Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Járőr küldetések

A GTA3-ban megkedvelt alkalmi munkák, melyeket egy-egy speciális járműbe ülve érhettünk el viszontláthatjuk  GTA Vice city-ben is, ráadásul a fejlesztők egy új ilyen tevékenységgel gazdagították a listát, így ezúttal a pizza futárok „kemény“ életébe is betekinthetünk a nóvumnak számító motorok jelenlétének köszönhetően.

Hogy miért is jelentősek ezek? Nyilván azon maximalistáknak, akik szeretnék 100%-osan végigjátszottnak tekinteni a játékot kötelező teljesíteniük egy bizonyos szintet ezen mellékküldetésekben, de azoknak is érdemes egyet-kettőt kipróbálni, akik csupán az eseménydús, látványos történeten szeretnének végigfutni, mivel hasznos jutalmakkal járnak, melyek sokban megkönnyíthetik egy-egy húzósabb küldetés teljesítését.

Mind az öt alkalmi munkáról összedobtunk egy-egy általános leírást, melyek tartalmazzák a legfontosabb információkat azokról, illetve útmutatóként szolgálnak, ha esetleg nem jöttél volna rá ezek teljesítésének módjára.

Járőr küldetések

A járőrözés sem maradhatott ki a játékból, így ismét szembetalálkozhatunk és megkűzdhetünk a város többi szerencsétle...khm akarom mondani bajkeverőjével. Ezt a feladattal még hobbi szinten is érdemes próbálkozni, mivel a bűnözőknél rengeteg pénz és ritka fegyver van, melyeket cselesen el is lehet venni tőlük.

GTA GTA GTA

A Vice city-ben rengeteg új közlekedési alkalmatossággal ajándékoztak meg minket a fejlesztők, melyek között több hatósági jármű is található, melyeknek megvannak a maguk előnyei. A sima járőr kocsi gyors és strapabíró, bár nem a kanyarokra tervezték, főleg ha nagy sebességgel repeszt az ember, mert olyankor érdekes mutatványokat lehet végrehajtani. Az Enforcer rabszállító és a Barracks QL bármennyire is strapabíró autók, nagy méretük miatt rendkívül alacsony végsebességgel rendelkeznek. A Rhino is lassú, de egy érdekes módszerrel fel lehet gyorsítani (lásd: Tippek/Trükkök cikk), és egy apró ütközéssel el lehet intézni a dolgot. Az FBI Runcher gyors, de magas termetéből adódóan könnyedén felborul. A legajánlottabb autók a célra a speciális Cheeetah és az FBI Washington. Gyorsak – főleg a Cheetah –, szépen veszik a kanyarokat és bírják a golyózáport – főleg az FBI Washington -, ráadásul ezeket felújíthatod a Pay’n’Spray üzletekben. A katonai helikopter, a Hunter pedig egy külön fejezet, hiszen a légitámadásnak is megvannak a maga szépségei, előnyei és hátrányai. A speciális küldetés elindításához az R3 (PlayStation 2 esetén), X (Xbox esetén) vagy a Caps Lock (PC esetén) gombot kell lenyomni.

GTA GTA GTA

Ha elindítottad a küldetést a sárga jelzés azonnal megjelenik a radaron, ami a célponthoz vezető irányt mutatja. A feladat az, hogy ártalmatlanná tedd. Ehhez fel kell robbantanod, vagy szitává kell lőnöd. Persze az öklöddel is próbálkozhatsz, bár nagy valószínűséggel beólmoznak, mielőtt egyet is üthetnél. Ízlés szerint el lehet bánni a bűnözőkkel. Fel lehet robbantani a kocsijukat rakétákkal és gránátokkal, szétlőheted őket valamilyen gépfegyverrel, esetleg leszoríthatod őket. Ha sikerül lyukasztanod az autó kerekeit, vagy kigyullad a motor a törvényszegők kiszállnak a kocsiról, és futni próbálnak. Ilyenkor elütheted őket, vagy fegyverrel válaszolsz. Minden szinten eggyel több bűnözőt kell elintézned, vagyis mivel egy átlagos jármű 4 férőhellyel rendelkezik az 5. szint után már két autó lesz a célpontod, a 9. után három, és így tovább. Ezek általában együtt közlekednek de hajlamosak ellentétes irányba indulni. A feladat időre megy, melyhez minden szint teljesítése után hozzáadódik egy-két plusz perc.

GTA GTA GTA

A feladat teljesítéséhez 12 szintet kell teljesíteni. A járőr küldetések esetében kivételesen kiszállhatsz a járművedből 60 másodpercre, így értelemszerűen időközben váltogathatod is azokat.  Ha van, szirénát itt is bevethetsz, de a célpontjaidat nem hatja meg, és a tevékenységedet a rendőrség sajnos nem díjazza, vagyis vigyáznod kell a kollégákkal. A  legalkalmasabb helyszín talán a mentős küldetésekhez hasonlóan itt is a nyugati sziget déli része. Bár sok helyen nem ezt tanácsolják de szerintem könnyen leszoríthatod az ellenfeled, hazavághatod a járművét, és a reptéren akár a vízbe is taszíthatod.

GTA GTA

A jó munkáért természetesen jutalom jár. Minden elfogott bűnözőért 50$-t kapsz, és a 12. szint teljesítése után a golyóállómellény kapacitása 100-ról 150 egységre nő. Ez feltétele a 100%-os végigjátszásnak is.

Módosítva: 2019. 05. 31. 12:06 ▪ Szerző: VISALI
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek