Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVVice City - Mentős küldetések

Módosítva: 2012. 07. 09. 12:09  |  Szerző: VISALI

A GTA3-ban megkedvelt alkalmi munkák, melyeket egy-egy speciális járműbe ülve érhettünk el viszontláthatjuk  GTA Vice City-ben is, ráadásul a fejlesztők egy új ilyen tevékenységgel gazdagították a listát, így ezúttal a pizzafutárok „kemény“ életébe is betekinthetünk a nóvumnak számító motorok jelenlétének köszönhetően.

Hogy miért is jelentősek ezek? Nyilván azon maximalistáknak, akik szeretnék 100%-osan végigjászottnak tekinteni a játékot kötelező teljesíteniük egy bizonyos szintet ezen mellékküldetésekben, de azoknak is érdemes egyet-kettőt kipróbálni, akik csupán az eseménydús, látványos történeten szeretnének végigfutni, mivel hasznos jutalmakkal járnak, melyek sokban megkönnyíthetik egy-egy húzósabb küldetés teljesítését.

Mind az öt alkalmi munkáról összedobtunk egy-egy általános leírást, melyek tartalmazzák a legfontosabb információkat azokról, illetve útmutatóként szolgálnak, ha esetleg nem jöttél volna rá ezek teljesítésének módjára.

Mentős küldetések

Hogy mégse legyen annyira egyhangú a játék lényege nem csak elagyabugyálhatjuk, de akár meg is menthetjük a járókelőket, ráadásul mentősként megtanulhatsz vigyázni a kocsijaidra, sok pénzt kereshetsz, és türelmességre is nevel a feladat. Persze ebből felsorolásból mindjárt az is világossá válik, hogy ez a munka felettébb idegesítő tud lenni.

GTA GTA

A küldetéshez csak egyfajta járművet használhatsz, értelemszerűen az Ambulance-t. A Little Havanna-i kórházat kivéve az összes egészségügyi kirendeltség parkolójában pihen egy-két példány, ahonnan simán eltulajdoníthatod rémálmaid autóját, de az eszméletüket vesztett járókelőért mindig kiküldenek egyet. Hogy miért is neveztem rémálmaid autójának a mentőkocsit? Bármennyire is gyors járgány könnyen felborul, sérülékeny, a Pay’n’Spray szerelőműhelyek nem vállalják a javítását, és hogy a feladat teljesítése közben nem szállhatsz ki belőle már csak hab a tortán. Nagyon fontos, hogy ügyeljünk az autó épségére, és minél biztonságosabb útvonalon közelítsük meg vele a sebesülteket, illetve a kórházat. A járműbe pattanva itt is az R3 (PlayStation 2 esetén), X (Xbox esetén) vagy a Caps Lock (PC esetén) gomb lenyomásával aktiválhatjuk a speciális küldetést.

GTA GTA

Hogy hogyan is zajlik a küldetés? A GTA3-ban megismert módon a radaron megjelenik egy jelzés – ezúttal sárga -, mely a felvevendő utashoz vezető irányt mutatja meg. A GTA sorozatban először alkalmazott módszer, vagyis hogy a szünet menüben megtekinthetjük a város teljes térképét most kimondottan jól jön, mert pontosan megtudhatod a póruljárt járókelők tartózkodási helyeit, ill. megtervezheted a hozzájuk vezető útvonalakat. Természetesen itt is annyi sebesültet kell a kórházba szállítani, ahanyadik szintet próbálod teljesíteni, így mivel az Ambulance kapacitása három sebesültet takar előbb utóbb többször kell majd fordulnod. Minden szint teljesítése után kapsz némi plusz időt, illetve a sebesültek felvételekor még néhány további másodpercet, mely valamikor nagyon kevés, valamikor pedig több, mint 1 perc. Mihelyt felvettél egy beteget azt azonnal elszállíthatod, a kórházat rózsaszín négyzet – vagy háromszög – jelzi a térképen. Arra mindig ügyelj, hogy el ne üsd a pácienst, mert az egyben a küldetés végét is jelenti! Továbbá ne feledkezz meg az mentőautó szirénáját hallva kitérnek előled a civil járművek, így érdemes egyfojtában bekapcsolva hagyni.

GTA GTA

A feladat teljesítéséhez 12 szintet kell teljesíteni. Ne felejtsd el, hogy időközben nem szállhatsz ki a járműből, mert azonnal véget ér a feladat, és mindent elölről kell majd kezdened. A melóra legalkalmasabb helyszínként általában az Ocean Beach-i kórház hatáskörét jelölik meg, de szerény véleményem szerint a nyugati sziget déli része – Little Havanna és Vice Port – alkalmasabb, mivel kisebb a forgalom, egyszerűbb az úthálózat és bátrabban lehet taposni a gázt. Itt viszont egy kisebb előjátékkal kell kezdened, konkrétan egy járókelő földreterítésével, így előcsalogathatsz egy mentőautót, de az is megteszi, ha egyszerűen máshonnan átszállítod a helyszínre.

GTA GTA


A jó munka itt is meghozza gyümölcsét. Minden leszállított betegért 50$-t kapsz és a 12. szint teljesítése után egy nagyon hasznos jutalmat kapsz – Tommy sosem fárad majd el futás közben. A 12. szint elvégzése a 100%-os végigjátszás feltétele is.

GTA GTA

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Vice City
Ki van itt?
Jelenleg 14 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak