Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVVice City - Helikopter versenyek

Módosítva: 2011. 02. 05. 08:18  |  Szerző: VISALI

A különböző járművekkel való versenyzés kétségkívül a Grand Theft Auto játékokban is jó móka. A GTA3-ban csupán négy Off-Road pontversenyt kellett teljesítenünk, illetve néhány telefonos küldetés során kellett részt vennünk néhány futamon. A GTA Vice city-ben természetesen már jóval több megmérettetésen kell részt vennünk ahhoz, hogy a játékot 100%-osan kijátszottnak tekinthessük.

Ez azonban nem csak a futamok számának megnövekedését jelenti, hanem azok újabb típusainak megjelenését is magában foglalja. Nyilván az új járműtípusok jelenléte is sokat tett abban, hogy minél színesebb legyen a melléktevékenység felhozatala, de talán mindez leginkább a versenyek helyszíneinek – szárazföld, levegő, víz, épületek – tudható be.

Helikopter versenyek

A helikopterek jelenléte kétségkívül sokat dobnak az amúgy sem unalmas játékélményen. Szerencsére nem csak a fő küldetések alkalmával repülhetünk velük, a szabad játékmenetnek hála bármikor csórhatunk egyet, mellyel a magasba emelkedhetünk.

A Rub Out c. küldetés után azonban már négy olyan helikopter is elérhető lesz, melybe beülve egy-egy helikopter verseny indul el. Mind a négy egy Sparrow, vagyis a szitakötőre emlékeztető, nem mellesleg kitűnő tulajdonságokkal rendelkező heli. Ezek a küldetések viszonylag könnyűek, bár a város magasabb épületei, ill. a magasra nőtt pálmafák, és egyéb idegesítő nagy objektumok miatt koncentrálni kell a feladatra.

A versenyek lényege ugyan az, mint az off-road pontversenyeknél, hiszen mint ahogy azt már a bevezetőben is leírtuk valójában ezek is ebbe a kategóriába sorolhatóak. Ez azt jelenti, hogy különböző rózsaszán köröket, ún. ellenőrzőpontokat (továbbiakban EP) kell felszerezni. A radaron az Alapok c. cikkünk alapján rózsaszín négyzet vagy háromszög jelzi az EP helyzetét. Annyi az eltérés, hogy itt meghatározott a sorrend. Könnyítésként az aktuális felszerzendő EP-t egy világosabb és nagyobb jelzés mutatja, és egy kisebb, sötétebb jelzés a sorban következőét jelöli. A feladatot az nehezíti, hogy menet közben nem cserélhetjük le a gépet. A fedélzet elhagyása és annak megsemmisülése a verseny elbukásához vezet. Az első sikeres teljesítés után 100$ a jutalom, de itt is lehet újabb rekordokat felállítani, ami persze nagyobb pénzösszeget jelent.

Ocean Beach Charlie Checkpoint

GTA A PCJ Playground off-road pontverseny utolsó EP-jét ugratva kell felszerezned, s elvileg a motorral a rózsaszín-fehér apartman-ház tetején kell landolnod. Így juthatsz el ahhoz a Sparrow-hoz, melybe beülve a keleti sziget déli részét kell körberepülnöd. Összesen 17 EP vár rád. Ebből sok az utak felett van két magas épület között. Vigyázz, hogy a gép biztonságos távolban legyen a két faltól, nehogy nekiütközz.

 

Vice Point Charlie Checkpoint

GTA A The Chase c. küldetés elején egy egybekötött épület tetején kell szaladnod. Ennek az épületkomplexumnak az udvarában a fák között is lesz egy Sparrow. Ezúttal 17 EP-t kell felszerezni, melyek a keleti sziget északi részén vannak elszórva. A menet az egyébként megvásárolható Links View Apartment tetején végződik. A terep eléggé zsúfolt, de ha ügyesen manőverezel, akkor könnyű dolgod lesz.Downtown Checkpoint Charlie

GTA A downtown-i Sparrow-ot nem nehéz megtalálni. Sőt, már talán rá is találtál, hiszen az egyik rejtett szobrocskához indulva, ill. a G-Spotlight c. küldetésben is útba esik. Sajnos egy játékhiba miatt nincs mindig ott a jármű.29 EP-t kell felszerezned. Downtown elég veszélyes terep egy helikopternek, főleg az EP-k elhelyezkedését tekintve, így talán a négy verseny közül ez a legnehezebb.


Little Haiti Checkpoint Charlie

GTA Az utolsó helikopteres feladatot Little Haiti és Little Havanna felett kell végrehajtanod. A Sparrow északon, az egyik nagyobb épület tetején van, amelyhez az első versenyhez hasonlóan egy ugrasztó segítségével tudsz „beröppenni”. Innen indul a 21 EP felszerzése. A haitik ellenséges viselkedése nem jelent majd akadályt a fellegekben, csak néha kerülsz majd közel az utcához.

 

 

 

Kapcsolódó térkép

Versenyek térkép
Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Vice City
Ki van itt?
Jelenleg 19 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak