Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

San Andreas - Kondíció

Nem túlzás azt állítani, hogy a GTA San Andreas újdonságaival és sokszínűségével vált az egyik leghíresebb GTA epizóddá. A fejlesztők sok időt és energiát fektetve egy rendkívül komplex játékvilágot dolgoztak ki. Erre mi sem jobb példa, mint az, hogy főhősünket, Carl Johnson-t széleskörben testreszabhatjuk a játék során.

Bár a ruhacsere nem újdonság, számos új funkció jelent meg, mint például a kajálás, a hajviselet megváltoztatása vagy a tetoválószalonok megjelenése. Ezen repertoár méltó darabjait képezik a testmozgási lehetőségek is. A 3D univerzum negyedik részében csobbanhatunk (szó szerint) a testmozgás adta lehetőségekbe. Lehetőségünk van sportolni (kosárlabda), konditerembe járni, harcmozdulatokat megtanulni és akár úszni is! 

Az alábbiakban részletezzük a San Andreas nyújtotta sportolási- és kondícionálási lehetőségeket.

Konditermek (Gym)

Carl Johnson izomzatát és állóképességét azáltal tudod növelni, ha rendszeresen konditerembe jársz. Több tornaszert is találhatsz, ahol növelheted az izomkötegeket és az állóképességet. A termekben négy féle eszközt lehet kipróbálni: futópad, szobabicikli, fekvenyomó pad és kézi súlyzók. Előbbi kettő az állóképességet (Stamina) növeli és a testsúlyt (Fat) csökkenti, míg az utóbbi kettő az izomzatot (Muscle) növeli.

A konditermekbe bármikor betérhetsz, viszont arra figyelj, hogy egy bizonyos idő után nem enged tovább gyúrni, és olyankor csak másnap próbálkozhatsz újból. A játék elején, mikor Sweet felhív, hogy nagyon cingár vagy, érdemes az izomzatot pár játékbeli nap alatt a maximumra növelni, hiszen így nemcsak főhősöd kinézete lesz tekintélyesebb, hanem az ütések és rúgások ereje is nagyban megnövekedik.

Ám a konditermek nem csak erre jók, ugyanis mindhárom városban másféle verekedési stílust tanulhatsz. (A játék elején, mikor még nem tudsz semmilyen mozdulatot, akkor is kipróbálhatod a fent említett kombinációt. Ilyenkor CJ elkezd vadul ütni és rúgni.)

Los Santos Gym

Helye: Los Santos - Ganton
Eszközök: Fekvenyomó pad, kézi súlyzók, szobabicikli, futópad.

Ebben a konditeremben boxot tanulhatsz. Először is az izomzatod meg kell hogy haladja a 20%-ot, és csak azután tanulhatod meg a boxot. Menj oda a boxedzőhöz, aki hátul püföli a zsákot, és álj bele a piros körbe. Ekkor megkérdi, hogy kiállsz-e ellene. Nem nehéz őt legyőzni, hiszen ha egyszer a földre kerül, már csak ütni kell. Ha legyőzted, akkor megmutat neked 3 új mozdulatot.

Az alábbi táblázatban láthatod a megtanulható mozdulatokat, és azok végrehajtási módját. A másik két iskola harcmozdulatait is ugyanígy kell végrehajtani, csak a mozdulatok másak!  

 Kombók PC PS2/PS3/PS4 Xbox/
Xbox 360

Running Attack

(futás közben)

jobb egérgomb + F/enter  +   + 

Ground Attack

(hanyatt fekvő ellenfélre)

jobb egérgomb +F/enter  +   + 
Combo Attack jobb egérgomb + F/enter (többször)

 +  

(többször)

 +  

(többször) 


GTA 
GTA GTA

  

Los Santos Beach

Helye: Los Santos - Verona Beach
Eszközök: Fekvenyomó pad, kézi súlyzók, szobabicikli

Egy kicsi rejtett konditerem, még a térkép sem jelöli. Itt is lehet gyúrni, bár itt nem lehet mozdulatokat tanulni. Érdekessége, hogy nyitott részen van, és hogy a konditerem súlyzó formájú.

GTA GTA

Madd Dogg’s Crib

Helye: Los Santos - Mulholland
Eszközök: Fekvenyomó pad, kézi súlyzók, szobabicikli, futópad, kosárpalánk

A ’Home in the Hills’ című küldetés után megkapod Madd Dogg luxusvilláját, amiben többek közt egy tornaterem is található. Itt is gyúrhatsz kedvedre, viszont itt sem lehet új mozdulatot tanulni, cserébe viszont kosarazhatsz.

 GTA  GTA

Cobra Marital Arts

Helye: San Fierro – Garcia
Eszközök: Fekvenyomó pad, kézi súlyzók, szobabicikli, futópad

Másik város, másik harcművészet. Itt a karate műfaját tanulhatod meg az öreg mestertől. 20% izomzat felett menj oda a piros körbe, és utána győzd le. A ringet nem hagyhatod el, különben veszítenél. Ha legyőzöd, három új mozdulatot mutat neked. A ’The Green Sabre’ című küldetés után kezdheted el látogatni ezt az edzőtermet. ( Megjegyzés: A 3. képen CJ még túl gyenge.)

 GTA GTA GTA

 

Below The Belt

Helye: Las Venturas – Redsands East
Eszközök: Fekvenyomó pad, kézi súlyzók, szobabicikli, futópad

Ez egy kicsi lepukkant edzőterem, ahol a kickboxot tanulhatod meg. Elég durva verekedési mód, ahol egyaránt lehet lábat és kezet is használni. 20% izomzat kell ide is, és ugyanúgy le kell győznöd az edzőt. Ezután három új mozdulatot mutat be neked. A kickbox a legerősebb verekedési stílus, főleg, ha az izomzatod 100%-on van. A termet a ’Yay-Ka-Boom-Boom’ küldetés után látogathatod meg.

GTA GTA GTA

Kosarazás 

A játékban lehetőség van kosarazásra is. Számtalan helyen találhatsz kosárpályát, ahol a labda mellett Entert nyomva már dobálhatsz is. Ha felvetted a labdát, akkor a SHIFT-et lenyomva eldobhatod. Minél több ideig tartod lenyomva a shift-et annál később dobja el a labdát. Kosarazni Sweet ’Tagging up Turf’ küldetése után lehet. Van egy két trükk is a kosárban:

Bal Ctrl: CJ megpörgeti a labdát a jobb kezén
Jobb Ctrl: CJ átgurítja a vállán a kosárlabdát
Zsákolás: Fuss a palánkkal szembe, és mikor ott vagy, nyomd meg a SHIFT-et (A futást ne engedd el!).

Ha nagyobb kosárpályán vagy, akkor lehetőség van verseny teljesítésére is. Ehhez nyomd meg a görgőt. Ekkor véletlenszerűen jelennek meg a pályán piros körök, ahonnan adott idő alatt be kell dobnod. Ha bedobtad, akkor plusz időt kapsz, és így kell elérni minél több pontot. Ha letelt az idő, akkor kiírja, hogy hány pontot sikerült dobnod.

 GTA  GTA  GTA

FONTOS: A játékban van egy nagy hiba. Miután megkaptad Madd Dogg villáját, ne mentsd el ott az állást ugyanis, ha ott mentesz, akkor a játékban minden kosárlabda el fog tűnni, és vége a kosarazós mókának. A játékhoz kiadott 1.01 patch orvosolja ezt a hibát is. Ha viszont már mentettél ott, akkor innen (link) letölthetsz egy jó mentést. (Ha a játék Steam verzióval játszol.) 

Úszás

Sokak álma vált valóra, mikor bejelentették, hogy a San Andreasban főhősünk, Carl Johnson már úszni is tud! Végre nem kell azon aggódnunk, hogy vízbe fogunk fulladni, mivel ezentúl bármikor kiúszhatunk a partra. Ha például egy kocsival vízbe esel, akkor víz alatt is kiszállhatsz.

Víz alá is le lehet merülni, ekkor egy világoskék mérő jelzi, hogy meddig bírod még levegővel. Ez a tüdőkapacitás (Lung Capacity). Ha teljesen letelt, gyorsan jöjj föl levegőért, mert ha ezt nem teszed meg, az élet fog fogyni. Ha az is elfogyott, belefulladsz a vízbe. A tüdőkapacitást természetesen növelni is lehet, mégpedig sok víz alatti úszással, és a 50 darab rejtett kagyló összeszedésével. Ezek után már nyugodtan tanulmányozhatod a tenger élővilágát (halak, teknősök, delfinek, cápák, medúzák)! Az úszkálással is növelheted az izomzat és állóképesség értékeit, és csökkentheted a hájat.

GTA GTA

A rendszeres mozgás, gyúrás és táplálkozás idővel lassacskán növeli az életet jelző piros csík hosszát. Ekkor egy ’Max Health +’ felirat jelenik meg a bal felső sarokban. Max életerőt kapsz akkor is, ha teljesíted a mentős mellékküldetést.

Módosítva: 2020. 11. 21. 13:01 ▪ Szerző: Ben Dover és Luszie
San Andreas
San Andreas
San Andreas
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Iskolák
Gyűjtenivalók
Kihívások
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Linkek