Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVVice City - Bandák

Módosítva: 2018. 04. 04. 00:24  |  Szerző: Visali

Már a GTA2-ben jelentős játékelem volt az utcai bandák jelenléte. Ahogy a GTA3-ból sem, úgy a GTA Vice city-ből sem maradhattak ki. Itt is színesítik a történetet, ugyanis jó pár küldetés során összeakadunk velük, vagy épp ők maguk bíznak meg minket egy-két feladattal.

A felhozatal itt már színesebb és bővebb, mint az előző epizódokban. Jobbára latin-amerikai csoportokkal találkozhatunk. Mindnek megvan a maga ismertető jegye. Jellegzetes öltözék, jármű és fegyverhasználat jellemzi őket, ill. saját bandaterületük is van, ahol kisebb csoportokban az utcán eszmecserélnek. Alant megtaláljátok az utcai csoportosulókról a legfontosabb információkat.

 

Kolumbiaiak
Vezérük: Ricardo Diaz
Törzshely: Starfish Island – Diaz birtoka
Öltözék: Lila póló vagy ing, hozzá kék farmer
Jármű: Nincs jellegzetes
Fegyverek: Uzi és Colt .45

A kolumbiaiakkal lesz dolgod a leghamarabb a játék folyamán. Vezérükkel, a helyi drogbáróval, Ricardo Diaz-zal sokszor összeakadsz majd, hol baráti, hol ellenséges célok miatt. Főleg drogban utaznak, de több üzlet védelmét is ők biztosítják. A főnök nagyravágyó ami persze a villát megtekintve eléggé szembetűnő, de a küldetések során tapasztalhatod is ezt.
Kubaiak
Vezérük: Umberto Robina
Törzshely: Little Havana
Öltözék: Fehér póló, farmer, egyesek kalapot is hordanak.
Jármű: Cuban Hermes
Fegyverek: Colt .45 és ököl

Umberto Robina kiemelkedő személyiség a játék során. Bandája szintén drogban utazik, bár gyakran konkurálja a riválisok akcióit úgy, hogy köp a zsaruknak. Szeretnek vízen versenyezni, így gyakran összeakadsz majd velük hajós futamok során is. Említésre méltó hely a Robina kávézó, ami Umberto papájának vállalkozása. Értelemszerűen itt találkozol majd vele.
Haitik
Vezérük: Auntie Poulet
Törzshely: Little Haiti
Öltözék: Kék vagy kékeslila pól, hozzá kék farmer
Jármű: Voodoo
Fegyverek: Colt .45 és ököl

A haitik a kolumbiaiak esküdt ellenségei. Ők nem csak utaznak a drogban, hanem intenzíven fogyasztják is azokat, bár ők nem kábítószereknek, inkább Poulet néni varázsszereinek nevezik azt. Saját drogüzemük is van Little Haiti északi részén. Rájuk nagyon jellemző a kosz és a rendetlenség, így az imént említett városnegyed eléggé lepukkant.
Sharks
Vezérük: Ismeretlen
Törzshely: Prawn Island és Vice Point északi része
Öltözék: Kék farmer, piros póló és sötét bőrkabát
Jármű: Gang Burrito
Fegyverek: Colt .45 és ököl

A Sharks, azaz a Cápák egy tipikus amerikai utcai banda, melynek tagjai nem vetik meg a vandalizmust. Velük is dolgod lesz a játék során, de nem mint puszipajtások. Diaz egykor jóban volt velük, de aztán máshogy alakultak a dolgok. A motors banda sem szívleli őket. Bár törzshelyük prawn Island és Vice Point északi része, néhány küldetés során Downtown-ban is megjelennek.
Motoros banda
Vezérük: „Big” Mitch Baker
Törzshely: Downtown
Öltözék: Kék farmer és fekete dzseki
Jármű: Angel
Fegyverek: Colt.45 és ököl

A motoros bandával is dolgod lesz a küldetések alkalmával. Ez viszont nem egy olyan csoport, akik valamilyen illegális tevékenységet folytatnak, csak a motorozás tartja össze őket. A főegyéniség Mitch, aki a helyi kocsmában, a Greasy Chopper-ben szeret vegetálni. Ellenfelük csak a Sharks, de a bajt a rivális banda kezdte, mivel azok szeretnék a belvárost is uralni.
DBP Security (Patrol Invest Group)
Vezérük: Ismeretlen
Törzshely: Starfish Island, Vice Point és az Escobar reptér környéke
Öltözék: Kék biztonsági őr felszerelés.
Jármű: Baggage
Fegyverek: Colt .45

Felmerül a kérdés, hogy a város biztonsági őrei mit keresnek a bandák között? A válasz egyszerű: Nem csipáznak téged. Ha beléjük kötsz nem hagynak elfutni, és a rendőrök őket sem szívlelik. Gyakorlatilag egy mexikói csoportról van szó. Érdemes megfigyelni az egyenruhájukat. A hátukon a következő felirat olvasható: Patrol Invest Group. Hogy ez miért érdekes? A név rövidítése PIG, ami magyarul disznót jelent.
Vercetti maffia
Vezérük: Tommy Vercetti
Törzshely: Starfish Island – Vercetti birtok
Öltözék: Kék póló vagy ing, hozzá kék farmer
Jármű: Nincs jellegzetes
Fegyverek: Uzi és Colt .45

A játékmenet során elérünk egy olyan pontra, ahol Tommy vezéregyéniségnek számít majd Vice city-ben. Ekkor ő lesz a helyi maffia feje, tehát emberei is lesznek. Természetesen tőlük nem kell félned. Azért vannak, hogy segítsenek. Például megvédenek a téged nem szívesen látó bandáktól.
Forelli maffia
Vezérük: Sonny Forelli
Törzshely: Liberty city
Öltözék: Narancssárga ing, hozzá barna vagy fehér nadrág
Jármű: A játékban nem szerepel
Fegyverek: Uzi és Colt .45

Bár a Forelli által vezetett olasz maffia Liberty city-ben tanyázik, szót ejtünk róluk ebben a cikkben, mivel ebben az epizódban szerepelnek. Róluk csak annyit érdemes tudni, hogy Forelli parancsát követve ellenünk harcolnak majd az utolsó küldetések során.
Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Vice City
Ki van itt?
Jelenleg 10 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak