Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVVice City - Taxis küldetések

Módosítva: 2012. 07. 09. 12:12  |  Szerző: VISALI

A GTA3-ban megkedvelt alkalmi munkák, melyeket egy-egy speciális járműbe ülve érhettünk el viszontláthatjuk  GTA Vice city-ben is, ráadásul a fejlesztők egy új ilyen tevékenységgel gazdagították a listát, így ezúttal a pizza futárok „kemény“ életébe is betekinthetünk, a nóvumnak számító motorok jelenlétének köszönhetően.

Hogy miért is jelentősek ezek? Nyilván azon maximalistáknak, akik szeretnék 100%-osan végigjátszottnak tekinteni a játékot kötelező teljesíteniük egy bizonyos szintet ezen mellékküldetésekben, de azoknak is érdemes egyet-kettőt kipróbálni, akik csupán az eseménydús, látványos történeten szeretnének végigfutni, mivel hasznos jutalmakkal járnak, melyek sokban megkönnyíthetik egy-egy húzósabb küldetés teljesítését.

Mind az öt alkalmi munkáról összedobtunk egy-egy általános leírást, melyek tartalmazzák a legfontosabb információkat azokról, illetve útmutatóként szolgálnak, ha esetleg nem jöttél volna rá ezek teljesítésének módjára.

Taxis küldetések

Egy nagyvárosból kihagyhatatlanok a sárga színű taxik, melyekbe beszállva kipróbálhatjuk az életet Vice city-ben, egy taxisofőr szempontjából is. Ez a melléktevékenység kitűnő segítséget nyújt ahhoz, hogy minél hamarabb megismerd a várost, melynek haszna egyes üldözéseknél azonnal megmutatkozik.

GTA GTA GTA

A küldetés teljesítéséhez három féle járművet használhatsz. A jó öreg Cabbie kimondottan beillik a régi idők hangulatába, bár az alapfelszereltség nem takar magában autórádiót, így 100 utas leszállítása végtelennek tűnő, felettébb unalmas feladatnak bizonyulhat, ráadásul nem a tökéletes kezelhetőségéről híres a Cabbie. A Zebra Cab az előbb említett jármű kicsit felfejlesztett, zebramintás festéssel, rádióval ellátott, kezesebb változata, de ez csak a Cabmageddon c. küldetés után válik elérhetővé (lásd: Kaufman Taxi társaság). A harmadik a 80-as évek kocka taxija, ami gyors, kezelhető, és még a színes zenei felhozatalt is élvezhetjük a feladat teljesítése közben. Ha ezek valamelyikébe beszállunk, akkor az R3 (PlayStation 2 esetén), X (Xbox esetén) vagy a Caps Lock (PC esetén) gomb lenyomásával aktiválhatjuk a speciális küldetést, ahogy azt a GTA3-ban megszoktuk.

GTA GTA GTA

A feladat egyszerű. A közelben az egyik járókelő felett a már megszokott módon megjelenik a rózsaszín nyíl – a radaron rózsaszín négyzet -, ami az utasodat jelzi. Állj meg a közelében, és várd meg, amíg beszáll. Ekkor azonnal feltűnik egy rózsaszín szöveg a képernyő alsó részén, melyben fehér betűkkel van kiemelve a célállomás neve. A radaron is megjelenik annak iránya egy sárga négyzet, ill. háromszög formájában. Jobb oldalt egy kék visszaszámláló jelenik meg, mely azt jelzi, mennyi időd van még a fuvarra. Ez kicsit több, mint amennyire szükséged van – persze ha jól vezetsz -, de szükséged is lesz majd arra a néhány plusz másodpercre, hogy miért, arra pár sorral lejjebb térek ki. Ha megérkeztél a rózsaszínű sugárba az utas kiszáll, és kisebb-nagyobb pénzösszeget kapsz jutalom gyanánt.

GTA GTA GTA

Persze akad néhány dolog, ami nehezíti a feladat teljesítését, melyek közül talán a legidegesítőbb az ellenséges utcai bandák jelenléte, akik megpróbálnak szitává lőni, bár a GTA Vice city-re ez annyira nem jellemző. Sokkal inkább a rövid életű járművek jelentik a gondot, melyek könnyen felborulhatnak, és ilyenkor pár másodperc múlva fel is robbannak, de ha már erősen füstölni kezd a motor, az utasok inkább más taxi után néznek, ami ellen semmit nem tehetsz, mivel a játék automatikusan megállítja a verdád. Az utóbbi eset persze nem mindig vészes, mivel bár időközben nem szállhatsz ki a kocsiból, a plusz másodperceket értelmesen kihasználhatod, a Pay’n’Spray garázsokban pillanatok alatt újjá varázsolják azt, és mehet tovább a móka. A város úthálózata itt nem jelent gondot, mivel nagyon egyszerű, a forgalom se nagy, így gyorsan lehet közlekedni.

GTA GTA

A jó munka persze meghozza gyümölcsét. A fuvaronként járó összegek mellett minden ötödik zsinórban leszállított utas után bónusz jár, ami a teljesített fuvarok számának százsorosa (tehát 5 után 500$, 10 után 1000$, és így tovább) és ha már 100 utast leszállítottál – nem kötelező egyhuzamban - a dudát aktiváló gomb lenyomásával ugratni fog a taxi, ami kimondottan jól jön például a rendőrök új, közkedvelt eszköze - a szöges ágy kicselezésére. A száz fuvar lebonyolítása 100%-os végigjátszás feltétele is.

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Vice City
Ki van itt?
Jelenleg 14 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak