Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

San Andreas - Járműves küldetések

A GTA San Andreas-ban több új alkalmi munkát vállalhatunk, mint az előző részekben. Ezeket a kisebb játékbeli tevékenységeket nem csupán a pénzszerzés miatt érdemes elvégezni. Segít a terület megismerésében, fejleszti CJ képességeit, a jutalmak megkönnyítik a rázós küldetések teljesítését, és a betöréseket leszámítva a 100%-os játékállás eléréséhez is teljesíteni kell ezeket, így érdemes minél hamarabb megcsinálni őket.

Összesen hét féle meló van. Mindegyikhez egy speciális jármű szükséges, amibe beszállva a CAPSLOCK (PC), vagy a jobb kar (konzolok) lenyomásával aktiválhatsz. Néhány ilyen jármű szirénával is el van látva. Ezt érdemes használni, mivel ilyenkor kitérnek előlünk a járművek.

Az autók kapcsán több szabály is van. A stricizés, a betörés és a járőr küldetéseket kivéve nem szállhatunk ki a kocsiból, és a Pay 'n' Spray üzletekben csak a taxit, illetve a Broadway-t javíttathatjuk meg.

Járőr
Mentős
Taxi sofőr
Tűzoltó
Stricizés
Betörő
Szállítmányozás

Járőr

Szükséges jármű: Police, HVP1000, Ranger, FBI Rancher, Rhino, Hunter
Jutalmak:

Szintek
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.
50 $ 200 $ 450 $ 800 $ 1250 $ 1800 $ 2450 $ 3200 $ 4050 $ 5000 $ 6050 $ 7200 $
 • Összesen: 32 500 $
 • A golyóállómellény 50%-kal nagyobb védelmet nyújt a 12. szint teljesítése után
 • "What the City Needs" achievement / trófea

A feladat elkezdése előtt egy kis „előjátékkal” kell kezdenünk. A hatósági járművek megszerzését ugyanis nehéz körözés nélkül letudni. Vagy az utakon kell elkötni egyet, ilyenkor csak egy csillagot kapunk, vagy a rendőrség parkolójából, itt azonban már három csillagot kapunk. A tank (Rhino) is jó választás lehet, bár ennek hátránya, hogy elég lassú. Ha elég biztosan kezeljük a helikoptereket, akkor érdemes a Hunter-rel nekiállni a feladatnak, ezzel ugyanis gyerekjáték a teljesítése. De ezeket elég körülményes megszerezni a játék elején, ezért ha mindenképp ilyenkor akarod megcsinálni ezt a mellékfeladatot, talán a legszerencsésebb választás a rendőrmotor, mivel arról előrefele is tudsz lőni. Az FBI-os kocsik nagy előnye, hogy megtudjuk javíttatni a Pay 'n' Spary-ben. A felújított verziót leszámítva érdemes kerülni a járőrkocsikat, mert nagyon hamar felrobbanak.

GTAGTAGTA

A meló elkezdése után bűnözőket kell lekapcsolni, mindig a szintnek megfelelő mennyiségű ellenfél lesz, tehát például a 12-es szinten már 12 gengsztert kell elintézni. A bűnözők visszalőnek, így ha csak nem vagy annyira ügyes a feladat közben cserélni kell majd a járműved. 30 másodperced van a járműváltásra. A feladathoz a bandatagok segítségét is kérheted. Ha civileket találsz el téged is körözni fognak, ezért vezess óvatosan. 12 szintet kell egyhuzamban teljesítened a jutalomért.

Mentős

Szükséges jármű: Ambulance
Jutalmak:

Szintek
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.
50 $ 200 $ 450 $ 800 $ 1250 $ 1800 $ 2450 $ 3200 $ 4050 $ 5000 $ 6050 $ 7200 $
 • Összesen: 32 500 $
 • Az életerő maximális értéke 50%-kal növekszik a 12. szint teljesítése után
 • "Savior" achievement / trófea

A  mentőautó (Ambulance) megszerzése nem nehéz, mivel minden kórháznál van egy. Ha egy áldozat a földrekerül, akkor hamarosan meghalljuk a szirénát, és megjelenik egy. Minden szinten eggyel több sebesültet kell a kórházba szállítani. Egy fordulóban csak hármat vihetünk egyszerre, így a 3. szint után már többször kell fordulni. Minden beteg elszállítása után kapunk egy kis plusz időt.

GTAGTAGTA

A sérültekhez a térképen mindig keressük meg a legbiztonságosabb, és a lehető legrövidebb utat. A mentőautóra vigyáznunk kell, mivel nem szállhatunk ki belőle, és nem javíttathatjuk meg, valamint a betegeket sem üthetjük el, különben megszakad a küldetés. Alapjába véve elég nehéz küldetés, de jelentősen megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha a Chilliad hegy lábánál található kis faluban, Angel Pine-ban kezdünk neki. A rendőrös küldetéssel ellentétben, itt csak a faluban spawnol sérülteket a játék, így körülbelül 15 perc alatt megcsinálhatjuk, ha ezt a helyszínt választjuk. Itt is 12 szintet kell teljeítened.

Taxi sofőr

Szükséges jármű: Taxi, Cab
Jutalom:

 • 50 fuvar után minden taxira nitró és "Jump Boost" lesz felszerelve
 • "Yes I Speak English" achievement / trófea

A taxizás szintén belekerült a játékba, ráadásul egy kis továbbfejlesztésen ment keresztül. A feladatunk felvenni az utasokat, és elfuvarozni őket egy adott célállomásra. Az alap összeg, amit kapsz kisebb, mint a GTA Vice city-ben, viszont egy újdonság került a játékba, a jatt. Ez egy sáv a jobb oldalon, ami az idő elteltével, és a sérüléssel csökken. Minél kisebb annál kevesebb bónuszt kapsz. Ha végleg eltűník nem kapsz jattot.

GTAGTAGTA

Az 50 fuvar elvégzése ajánlott, mivel megismered a terepet, és a pénztárcád sem lesz üres. Taxi mindenhol közlekedik San Andreas-ban. Ha erősen füstölni kezd nem szállnak be az utasok, így az idődbe a javítást is bele kell kalkulálnod. Jelentős könnyítés, hogy az 50 utast nem egyhuzamban kell leszállítanod. így bármikor megszakíthatod a missziót, csak a pénzbónusztól esel el.

Tűzoltó

Szükséges jármű: Firetruck
Jutalmak:

Szintek
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.
200 $ 450 $ 800 $ 1250 $ 1800 $ 2450 $ 3200 $ 4050 $ 5000 $ 6050 $ 7200 $ 13 450 $
 • Összesen: 45 900 $
 • A 12. szint teljesítése után a tűz nem éget meg!
 • "Rescue a Kitten Too?" achievement / trófea

Tűzoltó kocsit a tűzoltó állomásokon lehet találni, de vigyázat! A játékban kétféle is van. Az egyiken tömlő van, a másikon létra. A küldetéshez víztartályos kell. Ha tüzet okozol mindenképp egy ilyen bukkan fel, így bármikor szerezhetsz egy megfelelőt. A jármű viszonylag strapabíró, de nem cserélheted le a küldetés közben, és nem javítják meg a Pay’n’Spray műhelyekben.

GTAGTAGTA

A tűzoltó az egyik legkönnyebb alkalmi meló. Egy adott időn belül égő autókat, embereket kell eloltanunk. Az emberekkel vigyázz, mert ha eloltottad az égő autót, az utasok kiszállnak és eszetlenül rohangálnak mindenfelé, de őket is el kell oltani. Minden szinten a szinttel megegyező számú tüzet kell megfékeznünk. Az égés ilyenkor tovább tart, mint általában. A 12. szint teljesítése után kapod a jutalmat, de minden eloltás után jelentős summát kapsz, és bónusz időt.

Stricizés

Szükséges jármű: Broadway
Jutalmak:

Szintek
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
300 $ 600 $ 900 $ 1200 $ 1500 $ 1800 $ 2100 $ 2400 $ 2700 $ 3000 $
 • Összesen: 16 500 $
 • A 10. szint teljesítése után a prostituáltak fizetni fognak neked, ha igénybe veszed a szolgáltatásaikat
 • "Trickster" achievement

Ezzel a mellékküldetéssel a Jizzy c. küldetésben ismerkedünk meg, de már a játék elejétől elérhető. Gyakorlatilag a taxizás továbbfejlesztett változata. Egy Broadway nevű kocsira lesz szükségünk. Egy példány Los Santos Idlewood negyedében a benzinkút mögött pihen. Szerencsére ezt bármikor lecserélhetjük vagy megjavítatthatjuk küldetés közben is.

GTAGTAGTA

A feladat örömlányokat fuvarozni a kuncsaftjaikhoz. A prostik felszedése nem időhöz kötött, a leszállításuk azonban már igen. Egyszerre 2 lány "karrierjét" kell egyengetni, a negyedik szinttől kezdve pedig már a testi épségüket is óvni kell, így az öklünkre is szükség lesz, hogy móresre taníthassuk a kielégítetlen urakat. 10 szint teljesítése a kötelező, de ezeket nem muszáj egyhuzamban teljesíteni, ilyenkor azonban ugrik a bónusz, így újra 300 dollárról indul a jutalom.

GTAGTAGTA

Betörő

Szükséges jármű: Boxville (Speciális)
Jutalom: 3 000$-10 000$, végtelen sprint

A feladat a Home Invasion c. küldetés után lesz elérhető, a 100%-hoz azonban nem szüókséges teljesíteni. Egy speciális fekete Boxville szükséges, amely mindhárom nagyvárosban megtalálható egy bizonyos helyen. Los Santos-ban az edzőteremmel szemben a két kék épület között a füves részen, San Fierro-ban a Doherty negyedben található tűzoltóállomás közelében lévő sárga épület mögött, Las Venturasban az autópálya Pilgrim negyedben található lehajtója közelében.

GTAGTAGTA

Az éjszaka leple alatt este 20:00 és reggel 6:00 között aktiválhatjuk a küldetést. Több épületbe bemehetünk a küldetés alatt, ahonnan TV-ket, videókat, rádiókat és egyéb értékes technikai eszközöket csempészhetünk ki, és pakolhatjuk fel a furgonba. Néhány házban pénzt és fegyvert is találhatunk. Mivel majdnem minden házban alszanak, settenkedni kell. Ezt a legegyszerűbben úgy tehetjük meg, hogy guggolva közlekedünk, de ha felveszünk valamit ezt nem tehetjük meg, ezért ilyenkor célszerű sétálni, ami konzolokon jóval egyszerűbb.

GTAGTAGTA

Ha észrevesznek a lakók 10 másodpercünk van rá, hogy kijussunk a házból, különben egy 3 csillagos körözést is kaphatunk a zsákmányok mellé. Persze előfordulhat, hogy a lakók TV-znek, vagy nincsenek otthon. Utóbbi esetben nem kell óvatosan közlekedni. Miután felpakoltuk a cuccokat egy kijelölt raktárba kell szállítanunk, ahol pénzösszeget kapunk érte. A küldetést akkor teljesítettük, ha 10 000$-nak megfelelő tárgyat lopunk el. (Nem kell egy éjszaka összeszedni, akár több nekifutással is teljesítheted.)

Szállítmányozás

Szükséges jármű: Brown Streak, Freight
Jutalom: 50 000$,  a vonatozás ingyenes lesz

A szállítmányozás két szintből áll, és csak azután teljesíthetjük, miután az egész terület elérhetővé vállik. Ha egy vonatot elkötöttünk és aktiváltuk a küldetést állomásról állomásra szállítmányt kell szállítanunk egy adott idő alatt. Először érdemes egy próbakört futni, hogy leteszteld a sebességet, és hogy mikor kell fékezned. A Sobell vasútállomáson kívül mindenhol meg kell majd állnod. A küldetést bárhonnan kezdheted. A vonattal ne menj gyosabban 45-nél, mert ha kisiklik elbuktad a feladatot. Érdekesség, hogy ha aktiválod a küldetést a körözésed eltűnik.

GTAGTAGTA

Módosítva: 2020. 11. 21. 11:48 ▪ Szerző: Visali és Rockstar69
San Andreas
San Andreas
San Andreas
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Iskolák
Gyűjtenivalók
Kihívások
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Linkek