Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Pizzafutár küldetések

A GTA3-ban megkedvelt alkalmi munkák, melyeket egy-egy speciális járműbe ülve érhettünk el viszontláthatjuk  GTA Vice city-ben is, ráadásul a fejlesztők egy új ilyen tevékenységgel gazdagították a listát, így ezúttal a pizza futárok „kemény“ életébe is betekinthetünk a nóvumnak számító motorok jelenlétének köszönhetően.

Hogy miért is jelentősek ezek? Nyilván azon maximalistáknak, akik szeretnék 100%-osan végigjátszottnak tekinteni a játékot kötelező teljesíteniük egy bizonyos szintet ezen mellékküldetésekben, de azoknak is érdemes egyet-kettőt kipróbálni, akik csupán az eseménydús, látványos történeten szeretnének végigfutni, mivel hasznos jutalmakkal járnak, melyek sokban megkönnyíthetik egy-egy húzósabb küldetés teljesítését.

Mind az öt alkalmi munkáról összedobtunk egy-egy általános leírást, melyek tartalmazzák a legfontosabb információkat azokról, illetve útmutatóként szolgálnak, ha esetleg nem jöttél volna rá ezek teljesítésének módjára.

Pizzafutár küldetések

A motorok beiktatásával egy új melléktevékenység  is belekerült a GTA Vice city-be. A város lakói nagyon szeretik a pizzát, és akár te is kézbesítheted nekik. A szabályok itt kicsit eltérőek, mint amik másik négy alkalmi munkára vonatkoztak, ezeket a cikkben fokozatosan az aktuális témakör ismertetésénél említjük meg.

GTA GTA

Vice city-ben négy pizzéria található. Az egyik Vice Point közepén, egy másik a North Point Mall-ban, egy harmadik Little Haiti-ban és még egy negyedik Downtown-ban. Ezek mellett általában parkol egy-egy Pizza Boy, mely gyakorlatilag egy átalakított Faggio, tehát általános paraméterei megegyeznek: lassú, hangos és hamar tönkremegy. Erre felpattanva kivételesen azonnal elindul a speciális küldetés, de persze a Sub-Mission gombbal - R3 PlayStation 2 esetén, X Xbox esetén, Caps Lock PC esetén – ki lehet kapcsolni. A robogó dobozában 6 pizza fér el, ennek majd később lesz jelentősége.

GTA GTA

Miután elindult a küldetés a kuncsaftokhoz kell vinned a pizzákat. A mentős küldetésekhez hasonlóan minden szinten annyi, mint annak száma. Hogy hogyan is kézbesíted a pizzákat? Hajts a vevő mellé, nézz arra az oldalra, ahol az áll, és nyomd le a tűz gombot. Gyakorlatilag átdobod neki a pizzát, amit jobb esetben elkap, de ha túl messze állsz, vagy mellé dobod nem ugrik utána. Ilyenkor vagy dobsz neki egy másikat, és ha szükség van rá még visszarobogsz a pizzériához újabb adagokért, vagy leszállsz a motorról, és gyalog odarugdosod neki. Előbb utóbb persze mindenképp lesz olyan szint, ahol már kétszer kell fordulnod az adagokért. Ilyenkor már valójában kötelező megtervezni az útvonalat, mivel ez a mellékküldetés is időre megy. Itt viszont egy kicsit módosulnak a szabályok. Nem kapsz plusz másodperceket, minden szint teljesítésére 5 perced van (ha a pizzéria melletti rózsaszínű körben állsz megáll a számláló). Ha időközben leesel a motorról, vagy leszállsz nem történik nagy baj, bármeddig nélkülözheted a motort, de anélkül nem végezheted a melót, így addig a sárga jelzés az előzőleg használt moci helyét jelöli. Ebből persze mindjárt kiderül, hogy időközben nem cserélheted le a járműved.

GTA GTA

A feladat teljesítéséhez itt csak 10 szintet kell teljesíteni. A legjobb hely a pizza futárkodásra Little Haiti, de még mielőtt magadra haragítanád a helyi utcai bandát, mert azután gyakorlatilag lehetetlen teljesíteni a küldetést. A második legelőnyösebb helyszín Downtown.

 

GTA GTA

Jutalmak persze itt is vannak. Amellett, hogy minden egyes pizza leszállításáért 10$ borravaló jár a 10. szint teljesítése után 5000$ extra jutalom jár, és az életerő maximális értéke 100-ról 150 egységre nő. A 100%-os végigjátszás feltétele, hogy leszállíts legalább 55 pizzát. A statisztika is ehhez igazodik, így a leszállított pizzák számát mutatja, nem pedig a legmagasabb teljesített szint számát, de ha utánaszámolunk ez lényegében a 10 szint abszolválását jelenti.

Módosítva: 2019. 05. 31. 12:06 ▪ Szerző: VISALI
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek