Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - Módok

A Grand Theft Auto IV-ben összesen 15 többjátékos módban játszhatunk barátainkkal a PlayStation Network, az Xbox LIVE, a Games for Windows LIVE rendszeren vagy LAN-on keresztül. A fejlesztéskor a készítők próbáltak olyanokat kitalálni számunkra, melyek valamelyest kötődnek az egyjátékos mód történetéhez, így például a módok többsége egy bizonyos Kenny Petrovic nevű orosz maffiavezér körül forog. Ezeken kívül visszatérnek a klasszikus Deathmatch és a Stories részekből már jól ismert bázisfoglaló módok is.

Mielőtt még az egyes többjátékos módok leírására térnénk had ejtsünk egy-két szót az alapszabályokról illetve azokról a játékelemekről, amelyek a multiplayer-ben máshogy működnek. Természetesen senki sem kedveli a bunkókat, akik övön aluli módszerekkel próbálják megnyerni a meccseket. Logikus taktika lenne, hogy jól elbújunk valami mögé és várjuk az ellenfelet, de ez nem igazán akciódús. Az úgynevezett kempelést sokan nem nézik jó szemmel. Továbbá nem igazán fair lelőni a másikat akkor, amikor szöveges üzenetet ír. Ezt onnan tudod meg, hogy a játékos feletti színes körben egy beszéd üzenet ikon jelenik meg.

A meccsek során a városban szétszórva találhatunk fegyvereket, golyóálló mellényt és elsősegély csomagot. Ezek bárhol lehetnek, vagyis nem ugyanott, ahol az egyjátékos módban. Azok azonban nem a földön vannak, hanem a korábbi részekben megismert módon a felett lebegnek, ez értelemszerűen azért van így, hogy könnyen észrevehetőek legyenek. A játékosok által elejtett fegyverek természetesen a földön vannak. Az elsősegély csomag a Car Jack City és Team Car Jack City módokat kivéve nem csak a játékos életerejét tölti fel a maximális értékre, de a járművet is megjavítja, amiben éppen ülünk. Az akció gomb lenyomásával nem vehetünk fel építkezési törmelékeket, csupán a módokban szükségszerűen felveendő tárgyakat, illetve az italautomatákat sem használhatjuk, viszont a Pay´n´Spray szerelőműhelyek a multiplayer-ben is fogadnak minket. Továbbá fontos leszögezni, hogy ha egy játékost lelőnek vagy elütnek elveszíti az addig szerzett fegyvereit, de a pénze megmarad.

Minden meccs végén egy eredményjelző tábla jelenik meg, melyen rangsorolva vannak a játékosok a szerzett pénzösszeg alapján, de ugyanakkor itt megtekinthetjük azt is, hogy ki hány embert ölt meg és hányszor esett el a meccs alatt. Ugyanez jelenik meg a versenyek esetén is, ha valaki korábban beér a célba. Ha egy játékos éppen nincs játékban az a többiek szemszögéből figyelemmel követheti az eseményeket és akár egy játékbeli rádiót is hallgathat eközben. A chat funkció is használható, csapatjátékok esetén pedig külön csapat chat is. Utóbbit használva csak a saját csapatod tagjai láthatják, amit írsz.

Csaknem az összes multiplayer módban lehetőségünk van beállítani  az automatikus célzást (Auto Aim), a felvehető fegyverek (Weapons), golyóálló mellények és elsősegély csomagok sűrűségét (Pickups), hogy használhatjuk-e a mikrofonon keresztüli chat-et (Voice Chat), a rendőrséget (Police), a járműsűrűséget (Traffic), a napszakot (Time of Day), az időjárást (Weather), hogy látszik-e a többi ellenfél játékos a radaron (Blips) és a gamertag megjelenését (Display Gamertag), illetve Player Match esetén azt, hogy a meccs alatt csatlakozhatnak-e játékosok (Join In Progress). Ha megununk egy meccset a mobil telefon Next Game menüpontja segítségével javasolhatunk egy újabb meccset más módban. Ha a többiek is egyetértenek ezzel azt ugyanezen mechanizmus elvégzésével fejezhetik ki és ilyenkor egy új játék indul az aktuális játékosokkal.

Alant minden többjátékos módról olvashattok egy-egy rövid leírást, illetve három-három képet is mellékeltünk róluk, melyek elkészítésében nagy segítségünkre volt a HOC klán, ezért nagy köszönettel tartozunk nekik.

Deathmatch és Team Deathmatch

A Deathmatch, vagy magyarul halálmeccs az egyik legáltalánosabb többjátékos mód, a legtöbb játék multiplayer funkciójában megtalálható. A lényege, hogy kiiktassuk a rivális játékosokat és ezáltal a legnagyobb pénzösszeget megszerezve megnyerjük a meccset. Az egyes gyilkosságokért 100$ jutalom jár, illetve miután elbukik egy játékos a helyén egy pénzköteg jelenik meg, melyet ha felveszünk 10-20$ értékben további pénzjutalmat kapunk. Ezeket azért fontos felszerezni, mert ha a játékosok azonos pénzösszeggel zárják a meccset ezek eldönthetik, hogy ki legyen az első, mivel 1-2$-os különbséget eredményeznek. Ha megölnek visszatérsz a játékba, tehát nem egyszer kell mindenkit megölni. Az elütés is számít. Ha véletlenül halsz meg, például ha leesel vagy lezuhansz egy helikopterrel, esetleg ha súlyosan megégsz a saját hibádból levonódik 100$ az általad birtokolt összegből.

GTA GTA GTA

Összesen 16 játékos mérkőzhet meg egymással konzolokon, személyi számítógépeken pedig 32 játékos. Több pálya is választható. A hagyományos Liberty City, Alderney, Algonquin, Bohan és Dukes/Broker területeken kívül kiválaszthatunk kisebb egységeket is, ezek a reptér (Airport), Charge Island, Coloney Island, Happiness Island, a börtön (Prison), a kikötő (Docks) és Acter Industrial. Park A használható fegyvereknek kiválaszthatjuk a teljes fegyverarzenált, csak a közelharci fegyvereket, csak a pisztolyokat, csak a gépfegyvereket, csak a gépkarabélyokat, csak a puskákat, csak a rakétavetőket, csak a mesterlövészfegyvereket, csak a gyengébb fegyvereket, illetve csak az erősebb fegyvereket. Ezek mellett mindenképp kapunk egy kést is, ha nem a közelharci fegyvereket választottuk. Lehetőség van a napszak, az időjárás, az automatikus célzás, a rendőrség és az elesett játékosok újratöltési idejének beállítására. A limit lehet percekben megadva - 10 perc, 15 perc, 20 perc, 30 perc, 45 perc, 60 perc - vagy pénzösszegben - 500$, 1000$, 2500$, 5000$, 7500$ és 10 000$.

GTA GTA GTA

A Deathmatch mód alapján van Team Deathmatch mód is, melynek lényege ugyanaz, a különbség viszont annyi, hogy csapatban játszol, melynek száma PlayStation 3 atomgépezeteken és Xbox 360 konzolokon maximum 8 lehet (kétfős csapatok esetén), számítógépeken pedig 16 (szintén két fős csapatok esetén).

Mafiya Work és Team Mafiya Work

A Mafiya Work többjátékos mód már sokkal inkább hasonlít a Grand Theft Auto játékok egyjátékos módjának játékmenetére. Egy megbízótól, névszerint az orosz maffia fejétől, Kenny Petrovic-tól kapunk utasításokat mobiltelefonon keresztül. Az egyjátékos móddal ellentétben itt nem veszi fel a telefont konkrétan a játékos és a beszéd hallgatása közben futhat és más tevékenységet is folytathat. A feladatok eltérőek. Többnyire ki kell iktatnunk bandatagokat, akiknél fegyver van. A megsemmisítésére ítélt célpontok továbbra is pirossal vannak jelölve a radaron. Olyan küldetést is kaphatunk, hogy reklámtáblákat kell megsemmisítenünk vagy járműveket, utóbbiak akár mozgásban is lehetnek. Ha kék jelzés jelenik meg általában el kell lopnunk valamit. Ez lehet egy mozgásban lévő jármű vagy egy éppen parkoló. Ha egy helyben áll általában rendőrök veszik körül. Több variáció is van. Az egyik az, hogy megtarthatod a járművet, egy másik, hogy el kell azt vinned egy személynek. Itt újabb két lehetőség van. Vagy az összes járművet le kell szállítani, vagy azonos típusúakat jelöl a radar, melyekből egyet kell elvinni Petrovic-nak. Utóbbi esetben értelemszerűen az első kapja a jutalmat. Olyan eshetőség is van, hogy ki kell iktatni a sofőrt, ezért piros jelzéssel mutatja a járművet a térkép, de a járműre vigyáznod kell, csak ezután lesz kék a jelzés és lophatod el a járművet. Néha tárgyakat is fel kell vennünk. Vagy drogot vagy táskát, melyet általában egy személynek kell elvinni. Ha fejet kell felvennünk azt minél hamarabb a vízbe kell dobnunk. Gyakori küldetés, hogy fegyvereket kell felvennünk, ezeket meg is tarthatjuk. Szintén sokszor kell videojáték készítőkkel találkoznunk, akiknél fegyver is van és ha hagyjuk, hogy az autóban maradjanak segítenek nekünk a továbbiakban. Néha azonban konkrét fuvart kell teljesíteni, így kiszállnak. A feladatok osztottságától függően, tehát az alapján, hogy hány tárgyat kell felvenni, ellopni vagy megsemmisíteni 250$ vagy 500$ jutalmat kapunk egy részük teljesítéséért. Lehetőség van szabotázsra is, vagyis kiiktathatod a rivális játékost. Ezért 100$-t kapsz, de ha a saját hibádból meghalsz 100$ levonódik a szerzett pénzösszegedből, így vigyáznod kell.

GTA GTA GTA

A játékosok száma legfeljebb itt is 16 lehet konzolokon, személyi számítógépeken pedig 32. A választható területek Liberty City, Alderney, Algonquin, Bohan és Dukes/Broker. Az általános elemek itt is beállíthatóak, tehát a járműsűrűség, az időjárás, az automatikus célzás, a fegyverválaszték és a többi. A limit lehet időbeli - 10 perc, 20 perc, 30 perc, 45 perc vagy 60 perc - vagy pénzösszeg - 2500$, 5000$, 7500$, 10 000$, 15 000$ és 20 000$.

GTA GTA GTA

A Mafiya Work többjátékos módból is van csapatjáték variáció is, a Team Mafiya Work mód. Itt csapatban teljesíthetjük a küldetéseket. A csapatok száma PlayStation 3 és Xbox 360 játékkonzolokon 8 lehet (két fős csapatok esetén), személyi számítógépeken pedig 16 (szintén két fős csapatok esetén). A Team Mafiya Work-ben nagyobb lehet a limit. Az idő továbbra is az alap 10, 20, 30, 45 és 60 perc lehet, a pénzösszeg pedig 2500$, 5000$, 7500$, 10 000$, 15 000$, 20 000, 25 000$ és 50 000$.

Car Jack City és Team Car Jack City

A Car Jack City talán a leginkább Grand Theft Auto stílusú többjátékos mód a játékban. A lényege ugyanis az, hogy autókat kell ellopnunk és leszállítanunk egy megadott helyre. Bármennyire is adja az igazi GTA érzést, talán ez a legkevésbé népszerű multiplayer mód. A kiszemelt autók megszerzésére az utasítást ezúttal is Kenny Petrovic adja. Először csak egyet kér, de fokozatosan több és több jármű ellopására kér meg, így senki sem unatkozhat. Persze itt is végre lehet hajtani az úgynevezett szabotázst, vagyis kiiktathatod a rivális játékokat, amiért 100$-t kapsz és te szállíthatod le a járművet. Persze nem egyszerű megszerezni őket. Mindig van mellettük néhány fegyveres, akik megpróbálják visszaszerezni. Ez azért is nehezítés, mert ha lelőnek azt a játék úgy számítja, mintha a saját hibánkból halt volna meg a játékos és levon 100$-t az eddig összegyűjtött összegből. Nem minden jármű értéke egyforma. A kék jelzéssel ellátott autókért általában 1000$ alatti összeget kapunk. Vannak viszont zöld jelzésű járművek is, melyekben egyéb, Petrovic számára értékes tárgyak, drogok is vannak, ezekért mindig nagyobb összeget kapunk, mely 1000$ feletti. Miután valaki beül egy ellopásra ítélt autóba mindenki radarján megjelenik a sárga jelzés a radaron, ahová le kell szállítani a járművet. Mivel fontos, hogy vigyázzunk a járműre ebben a játékmódban az elsősegély csomagok nem javítják meg a járműveket.

GTA GTA GTA

A játékosok száma legfeljebb 16 lehet konzolon, személyi számítógépeken pedig 32 fő. A Car Jack City azon kevés módok egyike,  amelyeknél legalább 4 játékos kell egy meccs elindításához. A pálya lehet a teljes város, csak Alderney, csak Algonquin, csak Bohan vagy csak Dukes/Broker, de olyan lehetőség van, hogy a játék véletlenszerűen dönti el, ez a Random variáció. A szokásos elemek, tehát az automatikus célzás, a napszak, az időjárás, satöbbi itt is beállíthatóak, de akár a mesterséges intelligencia szintjét (A.I. Level) is beállíthatjuk két fokozatban, illetve ki is kapcsolhatjuk. A limit itt időbeli - 10 perc, 15 perc, 30 perc, 45 perc vagy 60 perc - lehet.

GTA GTA GTA

A Car Jack City módnak szintén van csapatjáték változata is, ez a Team Car Jack City. A csapatok száma PlayStation 3 atomgépezeteken és Xbox 360 konzolokon 8 lehet (két fős csapat esetén), illetve 16 személyi számítógépeken (szintén két fős csapatok esetén).

Race és GTA Race

A Grand Theft Auto sorozatban nagy szerepet játszanak az utcai autóversenyek is, melyek két erről szóló többjátékos mód megalkotására ihlették a fejlesztőket. Az egyik az egyszerű Race. A feladat egyszerű. Ellenőrzőpontokon keresztül kell végighaladni a pályán és elsőként beérni a célba. A járműből nem szállhatunk ki, ha kigyullad vagy füstölni kezd a be-/kiszállás funkciónak megfelelő gomb lenyomásával a játékos és a jármű újratöltődik a legutóbb elért ellenőrzőpont helyén. Vannak autó és motorversenyek, hajóversenyek, helikopterversenyek, szabadversenyek és az úgynevezett Cannonball Run. Utóbbi kettő rendkívül érdekes módja a versenyzésnek. A szabad versenyben (Free Race) jármű nélkül indulunk. Itt persze szabad járművet váltani. Csupán az A, vagyis a startpont van megadva, illetve a B célpont, ahová bármilyen útvonalon bármilyen járművel kell eljutnunk elsőként. A Cannonball Run hasonló ehhez, viszont itt nem teljesen szabad az útvonal, ugyanis néhány ellenőrzőpontot is közbeiktattak a fejlesztők, melyeknek útba kell esniük. Nem versenyezhetünk minden járművel, az egyes típusokból mindössze néhánnyal indulhatunk. A rajtnál véletlenszerűen dől el, hogy ki hányadik helyről indul. A nyertes 250$-t kap.

GTA GTA GTA

A Cannonball Run futamokat kivéve a konzolos verziókban összesen 16 fő, míg a személyi számítógépekre írt portban 32 fő versenyezhet egymással. A Cannonball Run futamokon mindhárom platformon 15 versenyző csatlakozhat hozzád. A többi módtól eltérően itt egyedi dolgokat állíthatunk be, mint például a járművünk színét, a sérülés erősségét (Vehicle Damage) három fokozatban vagy a körök számát, mely legfeljebb 8 lehet, de beállíthatunk egy Random variációt, ami véletlenszerűen adja a körök számát. Random lehetőség egyébként a pályák esetén is vannak. Alant leírjuk az egyes járműtípusok esetén választható járműveket, illetve az egyes versenypályák nevét. A képernyőn lévő térkép jelzi az útvonalat, így külön nem mellékeltünk a cikkhez.

Supercars: Super GT, Infernus, Turismo, Comet

Sports: Banshee, Feltzer, Sultan RS, Coquette

Muscle: Sabre GT, Dukes, Stallion, Vigero

2 Door: Futo, Blista Compact, Ruiner, Fortune

4 Door: Sultan, Feroci, Presidente, DF8-90

Executive: Oracle, Intruder, Cognoscenti, PMP 600

Modern: Hakumai, Lokus, Sentinel, Premier

Vintage: Peyote, Voodoo, Manana, Virgo

Police: FIB Buffalo, NOOSE Patriot, Police Cruiser, Police Patrol

People Carrier: Rebla, Habanero, Cabby, Perennial

SUV: Cavalcade, Patriot, Huntley Sport

Pickup: Rancher, Cavalcade FXT, Bobcat

Vans: Burrito, Moonbeam, Pony, Speedo

Service: Enforcer, Ambulance, Mr. Tasty

Trucks: Biff, Phantom, Flatbed, Fire Truck

Motorcycles: NRG 900, Sanchez, PCJ 600, Faggio, Zombie

Boats: Tropic, Squalo, Police Predator, Jetmax

Helicopters: Helitours Maverick, Police Maverick, Annihilator

Autó- és motorversenyek: Driving While High, Exhaust Fumes, Thunder Road, Industrial Action, Short Circuit, Don´t Look Down, Duck and Weave, Drag Kings, Rize in the East, Horse Punch, Stars in your Eyes, Road to Bohan, Round the Block, Southern Switch, Bogan´s Run, Bawhan Dash, Heel-and-Toe, Quick Knives, Terminal Velocity, Taxiing, Bohan Job, Riverside Drive

Hajóversenyek: Beat the Bitch, Water Hazard, A. B. K. Endurance, Get Wrecked

Helikopterversenyek: The 556 Connection, Smoke Screen, Noise Pollution, Buzz the Tower, Hard Eight, Boogie Down, Bohan Burning, Big Drip, Home Turf, Grand Tour

Free Race futamok: Black Gold, Strip Off, D-Day, Track Marks, Sinner & Saint, Heart Stopper, Coming Down, Back Breaker, Highs & Lows, Business Trip

Cannonball Run futamok: Cargo Haul, Long Way Round, Getting Wood, Docking, Pilgrim´s Progress, Donut Dash, Get it Pumped, Drive-thru, In the Drink, Take Off

GTA GTA GTA

A GTA Race játékmód ugyanezeket a járműveket, versenytípusokat és futamokat takarja magában, a különbség az, hogy itt minden esetben kiszállhatunk a járműből és felvehetünk fegyvereket, vagyis lehetőség van szabotázsra, amiért 100$ jutalom jár. A felvehető fegyverek típusait itt is megválaszthatjuk. Ha valakit megölnek a futam során az egy Faggio-n kerül újratöltésre, de természetesen ezt le lehet cserélni.

Cops ´n Crooks

A fent említettek mellett vannak olyan többjátékos módok is, amelyeket csak csapatban játszhatunk. Az egyik ilyen a Cops´n Crooks, melynek lényege egy rendőrségi üldözés. Két csapat van. Az egyik a bűnözőké, amelyek narancssárga színű ikonokkal vannak jelezve a térképen, a másik pedig a rendőröké, akiket lila szín indikál. Két játékmód is van. Az All for One esetén a bűnözők csapatában egy főnök van, a One for All esetén minden bűnöző főnök. A feladat az, hogy a bűnözők főnöke(i) eljussanak egy céljárműbe, amivel elmenekülhetnek, ha pedig a rendőrök csapata szeretne nyerni nekik  meg kell ölniük a főnökö(ke)t. Két menetes minden meccs. A második körben cserél a két csapat és a rendőrök lesznek a bűnözők, a bűnözők pedig a rendőrök. Ha a rendőrök megölnek egy bűnözőt, vagy fordított esetben ha a bűnözők ölnek meg egy rendőrt, akkor a csapat plusz 100$-t kap.

GTA GTA GTA

Egy szerveren PlayStation 3 atomgépezeteken és Xbox 360 konzolokon 16, míg személyi számítógépen 32 fő játszhat egy szerveren. A szokásos elemek állíthatóak be a lobby képernyőn, tehát az automatikus célzás, az időjárás, a napszak, az újratöltési idő, satöbbi. Továbbá itt állítható be az All for One, illetve a One for All játékmód.

Turf War

A Turf War szintén egy csapatban játszható többjátékos mód. A GTA Vice City Stories-ból már ismerős lehet ez a bázisfoglalásos tevékenység, ugyanis a multiplayer mód lényege az, hogy elfoglaljuk a térképen jelölt helyeket. Ezt az azt birtokló csapat a színével megegyező sugárba lépve tehetjük meg, ahol egy ideig állnunk kell. Egy százalékmérő fut fel 100%-ra. Ha elfoglalunk egy területet 500$ jutalmat kapunk. Persze ha elhagyjuk azokat az ellenséges csapat elfoglalhatja őket, ezért lehetőség van szabotázsra is, vagyis Deathmatch módhoz hasonló eszközökkel kiiktathatjuk az ellenfeleket, amiért 100$ jutalom jár. Ha saját hibánkból meghal az általunk irányított multiplayer karakter, akkor 100$ levonódik az általunk összegyűjtött összegből. A pályán több bázis van, mint amennyi csapat, hogy a játékosok mozogjanak, ne csak védjék a saját területeiket.

GTA GTA GTA

A játékosok száma PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokon itt is 16 lehet, számítógépeken pedig 32 fő. A csapatoknak legalább két fősnek kell lenniük, ezért legalább 4 játékosra van szükség a játékhoz. A pálya lehet véletlenszerűen kiválasztott (Random), Alderney, Algonquin, Bohan vagy Dukes/Broker lehet. A fegyverarzenált, az automatikus célzást, a napszakot, az időjárást és a többi általános elemet itt is beállíthatjuk.

Deal Breaker

A játékban több kooperatív többjátékos mód is van, melyekben 2-4 játékos játszhat. Itt mindenki egy csapatban játszik és gyakorlatilag online játszható küldetéseket kell teljesítenünk. Összesen három ilyen van a Grand Theft Auto IV-ben, melyek közül az egyik a Deal Breaker. Ebben az olasz maffia szálláshelyéről indulunk és a feladat néhány csomag megszerzése. Egy üzletet bonyolít le az Angels of Death nevű motoros banda Acter Industrial Park-ban. Két Schafter-t kapunk, melyekkel azonnal elindulhatunk. Automatikusan kapunk pisztolyt, gépfegyvert és gépkarabélyt. Egy emeletes épülethez érünk. Tele van bandatagokkal, melyek közül a piros jelzéssel feltüntetetteket mindenképp ki kell iktatni, mivel ezeknél vannak csomagok, melyeket elejtenek és zöld indikátor jelez. Ha sikerül megszereznünk a csomagokat további Angels of Death bandatagok próbálnak meg menekülni autóval vagy hajóval, akiket szintén ki kell iktatnunk. Ha ezekkel megvagyunk vissza kell térnünk a garázsokhoz. Ha sikerül teljesítenünk a feladatot  mindenki 4500$ jutalmat kap, illetve minden megölt bandatagért kap a játékos 100$-t. Ha megölik 100$-t veszít az általa összegyűjtött pénzösszegből. Minden játékosnak 3 élete van, ha ez lejár csak nézőként követheti nyomon tovább a eseményeket.

GTA GTA GTA

A pálya értelemszerűen nem választható meg, de lehetőség van a nehézségi szint beállítására, amely könnyű (Easy), közepes (Medium) vagy nehéz (Hard) lehet. Az automatikus célzás, a barátságos lövés (Friendly Fire), a járműsűrűség, a gyalogosok sűrűségét, a napszakot, az időjárást és még néhány általános játékelemet itt is beállíthatunk a lobby képernyőn még a meccs indítása előtt.

Hangman´s NOOSE

Egy másik többjátékos módot képező küldetés, melyről a Grand Theft Auto IV megjelenése előtt sokat hallottunk a Hangman´s NOOSE. Ez a misszió szintén az orosz maffiavezérhez, Kenny Petrovic nevéhez fűződik, ráadásul itt személyesen is megjelenik. A helyszín a reptér, ahonnan el kell vinnünk Petrovic-ot Charge Island-re a helyi baseball pályára. Egy magánrepülőgép környékét kell megtisztítanunk a helyszínre érkező N.O.O.S.E. kommandósoktól. Ha lelőjük őket nem kapunk azonnal jutalmat, mint más módokban, hanem elejtik fegyvereiket és készpénzüket, melyekre ha igényt tartunk fel kell szereznünk. Ha elég tiszta a terep Petrovic kiszáll. Ekkor azonnal be kell szállnunk egy járműbe, mielőtt még megölnék. Két megoldás van. Az egyik, hogy egy járőrkocsival vagy egy Enforcer-rel visszük el őt körözéssel a nyakunkon, vagy az egyik játékos eljut a reptér északi részére, ahonnan ellop egy Annihilator helikoptert, mellyel üldöző járőrkocsik nélkül gyorsan eljuthatunk a kis szigetre, mely Algonquin, Dukes és Bohan között van. Ha teljesítjük a küldetést minden játékos kap 4500$ jutalmat. Itt is három élete van egy játékosnak. Minden játékos kap pisztolyt, gépfegyvert és gépkarabélyt.

GTA GTA GTA

A pálya itt sem választható meg, de a nehézségi szint beállítható az ismert három fokozatban. Beállítható továbbá az automatikus célzás, a napszak, az időjárás és a többi általános játékelem. Legalább két játékos kell a meccs indításához, legfeljebb pedig négyen játszhatnak együtt mindhárom portban.

Bomb da Base II

Akik játszottak a Grand Theft Auto III epizóddal ismerősnek találhatják a Bomb da  Base II többjátékosmód nevét. Volt ugyanis egy ilyen nevű küldetés, melyben egy hajót kellett felrobbantanunk. Ennek a multiplayer módnak ugyanez a lényege, vagyis egy hajót kell megsemmisíteni. A megbízónk a már ismert orosz maffiavezér, Kenny Petrovic. Két Rebla járművet kapunk Algonquin nyugati részén. és pisztolyt, gépfegyvert, valamint gépkarabélyt. Először egy Securicar-t kell ellopni, amelyben robbanószer van. Ez bárhol lehet a szigeten, általában Middle Park északi szélén vagy a Star Junction-nál jelenik meg. Ezt két Landstalker védi. Mindkettőben két-két fegyveres van, illetve a biztonsági járműben is vannak négyen. Ha őket megöljük mindegyikért 100$ jutalom jár és persze körözés, de ezt nem kell leráznunk. Ezután Purgatory-ba kell mennünk a helikopter-leszállóhelyhez. Itt kapunk egy helikoptert, amellyel elmehetünk East Hook-ba a No Smoking hajóhoz, amellyel az alapjáték főhőse, Niko Bellic érkezett Liberty City-be. Itt több módszer van az ott lévő albán bandatagok kiiktatására. Vagy oldalt megyünk fel a hajóra vagy leszállunk a hátsó részén, esetleg felmászunk a darukra és mesterlövészfegyvert használunk. Minden kiiktatott bandatagért 100$-t kap a játékos. Itt vagy kettéválik a csapat vagy együtt megy a hajófenékre és a hídra, ahol el kell helyezni a bombákat. Ha aktiváltuk mindkettőt mindenkinek 60 másodperce van elhagyni a hajót. A legegyszerűbb, ha a vízbe ugrunk. Ha sikerül teljesíteni a küldetést 4500$ jutalmat kapunk. Itt is három élete van minden játékosnak.

GTA GTA GTA

A pálya itt is adott, a nehézségi szint pedig beállítható három fokozatban. Az általános elemek, mint például az automatikus célzás, az időjárás, a napszak, a mikrofonos chat, a gamertag kijelzése itt is a lobby képernyőn állítható be, és a meccs elindításához legalább 2 játékos szükséges, legfeljebb pedig 4 játszhat egymással mind a PlayStation 3, Xbox 360 és személyi számítógépekre írt verzióban.

Free Mode

A Free Mode egy teljesen szabad többjátékos mód, ahol nem lehet pénzt szerezni, viszont lehet szórakozni a barátokkal, illetve a személyi számítógépes verzióban előszeretettel használják videók elkészítéséhez. Akik szeretnek különleges mutatványokat végrehajtani sokszor itt próbálkoznak, mert itt könnyen be lehet jutni a reptérre. Akár Deathmatch-féle módban is játszhatunk, mivel megölhetjük a többi játékost, de mivel jutalom nincs igazán csak baráti meccsek játszhatóak itt.

GTA GTA GTA

A lobby képernyőn beállítható a rendőrség, az automatikus célzás, a fegyverarzenál, a napszak, az időjárás és a többi általános játékelem, a játékosok száma pedig a maximális számú lehet, tehát PlayStation 3 atomgépezeteken és Xbox 360 konzolokon 16, személyi számítógépeken pedig 32. A beállítható a Deathmatch módban használhatóakra.

Party Mode

A Party Mode hasonló a Free Mode-hoz, de funkciójában eltér. Itt ugyanis nincs lobby képernyő, teljesen szabad Liberty City-be tölt a játék. Akár egyedül is játszhatunk többjátékos módban használt karakterünkkel, tehát itt is őrült mutatványokat hajthatunk végre és videókat készíthetünk, de a Party Mode lényege az, hogy egy elit szerver. Csak azok hívhatnak be játékosokat, akik ott játszanak. Ha innen indítunk el egy multiplayer módot akkor az egész csapat ugyanabba a lobby képernyőbe kerül, vagyis együtt játszhatunk a barátainkkal ezután. Ezt használja ki a Rockstar Games a hivatalos Social Club Multiplayer Event online mérkőzések megrendezésekor, hogy csapatban tudjunk játszani. Általában Alderney északi részére, a régi Casino épületének udvarára tölt be a játék, de néha a sziget déli részén, a Pest Control c. küldetés során megismert régi romos raktárépület helyére is betölt a játék. Ha a játékos meghal ide tölti be újra a játék, nem pedig a baleset helyszínéhez közel.

GTA GTA GTA

Módosítva: 2019. 05. 31. 10:55 ▪ Szerző: Visali
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás