Juniper Hollow
Las Venturas: Spinybed, Redsands East, Whitewood Estates, Old Venturas Strip #1, #2
Vidék, Sivatag: -

 

The Well Stacked Pizza Co. 

 

Kategória: Pizza
Helyek:
Los Santos: Idlewood
San Fierro: Esplanade North, Financial
Las Venturas: Starfish Casino, Creek, Roca Escalante, The Emerald Isle
Vidék: Palomino Creek, Blueberry
Sivatag: -

Érdekesség: 12 menü elfogyasztása után CJ rókázik egy kiadósat.

Standok

Ezek mellett rengeteg más mód van a táplálkozásra. Vannak különböző jégkrémes, hot-dogos és leveses standok szerte elszórva San Andreas területén. (A jégkrémes standnál egyébként ugyanolyan Cherry Popper márkájú jégkrémet lehet kapni, mint amilyent már Vice City-ből ismerhetünk.) Mindegyiknél 1$-ért kaphatsz magadnak ennivalót.

 GTAGTA GTA 

Automaták

Az éttermek és a standok mellett sokfelé lehet még találni ital- és kaja automatát. Itt is $1-ba kerülnek a termékek. A legtöbb automata fedett területen van, áruházakban, éjjel-nappali boltokban.

 GTA  GTA

Ahova csak ritkán járunk...

A randizás lehetőségével az étkezdék most már nemcsak arra nyújtanak lehetőséget, hogy CJ telezabálja magát, hanem arra is, hogy szíve hölgyét/hölgyeit elvigye randizni. Ekkor azonban nemcsak a szokásos gyorsétterem-láncokba vihetjük el kiszemeltünket, hanem egyéb más étkezdék is elérhetővé válnak. Két nagyobb csoportba lehet osztani őket: 

Elegánsabb éttermek (Fine Dining) 

World of Coq

Az étterem-lánc tagjai a nívosabb helyek közé tartoznak. 3 van belőle San Andreas területén: Los Santos - Rodero, San Fierro - The Queens és Las Venturas - The Old Venturas Strip területén.

Steakhouse

Egyetlen egy steakhouse van a játékban, ez pedig Las Venturas - Redsand East negyedében található meg. 

Étkezdék (Diner) 

Ezekből lényegesen több van San Andreas területén. A legtöbb vidéken található. Érdekesség: Az étkezdék közé tartozik a "The Welcome Pump" is, (mely igazából nem is egy étkezde, hanem egy kocsma) és itt találkozunk először Catalina-val a "First Date" c. küldetés során.  

 

Fogyás

Ha úgy érzed, hogy Carl már nagyon kövér, és kicsit le kéne fogynia, arra is van megoldás. Étkezéseknél mindig a salátát válaszd, mivel ez nem hizlal, bár kicsit drága. Ha csak salátát eszel, akkor nem fogsz meghízni, de éhen sem fogsz halni. 

A másik, és egyben a legjobb módszer a testmozgás. Fuss, ússz, biciklizz sokat, mivel is elég gyorsan égetheted a felgyülemlett kalóriákat. A konditermekben található szobabicikli és futópad is remek választás, hiszen egyben a Stamina értéke is növekszik. Ha viszont az utcai biciklizést választod, akkor a fogyás mellett a biciklizési képességed is fejlődik, ami később a küldetések során még jól jöhet. Vigyázz, mert a túl sok háj is egészségtelen lehet, és idővel akár meg is halhatsz!

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
San Andreas
Ki van itt?
Jelenleg 23 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak