Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVVice City - Körözés

Módosítva: 2018. 04. 04. 00:26  |  Szerző: Visali

A GTA Vice city-ben sem maradnak büntetlenül a törvényszegéseid. Ha egy hatósági személy közelében követsz el bűncselekményt, akkor az bizony rád tapad, és addig nem nyugszik, amíg el nem kap.

Ez a bűntett lehet lopás, rablás, vagy gyilkosság, de természetesen a fő küldetések alkalmával is jó párszor számolnod kell a fakabátokkal. Az egyelőre nem számít figyelemfelkeltőnek, ha például egy rakétavetővel a válladon rohangálsz a város utcáin, de ha már használod is, akkor már egy kis plusz feladattal kell számolnod – a rendőrség lerázásával. Attól függően, hogy mit és milyen mennyiségben követtél el több hatósági szerv is üldözőbe vehet. Ezek a földön, a vízen és levegőben is megpróbálnak majd lekapcsolni. Összesen hat körözési szint van, értelemszerűen ezek más-más szerv ellened való bevetését jelentik nehézségi fokozatokra osztva. A képernyő jobb felső sarkában levő hat darab kék csillag az aktuális szintet hivatott tudatni veled.

Körözési szintek

Kép
Szint leírása
GTA 1. szint - 1 csillag
Ezt egyszerű kihágásokért kapod, mint például ha ellopsz egy járművet, vagy megtámadsz valakit. Ilyenkor a járdán járőröző rendőrök, ill. egy-két  járőrkocsi ered a nyomodba.
GTA 2. szint - 2 csillag
Ha nem higgadsz le, és tovább folytatod a rendbontást, akkor egy újabb csillagot kapsz. Ekkor már jobban felfigyelnek rád a hatóságok, és kifejezetten ellened irányítják a környék összes járőrét.
GTA 3. szint - 3 csillag
A harmadik szint elérése azt jelzi, hogy már a rendőrség szerint veszélyes lehetsz az egész városra nézve. Helikopterekből figyelik minden mozdulatod, és a nagyobb utakat lezárják előtted. A speciális csoport – vagyis a Miami Vice két kopója a nyomodba ered a gyors Cheetah-val. A gyalogos fakabátok is feltalálják magukat, ők szögeságyat próbálnak meg az autód kerekei elé hajítani. Ne felejtsük el, hogy a GTA Vice city-ben már ki lehet lyukasztani a járművek kerekeit, így ez komoly akadályt jelent.
GTA 4. szint - 4 csillag
A negyedik fokozatnál már a kommandósokat vetik be ellened. Ezek erős Enforcer rabszállítókkal erednek a nyomodba, és ha egy egyszerű hétköznapi járművel menekülsz simán leszorítanak az útról. Ök már jó gépfegyverekkel próbálnak meg jobb belátásra téríteni. Ekkor már a helikopterekből is tüzelnek rád.
GTA 5. szint - 5 csillag
Az ötödik csillag megszerzése után eltűnnek az egyszerű, zöld-fehér utcai járőrkocsik és a SWAT osztagok erős négykerekűi, Csak a helikopter marad a fejed fölött. Ez persze nem jó jel. Hamarosan megérkeznek a fürge és erős FBI Rancher-ekkel az FBI ügynökök, mindegyiknél egy-egy MP5, a gépfegyver kategória legjobbja.
GTA 6. szint - 6 csillag
Az utolsó szinten már a katonaság próbál meg beólmozni. Bivalyerős Barracks QL járgányokkal és ami még fontosabb, tankokkal indulnak ellened. Az előbbi hátulján majd’ egy tucat katona próbál meg lekapcsolni egy-egy M4-el.

A körözés lerázása

GTA GTA

Természetesen le lehet rázni a körözésed, ráadásul többféle módon is. Az első két szint még nem olyan súlyos, ha jól elrejtőzöl egy idő után a rendőrök elismerik, hogy kicsúsztál a kezeik közül, és nem pazarolnak rád több percet. Itt még beválhat az a módszer is, hogy átöltözöl egy másik ruhába. Ha már eléred a hármas körözési szintet már csak egy lehetőséged van a rendőrség kijátszására, mégpedig az, ha egy szerelőműhelyben átfújatod a verdád, viszont ez is csak az ötödik körözési szintig működik, és ha pár másodperccel azután, hogy kihajtottál a garázsból elkövetel egy újabb bűntettet, akkor lőttek az álcának, nem úgy, mint a GTA3-ban. A hatos körözési fokozatot már csak egy módon lehet lerázni, mégpedig ha felszerzel körözés-csillapító csillagokat. Ennek a felvehető tárgynak ugyanis az a feladata, hogy egy szintet levesz a körözésedből. Továbbá cseles módszer az is, ha elmented a játékállásod, és újra betöltöd azt. A fejlesztők szerencsére azt már túl soknak érezték, hogy mindjárt a zsarukkal kelljen bíbelődnöd, amikor elindítod a játékot.

Ha elkapnak...

GTA GTA

Ha a járműved ablakán, vagy annak nyitott ajtaján keresztül közvetlen közelből rád fogják a fegyvert, vagy ha a földre szorítanak gyakorlatilag elkaptak. Ilyenkor a legközelebbi rendőrkapitányságra szállítanak – ebből összesen négy van Vice city-ben –, elkobozzák a fegyvereid, és elvesznek 100$-t óvadék gyanánt. Ez elég kínos, főleg ha küldetés közben történik ez, ilyenkor ugyanis elrontod azt, és újra kell kezdened.

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Vice City
Ki van itt?
Jelenleg 20 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak