Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Bandák

Már a GTA2-ben jelentős játékelem volt az utcai bandák jelenléte. Ahogy a GTA3-ból sem, úgy a GTA Vice city-ből sem maradhattak ki. Itt is színesítik a történetet, ugyanis jó pár küldetés során összeakadunk velük, vagy épp ők maguk bíznak meg minket egy-két feladattal.

A felhozatal itt már színesebb és bővebb, mint az előző epizódokban. Jobbára latin-amerikai csoportokkal találkozhatunk. Mindnek megvan a maga ismertető jegye. Jellegzetes öltözék, jármű és fegyverhasználat jellemzi őket, ill. saját bandaterületük is van, ahol kisebb csoportokban az utcán eszmecserélnek. Alant megtaláljátok az utcai csoportosulókról a legfontosabb információkat.

 

Kolumbiaiak
Vezérük: Ricardo Diaz
Törzshely: Starfish Island – Diaz birtoka
Öltözék: Lila póló vagy ing, hozzá kék farmer
Jármű: Nincs jellegzetes
Fegyverek: Uzi és Colt .45

A kolumbiaiakkal lesz dolgod a leghamarabb a játék folyamán. Vezérükkel, a helyi drogbáróval, Ricardo Diaz-zal sokszor összeakadsz majd, hol baráti, hol ellenséges célok miatt. Főleg drogban utaznak, de több üzlet védelmét is ők biztosítják. A főnök nagyravágyó ami persze a villát megtekintve eléggé szembetűnő, de a küldetések során tapasztalhatod is ezt.
Kubaiak
Vezérük: Umberto Robina
Törzshely: Little Havana
Öltözék: Fehér póló, farmer, egyesek kalapot is hordanak.
Jármű: Cuban Hermes
Fegyverek: Colt .45 és ököl

Umberto Robina kiemelkedő személyiség a játék során. Bandája szintén drogban utazik, bár gyakran konkurálja a riválisok akcióit úgy, hogy köp a zsaruknak. Szeretnek vízen versenyezni, így gyakran összeakadsz majd velük hajós futamok során is. Említésre méltó hely a Robina kávézó, ami Umberto papájának vállalkozása. Értelemszerűen itt találkozol majd vele.
Haitik
Vezérük: Auntie Poulet
Törzshely: Little Haiti
Öltözék: Kék vagy kékeslila pól, hozzá kék farmer
Jármű: Voodoo
Fegyverek: Colt .45 és ököl

A haitik a kolumbiaiak esküdt ellenségei. Ők nem csak utaznak a drogban, hanem intenzíven fogyasztják is azokat, bár ők nem kábítószereknek, inkább Poulet néni varázsszereinek nevezik azt. Saját drogüzemük is van Little Haiti északi részén. Rájuk nagyon jellemző a kosz és a rendetlenség, így az imént említett városnegyed eléggé lepukkant.
Sharks
Vezérük: Ismeretlen
Törzshely: Prawn Island és Vice Point északi része
Öltözék: Kék farmer, piros póló és sötét bőrkabát
Jármű: Gang Burrito
Fegyverek: Colt .45 és ököl

A Sharks, azaz a Cápák egy tipikus amerikai utcai banda, melynek tagjai nem vetik meg a vandalizmust. Velük is dolgod lesz a játék során, de nem mint puszipajtások. Diaz egykor jóban volt velük, de aztán máshogy alakultak a dolgok. A motors banda sem szívleli őket. Bár törzshelyük prawn Island és Vice Point északi része, néhány küldetés során Downtown-ban is megjelennek.
Motoros banda
Vezérük: „Big” Mitch Baker
Törzshely: Downtown
Öltözék: Kék farmer és fekete dzseki
Jármű: Angel
Fegyverek: Colt.45 és ököl

A motoros bandával is dolgod lesz a küldetések alkalmával. Ez viszont nem egy olyan csoport, akik valamilyen illegális tevékenységet folytatnak, csak a motorozás tartja össze őket. A főegyéniség Mitch, aki a helyi kocsmában, a Greasy Chopper-ben szeret vegetálni. Ellenfelük csak a Sharks, de a bajt a rivális banda kezdte, mivel azok szeretnék a belvárost is uralni.
DBP Security (Patrol Invest Group)
Vezérük: Ismeretlen
Törzshely: Starfish Island, Vice Point és az Escobar reptér környéke
Öltözék: Kék biztonsági őr felszerelés.
Jármű: Baggage
Fegyverek: Colt .45

Felmerül a kérdés, hogy a város biztonsági őrei mit keresnek a bandák között? A válasz egyszerű: Nem csipáznak téged. Ha beléjük kötsz nem hagynak elfutni, és a rendőrök őket sem szívlelik. Gyakorlatilag egy mexikói csoportról van szó. Érdemes megfigyelni az egyenruhájukat. A hátukon a következő felirat olvasható: Patrol Invest Group. Hogy ez miért érdekes? A név rövidítése PIG, ami magyarul disznót jelent.
Vercetti maffia
Vezérük: Tommy Vercetti
Törzshely: Starfish Island – Vercetti birtok
Öltözék: Kék póló vagy ing, hozzá kék farmer
Jármű: Nincs jellegzetes
Fegyverek: Uzi és Colt .45

A játékmenet során elérünk egy olyan pontra, ahol Tommy vezéregyéniségnek számít majd Vice city-ben. Ekkor ő lesz a helyi maffia feje, tehát emberei is lesznek. Természetesen tőlük nem kell félned. Azért vannak, hogy segítsenek. Például megvédenek a téged nem szívesen látó bandáktól.
Forelli maffia
Vezérük: Sonny Forelli
Törzshely: Liberty city
Öltözék: Narancssárga ing, hozzá barna vagy fehér nadrág
Jármű: A játékban nem szerepel
Fegyverek: Uzi és Colt .45

Bár a Forelli által vezetett olasz maffia Liberty city-ben tanyázik, szót ejtünk róluk ebben a cikkben, mivel ebben az epizódban szerepelnek. Róluk csak annyit érdemes tudni, hogy Forelli parancsát követve ellenünk harcolnak majd az utolsó küldetések során.
Módosítva: 2019. 05. 31. 11:49 ▪ Szerző: Visali
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek