Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVVice City - Off-Road

Módosítva: 2012. 07. 09. 12:03  |  Szerző: VISALI

A különböző járművekkel való versenyzés kétségkívül a Grand Theft Auto játékokban is jó móka. A GTA3-ban csupán négy Off-Road pontversenyt kellett teljesítenünk, illetve néhány telefonos küldetés során kellett részt vennünk néhány futamon. A GTA Vice City-ben természetesen már jóval több megmérettetésen kell részt vennünk ahhoz, hogy a játékot 100%-osan kijátszottnak tekinthessük.

Ez azonban nem csak a futamok számának megnövekedését jelenti, hanem azok újabb típusainak megjelenését is magában foglalja. Nyilván az új járműtípusok jelenléte is sokat tett abban, hogy minél színesebb legyen a melléktevékenység felhozatala, de talán mindez leginkább a versenyek helyszíneinek – szárazföld, levegő, víz, épületek – tudható be.

Off-Road pontversenyek

Az Off-Road pontversenyek valójában tizenegy futamot takarnak, de ebből a négy helikopter versenyt és a három stadion futamot elkülönítettük – ezekről a szekció „Helikopteres” és „Stadion versenyek” c. cikkeiben olvashatjátok a legfontosabb, az aránylag fontos, ill. a nem kifejezetten fontos információkat.

Hogy mit is foglal magában az Off-Road kifejezés? Ha alapszinten ismered az angol nyelvet nem nehéz lefordítani a két szóból összerakott név jelentését, vagyis hogy az „úton kívül”. Értelemszerűen ez azt jelenti, hogy az ezen futamokhoz kijelölt pálya bárhol lehet - és tényleg bárhol ;) –, csak a leaszfaltozott utakon nem. Az okosabbak már kitalálhatták, hogy ez nehezítésként szolgál, mivel nem egyszerű a füves utakon, az autókkal tömött parkolóházakban ill. a házak tetején közlekedni.

A GTA Vice City-ben két autós, és két off-road motoros verseny érhető el, ezek fele-fele arányban – helyszínileg és járműtípusilag egyaránt – vannak elosztva a két nagyobb szigeten. Mindegyikhez meg van határozva a szükséges közlekedési eszköz, amelyekbe beülve automatikusan elindul a mellékküldetés. A feladat időben felszerezni a kéken villogó ellenőrzőpontokat (a továbbiak csak EP). Ezek természetesen a helyszínen várnak rád. Ezen cikkünk tudatja veled a versenyek fellelési helyét, tartalmazza a felszerzendő EP-k elhelyezkedését, és néhány hasznos tanáccsal szolgál. A fontosabb jellemzők a szövegben félkövér betűkkel vannak kiemelve.

PCJ Playground

GTA

Mindjárt a játék elejétől elérhető egy motoros verseny, melyet a játék leggyorsabb mocijával, vagyis egy PCJ-600-al kell teljesíteni. A futam Vice Pont negyed déli határánál kezdődik, és a pálya a keleti sziget déli részéig tart. Eleinte a part menti hotelek mögött levő sikátoron át vezet az út, később pedig tetőkön is le kell tesztelned a motort. Nehezítésképp több ugrasztó is be van iktatva, tehát többnyire gyorsan kell majd hajtanod, de a sikerhez lassítani is kell néha, hogy ne egyenesen vedd be a kanyart, ill. hogy egy forgalmas utcán való áthajtásnál ne taknyolj el egy arra kószáló autóban.

A feladatra 2 perced van (120 másodperc), amit nagyon be kell osztanod, tehát sok szerencse is kell majd annak teljesítéséhez. Összesen 24 EP-t kell felszerezni. Ha leesel a motorról nem vár a visszaszámláló, amíg újra nyeregbe pattansz.  A jutalom a Vice city-i valutához viszonyítva szép kis összeg – nem kevesebb, mint 1000$, de a feladat nehézségéhez viszonyítva picit alacsony.

Cone Crazy

GTA

Ez is már a játék elejétől elérhető, de itt egy autóval – a jólismert régi, lomha Stallion-nal kell versenyezned. A mellékküldetés tartalmában megegyezik a GTA3-ban teljesíthető hasonló pontgyűjtő versennyel. Csupán annyi a különbség, hogy nem az utcán kell levadásznod a járgányt, hanem már várni fog rád a helyszínen, vagyis az Ocean Beach-i parkolóház legfelső szintjének déli egyik déli parkolóhelyén. A mindössze 5 EP-t itt kell felszerezned. A „mindössze” szót viszont hazugságnak fogod titulálni, mihelyt szembesülsz a feladattal.

Az EP-ket piros-fehér vonalas elhatároló kúpok veszik körül, amelyeket nem érinthetsz. Ezek kikerülése, ill. el nem ütése időigényes, nyugodt és megfontolt vezetést igényel. Ha felidegesít a küldetés teljesítésének folyamatos sikertelensége, ne próbáld azonnal újra, előbb higgadj le. Minden EP felszerzésére 11 másodpercet kapsz, ami szükséges és elégséges. A jutalom mindössze 200$, de az feladat abszolválásához feltétlenül szükséges óvatosság hozzájárul a vezetési képességed fejlesztéséhez, tehát többet is nyersz, nem csak a játék által kiírt pénzösszeget, tehát érdemes még a játék első küldetései között beiktatnod a Cone Crazy teljesítését. Az ügyesebbek egyébként visszatérhetnek rekordot dönteni. Ha több másodperc marad fenn az utolsó EP felszerzésénél, mint az előző nekifutás során, dupla akkora pénzösszeget kapsz, így a fent említett 200$-t még egy kicsit megfejelheted.

Test Track

GTA

A nyugati sziget terepversenyekkel is „kecsegtet” számodra. A szabályok szerint ezeket csak a Phnom Penh ’86 c. küldetés után próbálhatod meg teljesíteni, de gyakorlatilag, ha még a hidak megnyitása előtt sikerül átjutnod a túlpartra (lásd: Tippek/Trükkök c. cikk) már elérhető.  Északon a part mentén haladva Downtown-ban az épületek mögött – de a G-Spotlight c. küldetésnél biztos észreveszed – megleled a pályát. A helyszín és a verseny megegyezik a másikkal (csak a járművek különböznek), tehát elvileg két jármű vár majd téged.

Azért csak elvileg, mert egy programhiba miatt előfordul, hogy csak az egyik van ott, vagy épp egyik sem. A Test Track c. mellékküldetés a Landstalker járműbe ülve indul el. Bár a terepjáró már valamivel jobb paraméterekkel rendelkezik, mint a GTA3-ban ezúttal is borulékony, ez a terep talán mégsem az, amin járnia kellene. Ha felborul természetesen kigyullad, és a feladatot pedig elbuktad. Persze valami jó is van a versenyben – nem időre kell teljesíteni. A számláló nem visszafelé számol, hanem előre, vagyis az összesen 38 felszerzendő EP megérintéséhez felhasznált időt tárolja a játék. Értelemszerűen itt is visszatérhetsz rekordot dönteni, így az első és legfontosabb teljesítésért 100$ a jutalom, és később ez minden egyes rekorddöntésnél 100$-al nő. Érdekesség, hogy a második próbálkozásnál piros hordók jelennek meg a pálya egy szakaszán, ill. a negyedik próbálkozásnál pedig egy fekete színű Rancher és benne egy biztonsági őr üldöz majd a küldetés alatt.

Trial By Dirt

GTA

Mint ahogy azt már fentebb leírtam, a pálya Downtown északi részén, a part mellett található, és ha jó kisfiú vagy a Phnom Penh ’86 c. küldetés után próbálhatod meg teljesíteni. A motor egy Sanchez, amely persze crossmotor lévén alkalmas a mellékküldetés teljesítéséhez. Ha leesel róla 15 másodperced van visszaülni rá. A számláló itt is a feladat teljesítésre áldozott időt számolja, és itt is 38 EP-t kell felszerezned.

A jutalom is megegyezik – a pénzösszeg 100$, és a rekorddöntés itt is lehetséges. A második szinten ezúttal is megjelennek a veszélyes piros hordók, és a negyedik szinten három haiti vesz üldözőbe három fekete Sanchez-zel, kezükben egy-egy katanával az „egyenlő esélyek érdekében”. Egyébként talán ez a legkönnyebb verseny a játékban.

Kapcsolódó térkép

Versenyek térkép
Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Vice City
Ki van itt?
Jelenleg 8 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak