Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Easter Eggs

Már a GTA3-ban is volt két érdekesség, amit a fejlesztők humora ihletett, és egyszerűen muszáj volt belecsempészniük ezeket a játékba, ezzel is színesítve azt. Ám ezek az ún. Easter Egg-ek igazán a GTA Vice city-re jellemzőek, a név is innen ered az egyik vicces, a játékba cseppet sem illő tárgyról.

Ezeknek a végigjátszás szempontjából nincs jelentőségük, bár rengeteg érdekesség kapcsolódik a játékmenet során teljesített feladatok teljesítéséhez, ezzel is összetettebbé téve azt. Sok vonatkoztatás is akad a 80-as évek néhány korszakalkotó filmjére is, amelyek nem titkoltan szerepet játszottak a játék összeállításában, amelyek ihletet adtak a fejlesztőknek. Alant a legszembetűnőbb érdekességekről olvashattok információkat. Persze észrevehetsz másokat is, mivel rengeteg vonatkoztatásra lehet felfigyelni a valóság és azok játékbeli paródiái között.

Húsvéti tojás

GTA Ahogy fentebb már említettem, ennek az egész kultusznak a névadója az Easter Egg, vagyis magyarul a húsvéti tojás. Ez egy barna, sárga feliratos, irrealisztikusan nagy tojás, melyet Downtown negyedben rejtettek el a fejlesztők. Nagyon ügyesen elrejtették a fejlesztők, de egy cseles trükkel meg lehet találni a rejtett szobát, melyben a tojás van. Menj fel a VCN épületének helikopter-leszállóhelyére, majd az épülettel nyugatról szomszédos fehér toronyház ablakait nézd végig egy mesterlövész puska távcsövén keresztül. Az egyik mögött összezsugorodik a piros pont, ezzel jelezve, hogy a célpont távolabb van, mint azt gondolnánk. Ugorj át, és a falon keresztül egy kék kárpitos, fehér falú kis szobába jutsz.

Torony

GTA Ha felmész egy magas épületre - ez lehet akár a Starfish Island-i Vercetti villa teteje is -  és a nyugati szigeten található katonaság felé nézve egy torony sziluettje rajzolódik ki. Ha egy távcsöves puska távcsövén keresztül nézed, akkor bizonyára meglátod az épületet. Azonban minél közelebb mész azok esetleges helyéhez, annál jobban elhalványodik, végül teljesen eltűnik, mikor átérsz a nyugati szigetre. Sok helyen WTC toronyokként említik ezt az édekességet, de valójában ez csak egy egyszerű épület. Fontos megjegyezni, hogy csak úgy veheted észre, ha a keleti szigetet töltötte be a játék, és nem a nyugatit.

A Sebhelyesarcú ihlette...

GTA A nagysikerű Sebhelyesarcú (Scareface) is nagy hatással volt a fejlesztőkre. Ez megnyilvánul egy-két helyszínen is. A legszembetűnőbb az egyik emlékezetes motelszobához tartozó fürdőszoba, ami pontos mása annak a helyiségnek, ahol Toad levágja Angel karját és lábát. Az irónia kedvéért a falon egy vérpaca látható, és egy láncfűrész is felvehető itt. Pontosan Apartman 3C nevű helyről van szó. Továbbá a fent említett jelentre utal az egyik protéziskészítő reklámja az egyik Ocean Beach-i bolt kirakatában: „Nem kerül egy karodba és egy lábadba!”.

A Miami Vice ihlette...

GTA A nagy sikert arató Miami Vicesorozat, mely Magyarországon is nézők ezreit vonzotta a televízió képernyője elé nem titkoltan inspirálta a fejlesztőket a játék készítésekor. Ezzel kapcsolatban is van pár érdekesség a játékban, például a hármas körözési szint elérésekor sportkocsiban két ismerős fazon próbál meg minket lekapcsolni. Az Emotion 98.3 rádioállomás számlistáján pedig ott szerepel a sorozat betétdala is.

Village People

GTA

A világhírű Village People együttes bizonyára imsered. Az YMCA című számukat például anno rengeteget hallhattuk a rádiókban. A Malibu klub színpadán a tagok táncolnak, csak az indián maradt ki a sorból.

Az óceán mélyén...

GTA

Vice City körül szép tiszta az óceán vize, nem úgy, mint északon, így megfigyelhető egy-két érdekes dolog a tengerfenéken. Sok helyen hajó- és autóroncsok vannak, például a keleti szigettől kicsit délnyugatra s GTA3-ban elsüllyesztett teherhajó roncsai is kivehetőek a víz alatt. Továbbá egy hulla is van a vízben – bebetonozott lábbal a játék intrójában látott fószer, aki akkor még egy szekrényben volt felakasztva.

"Városnézés"

GTA

Városnézés közben érdekes épületeket figyelhet meg az ember. Az egyik „legrockstarosabb” az Ocean Beach-i videojátékbolt nem messze a Pole Position sztriptízbártól. A kirakatban ismerős karakterek artwork képei vannak. Nem sokkal távolabb van egy könyvesbolt, mely egy Flycatcher c. könyvet reklámoz. Ez nem mint Salinger Zabhegyezője. Az eredeti angol cím: The Catcher int he Rye. Továbbá éjszaka a Gonzalez házával szemben, nem messze a Malibu klubtól a hotel kivilágított ablakai érdekes képet raknak össze.

Little Haiti-ban is van egy érdekesség – itt van egy hentes bolt, melynek kirakatában egy levágott emberi kéz van, mellette „Human Organ”, vagyis magyarul „Emberi Szerv” feliratú transzplantációs doboz van. Ha a magasból szemléled a várost – tehát helikopterből vagy repülőből – érdemes megfigyelni az egyik Starfish Island-i villa úszómedencéjét. Annak alakja tisztán kivehetően a Rockstar, vagyis a játékot fejlesztő cég emblémája. Ha esetleg elfáradsz, és betévedsz az Ocean View-i hotelszobádba az asztalon néhány munkaadódról szóló magazint találsz az asztalon, ill. a Malibu klub dolgozószobájában Cortez hajójának makettjét.

További emlékek a GTA3-ról

GTA

Több érdekesség van az előző epizóddal kapcsolatban is. A fent említett videojátékboltban is látható artworkökkel, pontosan Luigiéval és Mistyével a Malibu klub The Shootist c. küldetése közben is találkozhatsz a hátsó szobában. Szintén nosztalgiázásra ad okot a filmstúdió kinti díszlete, mely Liberty city egyik negyedének, Red Light District-nek egy része. Továbbá a pénztárgépeken a GTA3 képe látható, és az Ocean View-i hotelszobában egy plakát van, mely a GTA3 főhősét ábrázolja.

Ide sorolható még a hold méretének szabályozása 7 fokozaton, mely a harmadik fő epizódban volt lehetséges. Ennek lényege, hogy ha valamilyen távcsöves puskával a holdba lősz, az fokozatosan nagyobbodik, majd a nyolcadik lövésre visszanyeri eredeti alakját.

GTA

Ahogy fokozatosan haladsz egyre tovább a történetben, megjelenik egy-két dolog a két alapvető mentőházadban, vagyis az Ocean View-i hotelszobádban és a Vercetti villában. Ezek összefüggésben vannak a végrehajtott feladatokkal. Lássuk melyek ezek:

Ocean View hotel
•    Phil Cassidy Boomshine Saigon c. küldetésének teljesítése után három hordó puskapor.
•    A filmstúdió G-Spotlight c. küldetésének teljesítése után Candy Suxx filmplakátjai.
•    A Malibu klub The Shootist c. küldetésének teljesítése után a hónap lövészének jár díj a TV tetején, ill. a bankrablás után egy táska pénz az ágyon és egy maszk asztalon.
•    A 100 rejtett csomag felszerzése után egy törött totemszobrocska van az étkezőasztalon, kiömölve ebből annak tartalma.

Vercetti villa
•    Avery Corrigton Demolition Man c. küldetése után egy távirányítós helikopter doboza.
•    A filmstúdió Martha’s Mug Shot c. küldetésének teljesítése után az elkészített fotók, illetve a G-Spotlight c. küldetés abszolválása után Candy Suxx dedikált fotói és plakátjai.
•    A Shake Down c. küldetés után GASH bevásárlószatyrok.
•    A stadionversenyek teljesítéséért járó trófeákat itt találod.
•    Az idő elteltével egyre több pizzás doboz és sörösüveg.

Módosítva: 2019. 05. 31. 12:09 ▪ Szerző: VISALI
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek