Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Rablások

Az új mellékküldetések közé tartozik az a tevékenység, hogy ezúttal kirabolhatunk néhányat a város üzletei közül. Ezzel nagyobb szerepet kaptak a játékos számára belsőleg is elérhető épületek, melyek száma természetesen jóval több, mint a GTA3-ban volt. A játékban 15 olyan bolt van, amit a 100%-os végigjátszáshoz ki kell rabolnunk, ezek a városban szétszórva kaptak helyet.

A boltrablás művelete nem nagy tudomány, de nem szégyen, ha valaki nem jön rá magától. Az akció annyiból áll, hogy kiválasztunk egy olyan fegyvert, amivel lehet célozni – Colt 45, Python, Mac 10, Uzi, Tec-9, MP5, Chrome Shotgun, Stubby Shotgun -, aztán állj a pult elé, ahol jobb esetben áll egy eladó a pénztárgépnél, de előfordulhat olyan hiba, hogy „elment ebédszünetre“. Ilyenkor persze lehetetlen elvégezni a rablást. Ha ott áll a barna inget és fekete nadrágot viselő szakállas pasas, még mindig nem biztos, hogy kinyitja a pénztárgépet, mivel előfordulhat, hogy bekapcsolja azonnal a riasztót.

Amennyiben sikerült a rablás egy pénzköteg jelenik meg a pult felett, ami 250$ pluszt jelent a pénztárcában. Ezzel már abszolváltad is az aktuális üzletet, de ha nagyobb pénzösszegre hajtasz, vagy szeretsz veszélyesen játszani várhatsz tovább a helyszínen, és újabb pénzkötegek jelennek meg. Persze a bónusz nem jár ingyen, az első plusz kötegnél egy csillagos körözést kapsz, a másodiknál mégegyet, a negyedik csomag után a harmadikat is. Többet már nem kapsz, ami természetesen logikus, tekintve, hogy a rendőrök ekkor már a helyszínen várják, hogy kisétálj.

GTA GTA GTA

Sajnos a játék nem archiválja, hogy melyik boltot raboltad már ki, csak az eddig kirámoltak számát mutatja meg a statisztikában. Egy boltot csak egyszer lehet érvényesen kirabolni, ezért érdemes vezetni egy listát manuálisan – lejegyezni egy papírra, vagy eltárolni egy jegyzettömb dokumentumban, stb.

Továbbá fontos megjegyezni, hogy vannak olyan üzletek, ahol vehetsz is valamit, például a szerszámboltok. Itt ügyelj arra, hogy ne sétálj bele a rózsaszín körbe, mert ilyenkor automatikusan elindul a vásárlás mód.

A kirabolható üzletek

•    Bunch of Tools szerszámbolt – Keleti sziget, Washington Beach
•    Jewellwr’s ékszerbolt – Keleti sziget, Vice Point
•    Gyógyszertár – Keleti sziget, Vice Pont
•    Corner Store – Keleti oldal, Vice Point
•    North Point Mall – Ékszerbolt – Keleti oldal, Vice Point
•    North Point Mall – Vinyl Countdown lemezbolt – Keleti oldal, Vice Point
•    North Point Mall – Tooled Up szerszámbolt – Keleti oldal, Vice Point
•    North Point Mall – GASH ruhaüzlet – Keleti oldal, Vice Point
•    Gyógyszertár – Nyugati sziget, Downtown
•    Jeweller’s ékszerbolt – Nyugati sziget, Downtown
•    24/7 Calleg’s – Nyugati sziget, Little Havana
•    Screw This szerszámbolt – Nyugati sziget, Little Havana
•    Cafe Robina – Nyugati oldal, Little Havana
•    Mosoda – Nyugati oldal, Little Havana
•    Ryton Aid gyógyszertár – Nyugati oldal, Little Haiti

Kapcsolódó térkép

Boltrablások térkép

 

Félreértések

Előfordulhat, hogy ha nem ismered a terepet, illetve ha nem nézel utána a "szakirodalomban" rossz helyre tévedsz, vagy tévednél. A fegyverboltokba be lehet ugyan menni, de kirabolni nem lehet őket, ráadásul az eladónál fegyver is van, amivel pillanatok alatt elintézhet. Továbbá  vannak csalóka épületek is, melyek ablakain be lehet látni, de bejutni sehol sem lehet! Ezeket egyfajta csapdaként is fel lehet fogni.

Módosítva: 2019. 05. 31. 12:04 ▪ Szerző: VISALI
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek