Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV



Vice City - Tűzoltós küldetések

Módosítva: 2012. 07. 09. 11:54  |  Szerző: VISALI

A GTA3-ban megkedvelt alkalmi munkák, melyeket egy-egy speciális járműbe ülve érhettünk el viszontláthatjuk  GTA Vice City-ben is, ráadásul a fejlesztők egy új ilyen tevékenységgel gazdagították a listát, így ezúttal a pizza futárok „kemény“ életébe is betekinthetünk a nóvumnak számító motorok jelenlétének köszönhetően.

Hogy miért is jelentősek ezek? Nyilván azon maximalistáknak, akik szeretnék 100%-osan végigjátszottnak tekinteni a játékot kötelező teljesíteniük egy bizonyos szintet ezen mellékküldetésekben, de azoknak is érdemes egyet-kettőt kipróbálni, akik csupán az eseménydús, látványos történeten szeretnének végigfutni, mivel hasznos jutalmakkal járnak, melyek sokban megkönnyíthetik egy-egy húzósabb küldetés teljesítését.

Mind az öt alkalmi munkáról összedobtunk egy-egy általános leírást, melyek tartalmazzák a legfontosabb információkat azokról, illetve útmutatóként szolgálnak, ha esetleg nem jöttél volna rá ezek teljesítésének módjára.

Tűzoltós küldetések

Nem vállalhatod az összes fajta alkalmi munkát mindjárt a játék legelején, legalábbis elvileg nem. A tűzoltóság épülete, mely előtt egy tűzoltóautó parkol, a nyugati szigeten van, vagyis csak a történet előrehaladtával kezdheted meg a tüzek oltását, mikor már átjutottál a másik nagyszigetre, legalábbis elvileg...

GTA GTA GTA

Persze van néhány csel, mellyel már a keleti szigeten is elő lehet csalogatni egyet a tűzoltáshoz szükséges Firetruck-ból. A legkézenfekvőbb módszer erre, ha tüzet raksz. Ehhez lángszóróra, vagy Molotov koktélra van szükséged. Az első variációt kilőhetjük, mivel lángszóróval csak a nyugati oldalon találkozhatsz, de a világító torony környékén, nem messze az úttesttől a sötét homokos sétányon egy őrjöngés (Ramapge) feladatot lehet teljesíteni, mely során a harceszközként molotov koktélokat kapsz, amikkel könnyedén lángra lobbanthatod a környéket.

A tűzoltókocsi persze pillanatok alatt a helyszínre ér, ahol könnyedén eltulajdoníthatod. Továbbá Avery Corrigton Demolitionman c. küldetése elég tüzes, annak végén úgyszintén felbukkan egy Firetruck. Ha az imént felsorolt variációk nem tetszenek, de mégis szeretnéd még a játék elején teljesíteni a tűzoltó feladatokat muszáj átjutnod a nyugati oldalra, melyre van egy módszer, amelyhez nem kell csalást alkalmaznod! Ezt a Tippek, Trükkök c. cikkünkben olvashatod. A tűzoltó küldetések elindításához beszállás után nyomd meg az R3 (PlayStation 2 esetén), X (Xbox esetén) vagy a Caps Lock (PC esetén) gombot.

GTA GTA GTA

A GTA3-ban megismert menet érvényes itt is. A feladat időre megy, melyhez minden szint teljesítése után kapsz néhány plusz percet. A vízágyút úgy mozgathatod, mint a tank ágyúját, és a tüzelés gomb lenyomva tartásával lövell ki a vízsugár. Úgy kell megközelítened az égő objektumot, hogy az pont a lángokra zúduljon, amit azzal ellenőrizhetsz le, hogy megfigyeled, száll füst a víz és a tűz érintkezésénél. Kezdetben parkoló autók állnak majd lángokban, a második szinttől már embereket is meg kell mentened, a negyedik szinttől pedig mozgó célpontjaid is lesznek. Minél magasabb szintre lépsz, annál több tűzesetet kell megoldanod.

GTA GTA GTA

A feladat teljesítéséhez 12 szintet kell teljesíteni. A mentős küldetésekhez hasonlóan itt sem szállhatsz ki időközben a kocsiból, és a Pay’n‘Spray garázsok sem engednek majd be, bár oda be se férnél. Némi vigaszt nyújt talán a tudat, hogy a Firetruck az egyik legstrapabíróbb járgány a játékban, és bár eleinte lomha egy hosszabb egyenes szakaszon szép sebességre fel tud gyorsulni, és ha szirénát bekapcsolod jobb esetben sima az út, rosszabb esetben hazavágsz egy járőr kocsit – mivel azok nem állnak félre -, aminek a következménye rendőrségi körözés.

GTA GTA

A jó munkáért természetesen jutalom jár. Minden egyes eloltott tűzért 50$-t kapsz és a 12. szint teljesítése után bármikor gyalog is átsétálhatsz a tűzön – a lángok semmilyen hatással nem lesznek rád. A 12. szint elvégzése a 100%-os végigjátszás feltétele is.

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!



Tumblr
Vice City
Ki van itt?
Jelenleg 25 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak