Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Telefonos küldetések

A fejlesztők nem búcsúztak el a klasszikus – felülnézetes – GTA epizódok játékmenetével, Akik még ma is hobbiból vagy még akkoriban játszottak ezekkel az örökzöld retrós játékokkal, azok bizonyára tudják, hogy a fő küldetéseket utcai telefonokon keresztül kapta főhősünk.

Mellékküldetésként a GTA3-ban is szerepeltek ilyen teljesítendő feladatok a listán. Ott leginkább a GTA2 szisztémájához hasonlított a dolog, mivel a helyi bandáknak kellett egy-két külső segítség. A GTA Vice city-ben ez inkább a GTA1 és a GTA London rendszerére hajaz, mivel egy feltehetőleg maffiavezér, vagy más gazdag személy adja az eligazítást a kagylón keresztül. Ezúttal 5 ilyen küldetés van, a feladatokat más-más utcai telefonon keresztül kapjuk, és mindig valakit, vagy valakiket kell eltennünk láb alól. Ezért a feladat valódi neve „Bérgyilkos küldetések”, de mégis a legtöbb helyen „Telefonos küldetések” néven szerepelnek ezek a mellékes munkák. Ez valószínűleg annak tudható be, amiért mi is az utóbbi nevet választottuk a cikk címének, vagyis mert így egyértelműen tudja az ember, miről is van szó. Hogy mikor melyik fülkéhez kell mennünk, azt egy kisebbfajta előjáték során tudjuk meg. A megbízó felhív minket a mobilunkon – valószínűleg nem tudja, hogy Leo telefonja már nem Loe-nál van –, és csak annyit mond, hogy menj ide vagy oda. Még annyit érdemes megjegyezni, hogy az egyes megbízásokat csak egy bizonyos küldetés után érhetjük el – ezeket természetesen a küldetések leírása alatt feltüntettük. Persze ezektől függetlenül bármikor, akár a fő küldetéssor teljesítése után is végrehajthatod ezeket a feladatokat.

Road Kill

Bemelegítésként egy elég érdekes feladatot kapunk a Washington Mall hátsó (déli) parkolója melletti utcai telefonok egyikén keresztül. Egy pizzafutárt kell móresre tanítanunk. A csávó természetesen a Pizzaboy nevű, kissé átalakított Faggio-n végzi munkáját, de az ő irányítása alatt nem szabad alábecsülni a kis robogó képességeit. A gyilkosságot egy bizonyos időn belül kell végrehajtanunk, de érdekességképp nem egy visszaszámláló órát kapunk a képernyőre. A küldetést le kell zavarnunk, mielőtt még a srác elad 50 pizzát. A feladat végrehajtásához sokkal inkább egy gyors autót érdemes használni – azzal szépen nekihajtani a robogónak. Egy PCJ-600-al sem rossz a móka, de csak ha már kezes a kicsike, és nem buksz fel vele minden kanyarban. A feladat sikeres teljesítéséért 500$ a jutalom.

GTA GTA GTA

Megjegyzés: A feladat csak a Jury Fury c. küldetés után érhető el.

Waste The Wife

A második feladatot az egyik Vice Point közepén elhelyezett utcai telefonon keresztül kapjuk – nem véletlenül. A közelben van egy ékszerbolt, ahonnan a kagyló letétele után kijön az áldozat. A feleség egy sárga Comet-be száll majd be, ami egy pánikba esett szőke irányítása alatt (itt elnézést kérek a szőke nőktől, tudom övön aluli a poén :S) meglehetősen nagy sebességre tud felgyorsulni. A gyilkosságot balesetnek kell álcáznod, vagyis nem használhatsz fegyvert. Egy szintén gyors és erős kocsival addig kell pofozgatnod a járgányt, amíg az ki nem gyullad. A képernyő jobb oldalán egy kék sáv tudatja majd veled a Comet állapotát. Miután lángra lobban a motor el ne felejts tisztes távolságban maradni az áldozattól, mert te is könnyen a levegőbe repülhetsz. A feladat sikeres teljesítéséért 2000$ a jutalom.

GTA GTA GTA

Megjegyzés: A feladat csak a Mall Shootout c. küldetés után érhető el.

Autocide

A harmadik feladatot ugyanott kapod, ahol az elsőt is, csak egy másik telefonon keresztül. Ezúttal egy komplett csapatot kell lekapcsolnod, akik ki szeretnék rabolni Vice city egyik legnagyobb bankját – 8 percen belül. A küldetéshez három tárgyat is kapsz segítségül – ezeket az utca túloldalán az egyik ház udvarán és az előtt találod. Az egyik a gyors PCJ-600 motor, a másik kettő pedig fegyver – egy mesterlövészpuska (pontosan egy Sniper Rifle), amit mindenképp fel kell venned és egy gépfegyver (pontosan egy Uzi). Mindet érdemes felhasználni, és én személy szerint ajánlok egy kézigránátot is beszerezni a Vice Point-i fegyverboltból, vagy akik PC-n tolják a játékot a Washingotn Beach-i rendőrkapitányságon is találnak. Az első áldozat a Washington Mall nyugati oldalán levő reklámtáblán van. A távcsöves puskát máris használnod kell. Ha a munkásnak álcázott bandataggal végeztél egy kicsit nehezebb tészta jön. Washington Beach-en, nem messze a börtöntől egy pénzszállító parkol. Ha észrevesz, akkor azonnal útnak ered, és mehetsz utána pofozgatni ezt a járgányt is, amit csak valamilyen gyors és strapabíró géppel tudsz megállítani. Itt érdemes bevetni a kézigránátot, de lehet, hogy egy nem lesz elég, és mégis üldöznöd kell majd, de így lényegesen kevesebb ideig. Akik nem szeretik vesztegetni az idejüket akár egy motorról robbanásig lőheti a Securicar-t, ez szintén egy cseles megoldás. A harmadik és a negyedik áldozat egy helyen társalog, Vice Point egyik déli épülete előtt. Az egyik a Bobcat-ben ül, a másik a járdán áll. Itt több megoldás van. A legkézenfekvőbb ide is egy gránátot dobni, de az üldözős jelenetek kedvelői a távcsövessel leszedhetik a járdán állót, a másikat pedig egy két koccanással bírhatják jobb belátásra. Az ötödik állomásod a keleti sziget nyugati oldalán levő kisebb sziget, pontosan a nagy épületegyüttes déli oldala. Onnan a mesterlövészfegyverrel leszedheted a turistát játszó tagot. Az utolsó „bankrablójelölt” egy PCJ-600-al száguldozik a városban. Az első feladatnál alkalmazott módszerrel próbáld meg lekapcsolni. A feladat sikeres teljesítéséért 4000$ a jutalom.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA

Check Out At The Check In

A negyedik feladatot a reptéri telefonok egyikén keresztül kapod. Ismételten pazar feladattal rukkoltak elő a fejlesztők. Az áldozat a küldetés elején még nem egyértelmű, csupán időközben tudod meg ki az, de először is ismerkedjünk meg az alapszabályokkal. Miután letetted a kagylót fel kell venned az épületbe csempészett vadászpuskát (Sniper Rifle) – ez a virág mögött lesz, nem messze tőled. Ezután az emeleten elindul egy nő, felette egy rózsaszín nyíllal jelezve, hogy őt kell figyelned. Érdemes egy kicsit előrébb menni, de csak óvatosan, mert nem szabad a célpont látóhatárába esned – ezt ellenőrizheted egy kék sávon a képernyő jobb oldalán. A nőhöz visszatérve: őt le ne lődd, mert ő a cinkostársad!. Miután lejutott a mozgólépcsőn egy kék öltönyös pasastól megkérdezi, hogy mennyi az idő. Ez az öltönyös fazon és testőre lesznek az áldozataid. Ha elment az asszony szedd le őket a puskával, majd szerezd fel az elejtett táskát. Ezután azt el kell vinned a Downtown-i fegyverboltba, ami persze nem könnyű. Útközben pár maffiatag fekete Admiral-al a nyomodba szegődik, de van egy biztonságos útvonal is. Erre két módon is rákanyarodhatsz. Aki képes higgadtan vezetni ezek után, az még az Export-Import épület (sárga ház a repétrtől keletre) északi oldalán a kis résen térjen át a sziget nyugati oldalán futó füves-homokos útvonalra, aki pedig képes gyorsan hajtani a reptér keleti végében van két nagy ugrasztó – ezeken próbáljon meg átugrasztani a fent említett útvonalra, majd szépen induljon el északnak. Cseles megoldás, ha egy helikopterrel érkezel a helyszínre, és azzal repülsz majd el a végállomáshoz. A feladat sikeres teljesítéséért 8000$ a jutalom.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA

Loose Ends

Az utolsó feladatot a Cherry Popper fagyiüzem hátsó kapuja melletti telefonon keresztül kapod, vagyis ismét mindjárt a helyszínen. Az eligazítás után kinyílik a kapu, és ott bemenve mindjárt egy hadsereggel találod szemben magad. A célod feljutni a tetőre, vagyis átverekedned magad a gerillákon. Szerencsére van pár könnyítés a helyszínen: golyóállómellény, életerő ikon, fegyverek és robbanós hordók. Segítségként ezek és az öltönyös fickók helyzetét alant feltüntettük egy térképrészleten. Ha sikerült felérned az üzlet helyszínére szerezd fel a bőröndöt, majd vidd el a térképen jelölt reptéri helikopter-leszállóhelyre. Ide két módon is eljuthatsz: visszamész a kapuhoz, és egy gyors járgánnyal elhajtasz, vagy az egyszerűbb megoldást választod, hogy a tetőn levő Maverick-be szállva elrepülsz a végállomásra – nyilván a fejlesztők így tervezték a feladatot. A feladat sikeres teljesítéséért 16 000$ a jutalom.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
GTA

Megjegyzés: A feladat csak a G-Spotlight c. küldetés után érhető el.

Módosítva: 2019. 05. 31. 12:03 ▪ Szerző: VISALI
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek