Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Tűzoltós küldetések

A GTA3-ban megkedvelt alkalmi munkák, melyeket egy-egy speciális járműbe ülve érhettünk el viszontláthatjuk  GTA Vice City-ben is, ráadásul a fejlesztők egy új ilyen tevékenységgel gazdagították a listát, így ezúttal a pizza futárok „kemény“ életébe is betekinthetünk a nóvumnak számító motorok jelenlétének köszönhetően.

Hogy miért is jelentősek ezek? Nyilván azon maximalistáknak, akik szeretnék 100%-osan végigjátszottnak tekinteni a játékot kötelező teljesíteniük egy bizonyos szintet ezen mellékküldetésekben, de azoknak is érdemes egyet-kettőt kipróbálni, akik csupán az eseménydús, látványos történeten szeretnének végigfutni, mivel hasznos jutalmakkal járnak, melyek sokban megkönnyíthetik egy-egy húzósabb küldetés teljesítését.

Mind az öt alkalmi munkáról összedobtunk egy-egy általános leírást, melyek tartalmazzák a legfontosabb információkat azokról, illetve útmutatóként szolgálnak, ha esetleg nem jöttél volna rá ezek teljesítésének módjára.

Tűzoltós küldetések

Nem vállalhatod az összes fajta alkalmi munkát mindjárt a játék legelején, legalábbis elvileg nem. A tűzoltóság épülete, mely előtt egy tűzoltóautó parkol, a nyugati szigeten van, vagyis csak a történet előrehaladtával kezdheted meg a tüzek oltását, mikor már átjutottál a másik nagyszigetre, legalábbis elvileg...

GTA GTA GTA

Persze van néhány csel, mellyel már a keleti szigeten is elő lehet csalogatni egyet a tűzoltáshoz szükséges Firetruck-ból. A legkézenfekvőbb módszer erre, ha tüzet raksz. Ehhez lángszóróra, vagy Molotov koktélra van szükséged. Az első variációt kilőhetjük, mivel lángszóróval csak a nyugati oldalon találkozhatsz, de a világító torony környékén, nem messze az úttesttől a sötét homokos sétányon egy őrjöngés (Ramapge) feladatot lehet teljesíteni, mely során a harceszközként molotov koktélokat kapsz, amikkel könnyedén lángra lobbanthatod a környéket.

A tűzoltókocsi persze pillanatok alatt a helyszínre ér, ahol könnyedén eltulajdoníthatod. Továbbá Avery Corrigton Demolitionman c. küldetése elég tüzes, annak végén úgyszintén felbukkan egy Firetruck. Ha az imént felsorolt variációk nem tetszenek, de mégis szeretnéd még a játék elején teljesíteni a tűzoltó feladatokat muszáj átjutnod a nyugati oldalra, melyre van egy módszer, amelyhez nem kell csalást alkalmaznod! Ezt a Tippek, Trükkök c. cikkünkben olvashatod. A tűzoltó küldetések elindításához beszállás után nyomd meg az R3 (PlayStation 2 esetén), X (Xbox esetén) vagy a Caps Lock (PC esetén) gombot.

GTA GTA GTA

A GTA3-ban megismert menet érvényes itt is. A feladat időre megy, melyhez minden szint teljesítése után kapsz néhány plusz percet. A vízágyút úgy mozgathatod, mint a tank ágyúját, és a tüzelés gomb lenyomva tartásával lövell ki a vízsugár. Úgy kell megközelítened az égő objektumot, hogy az pont a lángokra zúduljon, amit azzal ellenőrizhetsz le, hogy megfigyeled, száll füst a víz és a tűz érintkezésénél. Kezdetben parkoló autók állnak majd lángokban, a második szinttől már embereket is meg kell mentened, a negyedik szinttől pedig mozgó célpontjaid is lesznek. Minél magasabb szintre lépsz, annál több tűzesetet kell megoldanod.

GTA GTA GTA

A feladat teljesítéséhez 12 szintet kell teljesíteni. A mentős küldetésekhez hasonlóan itt sem szállhatsz ki időközben a kocsiból, és a Pay’n‘Spray garázsok sem engednek majd be, bár oda be se férnél. Némi vigaszt nyújt talán a tudat, hogy a Firetruck az egyik legstrapabíróbb járgány a játékban, és bár eleinte lomha egy hosszabb egyenes szakaszon szép sebességre fel tud gyorsulni, és ha szirénát bekapcsolod jobb esetben sima az út, rosszabb esetben hazavágsz egy járőr kocsit – mivel azok nem állnak félre -, aminek a következménye rendőrségi körözés.

GTA GTA

A jó munkáért természetesen jutalom jár. Minden egyes eloltott tűzért 50$-t kapsz és a 12. szint teljesítése után bármikor gyalog is átsétálhatsz a tűzön – a lángok semmilyen hatással nem lesznek rád. A 12. szint elvégzése a 100%-os végigjátszás feltétele is.

Módosítva: 2019. 05. 31. 12:06 ▪ Szerző: VISALI
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek