Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Körözés

A GTA Vice city-ben sem maradnak büntetlenül a törvényszegéseid. Ha egy hatósági személy közelében követsz el bűncselekményt, akkor az bizony rád tapad, és addig nem nyugszik, amíg el nem kap.

Ez a bűntett lehet lopás, rablás, vagy gyilkosság, de természetesen a fő küldetések alkalmával is jó párszor számolnod kell a fakabátokkal. Az egyelőre nem számít figyelemfelkeltőnek, ha például egy rakétavetővel a válladon rohangálsz a város utcáin, de ha már használod is, akkor már egy kis plusz feladattal kell számolnod – a rendőrség lerázásával. Attól függően, hogy mit és milyen mennyiségben követtél el több hatósági szerv is üldözőbe vehet. Ezek a földön, a vízen és levegőben is megpróbálnak majd lekapcsolni. Összesen hat körözési szint van, értelemszerűen ezek más-más szerv ellened való bevetését jelentik nehézségi fokozatokra osztva. A képernyő jobb felső sarkában levő hat darab kék csillag az aktuális szintet hivatott tudatni veled.

Körözési szintek

Kép
Szint leírása
GTA 1. szint - 1 csillag
Ezt egyszerű kihágásokért kapod, mint például ha ellopsz egy járművet, vagy megtámadsz valakit. Ilyenkor a járdán járőröző rendőrök, ill. egy-két  járőrkocsi ered a nyomodba.
GTA 2. szint - 2 csillag
Ha nem higgadsz le, és tovább folytatod a rendbontást, akkor egy újabb csillagot kapsz. Ekkor már jobban felfigyelnek rád a hatóságok, és kifejezetten ellened irányítják a környék összes járőrét.
GTA 3. szint - 3 csillag
A harmadik szint elérése azt jelzi, hogy már a rendőrség szerint veszélyes lehetsz az egész városra nézve. Helikopterekből figyelik minden mozdulatod, és a nagyobb utakat lezárják előtted. A speciális csoport – vagyis a Miami Vice két kopója a nyomodba ered a gyors Cheetah-val. A gyalogos fakabátok is feltalálják magukat, ők szögeságyat próbálnak meg az autód kerekei elé hajítani. Ne felejtsük el, hogy a GTA Vice city-ben már ki lehet lyukasztani a járművek kerekeit, így ez komoly akadályt jelent.
GTA 4. szint - 4 csillag
A negyedik fokozatnál már a kommandósokat vetik be ellened. Ezek erős Enforcer rabszállítókkal erednek a nyomodba, és ha egy egyszerű hétköznapi járművel menekülsz simán leszorítanak az útról. Ök már jó gépfegyverekkel próbálnak meg jobb belátásra téríteni. Ekkor már a helikopterekből is tüzelnek rád.
GTA 5. szint - 5 csillag
Az ötödik csillag megszerzése után eltűnnek az egyszerű, zöld-fehér utcai járőrkocsik és a SWAT osztagok erős négykerekűi, Csak a helikopter marad a fejed fölött. Ez persze nem jó jel. Hamarosan megérkeznek a fürge és erős FBI Rancher-ekkel az FBI ügynökök, mindegyiknél egy-egy MP5, a gépfegyver kategória legjobbja.
GTA 6. szint - 6 csillag
Az utolsó szinten már a katonaság próbál meg beólmozni. Bivalyerős Barracks QL járgányokkal és ami még fontosabb, tankokkal indulnak ellened. Az előbbi hátulján majd’ egy tucat katona próbál meg lekapcsolni egy-egy M4-el.

A körözés lerázása

GTA GTA

Természetesen le lehet rázni a körözésed, ráadásul többféle módon is. Az első két szint még nem olyan súlyos, ha jól elrejtőzöl egy idő után a rendőrök elismerik, hogy kicsúsztál a kezeik közül, és nem pazarolnak rád több percet. Itt még beválhat az a módszer is, hogy átöltözöl egy másik ruhába. Ha már eléred a hármas körözési szintet már csak egy lehetőséged van a rendőrség kijátszására, mégpedig az, ha egy szerelőműhelyben átfújatod a verdád, viszont ez is csak az ötödik körözési szintig működik, és ha pár másodperccel azután, hogy kihajtottál a garázsból elkövetel egy újabb bűntettet, akkor lőttek az álcának, nem úgy, mint a GTA3-ban. A hatos körözési fokozatot már csak egy módon lehet lerázni, mégpedig ha felszerzel körözés-csillapító csillagokat. Ennek a felvehető tárgynak ugyanis az a feladata, hogy egy szintet levesz a körözésedből. Továbbá cseles módszer az is, ha elmented a játékállásod, és újra betöltöd azt. A fejlesztők szerencsére azt már túl soknak érezték, hogy mindjárt a zsarukkal kelljen bíbelődnöd, amikor elindítod a játékot.

Ha elkapnak...

GTA GTA

Ha a járműved ablakán, vagy annak nyitott ajtaján keresztül közvetlen közelből rád fogják a fegyvert, vagy ha a földre szorítanak gyakorlatilag elkaptak. Ilyenkor a legközelebbi rendőrkapitányságra szállítanak – ebből összesen négy van Vice city-ben –, elkobozzák a fegyvereid, és elvesznek 100$-t óvadék gyanánt. Ez elég kínos, főleg ha küldetés közben történik ez, ilyenkor ugyanis elrontod azt, és újra kell kezdened.

Módosítva: 2019. 05. 31. 11:53 ▪ Szerző: Visali
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek