Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Taxis küldetések

A GTA3-ban megkedvelt alkalmi munkák, melyeket egy-egy speciális járműbe ülve érhettünk el viszontláthatjuk  GTA Vice city-ben is, ráadásul a fejlesztők egy új ilyen tevékenységgel gazdagították a listát, így ezúttal a pizza futárok „kemény“ életébe is betekinthetünk, a nóvumnak számító motorok jelenlétének köszönhetően.

Hogy miért is jelentősek ezek? Nyilván azon maximalistáknak, akik szeretnék 100%-osan végigjátszottnak tekinteni a játékot kötelező teljesíteniük egy bizonyos szintet ezen mellékküldetésekben, de azoknak is érdemes egyet-kettőt kipróbálni, akik csupán az eseménydús, látványos történeten szeretnének végigfutni, mivel hasznos jutalmakkal járnak, melyek sokban megkönnyíthetik egy-egy húzósabb küldetés teljesítését.

Mind az öt alkalmi munkáról összedobtunk egy-egy általános leírást, melyek tartalmazzák a legfontosabb információkat azokról, illetve útmutatóként szolgálnak, ha esetleg nem jöttél volna rá ezek teljesítésének módjára.

Taxis küldetések

Egy nagyvárosból kihagyhatatlanok a sárga színű taxik, melyekbe beszállva kipróbálhatjuk az életet Vice city-ben, egy taxisofőr szempontjából is. Ez a melléktevékenység kitűnő segítséget nyújt ahhoz, hogy minél hamarabb megismerd a várost, melynek haszna egyes üldözéseknél azonnal megmutatkozik.

GTA GTA GTA

A küldetés teljesítéséhez három féle járművet használhatsz. A jó öreg Cabbie kimondottan beillik a régi idők hangulatába, bár az alapfelszereltség nem takar magában autórádiót, így 100 utas leszállítása végtelennek tűnő, felettébb unalmas feladatnak bizonyulhat, ráadásul nem a tökéletes kezelhetőségéről híres a Cabbie. A Zebra Cab az előbb említett jármű kicsit felfejlesztett, zebramintás festéssel, rádióval ellátott, kezesebb változata, de ez csak a Cabmageddon c. küldetés után válik elérhetővé (lásd: Kaufman Taxi társaság). A harmadik a 80-as évek kocka taxija, ami gyors, kezelhető, és még a színes zenei felhozatalt is élvezhetjük a feladat teljesítése közben. Ha ezek valamelyikébe beszállunk, akkor az R3 (PlayStation 2 esetén), X (Xbox esetén) vagy a Caps Lock (PC esetén) gomb lenyomásával aktiválhatjuk a speciális küldetést, ahogy azt a GTA3-ban megszoktuk.

GTA GTA GTA

A feladat egyszerű. A közelben az egyik járókelő felett a már megszokott módon megjelenik a rózsaszín nyíl – a radaron rózsaszín négyzet -, ami az utasodat jelzi. Állj meg a közelében, és várd meg, amíg beszáll. Ekkor azonnal feltűnik egy rózsaszín szöveg a képernyő alsó részén, melyben fehér betűkkel van kiemelve a célállomás neve. A radaron is megjelenik annak iránya egy sárga négyzet, ill. háromszög formájában. Jobb oldalt egy kék visszaszámláló jelenik meg, mely azt jelzi, mennyi időd van még a fuvarra. Ez kicsit több, mint amennyire szükséged van – persze ha jól vezetsz -, de szükséged is lesz majd arra a néhány plusz másodpercre, hogy miért, arra pár sorral lejjebb térek ki. Ha megérkeztél a rózsaszínű sugárba az utas kiszáll, és kisebb-nagyobb pénzösszeget kapsz jutalom gyanánt.

GTA GTA GTA

Persze akad néhány dolog, ami nehezíti a feladat teljesítését, melyek közül talán a legidegesítőbb az ellenséges utcai bandák jelenléte, akik megpróbálnak szitává lőni, bár a GTA Vice city-re ez annyira nem jellemző. Sokkal inkább a rövid életű járművek jelentik a gondot, melyek könnyen felborulhatnak, és ilyenkor pár másodperc múlva fel is robbannak, de ha már erősen füstölni kezd a motor, az utasok inkább más taxi után néznek, ami ellen semmit nem tehetsz, mivel a játék automatikusan megállítja a verdád. Az utóbbi eset persze nem mindig vészes, mivel bár időközben nem szállhatsz ki a kocsiból, a plusz másodperceket értelmesen kihasználhatod, a Pay’n’Spray garázsokban pillanatok alatt újjá varázsolják azt, és mehet tovább a móka. A város úthálózata itt nem jelent gondot, mivel nagyon egyszerű, a forgalom se nagy, így gyorsan lehet közlekedni.

GTA GTA

A jó munka persze meghozza gyümölcsét. A fuvaronként járó összegek mellett minden ötödik zsinórban leszállított utas után bónusz jár, ami a teljesített fuvarok számának százsorosa (tehát 5 után 500$, 10 után 1000$, és így tovább) és ha már 100 utast leszállítottál – nem kötelező egyhuzamban - a dudát aktiváló gomb lenyomásával ugratni fog a taxi, ami kimondottan jól jön például a rendőrök új, közkedvelt eszköze - a szöges ágy kicselezésére. A száz fuvar lebonyolítása 100%-os végigjátszás feltétele is.

Módosítva: 2019. 05. 31. 12:05 ▪ Szerző: VISALI
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek