Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Szereplők

A GTA Vice city történetét játszva rengeteg karakterrel találkozunk, melyek vagy barátaink, vagy ellenségeink lesznek a játék folyamán. Mindegyikük más és más helyről származik – ez nagyon megszínesítheti a játékmenetet, sokkal érdekesebb lett.

A Rockstar Games csakúgy, mint a GTA3 esetében, itt sem az utcáról keresgélt szinkronszínészeket, hanem neves színészeket kért fel a szereplők hangjának kölcsönzésére. Ezen cikkünkben azt is megjegyeztük, hogy kit ki szólaltat meg. A fejlesztők egyébként elég ügyesen megoldották a fontosabb alvilági személyek bemutatását a játékban. Mindjárt a második küldetés során alkalmunk nyílik találkozni velük, és egy-egy rövid ismertetést is hallhatunk róluk… khm… most had ne nevezzem meg kinek a jóvoltából, nem szeretném lelőni a poént ;). A lényegre térve: alant két részre osztottuk a fontosabb jelentősebb szereplők bemutatását. Az első rész azokat az emberkéket tartalmazza, akikkel rengetegszer összefutunk a játék során – értelemszerűen a játék főhőse, a megbízók és a gyakran felbukkanó segítőtársak kerülnek ide. A második részben pedig a kevésbé meghatározó személyiségekről bátorkodtunk egy-két információt publikálni, vagyis azokról, akikkel csupán egyszer-kétszer találkozunk a sztori folyamán, de mégis viszonylag lényeges fordulatokat köszönhetünk nekik a történetben.

FIGYELEM: A leírások tartalmazhatnak olyan elemeket, melyek a játék sztorivonalával kapcsolatosak! Ha nem szeretnéd, hogy "lelőjük a poént", és nem szeretnél ilyesféle infókat megtudni, kérjük, ne olvasd el a cikket.

 

Főszereplők

Kép a karakterről A személy ismertetése
Tommy Vercetti
Szinkronhangja: Ray Liotta

A játék főhőse egy kicsit beképzelt bérgyilkos, ami persze nem baj, mert egy nagyon érdekes szemszögből követhetjük figyelembe az eseményeket. Még annyit érdemes tudni, hogy egy vezéregyéniségről van szó, tehát egy olyan személyről, aki akaratos, és mindig eléri a célját – bármi áron.
Sonny Forelli
Szinkronhangja: Tom Sizemore

Mr. Forelli az olasz maffia feje Liberty city-ben, akinek rendkívül sokat köszönhet Tommy. Természetesen ő a világ közepe, így ha valaki nem úgy táncol, ahogyan ő fütyül, akkor az többet nem táncol. Mivel nagyon fontos családtagnak számít a főhősünk, Sonny ad neki egy esélyt, hogy helyrehozza a balul elsült eseményeket. Ennek lényege egyébként maga a történet. Persze végül vele is összetűzésbe kerülünk.
Ken Rosenberg
Szinkronhangja: William Fichtner

Egy korrupt ügyvéd alakítja Tommy legjobb barátját a játékban. Persze félreértés ne essék, nem egy minden bírót meggyőző karakterről van szó. Rosenberg még egy gyereket sem tudna megfélemlíteni, és ezt ő maga vallja majd be. Paranoiás haverunk lesz az, aki bevezet minket Vice city alvilágába, tehát ő lesz az első ember, aki feladattal bíz meg minket.
Lance Vance „Dance”
Szinkronhangja: Philip Michael Thomas

Lance tulajdonképpen a másik áldozata a balul elsült drogüzletnek, ami miatt az egész bonyodalom lett, így gyakran felbukkan a játék során főhősünk oldalán. Viszont nagyon türelmetlen, és szeretetre vágyó, így mivel gyakran elhanyagoljuk sokszor magán akciókba kezd, melyek természetesen rosszul sülnek el, és egy idő után csak önmagára gondol majd – ellenünk fordul.
Colonel Juan Garcia Cortez
Szinkronhangja: Robert Davi

A spanyol származású ezredes saját jachtján él Vice city kikötőjében. Mindenkivel jóban van, tehát semleges személy, bár ő is nyomozgat a drogüzletet meghiúsító csoport után. Mindig segítőkész, jó barát, de persze neki is kell egy-két szívességet tennünk. Cortez szívesen a magáénak tudna egy-két apróságnak nem mondható tárgyat. Ez végül bajba is sodorja őt, és el kell mennie a városból.
Avery Corrington
Szinkronhangja: Burt Reynolds

Avery is a barátaink közé tartozik, bár ő inkább csak az anyagiakban segíti Tommy-t. Persze a pénzért meg is kell dolgozni, így ő is ad pár feladatot. Az ingatlanpiacban utazik, így egy-két nem kifejezetten legális ficsőrre is megtanítja főhősünket, ami ezen a téren előnyhöz juttathatja az embert. Érdemes még itt szóvá tenni a segédjét, akivel a GTA3 során már találkozhattunk – ott már profi lesz a szakmában Donald Love.
Ricardo Diaz
Szinkronhangja: Luis Guzmán

Ricardo Diaz a helyi drogbáró. Fényűző körülmények között él – elég csak a villája előszobájában körülnézni. Mivel dúsgazdag sokat nem törődik a kisebb vagyonba kerülő értéktárgyaival. Az idegbeteg kolumbiai tör-zúz, ha valami nem úgy történik, ahogy azt ő elképzeli. A játék során előbújtatja Tommy-ból a bérgyilkost, ill. segítenünk kell majd neki abban, hogy ő maradjon a város legnagyobb személyisége. Persze nem nagyon fér össze főhősünkkel, ráadásul sáros abban a bizonyos drogügyletben, így végül golyót kap a fejébe.
Másodlagos karakterek
Kép a karakterről A személy ismertetése
Umberto Robina
Szinkronhangja: Danny Trejo

A kubai banda vezére elég változó kedélyű személyiség. Többnyire a barátunk, de bárkit képes felelősségre vonni, ha épp úgy tartja kedve, és szívesen besározza ellenfeleit – még a rendőrséggel is képes együttműködni egy szabotázs érdekében. Persze nem a bátorságáról híres, ő már túl öreg ahhoz, hogy részt vegyen a bandaháborúkban ’- . -.
Auntie Poulet
Szinkronhangja: Youree Dell Harris
   
A haiti banda vezetője a varázsszereiről híres Poulet néni. Különleges teáival ráveszi karakterünket egy-két csúnya dologra – például a barátai ellen fordítja egy-két küldetés erejéig. Attól eltekintve, hogy mindössze három alkalommal találkozunk vele nagyon megszínesíti a játék történetét, rendkívül titokzatos személyiség,  ráadásul nagyon kevés nőnemű munkaadóval akadunk össze.
Kent Paul
Szinkronhangja: Danny Dyer
   
Az idegesítő kisfiúval gyakran összehozza a sors Tommy-t, persze ez nem valami kellemes. A kötekedő, de mégis mindentudása miatt jelentős karakterrel gyakran összeakadunk. Néhány szívességre is megkér majd, melyek gyakorlatilag a Love Fist nevű rock banda igényei, de Kentnek van egy „jó barátja”, és hát úgy gondolta…
„Big” Mitch Baker
Szinkronhangja: Lee Majors
   
Mitch is egy bandavezér, de motoros bandája inkább csak amolyan egylet, nem törvényszegő fickóról van szó. Ő is Kent „barátja”, és néhány szívességet kell majd tennünk neki azért, hogy ő is tegyen egy szívességet Kentnek. A Sharks nevű vandál banda nagyon hajt a belvárosi területre, így sokszor inzultálja a Greasy Chopper nevű kocsmában lazuló uraságot. Minket kér majd meg arra is, hogy lecsillapítsuk a kötekedőket.
Mercedez Cortez
Szinkronhangja: Fairuza Balk
   
Az ezredes lányával is összeakadunk párszor a játék során. Apjával ellentétben ő a szárazföldön lakik, van egy szép háza Vice Point-ban. Róla csak annyit tudunk, hogy nem ért mindenben egyet apjával, és hogy szeret partikra járni.
Steve Scott
Szinkronhangja: Dennis Hopper
   
Egy kicsit önfejű filmrendezővel is dolgunk lesz a játék során. Elég élénk fantáziája van a fazonnak. Mindenáron szeretne belevinni egy-két nem oda illő elemet a pornófilmbe, melyet a játék során forgatnak (nem kell szexjelenetekre gondolni!), például egy cápát.

Phil Cassidy
Szinkronhang: Gary Busey

Phil Cassidy egy veterán katona, aki nem mellesleg remekül tud célozni. A Malibu klub küldetései során ismerkedünk meg vele, és a későbbiekben jó barátja lesz Tommy-nak. A szemfüleseknek azonnal beugorhat a GTA3-ban megismert katona, akinek Ray egyik küldetésében kellett segítenünk. Nos az utolsó küldetésben be is bizonyosodik, hogy a két Phil egy és ugyan az a személy.
Candy Suxxx
Szinkronhangja: Jenna Jameson
   
Candy egy a politikusok körében is közkedvelt pornósztár, akit később beszervezünk a filmstúdióba is. Talán annyit érdemes elárulni a kisasszonyhoz fűződő küldetésekkel kapcsolatban, hogy ő ad majd okot a fényképezőgép használatára.
A Kaufman Taxi (ex)tulajdonosa
Szinkronhangja: ?
   
Ez a hölgy, akinek nevét nem ismerjük a Kaufman taxi tulajdonosa, akitől később átvesszük a cég irányítását. Megtanít majd minket a rivális taxi társaságokkal való bánásmódra.
Ernie
Szinkronhangja: ?

   
A képen látható bácsi a saját pénznyomdánkat vezeti majd. Kedves szereplőről van szó, akit még Tommy is tisztel. Az ilyen ember pedig nagyon ritka.
Módosítva: 2019. 05. 31. 11:49 ▪ Szerző: Visali
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek