Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Helikopter versenyek

A különböző járművekkel való versenyzés kétségkívül a Grand Theft Auto játékokban is jó móka. A GTA3-ban csupán négy Off-Road pontversenyt kellett teljesítenünk, illetve néhány telefonos küldetés során kellett részt vennünk néhány futamon. A GTA Vice city-ben természetesen már jóval több megmérettetésen kell részt vennünk ahhoz, hogy a játékot 100%-osan kijátszottnak tekinthessük.

Ez azonban nem csak a futamok számának megnövekedését jelenti, hanem azok újabb típusainak megjelenését is magában foglalja. Nyilván az új járműtípusok jelenléte is sokat tett abban, hogy minél színesebb legyen a melléktevékenység felhozatala, de talán mindez leginkább a versenyek helyszíneinek – szárazföld, levegő, víz, épületek – tudható be.

Helikopter versenyek

A helikopterek jelenléte kétségkívül sokat dobnak az amúgy sem unalmas játékélményen. Szerencsére nem csak a fő küldetések alkalmával repülhetünk velük, a szabad játékmenetnek hála bármikor csórhatunk egyet, mellyel a magasba emelkedhetünk.

A Rub Out c. küldetés után azonban már négy olyan helikopter is elérhető lesz, melybe beülve egy-egy helikopter verseny indul el. Mind a négy egy Sparrow, vagyis a szitakötőre emlékeztető, nem mellesleg kitűnő tulajdonságokkal rendelkező heli. Ezek a küldetések viszonylag könnyűek, bár a város magasabb épületei, ill. a magasra nőtt pálmafák, és egyéb idegesítő nagy objektumok miatt koncentrálni kell a feladatra.

A versenyek lényege ugyan az, mint az off-road pontversenyeknél, hiszen mint ahogy azt már a bevezetőben is leírtuk valójában ezek is ebbe a kategóriába sorolhatóak. Ez azt jelenti, hogy különböző rózsaszán köröket, ún. ellenőrzőpontokat (továbbiakban EP) kell felszerezni. A radaron az Alapok c. cikkünk alapján rózsaszín négyzet vagy háromszög jelzi az EP helyzetét. Annyi az eltérés, hogy itt meghatározott a sorrend. Könnyítésként az aktuális felszerzendő EP-t egy világosabb és nagyobb jelzés mutatja, és egy kisebb, sötétebb jelzés a sorban következőét jelöli. A feladatot az nehezíti, hogy menet közben nem cserélhetjük le a gépet. A fedélzet elhagyása és annak megsemmisülése a verseny elbukásához vezet. Az első sikeres teljesítés után 100$ a jutalom, de itt is lehet újabb rekordokat felállítani, ami persze nagyobb pénzösszeget jelent.

Ocean Beach Charlie Checkpoint

GTA A PCJ Playground off-road pontverseny utolsó EP-jét ugratva kell felszerezned, s elvileg a motorral a rózsaszín-fehér apartman-ház tetején kell landolnod. Így juthatsz el ahhoz a Sparrow-hoz, melybe beülve a keleti sziget déli részét kell körberepülnöd. Összesen 17 EP vár rád. Ebből sok az utak felett van két magas épület között. Vigyázz, hogy a gép biztonságos távolban legyen a két faltól, nehogy nekiütközz.

 

Vice Point Charlie Checkpoint

GTA A The Chase c. küldetés elején egy egybekötött épület tetején kell szaladnod. Ennek az épületkomplexumnak az udvarában a fák között is lesz egy Sparrow. Ezúttal 17 EP-t kell felszerezni, melyek a keleti sziget északi részén vannak elszórva. A menet az egyébként megvásárolható Links View Apartment tetején végződik. A terep eléggé zsúfolt, de ha ügyesen manőverezel, akkor könnyű dolgod lesz.Downtown Checkpoint Charlie

GTA A downtown-i Sparrow-ot nem nehéz megtalálni. Sőt, már talán rá is találtál, hiszen az egyik rejtett szobrocskához indulva, ill. a G-Spotlight c. küldetésben is útba esik. Sajnos egy játékhiba miatt nincs mindig ott a jármű.29 EP-t kell felszerezned. Downtown elég veszélyes terep egy helikopternek, főleg az EP-k elhelyezkedését tekintve, így talán a négy verseny közül ez a legnehezebb.

 

Little Haiti Checkpoint Charlie

GTA Az utolsó helikopteres feladatot Little Haiti és Little Havanna felett kell végrehajtanod. A Sparrow északon, az egyik nagyobb épület tetején van, amelyhez az első versenyhez hasonlóan egy ugrasztó segítségével tudsz „beröppenni”. Innen indul a 21 EP felszerzése. A haitik ellenséges viselkedése nem jelent majd akadályt a fellegekben, csak néha kerülsz majd közel az utcához.

 

 

 

Kapcsolódó térkép

Versenyek térkép
Módosítva: 2019. 05. 31. 12:07 ▪ Szerző: VISALI
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek