Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - A város

Vice City neve már ismerős lehet a sorozat első epizódjából. Mivel a fejlesztők a GTA3-ban visszatértek a már megkreált városokhoz, és Liberty city újraalkotása mellett döntöttek nem volt kizárt, hogy a későbbiekben a GTA1 többi helyszínét is ismételten megalkotják.

A Miami virtuális másaként megálmodott Vice city sokban hajaz mintájára, szinte teljesen visszaadja azt a hangulatot, ami a valós városban uralkodott az 1980-as években. A térkép azonban némiképp eltér. Miamitól eltérően nyugati és keleti részre oszthatjuk a metropoliszt, nem pedig északira és délire, ill. itt egy szigetcsoportról van szó, nem pedig egy folyó szeli ketté a területet.

A játékot a keleti szigeten kezdjük. Ez a város legszebb része; hosszú tengerparttal, tele magas hotelekkel, apartmanokkal, bárokkal és klubokkal. A két nagyobb szárazföldi terület között négy kisebb sziget van. Ebből a legdélebbi, vagyis Starfish Island, ahol a milliomosok villái találhatóak csak a történet előrehaladtával nyílik meg – tehát mint egy második szintként fogható fel, mint a GTA3-ban Staunton Island.

Középen nagyjából egymás mellett van Leaf Links, ami gyakorlatilag a város hatalmas golfpályája, és Washington Beach egy része épphogy elkülönül a nagy szigettől. Északon van Prawn Island, egy kis sziget, ahol a filmstúdió, ill. az ottani banda „gettósított” villái találhatóak. A nyugati sziget a harmadik (utolsó) küldetéssorozathoz kapcsolódik, így csak akkor juthatsz át ide, ha már nagyon benne vagy a történetben. Ez a városrész nagyon változatos.

Délen a közlekedési központ található, vagyis itt van a kikötő és a reptér. A katonaság, melyet nagyon kidolgoztak a fejlesztők, szintén itt épült fel. Középen a két bevándorlókból álló utcai banda területe van – Little Havanna, ahol a kubaiak üzletelnek, ill. Little Haiti, ahol a haitik az urak. Utóbbi negyedben van a szeméttelep is. Kicsit ironikus, de valahogy pontosan ide illik. Északon van a belváros, tehát a kereskedelmi központ. Magas felhőkarcolók és közhelyek vannak itt.

Az alábbi táblázatból a város negyedeinek nevét tudhatod meg, valamint mellékeltünk egy-egy képet ezekről, és felsoroltuk a fontosabb épületeket, helyeket. 

Kép A városzrész neve A terület látványosságai
GTA Downtown

Hayman Stadium
V-Rock Studio
VCN Building

GTA Escobar International Escobar International Airport
Fort Baxter katonai támaszpont
GTA Leaf Links

Leaf Links Golfclub

GTA Little Haiti Kaufman Taxi
GTA Little Havana Robina Cafe
Cherry Popper Ice Creams
GTA Ocean Beach Ocean View Hotel
Pole Pisition
GTA Prawn Island Interglobal Filmstudio
GTA Starfish Island

Diaz/Vercetti Estate

GTA Vice City

-

GTA Vice Point

North Point Mall
Malibu Club

GTA Viceport

Sunshine Autos
Boatyard

GTA Washington Beach

Washington Mall

Módosítva: 2019. 05. 31. 11:48 ▪ Szerző: VISALI
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek