Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVGTA IV - Minijátékok

Módosítva: 2016. 05. 16. 10:11  |  Szerző: Visali

A GTA Vice City-ben a fejlesztők olyan tevékenységekkel rukkoltak elő, amelyek elvégzése nem volt kötelező a 100%-os végigjátszáshoz, de élvezetesebbé, teljesebbé tették az epizódot. Ilyenek voltak a minijátékok. Akkor még csupán kezdetlegesek voltak, majd a GTA San Andreas-ba már rendes játékok - biliárd, kosárlabda, hazárdjátékok és videójátékok kerültek bele. Ezután fokozatosan egyre nagyobb értelmet nyertek és végül a Grand Theft Auto IV-ben kapóra jöttek a kapcsolatépítési rendszerhez.

Az egyes barátokkal is elvégezhetőek ezek a tevékenység, de akár Niko egymaga kiállhat egy ismeretlen ellenfél ellen, sőt, a 100%-os végigjátszás feltétele is, hogy mindegyikben nyerj egy meccset. Pontosan 5%-al nő a számláló értéke a statisztikában, ha mindet teljesítetted. Ezúttal összesen négy került bele az alapjátékba. Ezek a biliárd, a darts, a bowling és a QUB3D videojáték. Több hely is van Liberty City-ben, ahol játszhatunk, ezek egy részét jelöli majd a szünet menüben lévő térkép is mihelyt megismered őket, de  a dobozban mellékelt változaton is fel vannak tüntetve a QUB3D kivételével. Alant mind a négy minijátékról találsz leírást. Mindegyik közelében E, LB vagy L1 gombot kell nyomnod a kezdéshez a verziódtól függően.

Bowling

A bowlinggal mindjárt a játék elején megismerkedünk, ugyanis mikor Niko a vidámparkba viszi Michelle-t az zárva van, így jobb híján a bowling termet választják. A pulthoz kell sétálni és lenyomni az E, LB vagy L1 gombot a  kezdéshez a verziódtól függően. Kétféle mérkőzés van. A félmérkőzés a barátok legyőzéséhez ajánlott. Öt menetből áll. A teljes mérkőzés 10 menetes és természetesen egy teljes meccset kell nyerned ahhoz, hogy növekedjen a számláló értéke a statisztikában. A játékszabályok nem nehezek. Mindig először a játékos pozícióját választod ki. Ezt a balra-jobbra mozgással választhatod ki a kilencből. Ezután nyomd meg a tüzelésnek megfelelő gombot. Ekkor konzolokon a jobb analóg karral, személyi számítógépeken az egérrel kell valamilyen fokban és valamilyen lendülettel eldobnod a tekegolyót. Minél hirtelenebb a mozdulat annál jobb a gurítás. Kétszer gurítasz minden menetben. Összesen tíz bábut kell eldöntened. Ha két vagy egy ütésből sikerül mindet eldönteni a kapott pontszám később értékelődik ki. Ha két gurításból döntöd le a tízet akkor Spare jelenik meg a táblán, ha egyből akkor Strike feliratot mutat a képernyő. Utóbbihoz húzódj három szinttel jobbra és onnan próbáld meg teljes erővel nekilendíteni a tekegolyót a középsőtől jobbra lévő első bábunak. Ha sikerül egy meccsben egymás után háromszor Strike-ot szerezned - vagyis ledöntened az összes bábut egyetlen ütéssel - Turekey-t szerzel, ami  felnyitja az achievement-et vagy trófeát amit jutalmul kapsz. Bowlingozásra két helyen van lehetőség, az egyik  Memory Lanes nevű bowlinghelység a Crockett Avenue-n van Firefly Island-ben, a másik a Union Drive West-en Westminster negyedben.

GTA GTA GTA

Billiárd

A biliárd már régi ismerősként köszön vissza. Már a GTA San Andreas-ból ismerős, és a játékszabályok sem változtak sokat. Csupán a tétet nem lehet növelni, maga a játékmenet természetesen megegyezik. A játék a kezdéskor felülnézetből mutatja a biliárdasztalt, és a bal felső sarokban kiírja, hogy a színes golyókat (coloured ball) vagy a csíkos golyókat (stripped ball) kell beütnöd a hat lyuk valamelyikébe. Ezután nyomd meg a tüzelésnek megfelelő gombot és indulhat a játék. A verziódtól függően a bal analóg karral, vagy az A,D billentyűk segítségével válaszd ki az ütés irányát. A PlayStation 3 atomgépezeteken a négyzet gombbal, Xbox 360 konzolokon az X gombbal, személyi számítógépeken pedig a Space billentyűvel tudod lassítani, az egyébként hirtelen mozdulatot.  Nyomd meg a tüzelésnek megfelelő gombot a folytatáshoz. Ezután a jobb analóg karral vagy az egérrel, csakúgy, mint a bowlingnál, hirtelen mozdulattal engedd hátra, majd lökd előre az eszközt. Minél gyorsabb a mozdulat, annál erősebbet üt Niko a dákóval. Először a hét kért golyót kell beleütni valamelyik lyukba, majd ha ezzel megvagy, már a fekete golyót is beütheted. Ha hamarabb beütöd, elveszíted a meccset. Ha az ellenfél golyóját vagy a fehéret beütöd a lyukba, a másik játékos következik, ha a sajátodat sikerül, újra üthetsz. Ha nyersz egy baráttal szemben, akkor egy achievement, vagy egy trófea lesz a jutalmad. Mindössze két helyen, a Homebrew Cafe-ban, ami Beechwood City-ben van a Tutelo Street-en, van lehetőség biliárdra, illetve Playboy X meggyilkolása után, akár a házában is játszhatunk egy-két menetet.

GTA GTA GTA

Darts

A darts is egy újdonság a Grand Theft Auto sorozatban. A játék célja, hogy a kezdeti 301 pontszámod nullára csökkenjen, mielőtt az ellenfeled érné el ezt. A tábla 20 egyenlő szeletre van felosztva, és mindegyikhez tartozik egy pontszám. Az egyes szeletek további négy részre vannak osztva, ha a játéktér széléhez legközelebbibe találsz bele, akkor dupla pontszámot, ha a középsőbe találsz bele, akkor tripla pontszámot kapsz. A tábla közepén található zöld kör 50, a piros pedig 25 pontot ér. Fontos szabály, hogy a játékból csak dupla dobásból szállhatsz ki. Ha többet szerzel egy körben, mint amennyi pontod maradt, akkor visszaáll a számláló a kör eleji értékre. (Például ha még 10 pontod maradt hátra, akkor egy dupla ötössel szállhatsz ki). A darts esetében nehezebb az achievement  vagy a trófea megszerzése, mert egy dobással kell elérned 180 pontot érte. Ezt a legegyszerűbben úgy éred el, hogy a 20-as szelet hármas szorzójára dobod mind a három nyilat. dartsra is két helyen van lehetőség. Az egyik hely a Steinway Beer Garden Steinway-ben a Tinconderoga Avenue-n, a másik a Lucky Winkles Purgatory negyedben a Galveston Avenue-n.

GTA GTA GTA

QUB3D

Az egyetlen videojáték a videojátékban a QUB3D, ami lényegében egy agyonbolnyolított tetris. Színes kockák jönnek lefelé párosával. Ezeket úgy kell összevariálni, hogy ha négy egyszínű egymással kapcsolódik, akkor azok kiesnek és pontot kapsz értük. A bal analóg karral, illetve a W,A,S,D billentyűkkel forgathatóak. Ha pont úgy érnek le, hogy mozgatod és az egyik épp a másikon van akkor a felső eltűnik. Eleinte kék, piros és zöld kockák jönnek, majd később nehezítésként az ötödik szint után sárga, a tizedik szint után rózsaszínű és a tizenötödik szinttől narancsszínűek is. Ha a Power mellett mind a négy négyzet színes lesz világítani fog fent négy speciális négyzet. Ezek mind mást jelentenek. Az első hármas sorokat, a második hármas oszlopokat üt ki, a kérdőjel engedi kiválasztani a következő kocka színét a homokóra pedig lassítja azt. Ezeket PlayStation 3 szerkezeteken a háromszög, négyzet, kör, és X gombokkal, Xbox 360 kontrollereken A, B, X, Y gombokkal, személyi számítógépeken pedig a numerikus billentyűzet 1, 2, 3, 4-es számaival lehet aktiválni. A fejlesztők 10 950 pontos rekordot hagytak. Ezt kell megdönteni. Ha sikerül egy achievement-et vagy egy trófeát is kapsz. A térképek sajnos nem jelölik a gépek helyét, de a Modo ruhaboltban a Vauxite Street-en North Holland negyedben, a Perestroika öltözőjében a Tulsa Street-en East Hook negyedben, a Homebrew Cafe-ban a Tutelo Street-en Beechwood City negyedben és a sztriptízbárban a Tinderbox Avenue-n Tudor negyedben mindenképp találsz egyet.

GTA GTA GTA

Kapcsolódó térkép

Minijátékok térkép
Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 63 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak