Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Off-Road

A különböző járművekkel való versenyzés kétségkívül a Grand Theft Auto játékokban is jó móka. A GTA3-ban csupán négy Off-Road pontversenyt kellett teljesítenünk, illetve néhány telefonos küldetés során kellett részt vennünk néhány futamon. A GTA Vice City-ben természetesen már jóval több megmérettetésen kell részt vennünk ahhoz, hogy a játékot 100%-osan kijátszottnak tekinthessük.

Ez azonban nem csak a futamok számának megnövekedését jelenti, hanem azok újabb típusainak megjelenését is magában foglalja. Nyilván az új járműtípusok jelenléte is sokat tett abban, hogy minél színesebb legyen a melléktevékenység felhozatala, de talán mindez leginkább a versenyek helyszíneinek – szárazföld, levegő, víz, épületek – tudható be.

Off-Road pontversenyek

Az Off-Road pontversenyek valójában tizenegy futamot takarnak, de ebből a négy helikopter versenyt és a három stadion futamot elkülönítettük – ezekről a szekció „Helikopteres” és „Stadion versenyek” c. cikkeiben olvashatjátok a legfontosabb, az aránylag fontos, ill. a nem kifejezetten fontos információkat.

Hogy mit is foglal magában az Off-Road kifejezés? Ha alapszinten ismered az angol nyelvet nem nehéz lefordítani a két szóból összerakott név jelentését, vagyis hogy az „úton kívül”. Értelemszerűen ez azt jelenti, hogy az ezen futamokhoz kijelölt pálya bárhol lehet - és tényleg bárhol ;) –, csak a leaszfaltozott utakon nem. Az okosabbak már kitalálhatták, hogy ez nehezítésként szolgál, mivel nem egyszerű a füves utakon, az autókkal tömött parkolóházakban ill. a házak tetején közlekedni.

A GTA Vice City-ben két autós, és két off-road motoros verseny érhető el, ezek fele-fele arányban – helyszínileg és járműtípusilag egyaránt – vannak elosztva a két nagyobb szigeten. Mindegyikhez meg van határozva a szükséges közlekedési eszköz, amelyekbe beülve automatikusan elindul a mellékküldetés. A feladat időben felszerezni a kéken villogó ellenőrzőpontokat (a továbbiak csak EP). Ezek természetesen a helyszínen várnak rád. Ezen cikkünk tudatja veled a versenyek fellelési helyét, tartalmazza a felszerzendő EP-k elhelyezkedését, és néhány hasznos tanáccsal szolgál. A fontosabb jellemzők a szövegben félkövér betűkkel vannak kiemelve.

PCJ Playground

GTA

Mindjárt a játék elejétől elérhető egy motoros verseny, melyet a játék leggyorsabb mocijával, vagyis egy PCJ-600-al kell teljesíteni. A futam Vice Pont negyed déli határánál kezdődik, és a pálya a keleti sziget déli részéig tart. Eleinte a part menti hotelek mögött levő sikátoron át vezet az út, később pedig tetőkön is le kell tesztelned a motort. Nehezítésképp több ugrasztó is be van iktatva, tehát többnyire gyorsan kell majd hajtanod, de a sikerhez lassítani is kell néha, hogy ne egyenesen vedd be a kanyart, ill. hogy egy forgalmas utcán való áthajtásnál ne taknyolj el egy arra kószáló autóban.

A feladatra 2 perced van (120 másodperc), amit nagyon be kell osztanod, tehát sok szerencse is kell majd annak teljesítéséhez. Összesen 24 EP-t kell felszerezni. Ha leesel a motorról nem vár a visszaszámláló, amíg újra nyeregbe pattansz.  A jutalom a Vice city-i valutához viszonyítva szép kis összeg – nem kevesebb, mint 1000$, de a feladat nehézségéhez viszonyítva picit alacsony.

Cone Crazy

GTA

Ez is már a játék elejétől elérhető, de itt egy autóval – a jólismert régi, lomha Stallion-nal kell versenyezned. A mellékküldetés tartalmában megegyezik a GTA3-ban teljesíthető hasonló pontgyűjtő versennyel. Csupán annyi a különbség, hogy nem az utcán kell levadásznod a járgányt, hanem már várni fog rád a helyszínen, vagyis az Ocean Beach-i parkolóház legfelső szintjének déli egyik déli parkolóhelyén. A mindössze 5 EP-t itt kell felszerezned. A „mindössze” szót viszont hazugságnak fogod titulálni, mihelyt szembesülsz a feladattal.

Az EP-ket piros-fehér vonalas elhatároló kúpok veszik körül, amelyeket nem érinthetsz. Ezek kikerülése, ill. el nem ütése időigényes, nyugodt és megfontolt vezetést igényel. Ha felidegesít a küldetés teljesítésének folyamatos sikertelensége, ne próbáld azonnal újra, előbb higgadj le. Minden EP felszerzésére 11 másodpercet kapsz, ami szükséges és elégséges. A jutalom mindössze 200$, de az feladat abszolválásához feltétlenül szükséges óvatosság hozzájárul a vezetési képességed fejlesztéséhez, tehát többet is nyersz, nem csak a játék által kiírt pénzösszeget, tehát érdemes még a játék első küldetései között beiktatnod a Cone Crazy teljesítését. Az ügyesebbek egyébként visszatérhetnek rekordot dönteni. Ha több másodperc marad fenn az utolsó EP felszerzésénél, mint az előző nekifutás során, dupla akkora pénzösszeget kapsz, így a fent említett 200$-t még egy kicsit megfejelheted.

Test Track

GTA

A nyugati sziget terepversenyekkel is „kecsegtet” számodra. A szabályok szerint ezeket csak a Phnom Penh ’86 c. küldetés után próbálhatod meg teljesíteni, de gyakorlatilag, ha még a hidak megnyitása előtt sikerül átjutnod a túlpartra (lásd: Tippek/Trükkök c. cikk) már elérhető.  Északon a part mentén haladva Downtown-ban az épületek mögött – de a G-Spotlight c. küldetésnél biztos észreveszed – megleled a pályát. A helyszín és a verseny megegyezik a másikkal (csak a járművek különböznek), tehát elvileg két jármű vár majd téged.

Azért csak elvileg, mert egy programhiba miatt előfordul, hogy csak az egyik van ott, vagy épp egyik sem. A Test Track c. mellékküldetés a Landstalker járműbe ülve indul el. Bár a terepjáró már valamivel jobb paraméterekkel rendelkezik, mint a GTA3-ban ezúttal is borulékony, ez a terep talán mégsem az, amin járnia kellene. Ha felborul természetesen kigyullad, és a feladatot pedig elbuktad. Persze valami jó is van a versenyben – nem időre kell teljesíteni. A számláló nem visszafelé számol, hanem előre, vagyis az összesen 38 felszerzendő EP megérintéséhez felhasznált időt tárolja a játék. Értelemszerűen itt is visszatérhetsz rekordot dönteni, így az első és legfontosabb teljesítésért 100$ a jutalom, és később ez minden egyes rekorddöntésnél 100$-al nő. Érdekesség, hogy a második próbálkozásnál piros hordók jelennek meg a pálya egy szakaszán, ill. a negyedik próbálkozásnál pedig egy fekete színű Rancher és benne egy biztonsági őr üldöz majd a küldetés alatt.

Trial By Dirt

GTA

Mint ahogy azt már fentebb leírtam, a pálya Downtown északi részén, a part mellett található, és ha jó kisfiú vagy a Phnom Penh ’86 c. küldetés után próbálhatod meg teljesíteni. A motor egy Sanchez, amely persze crossmotor lévén alkalmas a mellékküldetés teljesítéséhez. Ha leesel róla 15 másodperced van visszaülni rá. A számláló itt is a feladat teljesítésre áldozott időt számolja, és itt is 38 EP-t kell felszerezned.

A jutalom is megegyezik – a pénzösszeg 100$, és a rekorddöntés itt is lehetséges. A második szinten ezúttal is megjelennek a veszélyes piros hordók, és a negyedik szinten három haiti vesz üldözőbe három fekete Sanchez-zel, kezükben egy-egy katanával az „egyenlő esélyek érdekében”. Egyébként talán ez a legkönnyebb verseny a játékban.

Kapcsolódó térkép

Versenyek térkép
Módosítva: 2019. 05. 31. 12:06 ▪ Szerző: VISALI
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek