Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVVice City - Pizzafutár küldetések

Módosítva: 2011. 02. 05. 08:15  |  Szerző: VISALI

A GTA3-ban megkedvelt alkalmi munkák, melyeket egy-egy speciális járműbe ülve érhettünk el viszontláthatjuk  GTA Vice city-ben is, ráadásul a fejlesztők egy új ilyen tevékenységgel gazdagították a listát, így ezúttal a pizza futárok „kemény“ életébe is betekinthetünk a nóvumnak számító motorok jelenlétének köszönhetően.

Hogy miért is jelentősek ezek? Nyilván azon maximalistáknak, akik szeretnék 100%-osan végigjátszottnak tekinteni a játékot kötelező teljesíteniük egy bizonyos szintet ezen mellékküldetésekben, de azoknak is érdemes egyet-kettőt kipróbálni, akik csupán az eseménydús, látványos történeten szeretnének végigfutni, mivel hasznos jutalmakkal járnak, melyek sokban megkönnyíthetik egy-egy húzósabb küldetés teljesítését.

Mind az öt alkalmi munkáról összedobtunk egy-egy általános leírást, melyek tartalmazzák a legfontosabb információkat azokról, illetve útmutatóként szolgálnak, ha esetleg nem jöttél volna rá ezek teljesítésének módjára.

Pizzafutár küldetések

A motorok beiktatásával egy új melléktevékenység  is belekerült a GTA Vice city-be. A város lakói nagyon szeretik a pizzát, és akár te is kézbesítheted nekik. A szabályok itt kicsit eltérőek, mint amik másik négy alkalmi munkára vonatkoztak, ezeket a cikkben fokozatosan az aktuális témakör ismertetésénél említjük meg.

GTA GTA

Vice city-ben négy pizzéria található. Az egyik Vice Point közepén, egy másik a North Point Mall-ban, egy harmadik Little Haiti-ban és még egy negyedik Downtown-ban. Ezek mellett általában parkol egy-egy Pizza Boy, mely gyakorlatilag egy átalakított Faggio, tehát általános paraméterei megegyeznek: lassú, hangos és hamar tönkremegy. Erre felpattanva kivételesen azonnal elindul a speciális küldetés, de persze a Sub-Mission gombbal - R3 PlayStation 2 esetén, X Xbox esetén, Caps Lock PC esetén – ki lehet kapcsolni. A robogó dobozában 6 pizza fér el, ennek majd később lesz jelentősége.

GTA GTA

Miután elindult a küldetés a kuncsaftokhoz kell vinned a pizzákat. A mentős küldetésekhez hasonlóan minden szinten annyi, mint annak száma. Hogy hogyan is kézbesíted a pizzákat? Hajts a vevő mellé, nézz arra az oldalra, ahol az áll, és nyomd le a tűz gombot. Gyakorlatilag átdobod neki a pizzát, amit jobb esetben elkap, de ha túl messze állsz, vagy mellé dobod nem ugrik utána. Ilyenkor vagy dobsz neki egy másikat, és ha szükség van rá még visszarobogsz a pizzériához újabb adagokért, vagy leszállsz a motorról, és gyalog odarugdosod neki. Előbb utóbb persze mindenképp lesz olyan szint, ahol már kétszer kell fordulnod az adagokért. Ilyenkor már valójában kötelező megtervezni az útvonalat, mivel ez a mellékküldetés is időre megy. Itt viszont egy kicsit módosulnak a szabályok. Nem kapsz plusz másodperceket, minden szint teljesítésére 5 perced van (ha a pizzéria melletti rózsaszínű körben állsz megáll a számláló). Ha időközben leesel a motorról, vagy leszállsz nem történik nagy baj, bármeddig nélkülözheted a motort, de anélkül nem végezheted a melót, így addig a sárga jelzés az előzőleg használt moci helyét jelöli. Ebből persze mindjárt kiderül, hogy időközben nem cserélheted le a járműved.

GTA GTA

A feladat teljesítéséhez itt csak 10 szintet kell teljesíteni. A legjobb hely a pizza futárkodásra Little Haiti, de még mielőtt magadra haragítanád a helyi utcai bandát, mert azután gyakorlatilag lehetetlen teljesíteni a küldetést. A második legelőnyösebb helyszín Downtown.

 

GTA GTA

Jutalmak persze itt is vannak. Amellett, hogy minden egyes pizza leszállításáért 10$ borravaló jár a 10. szint teljesítése után 5000$ extra jutalom jár, és az életerő maximális értéke 100-ról 150 egységre nő. A 100%-os végigjátszás feltétele, hogy leszállíts legalább 55 pizzát. A statisztika is ehhez igazodik, így a leszállított pizzák számát mutatja, nem pedig a legmagasabb teljesített szint számát, de ha utánaszámolunk ez lényegében a 10 szint abszolválását jelenti.

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Vice City
Ki van itt?
Jelenleg 39 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak