Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

San Andreas - Étkezés

A 3D univerzum játékai közül a San Andreas rendelkezik a legszéleskörűbb kajazabalási repertoárral. Bár a funkció nem ebben a részben jelenik meg először, mégis ez az első rész, ahol gyakorlati szerepet játszik. Már lehetőségünk van különféle ételek közül válogatni, és ez is fontos eleme a játéknak. Az étellel nemcsak az életerőnket növelhetjük, hanem meg is hízhatunk (vagy ha nem eszünk akkor le is lehet fogyni). Minél több a súlyunk, annál lomhábban lehet mozogni, ráadásul a járókelők is ’dagadt disznónak’ csúfolnak majd. Viszont az sem túl jó, ha elhanyagoljuk a táplálkozást, hiszen ha 5% alá megy a Testsúly értéke, akkor már az Izomzat is elkezd csökkenni. Ha már a Testsúly és az Izomzat is teljesen lecsökkent, akkor derék főhősünk alulról szagolhatja az ibolyát. Éppen ezért fontos a testsúlyunk karbantartása, és ebben sokféle lehetőség a segítségünkre lesz.

A cikk további részében tehát a San Andreas kínálta kajálási lehetőségekről és a testsúly karbantartásáról esik szó.

Étkezés

San Andreasban három nagy étterem-lánc van. A Cluckin’ Bell, a Burger Shot és a The Well Stacked Pizza Co. A három fő kajabolt ételeit itt láthatod részletezve:

Cluckin’ Bell 

Kategória: Sült Csirke
Helyek:Los Santos: Willowfield, East Los Santos, Market
San Fierro: Ocean Flats, Downtown
Las Venturas: Creek, Old Venturas Strip, Pilgrim, The Emerald Isle
Vidék: Angel Pine
Sivatag: Tierra Robada, Bone County

Az alábbi táblázatban kigyűjtöttük, mi mennyibe kerül, és mennyit lehet hízni tőle. Megjegyzés: A menük elnevezései étteremlánconként változnak, de az árkategória és a testsúly növekedés mindig azonos. 

Étel

Ár

Testsúly növekedés

Cluckin’ Little Meal

$2

1%

Cluckin’ Big Meal

$5

2%

Cluckin’ Huge Meal

$10

3%

Salad Meal

$5

0%

Burger Shot 

 

Kategória: Hamburger
Helyek:
Los Santos: Marina, Temple
San Fierro: Garcia, Downtown, Juniper Hollow
Las Venturas: Spinybed, Redsands East, Whitewood Estates, Old Venturas Strip #1, #2
Vidék, Sivatag: -

 

The Well Stacked Pizza Co. 

 

Kategória: Pizza
Helyek:
Los Santos: Idlewood
San Fierro: Esplanade North, Financial
Las Venturas: Starfish Casino, Creek, Roca Escalante, The Emerald Isle
Vidék: Palomino Creek, Blueberry
Sivatag: -

Érdekesség: 12 menü elfogyasztása után CJ rókázik egy kiadósat.

Standok

Ezek mellett rengeteg más mód van a táplálkozásra. Vannak különböző jégkrémes, hot-dogos és leveses standok szerte elszórva San Andreas területén. (A jégkrémes standnál egyébként ugyanolyan Cherry Popper márkájú jégkrémet lehet kapni, mint amilyent már Vice City-ből ismerhetünk.) Mindegyiknél 1$-ért kaphatsz magadnak ennivalót.

 GTAGTA GTA 

Automaták

Az éttermek és a standok mellett sokfelé lehet még találni ital- és kaja automatát. Itt is $1-ba kerülnek a termékek. A legtöbb automata fedett területen van, áruházakban, éjjel-nappali boltokban.

 GTA  GTA

Ahova csak ritkán járunk...

A randizás lehetőségével az étkezdék most már nemcsak arra nyújtanak lehetőséget, hogy CJ telezabálja magát, hanem arra is, hogy szíve hölgyét/hölgyeit elvigye randizni. Ekkor azonban nemcsak a szokásos gyorsétterem-láncokba vihetjük el kiszemeltünket, hanem egyéb más étkezdék is elérhetővé válnak. Két nagyobb csoportba lehet osztani őket: 

Elegánsabb éttermek (Fine Dining) 

World of Coq

Az étterem-lánc tagjai a nívosabb helyek közé tartoznak. 3 van belőle San Andreas területén: Los Santos - Rodero, San Fierro - The Queens és Las Venturas - The Old Venturas Strip területén.

Steakhouse

Egyetlen egy steakhouse van a játékban, ez pedig Las Venturas - Redsand East negyedében található meg. 

Étkezdék (Diner) 

Ezekből lényegesen több van San Andreas területén. A legtöbb vidéken található. Érdekesség: Az étkezdék közé tartozik a "The Welcome Pump" is, (mely igazából nem is egy étkezde, hanem egy kocsma) és itt találkozunk először Catalina-val a "First Date" c. küldetés során.  

 

Fogyás

Ha úgy érzed, hogy Carl már nagyon kövér, és kicsit le kéne fogynia, arra is van megoldás. Étkezéseknél mindig a salátát válaszd, mivel ez nem hizlal, bár kicsit drága. Ha csak salátát eszel, akkor nem fogsz meghízni, de éhen sem fogsz halni. 

A másik, és egyben a legjobb módszer a testmozgás. Fuss, ússz, biciklizz sokat, mivel is elég gyorsan égetheted a felgyülemlett kalóriákat. A konditermekben található szobabicikli és futópad is remek választás, hiszen egyben a Stamina értéke is növekszik. Ha viszont az utcai biciklizést választod, akkor a fogyás mellett a biciklizési képességed is fejlődik, ami később a küldetések során még jól jöhet. Vigyázz, mert a túl sok háj is egészségtelen lehet, és idővel akár meg is halhatsz!

Módosítva: 2019. 05. 31. 11:33 ▪ Szerző: Ben Dover és Luszie
San Andreas
San Andreas
San Andreas
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Iskolák
Gyűjtenivalók
Kihívások
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Linkek