Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Felvehető tárgyak

Mint általában minden játékban, a Vice City-ben is vannak különböző felvehető ikonok, melyek segítik, vagy épp konkurálják a játék mihamarabbi végigjátszást. A GTA3-ban megismert tárgyakkal találkozhatunk ismét, ezen a téren nem történt túl sok újítás.

Az alapvető játékmechanizmusokhoz kapcsolódó tokenek valójában egy korongszerű objektumok, melyeken egy embléma jelzi azok funkcióját. Az előző epizódhoz képest itt történt egy kis változás a felvehető tárgyak kategorizálását illetően. A golyóállómellényt ezúttal nem a fent említett csoportba soroljuk, hanem a fegyverek közé, mivel most már egy kidolgozott védőmellény lebeg egy bizonyos színű sugárburokba zárva, csakúgy mint a harceszközök. Összesen 10 fajta tárgy van a játékban. Ezekről alant olvashattok egy-egy rövidke leírást. Bővebben más cikkekben foglalkozunk velük – a könnyebb navigálás érdekében belinkeltük ezeket. Továbbá egy térképet is találtok ezek fellelési helyeiről.

Kép
Leírás

Élet [Health]

Az életerő ikon feltölti az életerő-számlálód a maximális értékre. Természetesen, ha épp nincs rá szükséged nem tudod felszedni.

Kapcsolódó cikk: Alapok

Körözés-csillapító csillag [Police Bribe]

A körözés-csillapító csillag értelemszerűen leredukálja a körzési szintedet egy fokkal. Természetesen, ha épp nem köröznek nem tudod felvenni.

Kapcsolódó cikk: Körözés

Adrenalin kapszula [Adrenaline]

A kapszula felvétele lelassítja a mozgásod és lassabban reagálsz mindenre, viszont erősebbeket tudsz ütni.

Kapcsolódó cikk: Tippek/Trükkök

Információ [Information]

A GTA3-ban is felvehettünk információ ikonokat. Ott a metró- és vasútállomásoknál, rendőrségi épületeknél és kórházaknál találkozhattunk azokkal. A Vice City-ben szintén megtalálhatóak az utóbb említett két fajta kirendeltségnél. Csak egyszer használhatjuk őket, mihelyst informáltak el is tűnnek.

Kapcsolódó cikk: Alapok

Golyóállómellény [Body Armour]

A golyóállómellény felvételével kapsz egy védőmellényt, ami egy ideig megvéd a lövedékektől és a nagyobb esésektől. Ha már van ilyened, akkor felviszi ennek védő erejét a maximális értékre.

Kapcsolódó cikk: Alapok


Ruha

A GTA Vice city-ben már lehetőségünk nyílik lecserélni a főhősünk öltözékét. Ezt egy ilyen ikonba sétálva teheted meg.

Kapcsolódó cikk: Ruhaváltás


Őrjöngés [Rampage]

A halálfejes ikon egy mellékküldetést indít el. Összesen 35 van belőle Vice city-ben.

Kapcsolódó cikk: Őrjöngések


Ház [Buy property]

A játékban megvásárolhatsz néhány épületet. Amelyik elérhető, azelőtt egy zöld ház ábrájú ikon jelenik meg. Ha ebbe belesétálsz megveheted az ingatlant.

Kapcsolódó cikk: Ingatlanok, Cégek


Bevétel [Revenue]

A bevétel ikonba lépve a cégeid napi hozamát gyűjtheted be. Mindig a ház token helyén jelenik meg, mihelyt megvásároltad a vállalatot.

Kapcsolódó cikk: Cégek


Pénz [Money]

A pénz ikon felszerzésével némi plusz dollárra tehetünk szert. Az eszméletüket vesztett járókelők mellett, sikeres boltrablások során, illetve pénzautomaták szétverésekor jelennek meg.

Kapcsolódó cikk: Alapok

Fegyver [Weapon]

Felveheted az elejtett fegyvereket is. Ha már van egy ugyan olyanod, akkor plusz lőszert kapsz. Amennyiben az aktuális fegyvertípusból már van egy nálad, a TAB (PC, L1 (PS2), vagy a Fel (Xbox) gomb lenyomásával lecserélheted a régebbi harceszközt az újra.

Kapcsolódó cikk: Fegyverek

Rejtett csomag [Hidden Package]

A városban 100 rejtett totemszobrocska van elrejtve, amiket fel kell szerezned.

Kapcsolódó cikk: Rejtett csomagok


Mentés [Save]

Minden kapott, ill. megvásárolt búvóhelyednél - legyen az hotelszoba, ingatlan, cég - találsz egy mentés ikont - egy rózsaszín körben kazetta. Ezt felvéve elmentheted a játékállást. Ne feledd, küldetések közben nem veheted fel.

Kapcsolódó cikk: Alapok

Kapcsolódó térkép

Felvehető tárgyak térkép
Módosítva: 2019. 05. 31. 11:53 ▪ Szerző: VISALI
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek