Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Stadion versenyek

A különböző járművekkel való versenyzés kétségkívül a Grand Theft Auto játékokban is jó móka. A GTA3-ban csupán négy Off-Road pontversenyt kellett teljesítenünk, illetve néhány telefonos küldetés során kellett részt vennünk néhány futamon. A GTA Vice city-ben természetesen már jóval több megmérettetésen kell részt vennünk ahhoz, hogy a játékot 100%-osan kijátszottnak tekinthessük.

Ez azonban nem csak a futamok számának megnövekedését jelenti, hanem azok újabb típusainak megjelenését is magában foglalja. Nyilván az új járműtípusok jelenléte is sokat tett abban, hogy minél színesebb legyen a melléktevékenység felhozatala, de talán mindez leginkább a versenyek helyszíneinek – szárazföld, levegő, víz, épületek – tudható be.

Stadion versenyek

A nyugati sziget északi részénél található egy nagy épület – a Hyman Stadion. Ennek a hatalmas építménynek nem csak a környéke tartogat számunkra érdekességet – rejtett csomagok, őrjöngések, stb. –, hanem maga a stadion belseje is. Ha este nyolc óra után felcaplatsz a lépcsőn, a főbejárat ajtaja tárva nyitva vár.

Ha belépsz egy versenybe csöppensz. Ez három fajta lehet. Hogy melyik futamot adja a játék már a környező reklámtáblák jóvoltából megtudhatod. Minden éjszaka más feladatot ad a játék, ezek egy meghatározott sorrendben követik egymást. Bár típusilag ezek eltérnek egymástól közös bennük, hogy rendkívül nehezek, majdhogynem lehetetlen teljesíteni őket. A 100%-os végigjátszáshoz muszáj abszolválni őket. Ha valamelyik nagyon megtetszik, később visszatérhetsz rekordot dönteni.

Bloodring


Kimondottan élvezetes, de ugyanakkor idegölő feladat a Bloodring, vagyis a roncsderbi. A feladat addig növelni a visszaszámlálót, amíg az el nem ér egy bizonyos szintet. Ehhez rózsaszín ellenőrzőpontokat (továbbiakban EP) kell felszerezned. Ezek csak néhány plusz másodpercet jelentenek, vagyis igyekezned kell zsinórban minél többet megérinteni. A feladatot nagyon nehezíti, hogy úgy egy tucat ellenfeled lesz a pályán. A konkurencia vagy megpróbálja előtted érinteni az EP-t, vagy csak simán megpróbál likvidálni a pályáról. Persze előnyt is jelenthetnek, ha kecsesen mozogsz a járgánnyal. Ezek megsemmisítése plusz 100$ jutalmat jelent egyenként. Ha egy eltűnik azonnal jön helyette egy másik. Szerencsére gépfegyvert nyugodtan használhatsz, ha felborul a kocsid a játék azonnal talpra állítja, és ha te mész neki egy kocsinak, a tied nem sérül meg. Ha sikerül elérned az első menetben 45 másodpercet 1000$-al gazdagodik a pénztárcád, ill. a parkolóban kétféle Bloodring Banger jelenik meg. Az egyik egy felújított Glendale, a másik egy kipofozott Oceanic.

GTA GTA GTA

Dirt Ring

A három verseny közül talán a Dirt Ring a legkönnyebb. A feladat 32 EP-t összegyűjteni, melyhez egy Sanchez krosszmotor lesz a segítségedre. Ezek persze nehezen elérhető helyeken, akadályokon vannak, melyek többfélék lehetnek (lásd alant a képeket). Itt is felfelé számol az óra, de nincs célidő. Csupán a nagyobb pénzösszeg adhat okot arra, hogy megpróbáld elkapkodni a feladatot. Amennyiben 5 perc alatt teljesíted a feladatot 50 000$ lesz a jutalom. Ha ennél több időre van szükséged, de ez kevesebb, mint 10 perc, akkor 10 000$-t. Ha még ennél is többre, akkor a játék kiszúrja a szemed 5$-al, de persze a 100%-hoz ez is elég. Ha időközben leesel a motorról 30 másodperced van, hogy visszaülj rá. Ha megsemmisül, vagy a kijáratnál lévő rózsaszín körbe lépsz a futamnak vége.

GTA GTA GTA

Hot Ring

Természetesen egy komoly, teljes mértékben legális autóverseny sem maradhatott le a listáról. A Hot Ring persze nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. A 16. helyről indulva egy 12 körös versenyben nehéz a dobogón végezni, főleg, ha az ellenfelek mesterséges intelligenciája majdhogynem egyenlő a nullával. Gyakran előfordul tömegkarambol, amit jobb kikerülni, és tudatosan lassítani a dugók előtt. Az ellenfelek ellen bevethetsz géppisztolyt, bár ezt a nagy sebesség mellett nehéz ügyesen használni. A képernyő jobb oldalán egy állapotmérő is megjelenik majd, mely a kocsid állapotát mutatja. Ha ez teljesen lecsökken vége a mókának. Persze van lehetőség megjavítani az autód, ha kimész a boxba – nagy rózsaszín kör, de ez persze pozícióvesztéssel jár. A 100%-os végigjátszáshoz az első helyen kell végezned. A harmadik helyért 500$ a jutalom, ha második helyezett leszel 1500$-t kapsz, ha megnyered a futamot 5000$-al lesz nehezebb a pénztárcád.

GTA GTA GTA

Kapcsolódó térkép

Versenyek térkép
Módosítva: 2019. 05. 31. 12:07 ▪ Szerző: VISALI
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek