Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Vice City - Mentős küldetések

A GTA3-ban megkedvelt alkalmi munkák, melyeket egy-egy speciális járműbe ülve érhettünk el viszontláthatjuk  GTA Vice City-ben is, ráadásul a fejlesztők egy új ilyen tevékenységgel gazdagították a listát, így ezúttal a pizzafutárok „kemény“ életébe is betekinthetünk a nóvumnak számító motorok jelenlétének köszönhetően.

Hogy miért is jelentősek ezek? Nyilván azon maximalistáknak, akik szeretnék 100%-osan végigjászottnak tekinteni a játékot kötelező teljesíteniük egy bizonyos szintet ezen mellékküldetésekben, de azoknak is érdemes egyet-kettőt kipróbálni, akik csupán az eseménydús, látványos történeten szeretnének végigfutni, mivel hasznos jutalmakkal járnak, melyek sokban megkönnyíthetik egy-egy húzósabb küldetés teljesítését.

Mind az öt alkalmi munkáról összedobtunk egy-egy általános leírást, melyek tartalmazzák a legfontosabb információkat azokról, illetve útmutatóként szolgálnak, ha esetleg nem jöttél volna rá ezek teljesítésének módjára.

Mentős küldetések

Hogy mégse legyen annyira egyhangú a játék lényege nem csak elagyabugyálhatjuk, de akár meg is menthetjük a járókelőket, ráadásul mentősként megtanulhatsz vigyázni a kocsijaidra, sok pénzt kereshetsz, és türelmességre is nevel a feladat. Persze ebből felsorolásból mindjárt az is világossá válik, hogy ez a munka felettébb idegesítő tud lenni.

GTA GTA

A küldetéshez csak egyfajta járművet használhatsz, értelemszerűen az Ambulance-t. A Little Havanna-i kórházat kivéve az összes egészségügyi kirendeltség parkolójában pihen egy-két példány, ahonnan simán eltulajdoníthatod rémálmaid autóját, de az eszméletüket vesztett járókelőért mindig kiküldenek egyet. Hogy miért is neveztem rémálmaid autójának a mentőkocsit? Bármennyire is gyors járgány könnyen felborul, sérülékeny, a Pay’n’Spray szerelőműhelyek nem vállalják a javítását, és hogy a feladat teljesítése közben nem szállhatsz ki belőle már csak hab a tortán. Nagyon fontos, hogy ügyeljünk az autó épségére, és minél biztonságosabb útvonalon közelítsük meg vele a sebesülteket, illetve a kórházat. A járműbe pattanva itt is az R3 (PlayStation 2 esetén), X (Xbox esetén) vagy a Caps Lock (PC esetén) gomb lenyomásával aktiválhatjuk a speciális küldetést.

GTA GTA

Hogy hogyan is zajlik a küldetés? A GTA3-ban megismert módon a radaron megjelenik egy jelzés – ezúttal sárga -, mely a felvevendő utashoz vezető irányt mutatja meg. A GTA sorozatban először alkalmazott módszer, vagyis hogy a szünet menüben megtekinthetjük a város teljes térképét most kimondottan jól jön, mert pontosan megtudhatod a póruljárt járókelők tartózkodási helyeit, ill. megtervezheted a hozzájuk vezető útvonalakat. Természetesen itt is annyi sebesültet kell a kórházba szállítani, ahanyadik szintet próbálod teljesíteni, így mivel az Ambulance kapacitása három sebesültet takar előbb utóbb többször kell majd fordulnod. Minden szint teljesítése után kapsz némi plusz időt, illetve a sebesültek felvételekor még néhány további másodpercet, mely valamikor nagyon kevés, valamikor pedig több, mint 1 perc. Mihelyt felvettél egy beteget azt azonnal elszállíthatod, a kórházat rózsaszín négyzet – vagy háromszög – jelzi a térképen. Arra mindig ügyelj, hogy el ne üsd a pácienst, mert az egyben a küldetés végét is jelenti! Továbbá ne feledkezz meg az mentőautó szirénáját hallva kitérnek előled a civil járművek, így érdemes egyfojtában bekapcsolva hagyni.

GTA GTA

A feladat teljesítéséhez 12 szintet kell teljesíteni. Ne felejtsd el, hogy időközben nem szállhatsz ki a járműből, mert azonnal véget ér a feladat, és mindent elölről kell majd kezdened. A melóra legalkalmasabb helyszínként általában az Ocean Beach-i kórház hatáskörét jelölik meg, de szerény véleményem szerint a nyugati sziget déli része – Little Havanna és Vice Port – alkalmasabb, mivel kisebb a forgalom, egyszerűbb az úthálózat és bátrabban lehet taposni a gázt. Itt viszont egy kisebb előjátékkal kell kezdened, konkrétan egy járókelő földreterítésével, így előcsalogathatsz egy mentőautót, de az is megteszi, ha egyszerűen máshonnan átszállítod a helyszínre.

GTA GTA


A jó munka itt is meghozza gyümölcsét. Minden leszállított betegért 50$-t kapsz és a 12. szint teljesítése után egy nagyon hasznos jutalmat kapsz – Tommy sosem fárad majd el futás közben. A 12. szint elvégzése a 100%-os végigjátszás feltétele is.

GTA GTA

Módosítva: 2019. 05. 31. 12:05 ▪ Szerző: VISALI
Vice City
Vice City
Járművek
Játékmenet
Boltok
Búvóhelyek
Végigjátszás
Mellékküldetések
Alkalmi munkák
Versenyek
Csalások
Érdekességek
Multimédia
Teaser oldalak
Linkek